Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: 1   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bob Monroe  (Przeczytany 7729 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« : Styczeñ 12, 2010, 01:49:03 »

http://www.youtube.com/watch?v=ETWdwsDUS2M
doskona³y Bob Monroe,
czy tylko jak widzê analogiê do tego co mówi Winter o doskona³ej ¶mierci?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 12, 2010, 01:52:07 wys³ane przez konserwa » Zapisane
darlut
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 36

jeste¶my czym¶ wiêcej ni¿ cia³o fizyczne i umys³

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 14, 2010, 09:24:51 »

Te¿ sobie ceniê Roberta Monroe a szczególnie za temat produkcji "Luszu" w czê¶ci "Dalekie podró¿e".
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #2 : Marzec 06, 2010, 15:20:15 »

Dlaczego Monroe twierdzi, ¿e "najnudniejsz± rzecz± , któr± mo¿esz zrobic  to mieæ bardzo zrównowa¿one ¿ycie " ? Nudzi mu siê ?  No tak , wszak umys³ musi ci±gle czego¶ do¶wiadczaæ. Nie wa¿ne czy to jest ból czy przyjemno¶æ. Umys³ musi z czego¶ czerpaæ identyfikacjê, to¿samo¶æ. Dlatego w³a¶nie Monroe dalej ZAK£ADA , ¿e " bez Bólu , ani Przyjemno¶ci nie wytrzyma³by¶ ,musisz je mieæ i szukamy ich "
Sorry ,ale to umys³ ich poszukuje Panie Monroe. A czy jest Pan wy³±cznie samym umys³em ? Co ze ¶wiadomo¶ci± ?

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
konserwa
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 06, 2010, 16:08:06 »

Ech Bracie,
Boba ju¿ nie ma w ¶wiecie fizycznym z nami

choæ jego uczeñ Moen spotyka siê z nim
na poziomie astralnym
i wszystko to do¶æ fajnie wygl±da

poziom astralny to fajne i godne poznania miejsce
ale to tylko jedno piêtro wy¿ej od nas
mnie ciekawi jak w ogóle wyj¶æ poza matrix?

nie ma co ³apaæ go i siê za s³owa
co cz³owiek, to do¶wiadczenie
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #4 : Marzec 08, 2010, 12:16:29 »

" co cz³owiek to do¶wiadczenie "  - masz racje konserwa.
Ju¿ 50 000 lat temu , a¿ do dnia dzisiejszego ¿yje cywilizacja, która od dawna zna³a t± m±dro¶æ i j± stosowa³a .
Mam na my¶li Aborygenów. Dlaczego przytaczam w³a¶nie ich ? Aborygeni nie znali wojen. Ich cywilizacja opieraj±ca siê na pe³nej harmonii z natur± przetrwa³a nienaruszona do naszych czasów. Dopiero  w  1788 r bia³y cz³owiek zaburzy³ t± harmoniê. Ale co dziwne, w przeciwieñstwie do innych miejsc na ¶wiecie , kultura aborygeñska przetrwa³a w niemal nienaruszonym stanie , pomimo 200 lat gwa³tu wywieranego przez tzw  "cywilizowanych ludzi" . Co wiêcej - dzisiaj ta kultura staje siê alternatywnym centrum dla  wszystkich przyby³ych do Australii innych kultur. Zastanawiam siê, czy nie dlatego, ¿e Aborygeni w rzeczywisto¶ci ¿yj± i my¶l± w sposób kwantowy. ( Na ten temat zamieszczê na forum swoje bardziej obszerne przemy¶lenia pó¼niej ).
Aborygeni mawiali, ¿e  :"  Byæ m±drym to znaczy wiedzieæ, ¿e istnieje tylko punkt widzenia" . Do podobnych wniosków dochodzi wielu badaczy wspó³czesnego ¶wiata , a w tym fizycy kwantowi.
Nie chodzi mi o to, aby dyskredytowaæ cz³owieka ( Monroe) i jego punkt widzenia. Ja po prostu odnoszê do niego swój punkt widzenia . Czasami stawiam pytania w tonie konfrontacyjnym, ale przecie¿ wiadomo, ¿e Pan Monroe osobi¶cie mi na nie nie odpowie. Tak na prawdê to ja sam stawiam sobie pytania, odnajdujê w innych osobach nauczycieli, dziêki którym wyra¼niej dostrzegam odpowiedzi.

ps. Nie martw siê Bracie. BM, a raczej fala, czêstotliwo¶æ, brzmienie, która dziêki niemu zaistnia³a   zawsze ju¿ bêd± z nami na tym ¶wiecie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2010, 12:22:34 wys³ane przez east » Zapisane

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
konserwa
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Marzec 08, 2010, 12:33:06 »

a wiesz, ¿e chyba mo¿na pogadaæ z Bobem - trzeba do astrala przez OBE siê dostaæ...
Moen czyni³ to wielokrotnie, a dodatkowo po zapoznaniu siê z "trylogi±" Monroa nie umiem mówiæ i postrzegaæ Boba w czasie przesz³ym;
jak siê dobrze wczytaæ w te przekazy (Monroe+Moen), to wiele ró¿nych fajnych inspiracji mo¿na znale¼æ jak wspomniany wcze¶niej lusz czy pracê gostków, którzy w astralu nici zdarzeñ przêd±
darlut
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 36

jeste¶my czym¶ wiêcej ni¿ cia³o fizyczne i umys³

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Marzec 08, 2010, 14:35:46 »

Mi oprócz 'luszu' zapisa³ siê mocno w pamiêci opis najbardziej rozwiniêtego cz³owieka na Ziemi.Promieniowa³ naprzemiennie energi± mêsk± i ¿eñsk±  Szok
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: