Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: 1 2 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ¦wiêta geometria i w³asne jej tworzenie wokó³ nas.  (Przeczytany 22931 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Ada¶
Nowy u¿ytkownik
*
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 43

2680916
Zobacz profil Email
« : Styczeñ 30, 2010, 21:53:09 »

Temat geometri pozna³em do¶æ nie dawno. Jednak coraz bardziej go poznaj±c wprowadzam go w ¿ycie i wokó³ siebie. Oto kilka przyk³adów z mojego otoczenia.

http://w513.wrzuta.pl/obraz/3EnLrKfFhE3/p1120216
Paj±czek i jego trzy piramidy tworz±ce z³ot± spiralê. ¶rodek schodzi siê w jego miseczce z wod±.

http://w513.wrzuta.pl/obraz/10kHZ3a3tnN/p1120213
Obraz ¶ri Jantry, nawet umieszczony na ¶cianie jest ze z³otym podzia³em.

http://w513.wrzuta.pl/obraz/9IRbm6r3CI7/p1120207
Tu k³ania siê Dan Winter, obraz ró¿y stworzonej ze z³otych spiral. Obraz jest umieszczony tu¿ nad ³ó¿kiem, gdy siê zasypia to go widaæ, wiêc i kolory s± tak dobrane by wspomóc sen i sny.

http://w513.wrzuta.pl/obraz/9EC22enQqpp/p1120222
Dwa du¿e gongi, które podczas przerw w graniu wisz± na ¶cianie.

Czy kto¶ jeszcze bawi siê w takie praktyczne zastosowanie geometri? Wiem jedno, kto przychodzi do domu czêsto powtarza, ¿e w tym pokoju czuje siê bardzo dobrze.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2010, 21:15:39 wys³ane przez Ada¶ » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 30, 2010, 22:02:46 »

Ada¶, a jak zrobi³e¶ t± ró¿ê? Podoba mi siê wykonanie, choæ kolory da³bym chyba inne. No, ale to do snu rozumiem
To jest wydruk czy namalowane na p³ótnie?
Sk±d wzi±³e¶ tak du¿y szablon?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2010, 22:14:17 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 30, 2010, 23:02:02 »

Temat geometri pozna³em do¶æ nie dawno. Jednak coraz bardziej go poznaj±c wprowadzam go w ¿ycie i wokó³ siebie.

Dobre Ada¶ i o to chodzi.

Nie mam troche czasu na takie konstrukcje, bo wpad³em na trop ¼ród³a energii - obracj±ce  siê w przeciwnych kierunkach z du¿± prêdko¶ci± dwa  czworo¶ciany foremne wykonane z silnych neodymowych magnesów, ( o czym napisa³em do Nassima), ale jak czas pozwoli, to nie omieszkam co¶ podobnego tworzyæ .

pozdrawiam

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
Ada¶
Nowy u¿ytkownik
*

2680916
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 30, 2010, 23:45:13 »

Ada¶, a jak zrobi³e¶ t± ró¿ê? Podoba mi siê wykonanie, choæ kolory da³bym chyba inne. No, ale to do snu rozumiem
To jest wydruk czy namalowane na p³ótnie?
Sk±d wzi±³e¶ tak du¿y szablon?

Obrazy by³y drukowane na p³ótnie. Jest teraz taka mo¿liwo¶æ w lepszych drukarniach. Sam obrazek wykona³em sam w Gimp'e. Wklejasz spirale i je obracasz o odpowiedni k±t. I tak robisz z dziesiêcioma spiralami. Pierw oczywi¶cie dajesz po ca³o¶ci kolor. Gdy masz ju¿ ró¿e dajesz drugi kolor wokó³ ró¿y.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2010, 21:36:08 wys³ane przez Ada¶ » Zapisane
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 31, 2010, 01:27:46 »

Ps. Ale tym piêcio¶cianom zrób ¶ciany, bo same ramki, to raczej chyba za ma³o, jak na geometryczn± konstrukcjê. 
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 31, 2010, 02:10:31 wys³ane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
Ada¶
Nowy u¿ytkownik
*

2680916
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 31, 2010, 15:00:04 »

Jeszcze mi siê paj±k pogubi w tym labiryncie Tak na marginesie to przyszed³ w miejsce gdzie zawija siê spirala wychodz±c z najmniejszej piramidy i tak stoji od wczoraj. A one to tak d³ugo potrafi± staæ w jednym miejscu. Co do obrazów to napiszê jakie wymiary maj±. ¦ri Jantra 60x60, a ró¿a 50x50. Tak my¶lê by jeszcze zrobiæ sobiê kwiat ¿ycia.
(Nie)Ja
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 160

« Odpowiedz #6 : Styczeñ 31, 2010, 18:14:59 »

dziêki za inspiracjê Ada¶ 

mo¿e w koñcu i ja cu¶ zmieniê w mojej ¿yciowej przestrzeni..

..podwa¿am wszystko i nie wykluczam niczego..
Etienne
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 5

« Odpowiedz #7 : Luty 02, 2010, 15:24:39 »

Ada¶ mia³bym pro¶bê, móg³by¶ te kszta³ty z GIMP'a gdzie¶ zamie¶ciæ? to by mi bardzo ¿ycie u³atwi³o.
a jak nie chcesz wrzucaæ nigdzie to podam Ci e-mail

uczmy siê, tylko nasza wiedza i g³êboka ¶wiadomo¶æ poparta wspólnymi dzia³aniami mo¿e zmieniæ otaczaj±cy nas ¶wiat, NA LEPSZY.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #8 : Luty 02, 2010, 15:57:49 »

Ada¶ mia³bym pro¶bê, móg³by¶ te kszta³ty z GIMP'a gdzie¶ zamie¶ciæ? to by mi bardzo ¿ycie u³atwi³o.
a jak nie chcesz wrzucaæ nigdzie to podam Ci e-mail
No w³a¶nie. JE¦LI to nie problem, to mo¿e tu:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=34.0

Jak nie chcesz to tez nie ma sprawy!

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Luty 22, 2010, 20:49:38 »

hej Brahman,

£adne pu³eczki. Ale gdzie jest zastosowana geometria ? odleg³o¶ci miêdzy nimi to z³oty podzia³ ? Czy te wiêksze kamienie pod nimi co¶ tworz±, czy zastosowanie promieniowania kszta³tu? To na pewno ta fotka

Pozdrawiam

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Strony: 1 2 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: