1. Mierzy³e¶ ile jednostek Bovisa by³o przed dokonanymi zmianami?
Jest jaki¶ konkretny i dok³adny przyrz±d do pomiaru tych jednostek Bovisa ?
Pytam, bo nie wiem czy mo¿na go kupiæ ?
Zyska³e¶ 3000 jednostek Bowisa, ale nie wiem, czy nie potrzeba dokonaæ wiêkszej ilo¶ci pomiarów, celem sprawdzenia, czy przypadkiem nie zmienia siê to w czasie.
Pozatem nie wiemy, czy ten wzrost jednostek powodowany jest tym, ¿e w pokoju znalaz³y siê naturalne materia³y, których wcze¶niej nie by³o, czy spowodowany jest ich rozmieszczeniem w/g z³otego podzia³u ?
Dlatego trzeba bardzo dok³adnie podchodziæ do do¶wiadzczenia i sprawdzaæ wszystko ! Czyli pasowa³o by jeszcze choæ na krótk± chwilê poprzemieszczaæ wszystkie rzeczy i wtedy zmierzyæ, ile jest jednostek.
Wtedy wiedzieliby¶my ju¿ na 100% jaki autentycznie wp³yw ma tutaj z³oty podzia³ ?
@brahman
Zachwycaj±ce pomieszczenie! A¿ mi³o popatrzeæ.
W zwi±zku z budow± urz±dzeñ orgonitowych natkn±³em siê na tzw. Królewski £okieæ Egipski wynosz±cy 524mm:
http://educate-yourself.org/dc/orgonegenindex.shtmlPotem t± sam± informacjê znalaz³em w ksi±¿ce:
http://grab.by/4ZUfPod³oga w Komnacie Królewskiej ma 10x20 takich ³okci. Zgodnie z moimi obliczeniami, przyjmuj±c za cal 2.54 cm uzyskujemy d³ugo¶æ królewskiego ³okcia egipskiego: 52,324 cm, czyli ca³kowicie zgodna z podan± 524mm (+-2) na powy¿szej stronie.
Ta d³ugo¶æ mo¿e byæ wa¿na i rezonowaæ z czym¶, a z czym to spytajcie Harameina
, pewnie z przestrzeni±, albo z jej geometri±. Wycina³em druty miedziane tej i innej d³ugo¶ci i trzymaj±c je w d³oni bada³em swoje odczucia. Moim zdaniem w³a¶nie ta d³ugo¶æ b±d¼ jej wielokrotno¶ci promieniuj± przyjemn± zdrow± energi±.
Kiedy ju¿ to zbada³em to huzia na Juzia pomy¶la³em o zrobieniu fraktala opartego na Z³otym Podziale z drutu o takiej d³ugo¶ci. Idea by³a taka. Skoro od d³ugo¶ci drutu mo¿e zale¿eæ energia jego rezonansu, prawdopodobnie we fraktalnej zale¿no¶ci z CZYM¦, to jako ¿e jest to naturalne zjawisko to pewnie wyginaj±c drut wg. Z³otego Podzia³u uzyska siê dalsze poziomy tego fraktala, ka¿dy o coraz wy¿szej wibracji, jednak w harmonii. A ca³o¶æ bêdzie mia³a d³ugo¶æ tego ³okcia. Czê¶ci w ca³o¶ci, w czê¶ciach ca³o¶ci, fraktal, pewnie ³apiecie o co chodzi. ;-) (to jest ¿art, ¿eby siê kto¶ nie obrazi³, wiem jaka jest tematyka tego forum
)
Drut o d³ugo¶ci 524mm wygiêty we fraktal zgodnie ze Z³otym Podzia³em:
http://grab.by/50t9Obliczenia:
524x0.618=324
200, 124, 76, 47, 29, 18, 11, 7, 4, 2.6 (mm)
K±t intuicyjnie dobra³em, tak by zawija³o siê do ¶rodka. Przy k±cie rozwartym nie bêdzie siê zawijaæ.
Najpierw zrobi³em ten z d³ug± nó¿k±. A potem ten podwójny. Dziêki w³a¶ciwo¶ciom matematycznym Z³otego mo¿na zacz±æ od pierwszego i akurat starczy drutu by zawin±æ symetrycznie drug± czê¶æ... Ach ten Z³oty. Osobi¶cie wolê ten z d³ug± nó¿k± je¶li chodzi o promieniowanie energi±. Ta d³uga nó¿ka daje d³ug± falê. Ale ten symetryczny te¿ jest niczego sobie.
Trudno uwierzyæ jakie s± efekty trzymania takiego drutu w rêce lub blisko cia³a je¶li jest siê wra¿liwym na energiê i przyzwyczajonym do obserwacji siebie i swego umys³u. Tak wiem, ¿e to dziwne.
Tak wiêc tworz±c wokó³ ¶wiêt± geometriê, my¶lê ¿e warto wzi±æ pod uwagê Egipski £okieæ Królewski, bo Z³oty Podzia³ mo¿na zastosowaæ na dowolnej d³ugo¶ci, natomiast to czyni zabawê ciekawsz±!!! Natomiast któ¿ jest w stanie zaprzeczyæ, ¿e budowniczowie Wielkiej Piramidy znali siê na ¶wiêtej geometrii w stopniu co najmniej zaawansowanym...
Pozdrawiam
ps. Zmierzy³em kiedy¶ standardow± paczkê papierosów: 89/55mm. Z³oty Podzia³ z dok³adno¶ci± do trzeciego miejsca po przecinku. 1,618... Przypadek, czy zachêta pod¶wiadoma? Kto¶ to przecie¿ projektuje, a przy takich pieni±dzach raczej nie zostawia siê takich szczegó³ów przypadkowi. Architekci to wiadomo, ale wychodzi na to, ¿e producenci opakowañ te¿.