Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŚwiĂŞta geometria i wÂłasne jej tworzenie wokó³ nas.  (Przeczytany 23392 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
AdaÂś
Nowy uÂżytkownik
*

2680916
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Marzec 04, 2010, 00:58:26 »

No, no jak scena z filmu Avatar. 
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Marzec 04, 2010, 02:36:27 »

hej Brahman,

ÂŁadne puÂłeczki. Ale gdzie jest zastosowana geometria ? odlegÂłoÂści miĂŞdzy nimi to zÂłoty podziaÂł ?

No przecieÂż jest rozstaw w/g zÂłotego podziaÂłu.
A jak niezbyt dokÂładny to jeszcze moÂżna nieco zmieniĂŚ wzajemne odlegÂłoÂści.

Tu szybko policzysz odlegÂłoÂści :

http://taat.pl/narzedzia/zloty_podzial/

ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Marzec 04, 2010, 20:27:41 »

OdlegÂłoÂści sÂą dobrze policzone chociaÂż im wiĂŞcej elementĂłw tym liczenie jest bardziej skomplikowane gdy trzeba zmieÂściĂŚ siĂŞ na okreÂślonej dÂługoÂści.Ale moÂżna to zrobiĂŚ w Excelu i po sprawie.
Przyk³ad pó³ek na kieliszki na œcianie w mieszkaniu.

Ponalewaj jeszcze wodĂŞ do kieliszkĂłw w/g zÂłotego podziaÂłu.
Idea przecieÂż jest jedna - maksymalna kompresja w/g zÂłotego podziaÂłu.

ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Marzec 05, 2010, 01:58:59 »

PomysÂł dobry ale woda za szybko wyparuje. Gdyby kieliszki nie byÂły czasami uÂżywane to nasypaÂłbym do nich kwarcowego, drobnego piasku oczywiÂście do 0.618 wysokoÂści. PomysÂł z napeÂłnieniem podoba mi siĂŞ.

MoÂżesz przecie ponalewaĂŚ zgodnie ze ''zÂłotym podziaÂłem'' wodĂŞ do sÂłoikĂłw i pozakrĂŞcaĂŚ nakrĂŞtki.Wtedy woda tak szybko nie wyparuje.
Co prawda nie bĂŞdzie to wyglÂądaĂŚ tak elegancko jak z kieliszkami, ale tu nie chodzi o wizualny odbiĂłr lecz o efekt.
MoÂżesz teÂż wodĂŞ zabarwiĂŚ w kolejnoÂści tak jak zbudowana jest  struktura ÂświatÂła.
A wiĂŞc w kolejnoÂści :
czerwony, pomaraùczowy, ¿ó³ty, zielony , niebieski, filetowy i na koùcu bez koloru - czyli bia³y. Mo¿esz do tego u¿yÌ tuszu z flamastrów (jak w³o¿ysz flamaster do wody po pewnym czasie woda siê zabarwi).
PoniewaÂż kopmresja idzie w kierunku biaÂłego, wiĂŞc kolory powinny byĂŚ rozstawione tak, aby zaczÂąc od niebieskiego, a skoĂączyĂŚ na F- 0.618 na biaÂłym.

Pytanie  po co to wszystko ?
ProszĂŞ zwrĂłcie uwagĂŞ na to, Âże to co robimy fraktalnie organizuje nasz system Âżycia.
Gdyby np. iloœÌ pszczó³, a dok³adnie stosunek samic do samców by³by nie - fraktalny to prawdopodobnie pszczó³ by nie by³o.
Gdyby nasz organizm nie byÂł frakatalny, to ta energia ( czÂłowiek) nie mogÂła by istnieĂŚ.
Woda z naczyĂŚ poukÂładanych wzajemnie fraktalnie jest o wiele lepsza.Jeszcze wczeÂśniej moÂżnÂą jÂą rozdzieliĂŚ na wodĂŞ ÂżywÂą i wodĂŞ martwÂą. Opisy sÂą na necie jak to zrobiĂŚ.

Wszystko zale¿y od dobrych pomys³ów.
CaÂły wszechÂświat to nic innego przecie, tylko pomysÂł na istnienie, pomysÂł na Âżycie.
NicoœÌ (pró¿nia) zosta³a oprogramowana za pomoc¹ dobrych pomys³ów i z nicoœci powsta³o to co JEST.
A poniewaÂż pomysÂł byÂł genialny, genialny jest wszechÂświat.
Czyli wszystko zale¿y od.... dobrych i zrealizowanych pomys³ów.

« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2010, 02:26:55 wysłane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #14 : Marzec 07, 2010, 22:39:10 »

Brahman, mam 2 pytania i jednÂą proÂśbĂŞ.

1. MierzyÂłeÂś ile jednostek Bovisa byÂło przed dokonanymi zmianami?
2. Zwracasz uwagĂŞ na materiaÂły jakie stosujesz ?

3. Jeœli masz czas, to zamiast pisaÌ "to co wisi jest wykonane wg œwiêtej geometrii" napisz proszê bardziej szczegó³owo "co wzglêdem czego jest w jakiej proporcji", aby osoby nieobeznane z³apa³y o co chodzi i mog³y same oceniÌ czy to jest œw. geometria czy nie.

P.S
Obrazek z twego ostatniego posta nie wyÂświetla siĂŞ. MoÂże tylko mi. Nie wiem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2010, 22:40:42 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Marzec 08, 2010, 01:48:22 »

1. MierzyÂłeÂś ile jednostek Bovisa byÂło przed dokonanymi zmianami?

Jest jakiÂś konkretny i dokÂładny przyrzÂąd do pomiaru tych jednostek Bovisa ?
Pytam, bo nie wiem czy moÂżna go kupiĂŚ ?
ZyskaÂłeÂś 3000 jednostek Bowisa, ale nie wiem, czy nie potrzeba dokonaĂŚ wiĂŞkszej iloÂści pomiarĂłw, celem sprawdzenia, czy przypadkiem nie zmienia siĂŞ to w czasie.
Pozatem nie wiemy, czy ten wzrost jednostek powodowany jest tym, Âże w pokoju znalazÂły siĂŞ naturalne materiaÂły, ktĂłrych wczeÂśniej nie byÂło, czy spowodowany jest ich rozmieszczeniem w/g zÂłotego podziaÂłu ?

Dlatego trzeba bardzo dokÂładnie podchodziĂŚ do doÂświadzczenia i sprawdzaĂŚ wszystko ! Czyli pasowaÂło by jeszcze choĂŚ na  krĂłtkÂą chwilĂŞ poprzemieszczaĂŚ wszystkie rzeczy i wtedy zmierzyĂŚ, ile jest jednostek.
Wtedy wiedzielibyÂśmy juÂż na 100% jaki autentycznie wpÂływ ma tutaj zÂłoty podziaÂł ?

@brahman
ZachwycajÂące pomieszczenie! AÂż miÂło popatrzeĂŚ.

W zwi¹zku z budow¹ urz¹dzeù orgonitowych natkn¹³em siê na tzw. Królewski £okieÌ Egipski wynosz¹cy 524mm:

http://educate-yourself.org/dc/orgonegenindex.shtml

Potem t¹ sam¹ informacjê znalaz³em w ksi¹¿ce:

http://grab.by/4ZUf

Pod³oga w Komnacie Królewskiej ma 10x20 takich ³okci. Zgodnie z moimi obliczeniami, przyjmuj¹c za cal 2.54 cm uzyskujemy d³ugoœÌ królewskiego ³okcia egipskiego: 52,324 cm, czyli ca³kowicie zgodna z podan¹ 524mm (+-2) na powy¿szej stronie.

Ta d³ugoœÌ mo¿e byÌ wa¿na i rezonowaÌ z czymœ, a z czym to spytajcie Harameina Chichot , pewnie z przestrzeni¹, albo z jej geometri¹. Wycina³em druty miedziane tej i innej d³ugoœci i trzymaj¹c je w d³oni bada³em swoje odczucia. Moim zdaniem w³aœnie ta d³ugoœÌ b¹dŸ jej wielokrotnoœci promieniuj¹ przyjemn¹ zdrow¹ energi¹.

Kiedy juÂż to zbadaÂłem to huzia na Juzia pomyÂślaÂłem o zrobieniu fraktala opartego na ZÂłotym Podziale z drutu o takiej dÂługoÂści. Idea byÂła taka. Skoro od dÂługoÂści drutu moÂże zaleÂżeĂŚ energia jego rezonansu, prawdopodobnie we fraktalnej zaleÂżnoÂści z CZYMÂŚ, to jako Âże jest to naturalne zjawisko to pewnie wyginajÂąc drut wg. ZÂłotego PodziaÂłu uzyska siĂŞ dalsze poziomy tego fraktala, kaÂżdy o coraz wyÂższej wibracji, jednak w harmonii. A caÂłoœÌ bĂŞdzie miaÂła dÂługoœÌ tego Âłokcia. CzĂŞÂści w caÂłoÂści, w czĂŞÂściach caÂłoÂści, fraktal, pewnie Âłapiecie o co chodzi. ;-) (to jest Âżart, Âżeby siĂŞ ktoÂś nie obraziÂł, wiem jaka jest tematyka tego forum  Chichot )

Drut o dÂługoÂści 524mm wygiĂŞty we fraktal zgodnie ze ZÂłotym PodziaÂłem:

http://grab.by/50t9

Obliczenia:
524x0.618=324
200, 124, 76, 47, 29, 18, 11, 7, 4, 2.6 (mm)
KÂąt intuicyjnie dobraÂłem, tak by zawijaÂło siĂŞ do Âśrodka. Przy kÂącie rozwartym nie bĂŞdzie siĂŞ zawijaĂŚ.

Najpierw zrobi³em ten z d³ug¹ nó¿k¹. A potem ten podwójny. Dziêki w³aœciwoœciom matematycznym Z³otego mo¿na zacz¹Ì od pierwszego i akurat starczy drutu by zawin¹Ì symetrycznie drug¹ czêœÌ... Ach ten Z³oty. Osobiœcie wolê ten z d³ug¹ nó¿k¹ jeœli chodzi o promieniowanie energi¹. Ta d³uga nó¿ka daje d³ug¹ falê. Ale ten symetryczny te¿ jest niczego sobie.

Trudno uwierzyĂŚ jakie sÂą efekty trzymania takiego drutu w rĂŞce lub blisko ciaÂła jeÂśli jest siĂŞ wraÂżliwym na energiĂŞ i przyzwyczajonym do obserwacji siebie i swego umysÂłu. Tak wiem, Âże to dziwne. 

Tak wiêc tworz¹c wokó³ œwiêt¹ geometriê, myœlê ¿e warto wzi¹Ì pod uwagê Egipski £okieÌ Królewski, bo Z³oty Podzia³ mo¿na zastosowaÌ na dowolnej d³ugoœci, natomiast to czyni zabawê ciekawsz¹!!! Natomiast któ¿ jest w stanie zaprzeczyÌ, ¿e budowniczowie Wielkiej Piramidy znali siê na œwiêtej geometrii w stopniu co najmniej zaawansowanym...

Pozdrawiam

ps. Zmierzy³em kiedyœ standardow¹ paczkê papierosów: 89/55mm. Z³oty Podzia³ z dok³adnoœci¹ do trzeciego miejsca po przecinku. 1,618... Przypadek, czy zachêta podœwiadoma? Ktoœ to przecie¿ projektuje, a przy takich pieni¹dzach raczej nie zostawia siê takich szczegó³ów przypadkowi. Architekci to wiadomo, ale wychodzi na to, ¿e producenci opakowaù te¿.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2010, 22:02:34 wysłane przez Leszek » Zapisane

Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Lipiec 01, 2010, 18:40:03 »

Cytat: thozo
Trudno uwierzyĂŚ jakie sÂą efekty trzymania takiego drutu w rĂŞce lub blisko ciaÂła jeÂśli jest siĂŞ wraÂżliwym na energiĂŞ i przyzwyczajonym do obserwacji siebie i swego umysÂłu. Tak wiem, Âże to dziwne.

Nietrudno uwierzyĂŚ 

Francesco di Giorgio Martini(1439 -1502) SwojÂą koncepcje harmonii w architekturze opieraÂł na porĂłwnaniu z funkcjami organĂłw i czĂŞÂści ciaÂła czÂłowieka.

Zbudowa³ m.im. fortecê w Mondavio i Sassocorvaro oraz w Sienie. Zaprojektowa³ równie¿ wiele budowli cywilnych, przede wszystkim koœcio³ów, pa³aców, zamków-rezydencji i placów. Ponadto zajmowa³ siê problemami teoretycznymi w architekturze. Tworzy³ projekty ca³ych miast wg klasyfikacji topograficznej i funkcjonalnej,

AdaÂś
Nowy uÂżytkownik
*

2680916
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Sierpień 22, 2010, 17:36:44 »

Wzór wokó³ drzewa; piêciok¹t rozchodz¹cy siê zgodnie ze z³otym podzia³em.

Ca³kowita szerokoœÌ korowej dró¿ki to wysokoœÌ p³otu podzielona przez Phi. (krótsza czêœÌ). Tu te¿ podzia³ jest przez phi.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2010, 21:40:56 wysłane przez AdaÂś » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #18 : Sierpień 22, 2010, 22:06:22 »

ProszĂŞ Was o pisanie nowych postĂłw w tym temacie w nowej lokalizacji.

Tutaj: http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,105.msg578.html#msg578

WÂątki przekopiowane do nowej lokalizacji bĂŞdÂą tutaj zamykane i z podaniem linka do nowej lokalizacji - jak wyÂżej.

Przepraszam za maÂły kÂłopot, bo trzeba siĂŞ zarejestrowaĂŚ w nowej lokalizacji od nowa. MogĂŞ to zrobiĂŚ za kaÂżdego, ktĂłry

sobie tego zaÂżyczy i przesÂłaĂŚ mu na e-maila nowe hasÂło z nowego forum, ktĂłre sam sobie Âłatwo zmieni w zakÂładce PROFIL
WyÂślĂŞ zresztÂą wszystkim instrukcjĂŞ jak to zrobiĂŚ.

Wszystkich poinformujĂŞ w ÂśrodĂŞ/czwartek o powodach przenoszenia forum.
Wyœlê wówczas wszystkim forumowiczom wiadomoœÌ na PW.

Przepraszam za t¹ niedogodnoœÌ. Liczymy na wyrozumia³oœÌ.

Pozdrawiamy!

Zespó³ forum
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2010, 22:10:04 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Strony: « 1 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: