1. MierzyÂłeÂś ile jednostek Bovisa byÂło przed dokonanymi zmianami?
Jest jakiÂś konkretny i dokÂładny przyrzÂąd do pomiaru tych jednostek Bovisa ?
Pytam, bo nie wiem czy moÂżna go kupiĂŚ ?
ZyskaÂłeÂś 3000 jednostek Bowisa, ale nie wiem, czy nie potrzeba dokonaĂŚ wiĂŞkszej iloÂści pomiarĂłw, celem sprawdzenia, czy przypadkiem nie zmienia siĂŞ to w czasie.
Pozatem nie wiemy, czy ten wzrost jednostek powodowany jest tym, Âże w pokoju znalazÂły siĂŞ naturalne materiaÂły, ktĂłrych wczeÂśniej nie byÂło, czy spowodowany jest ich rozmieszczeniem w/g zÂłotego podziaÂłu ?
Dlatego trzeba bardzo dokÂładnie podchodziĂŚ do doÂświadzczenia i sprawdzaĂŚ wszystko ! Czyli pasowaÂło by jeszcze choĂŚ na krĂłtkÂą chwilĂŞ poprzemieszczaĂŚ wszystkie rzeczy i wtedy zmierzyĂŚ, ile jest jednostek.
Wtedy wiedzielibyÂśmy juÂż na 100% jaki autentycznie wpÂływ ma tutaj zÂłoty podziaÂł ?
@brahman
ZachwycajÂące pomieszczenie! AÂż miÂło popatrzeĂŚ.
W zwi¹zku z budow¹ urz¹dzeù orgonitowych natkn¹³em siê na tzw. Królewski £okieÌ Egipski wynosz¹cy 524mm:
http://educate-yourself.org/dc/orgonegenindex.shtmlPotem t¹ sam¹ informacjê znalaz³em w ksi¹¿ce:
http://grab.by/4ZUfPod³oga w Komnacie Królewskiej ma 10x20 takich ³okci. Zgodnie z moimi obliczeniami, przyjmuj¹c za cal 2.54 cm uzyskujemy d³ugoœÌ królewskiego ³okcia egipskiego: 52,324 cm, czyli ca³kowicie zgodna z podan¹ 524mm (+-2) na powy¿szej stronie.
Ta d³ugoœÌ mo¿e byÌ wa¿na i rezonowaÌ z czymœ, a z czym to spytajcie Harameina
, pewnie z przestrzeni¹, albo z jej geometri¹. Wycina³em druty miedziane tej i innej d³ugoœci i trzymaj¹c je w d³oni bada³em swoje odczucia. Moim zdaniem w³aœnie ta d³ugoœÌ b¹dŸ jej wielokrotnoœci promieniuj¹ przyjemn¹ zdrow¹ energi¹.
Kiedy ju¿ to zbada³em to huzia na Juzia pomyœla³em o zrobieniu fraktala opartego na Z³otym Podziale z drutu o takiej d³ugoœci. Idea by³a taka. Skoro od d³ugoœci drutu mo¿e zale¿eÌ energia jego rezonansu, prawdopodobnie we fraktalnej zale¿noœci z CZYMŒ, to jako ¿e jest to naturalne zjawisko to pewnie wyginaj¹c drut wg. Z³otego Podzia³u uzyska siê dalsze poziomy tego fraktala, ka¿dy o coraz wy¿szej wibracji, jednak w harmonii. A ca³oœÌ bêdzie mia³a d³ugoœÌ tego ³okcia. Czêœci w ca³oœci, w czêœciach ca³oœci, fraktal, pewnie ³apiecie o co chodzi. ;-) (to jest ¿art, ¿eby siê ktoœ nie obrazi³, wiem jaka jest tematyka tego forum
)
Drut o dÂługoÂści 524mm wygiĂŞty we fraktal zgodnie ze ZÂłotym PodziaÂłem:
http://grab.by/50t9Obliczenia:
524x0.618=324
200, 124, 76, 47, 29, 18, 11, 7, 4, 2.6 (mm)
KÂąt intuicyjnie dobraÂłem, tak by zawijaÂło siĂŞ do Âśrodka. Przy kÂącie rozwartym nie bĂŞdzie siĂŞ zawijaĂŚ.
Najpierw zrobi³em ten z d³ug¹ nó¿k¹. A potem ten podwójny. Dziêki w³aœciwoœciom matematycznym Z³otego mo¿na zacz¹Ì od pierwszego i akurat starczy drutu by zawin¹Ì symetrycznie drug¹ czêœÌ... Ach ten Z³oty. Osobiœcie wolê ten z d³ug¹ nó¿k¹ jeœli chodzi o promieniowanie energi¹. Ta d³uga nó¿ka daje d³ug¹ falê. Ale ten symetryczny te¿ jest niczego sobie.
Trudno uwierzyĂŚ jakie sÂą efekty trzymania takiego drutu w rĂŞce lub blisko ciaÂła jeÂśli jest siĂŞ wraÂżliwym na energiĂŞ i przyzwyczajonym do obserwacji siebie i swego umysÂłu. Tak wiem, Âże to dziwne.
Tak wiêc tworz¹c wokó³ œwiêt¹ geometriê, myœlê ¿e warto wzi¹Ì pod uwagê Egipski £okieÌ Królewski, bo Z³oty Podzia³ mo¿na zastosowaÌ na dowolnej d³ugoœci, natomiast to czyni zabawê ciekawsz¹!!! Natomiast któ¿ jest w stanie zaprzeczyÌ, ¿e budowniczowie Wielkiej Piramidy znali siê na œwiêtej geometrii w stopniu co najmniej zaawansowanym...
Pozdrawiam
ps. Zmierzy³em kiedyœ standardow¹ paczkê papierosów: 89/55mm. Z³oty Podzia³ z dok³adnoœci¹ do trzeciego miejsca po przecinku. 1,618... Przypadek, czy zachêta podœwiadoma? Ktoœ to przecie¿ projektuje, a przy takich pieni¹dzach raczej nie zostawia siê takich szczegó³ów przypadkowi. Architekci to wiadomo, ale wychodzi na to, ¿e producenci opakowaù te¿.