Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Obserwacja S³oñca  (Przeczytany 166652 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Luty 20, 2010, 21:32:20 »

Czego to ma dowodziæ ?

Jeszcze kilka dni temu my¶la³em, ¿e nast±pi³a sta³a zmiana ogniskowej 18.01.2010. Jak siê okazuje zdjêcia s± poprawiane jako¶ciowo systematycznie i zastêpowane w historii. Misj± STEREO jest robienie zdjêæ koronie S³oñca. Obiekty które pojawiaj± siê (byæ mo¿e) w okolicy S³oñca w tej s³abszej jako¶ci znikaj± po zmianie ostro¶ci. Je¿eli kto¶ my¶li ¿e Ci ludzie z NASA najpierw zapodaj± zdjêcia z "UFO" i po kilku dniach robi± specjalnie retusz tym obiektom, czyli s± skrajnymi debilami, to pozostaje mi pogratulowaæ.
Jestem pewny ¿e ca³a tajemnica kryje siê w naszej niewiedzy w tym temacie. Je¿eli jakim¶ cudem oka¿e siê ¿e namierzamy naprawdê jakie¶ obce cywilizacje, to niezale¿ni profesjonalni obserwatorzy podnios± wrzask. Na pewno gromadz± te wszystkie zdjêcia. Jestem kompletnym amatorem w tym temacie (wcze¶niej obserwowa³em Ksiê¿yc). S³oñce fascynuje mnie jeszcze bardziej. Nie zamierzam kupowaæ zewnêtrznego dysku na zdjêcia z tymi obiektami, je¿eli kto¶ ma zamiar to niech to robi.

Mam satysfakcjê , ¿e znajdê co¶ takiego jak to poni¿ej i poka¿e to kilku osobom na tym forum.
Czy to jest Chellenger, czy UFO, a mo¿e akurat tak uformowany kawa³ ska³y - nie wiem.

PS co ma do tego Orwell ze swoim 1984 ?
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 23:28:30 wys³ane przez Echnaton » Zapisane

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
VAV EL
U¿ytkownik
**
Wiadomo¶ci: 60

« Odpowiedz #21 : Luty 21, 2010, 00:06:57 »

.
Echnaton
 Mo¿e  patrzysz na szczegó³y i umykaj± ci wiêksze ca³o¶ci.

Dla przyk³adu: dwie obserwacje z 17 lutego /Stereo Ahead/ z godz 10:15 i 10:25 - dziesiêæ minut  ró¿nicy:

z³o¿enie:

Jest du¿o fotek przedstawiaj±ce pary takich kul, kr±z±cych wokó³ S³oñca. Tworz± te¿ ró¿nej wielko¶ci trójk±tne formacje. Czasem ustawiaj± sie w liniach prostych. My¶lisz ¿e to zwyk³y przypadek?

Nie wiemy  jakie parametry zamkniêcia migawki s± stosowane przy tych fotkach ,  pewnie do¶æ krótkie , a mimo wszystko wiele zdjêæ pokazuje rozmyte smugi po tych obiektach. Wygl±da to dla mnie tak jakby co chwila stawa³y/ zwalnia³y/ i zaraz potem porusza³y siê z du¿± prêdko¶ci± . S± miejscami bardzo szybkie.

----------

Z innej bajki  :
Nie wiem czy wiesz, ale w³a¶nie w tym momencie /tj o godz 20:00/ ponownie zanik³o pole magnetyczne Ziemi na  po³udniowym biegunie. Piszê ponownie bo ok. 12 dni temu  /tj.8 lutego 2010/ nast±pi³a juz taka sytuacja.
Wklejam filmik z tamtego dnia, trzeba klikn±c w ikonkê i otworzyæ film / dok³adnie 30-ta sekunda/:

Warto by siê zastanowiæ nad wp³ywem tych wahañ na nasza ¦wiadomo¶æ.
Wystarczy poobserwowaæ newsy mo¿e...

PS
A o tym Orwelu wspomnia³em dlatego, bo  mo¿emy sobie o tym tu pisaæ, ale tych fotek ju¿ i tak nie ma na serwerze NASA. I nikt nie jest w stanie teraz przekonaæ siê samemu, ¿e tak  by³o .... a np. za chwilê mo¿emy zostaæ nazwani  przez opiniê publiczn± zwyk³ymi oszustami rozpowszechniaj±cymi nieprawdziwe wiadomo¶ci. 
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 09:34:43 wys³ane przez VAV EL » Zapisane
Raistlin
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 31

18252176
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Luty 21, 2010, 00:23:13 »

Jest du¿o fotek przedstawiaj±ce pary takich kul, kr±¿±cych wokó³ S³oñca. Tworz± te¿ ró¿nej wielko¶ci trójk±tne formacje. Czasem ustawiaj± siê w liniach prostych. My¶lisz ¿e to zwyk³y przypadek?

maj±c 3 punkty chc±c nie chc±c zawsze wyjdzie po po³±czeniu trójk±t wiêc nic nadzwyczajnego w tym nie widzê.
Gdyby te obiekty utworzy³y pentagram, gwiazdê Dawida lub tez co¶ innego to wtedy faktycznie bym siê zastanowi³.

Nie wiemy  jakie parametry zamkniêcia migawki s± stosowane przy tych fotkach ,  pewnie do¶æ krótkie , a mimo wszystko wiele zdjêæ pokazuje rozmyte smugi po tych obiektach. Wygl±da to dla mnie tak jakby co chwila stawa³y/ zwalnia³y/ i zaraz potem porusza³y siê z du¿± prêdko¶ci± . S± miejsami bardzo szybkie

zwa¿ywszy na te wszystkie oddzia³ywania zwi±zane z blisko¶ci± s³oñca zmiany prêdko¶ci tak¿e mnie nie zaskoczy³y.

« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 13:10:29 wys³ane przez Raistlin » Zapisane

"W wszech¶wiecie jest nieskoñczona ilo¶æ informacji które mo¿na pozyskaæ.Wiele z tych informacji nie da siê z rozumieæ logik±. Nie które z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drog±  która pomaga nam siê pomiêdzy nimi poruszaæ i wybraæ najw³a¶ciwsze"
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Luty 21, 2010, 21:37:24 »

w³a¶nie w tym momencie /tj o godz 20:00/ ponownie zanik³o pole magnetyczne S³oñca na  po³udniowym biegunie. Piszê ponownie bo ok. 13 dni temu  /tj.8 lutego 2010/ nast±pi³a juz taka sytuacja.

Tak, kto¶ wkleja³ ju¿ t± informacjê. Teraz jest ju¿ wszystko w porz±dku...
Nie wiem jakie s± konsekwencje tego zjawiska dla nas na Ziemi.

Wrzucam dziejszy obiekt, tzn. dwa obok siebie

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 21:39:07 wys³ane przez Echnaton » Zapisane

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209

« Odpowiedz #24 : Luty 22, 2010, 00:30:17 »

Te obiekty widoczne s± równie¿ podczas obserwacji naziemnych.
Poni¿sze zdjêcia zosta³y wykonane przez ludzi pracuj±cych w Big Bear Solar Observatory, w Californi.
http://www.bbso.njit.edu/

pozdrawiam
miszelos
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 24

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Luty 22, 2010, 00:40:18 »

Niesamowite! Czy wiadomo mniej wiêcej od kiedy te obiekty zauwa¿ono? Zastanawiam siê jaki zwi±zek ma pojawienie siê tych obiektów i dlaczego akurat w okolicy S³oñca?
VAV EL
U¿ytkownik
**

« Odpowiedz #26 : Luty 22, 2010, 19:29:46 »

Przepiêkne symetrie ....     

Stereo Behind 21-02-2010  . ten dzieñ obserwacji  by³  wyj±tkowy na Stereo Behind. Zachêcam do w³asnych obserwacji
Sekwencja godz: 21:05 ,  21:55   i  23:05

tu :
http://stereo-ssc.nascom.nasa.gov/browse/2010/02/21/behind/euvi/195/2048/

Zestawienie:

Mi³o¶æ -Prawda- Pokój

konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« Odpowiedz #27 : Luty 22, 2010, 19:35:47 »

VAV EL sam na to wpad³e¶? niesamowite....
ciekaw jestem
jak wygl±daj± wzajemne proporcje tych boków?
nie mam jak tego teraz zmierzyæ
VAV EL
U¿ytkownik
**

« Odpowiedz #28 : Luty 22, 2010, 19:46:46 »

.
3 noce rozkminiania...  tego jest wiêcej ... to tylko przyk³ad    Sprawd¿ SAM.

Swiêtej geometrii powinno siê nauczaæ dzieci w w szko³ach  
Peace
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Luty 22, 2010, 20:56:12 »

No dobrze, kochani...

ale jak ³apiecie 3D ? Sk±d wiadomo co jest bli¿ej co jest dalej ? Oko mo¿e byæ oszukane w 2D... Ciê¿ko jest okre¶liæ przez to nawet rozmiar danego obiektu.
Co je¿eli na 2 fotce wszystkie te obiekty s± przed S³oñcem setki ty¶ km ? (jak nie wiêcej)

Proszê o o¶wiecenie w temacie

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: