Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Obserwacja S³oñca  (Przeczytany 166585 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
VAV EL
U¿ytkownik
**
Wiadomo¶ci: 60

« Odpowiedz #100 : Marzec 02, 2010, 21:18:01 »

Proszê podziel siê swoj± wiedz± i sposobami badawczymi <jakimi niew±tpliwie musia³e¶ siê pos³urzyc aby wysuwac takie wnioski> abym i ja móg³ to sprawdzic... i nie zatruwac wiêcej w±tku na forum. Chodzi mi o weryfikacjê twoich twierdzeñ, aby stwierdzic czy wogole maj± sens. Ostrzegam ¿e nie uznaje odpowiedzi w stylu "na oko widac ¿e....." Skoro mówisz ze s± jednakowej wielko¶ci to udowodnij to.

Szewcze,
 Swoje proste za³o¿enia umie¶ci³em juz powy¿ej i nie widzê powodu, aby cokolwiek  komukolwiek  udowadniaæ. Zechcij po¶wiêciæ trochê czasu i przejrzyj ze dwie doby obserwacji  /np z ssc behind/. gwarantujê Ci, ¿e zweryfikujesz swoj± wiedzê na ten temat  dog³êbnie. 
"Na oko" to widaæ jedno: SAM NIE SPRAWDZASZ.
 Twój wybór ...

meee

PS.Oczywi¶cie przy obserwacjach wchodz± w grê tylko dwa ostatnie bierz±ce dni,/ które polecam archiwizowaæ/ , bo pó¿niejsze obserwacje to juz nowiutkie  nie znikaj±ce  super NASA-fotki.

.

Szewc
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 113

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #101 : Marzec 03, 2010, 19:01:42 »

Vav el nie chodzi mi o to, co widzisz na zdjêciach.
Tylko jakim sposobem doszed³e¶ do takich wniosków? Nie efekt twoich spostrze¿eñ mnie interesuje tylko jak do nich doszed³e¶... Piszesz ¿e "obiekty" s± tej samej wielko¶ci, jak do tego doszed³e¶, bo przecie¿ jako¶ musia³e¶ to wyliczy.
Samo to ¿e stwierdzi³e¶ nie dowodzi tego ¿e tak jest.
I nie odsy³aj mnie do poszukiwañ, tylko udowodnij swoj± teorie, bo na razie robisz wszystko poza tym...

"Nie wymy¶laj nowych czynników je¿eli nie istnieje taka potrzeba, a je¿eli ju¿, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #102 : Marzec 03, 2010, 19:49:36 »

Nie da siê wyliczyæ wielko¶ci tych objektów na podstawie zdjêcia 2D. Ró¿nice mog± byæ (i zapewne s±) olbrzymie w wymiarze miar ziemskich. Ciê¿ko jest nawet okre¶liæ czy niektóre z tych obiektów s± przed czy za S³oñcem. Jest to ca³kowicie frywolna interpretacja VAV EL'a.
Rysowanie trójk±tów jest nadinterpretacj±, ale rysowanie czworo¶cianów okalaj±cych S³oñce to ju¿ zabawa z zakresu SF. Kompletnie niczego to nie dowodzi, a w moim przekonaniu uniewiarygadnia ca³y obraz obserwowanych obiektów.
Swoja opiniê piszê na podstawie codziennych, w³asnych obserwacji S³oñca.

¯eby rozmowa wróci³a na bardziej przyziemne tory, mam pytanie: Czy jest mo¿liwe aby obiekty które obserwujemy, mog³y mieæ naturalnie inny kszta³t ni¿ kulisty ? Mówie o obiektach które "na oko" s± wielko¶ci± zbli¿one do rozmiarów Ziemi lub s± jeszcze wiêksze.
Niektóre obserwowane przeze mnie obiekty s± bardzo d³ugie... jak taki obiekt mo¿e zachowaæ swoj± strukturê w takich warunkach (wysoka temperatura, olbrzymie si³y przyci±gania, inne czynniki chemicznego, b±d¼ plazmowego oddzia³ywania S³oñca, formowanie obiektu wcze¶niej, zanim zosta³ "¶ci±gniêty" przez S³oñce), bo wg mnie wszystkie te obiekty powinny mieæ kszta³t kulisty, lub przynajmniej zbli¿ony.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 19:52:34 wys³ane przez Echnaton » Zapisane

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Raistlin
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 31

18252176
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #103 : Marzec 03, 2010, 21:37:36 »

Nie pamiêtam gdzie to czyta³em ale który¶ z forumowiczów wyja¶nia³ nieregularno¶æ obiektów temperatur±.
Nie za bardzo znam siê na tym ale ma to sens je¶li spojrzeæ na zachowanie powietrza na pustyni.

Osobi¶cie geometria VAV EL'a mi nie przeszkadza choæ faktycznie nie wiele z niej wynika
Wypada³o by zrobiæ jakie¶ podsumowanie bo w±tek mocno siê rozmydli³.

Pozdrawiam

"W wszech¶wiecie jest nieskoñczona ilo¶æ informacji które mo¿na pozyskaæ.Wiele z tych informacji nie da siê z rozumieæ logik±. Nie które z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drog±  która pomaga nam siê pomiêdzy nimi poruszaæ i wybraæ najw³a¶ciwsze"
VAV EL
U¿ytkownik
**
Wiadomo¶ci: 60

« Odpowiedz #104 : Marzec 03, 2010, 21:49:16 »

Podobno Indianie w momencie przyp³yniêcia do swoich  wybrze¿y statków Corteza wcale nie zauwa¿ali wielkiego ¿aglowca stoj±cego w zatoce. Zauwa¿yli dopiero p³yn±cych w ma³ej ³ajbie /podobnej do ich ³ajb/ pierwszy desant krzy¿owców.    Gdzie¶ ,kiedy¶ czyta³em.....

Ma³a ciekawostka - taka sytuacja  fotograficzna na ssc behind raz juz by³a /26 lutego o 4:05/. Gdzie jest S³oñce?
 A to  z dzisiaj :

oczywi¶cie za dwa dni fota  zniknie....

konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« Odpowiedz #105 : Marzec 03, 2010, 22:50:22 »

Podobno Indianie w momencie przyp³yniêcia do swoich  wybrze¿y statków Corteza wcale nie zauwa¿ali wielkiego ¿aglowca stoj±cego w zatoce. Zauwa¿yli dopiero p³yn±cych w ma³ej ³ajbie /podobnej do ich ³ajb/ pierwszy desant krzy¿owców.   Gdzie¶ ,kiedy¶ czyta³em.....

tak, to Gregg Braden z bardzo fajn± opowie¶ci± o naszym softwarze, który pozwala dekodowaæ obrazy

s³uchajcie jeste¶my tu na forum tak¿e z powodu Wintera, tak¿e mówienie o sf w pejoratywnym znaczeniu trochê nas wt³acza w otch³añ jedynej s³usznej interpretacji w 3D world - spróbujmy wyj¶æ z tego schematu....

co¶ dziwnego wielce siê dzieje w uk³adzie s³onecznym, co¶ nadzwyczajnego siê dzieje z nasz± ¶wiadomo¶ci±
star wars? niewykluczone, warto wróciæ do Dana, który interesuj±co opowiada nam smocz± historiê o ró¿nicach w¶ród smokowatych, ich korelacjach z ludzk± ras±, rol± DNA w tym wszystkim;
niewiele zobaczymy na niebie - przynajmniej na razie nie mamy zainstalowanego odpowiedniego softwaru, ale to podobno te¿ siê zmienia....
nie negujmy czego¶, czego nie rozumiemy
w³a¶nie dynamicznie u¶wiadamiamy sobie kim na prawdê jeste¶my, to co siê dzieje na niebie (my¶lê, ¿e g³ównie na innym poziomie wibracji/czêstotliwo¶ci) byæ mo¿e jest przejawem walki o wolno¶æ dla human race
wkrótce dowiemy siê wiêcej
¿yczliwo¶ci ¿yczê!
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #106 : Marzec 04, 2010, 01:12:13 »

konserwa jak zwykle , bracie, m±drze prawisz. Nie negujmy czegokolwiek tylko dltego, ¿e tego nie rozumiemy. Jestem ¶wie¿o po obejrzeniu filmu o Nikoli Tesla zamieszczeonego tu na forum przez Echnatona http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=738.msg4214#msg4214 wiêc moja opinia bêdzie pod wp³ywem wra¿enia jakie nieodmiennie na mnie wywwiera osoba wielkiego Tesli, który zmar³ niemal¿e zapomniany podczas , gdy ludzko¶æ bezczelnie korzysta³a sobie z jego wynalzków i to jeszcze za jego ¿ycia. Tesli to nie bardzo przeszkadza³o, gdy¿ nie mia³ smyka³ki do biznesu, ale mia³ za to wizje , które wyprzedza³y nawet nasze dzisiejsze czasy ( dzi¶ nie ma na to dowodób, ale podejrzewa siê ¿e  HAARP jest w ca³o¶ci oparty na pomys³ach Tesli skonfisowanych przez rz±d USA ).
 W tym kontek¶cie postrzegam ludzi takich jak Dan Winter , o którym tu wspomnia³e¶ konserwa.Naukowcom niekonwencjonalnym, takim jak Dan Winter nale¿y siê wszelkie mo¿liwe wsparcie na które nas staæ, uwa¿am, gdy¿ oni to swoimi urzeczywistnionymi wizjami s± w stanie uczyniæ ten ¶wiat lepszym dla wszystkich.

S³oñce i ca³y US mog± byæ wykorzystane przez ludzko¶æ dla uczynienia niezwyk³ego kroku naprzód w rozwoju ,ale czy jeste¶my na to gotowi ?

« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 10:58:16 wys³ane przez Leszek » Zapisane

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 123

« Odpowiedz #107 : Marzec 04, 2010, 01:36:29 »

Wiem, ze za¶miecam, wiem. Sorry. Ale na tym w±tku pojawi³o siê pytanie MEM HEI SHINa,
wiêc tu wklejam czê¶ciow± odpowied¼ co mo¿e pozwoli mu na dalsze poszukiwania i
spojrzenie na sprawê z innej perspektywy.
http://www.infra.org.pl/nauka/czowiek/907-dzieci-indygo-szara-prawda

Ale ¿eby nie by³o, ze nie na temat tu co¶ dla oka ;-)
http://ajo.pl/tapety/tapety/1227778001energy%20sun.jpg
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #108 : Marzec 04, 2010, 13:16:01 »

Uderz w stó³ a no¿yce siê same odezw±

Wolê rozwi±zania pragmatyczne. Nie tyle jestem sceptyczny do wszystkich teorii ró¿nych bytów, co nie s± one dla mnie po prostu najistotniejsze. ¯yjemy w czasach hologramów, genetyki i innych cudów. Je¿eli mia³yby siê teraz "ujawniæ" inne cywilizacje to pierwsze moje podejrzenie padnie na w³adnych tego ¶wiata. By³by to ¶wietny krok dla nich do dalszej globalizacji, czy lepszej kontroli mas. To moje subiektywne odczucia w tej materii.
Wracaj±c do obserwacji S³oñca, chcia³em pokazaæ, ¿e niektóre obiekty na pewno nie s± b³êdami (bad pixelami) na obiektywie Stereo. Na poni¿szym zdjêciu czerwonymi strza³kami pokazuje trajektoriê lotu poszczególnych obiektów. Ci±gn± za sob± smugê gazów, albo swoj±, albo t± od S³oñca. Dodatkowo w ¿ó³tych ramkach zaznaczy³em obiekty które maj± dziwne kszta³ty.

i jeszcze taka ciekawostka przypominaj±ca do z³udzenia rakietê, albo wahad³owca (?)

Pozdrawiam

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« Odpowiedz #109 : Marzec 04, 2010, 13:25:22 »

Wolê rozwi±zania pragmatyczne. Nie tyle jestem sceptyczny do wszystkich teorii ró¿nych bytów, co nie s± one dla mnie po prostu najistotniejsze. ¯yjemy w czasach hologramów, genetyki i innych cudów. Je¿eli mia³yby siê teraz "ujawniæ" inne cywilizacje to pierwsze moje podejrzenie padnie na w³adnych tego ¶wiata. By³by to ¶wietny krok dla nich do dalszej globalizacji, czy lepszej kontroli mas. To moje subiektywne odczucia w tej materii.

i ¶wietnie o to w³a¶nie chodzi aby spokojnie ró¿n± perspektywê pokazywaæ
w swoim czasie wszystko "zazêbi siê"

ten wahad³owiec, to rzeczywi¶cie trafne porównanie
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: