Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
>
Obserwacja S³oñca
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Obserwacja S³oñca (Przeczytany 166561 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
VAV EL
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 60
Odp: Obserwacja S³oñca
«
Odpowiedz #100 :
Marzec 02, 2010, 21:18:01 »
Cytat: Szewc Marzec 02, 2010, 00:59:33
Proszê podziel siê swoj± wiedz± i sposobami badawczymi <jakimi niew±tpliwie musia³e¶ siê pos³urzyc aby wysuwac takie wnioski> abym i ja móg³ to sprawdzic... i nie zatruwac wiêcej w±tku na forum. Chodzi mi o weryfikacjê twoich twierdzeñ, aby stwierdzic czy wogole maj± sens.
Ostrzegam
¿e nie uznaje odpowiedzi w stylu "na oko widac ¿e....." Skoro mówisz ze s± jednakowej wielko¶ci to udowodnij to.
Szewcze,
Swoje proste za³o¿enia umie¶ci³em juz powy¿ej i nie widzê powodu, aby cokolwiek komukolwiek udowadniaæ. Zechcij po¶wiêciæ trochê czasu i przejrzyj ze dwie doby obserwacji /np z ssc behind/. gwarantujê Ci, ¿e zweryfikujesz swoj± wiedzê na ten temat dog³êbnie.
"Na oko" to widaæ jedno:
SAM NIE SPRAWDZASZ
.
Twój wybór ...
meee
PS.Oczywi¶cie przy obserwacjach wchodz± w grê tylko dwa ostatnie bierz±ce dni,/ które polecam archiwizowaæ/ , bo pó¿niejsze obserwacje to juz nowiutkie nie znikaj±ce super NASA-fotki.
.
Szewc
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 113
«
Odpowiedz #101 :
Marzec 03, 2010, 19:01:42 »
Vav el nie chodzi mi o to, co widzisz na zdjêciach.
Tylko jakim sposobem doszed³e¶ do takich wniosków? Nie efekt twoich spostrze¿eñ mnie interesuje tylko jak do nich doszed³e¶... Piszesz ¿e "obiekty" s± tej samej wielko¶ci, jak do tego doszed³e¶, bo przecie¿ jako¶ musia³e¶ to wyliczy.
Samo to ¿e stwierdzi³e¶ nie dowodzi tego ¿e tak jest.
I nie odsy³aj mnie do poszukiwañ, tylko udowodnij swoj± teorie, bo na razie robisz wszystko poza tym...
"Nie wymy¶laj nowych czynników je¿eli nie istnieje taka potrzeba, a je¿eli ju¿, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #102 :
Marzec 03, 2010, 19:49:36 »
Nie da siê wyliczyæ wielko¶ci tych objektów na podstawie zdjêcia 2D. Ró¿nice mog± byæ (i zapewne s±) olbrzymie w wymiarze miar ziemskich. Ciê¿ko jest nawet okre¶liæ czy niektóre z tych obiektów s± przed czy za S³oñcem. Jest to ca³kowicie frywolna interpretacja VAV EL'a.
Rysowanie trójk±tów jest nadinterpretacj±, ale rysowanie czworo¶cianów okalaj±cych S³oñce to ju¿ zabawa z zakresu SF. Kompletnie niczego to nie dowodzi, a w moim przekonaniu uniewiarygadnia ca³y obraz obserwowanych obiektów.
Swoja opiniê piszê na podstawie codziennych, w³asnych obserwacji S³oñca.
¯eby rozmowa wróci³a na bardziej przyziemne tory, mam pytanie: Czy jest mo¿liwe aby obiekty które obserwujemy, mog³y mieæ naturalnie inny kszta³t ni¿ kulisty ? Mówie o obiektach które "na oko" s± wielko¶ci± zbli¿one do rozmiarów Ziemi lub s± jeszcze wiêksze.
Niektóre obserwowane przeze mnie obiekty s± bardzo d³ugie... jak taki obiekt mo¿e zachowaæ swoj± strukturê w takich warunkach (wysoka temperatura, olbrzymie si³y przyci±gania, inne czynniki chemicznego, b±d¼ plazmowego oddzia³ywania S³oñca, formowanie obiektu wcze¶niej, zanim zosta³ "¶ci±gniêty" przez S³oñce), bo wg mnie wszystkie te obiekty powinny mieæ kszta³t kulisty, lub przynajmniej zbli¿ony.
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 19:52:34 wys³ane przez Echnaton
»
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Raistlin
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 31
«
Odpowiedz #103 :
Marzec 03, 2010, 21:37:36 »
Nie pamiêtam gdzie to czyta³em ale który¶ z forumowiczów wyja¶nia³ nieregularno¶æ obiektów temperatur±.
Nie za bardzo znam siê na tym ale ma to sens je¶li spojrzeæ na zachowanie powietrza na pustyni.
Osobi¶cie geometria VAV EL'a mi nie przeszkadza choæ faktycznie nie wiele z niej wynika
Wypada³o by zrobiæ jakie¶ podsumowanie bo w±tek mocno siê rozmydli³.
Pozdrawiam
"W wszech¶wiecie jest nieskoñczona ilo¶æ informacji które mo¿na pozyskaæ.Wiele z tych informacji nie da siê z rozumieæ logik±. Nie które z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drog± która pomaga nam siê pomiêdzy nimi poruszaæ i wybraæ najw³a¶ciwsze"
VAV EL
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 60
«
Odpowiedz #104 :
Marzec 03, 2010, 21:49:16 »
Podobno Indianie w momencie przyp³yniêcia do swoich wybrze¿y statków Corteza wcale nie zauwa¿ali wielkiego ¿aglowca stoj±cego w zatoce. Zauwa¿yli dopiero p³yn±cych w ma³ej ³ajbie /
podobnej do ich ³ajb
/ pierwszy desant krzy¿owców.
Gdzie¶ ,kiedy¶ czyta³em.....
Ma³a ciekawostka - taka sytuacja fotograficzna na ssc behind raz juz by³a /26 lutego o 4:05/. Gdzie jest S³oñce?
A to z dzisiaj :
oczywi¶cie za dwa dni fota zniknie....
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196
«
Odpowiedz #105 :
Marzec 03, 2010, 22:50:22 »
Cytat: VAV EL Marzec 03, 2010, 21:49:16
Podobno Indianie w momencie przyp³yniêcia do swoich wybrze¿y statków Corteza wcale nie zauwa¿ali wielkiego ¿aglowca stoj±cego w zatoce. Zauwa¿yli dopiero p³yn±cych w ma³ej ³ajbie /
podobnej do ich ³ajb
/ pierwszy desant krzy¿owców.
Gdzie¶ ,kiedy¶ czyta³em.....
tak, to Gregg Braden z bardzo fajn± opowie¶ci± o naszym softwarze, który pozwala dekodowaæ obrazy
s³uchajcie jeste¶my tu na forum tak¿e z powodu Wintera, tak¿e mówienie o sf w pejoratywnym znaczeniu trochê nas wt³acza w otch³añ jedynej s³usznej interpretacji w 3D world - spróbujmy wyj¶æ z tego schematu....
co¶ dziwnego wielce siê dzieje w uk³adzie s³onecznym, co¶ nadzwyczajnego siê dzieje z nasz± ¶wiadomo¶ci±
star wars? niewykluczone, warto wróciæ do Dana, który interesuj±co opowiada nam smocz± historiê o ró¿nicach w¶ród smokowatych, ich korelacjach z ludzk± ras±, rol± DNA w tym wszystkim;
niewiele zobaczymy na niebie - przynajmniej na razie nie mamy zainstalowanego odpowiedniego softwaru, ale to podobno te¿ siê zmienia....
nie negujmy czego¶, czego nie rozumiemy
w³a¶nie dynamicznie u¶wiadamiamy sobie kim na prawdê jeste¶my, to co siê dzieje na niebie (my¶lê, ¿e g³ównie na innym poziomie wibracji/czêstotliwo¶ci) byæ mo¿e jest przejawem walki o wolno¶æ dla human race
wkrótce dowiemy siê wiêcej
¿yczliwo¶ci ¿yczê!
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #106 :
Marzec 04, 2010, 01:12:13 »
konserwa
jak zwykle , bracie, m±drze prawisz. Nie negujmy czegokolwiek tylko dltego, ¿e tego nie rozumiemy. Jestem ¶wie¿o po obejrzeniu filmu o
Nikoli Tesla
zamieszczeonego tu na forum przez
Echnatona
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=738.msg4214#msg4214
wiêc moja opinia bêdzie pod wp³ywem wra¿enia jakie nieodmiennie na mnie wywwiera osoba wielkiego Tesli, który zmar³ niemal¿e zapomniany podczas , gdy ludzko¶æ bezczelnie korzysta³a sobie z jego wynalzków i to jeszcze za jego ¿ycia. Tesli to nie bardzo przeszkadza³o, gdy¿ nie mia³ smyka³ki do biznesu, ale mia³ za to wizje , które wyprzedza³y nawet nasze dzisiejsze czasy ( dzi¶ nie ma na to dowodób, ale podejrzewa siê ¿e HAARP jest w ca³o¶ci oparty na pomys³ach Tesli skonfisowanych przez rz±d USA ).
W tym kontek¶cie postrzegam ludzi takich jak Dan Winter , o którym tu wspomnia³e¶
konserwa
.Naukowcom niekonwencjonalnym, takim jak Dan Winter nale¿y siê wszelkie mo¿liwe wsparcie na które nas staæ, uwa¿am, gdy¿ oni to swoimi urzeczywistnionymi wizjami s± w stanie uczyniæ ten ¶wiat lepszym dla wszystkich.
S³oñce i ca³y US mog± byæ wykorzystane przez ludzko¶æ dla uczynienia niezwyk³ego kroku naprzód w rozwoju ,ale czy jeste¶my na to gotowi ?
«
Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 10:58:16 wys³ane przez Leszek
»
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 123
«
Odpowiedz #107 :
Marzec 04, 2010, 01:36:29 »
Wiem, ze za¶miecam, wiem. Sorry. Ale na tym w±tku pojawi³o siê pytanie MEM HEI SHINa,
wiêc tu wklejam czê¶ciow± odpowied¼ co mo¿e pozwoli mu na dalsze poszukiwania i
spojrzenie na sprawê z innej perspektywy.
http://www.infra.org.pl/nauka/czowiek/907-dzieci-indygo-szara-prawda
Ale ¿eby nie by³o, ze nie na temat tu co¶ dla oka ;-)
http://ajo.pl/tapety/tapety/1227778001energy%20sun.jpg
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #108 :
Marzec 04, 2010, 13:16:01 »
Uderz w stó³ a no¿yce siê same odezw±
Wolê rozwi±zania pragmatyczne. Nie tyle jestem sceptyczny do wszystkich teorii ró¿nych bytów, co nie s± one dla mnie po prostu najistotniejsze. ¯yjemy w czasach hologramów, genetyki i innych cudów. Je¿eli mia³yby siê teraz "ujawniæ" inne cywilizacje to pierwsze moje podejrzenie padnie na w³adnych tego ¶wiata. By³by to ¶wietny krok dla nich do dalszej globalizacji, czy lepszej kontroli mas. To moje subiektywne odczucia w tej materii.
Wracaj±c do obserwacji S³oñca, chcia³em pokazaæ, ¿e niektóre obiekty na pewno nie s± b³êdami (bad pixelami) na obiektywie Stereo. Na poni¿szym zdjêciu czerwonymi strza³kami pokazuje trajektoriê lotu poszczególnych obiektów. Ci±gn± za sob± smugê gazów, albo swoj±, albo t± od S³oñca. Dodatkowo w ¿ó³tych ramkach zaznaczy³em obiekty które maj± dziwne kszta³ty.
i jeszcze taka ciekawostka przypominaj±ca do z³udzenia rakietê, albo wahad³owca (?)
Pozdrawiam
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196
«
Odpowiedz #109 :
Marzec 04, 2010, 13:25:22 »
Cytat: Echnaton Marzec 04, 2010, 13:16:01
Wolê rozwi±zania pragmatyczne. Nie tyle jestem sceptyczny do wszystkich teorii ró¿nych bytów, co nie s± one dla mnie po prostu najistotniejsze. ¯yjemy w czasach hologramów, genetyki i innych cudów. Je¿eli mia³yby siê teraz "ujawniæ" inne cywilizacje to pierwsze moje podejrzenie padnie na w³adnych tego ¶wiata. By³by to ¶wietny krok dla nich do dalszej globalizacji, czy lepszej kontroli mas. To moje subiektywne odczucia w tej materii.
i ¶wietnie o to w³a¶nie chodzi aby spokojnie ró¿n± perspektywê pokazywaæ
w swoim czasie wszystko "zazêbi siê"
ten wahad³owiec, to rzeczywi¶cie trafne porównanie
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|