Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
>
Obserwacja SÂłoĂąca
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Obserwacja SÂłoĂąca (Przeczytany 176723 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
Odp: Obserwacja SÂłoĂąca
«
Odpowiedz #120 :
Marzec 06, 2010, 18:54:05 »
Cytat: Szewc Marzec 05, 2010, 22:14:36
Pozostaje taki ma³y szczegó³, strona ssc behind jest podstronom, strony NASA <jak sam trafnie stwierdzi³eœ> tyle ¿e projekt SOHO nie jest w³asnoœci¹ NASA, tylko efektem wspó³pracy ESA i NASA. Stron¹ domow¹ tego projektu jest
http://sohowww.nascom.nasa.gov
a na ssc sÂą zapiski z amerykaĂąskiej czĂŞÂści projektu.NASA zajmuje siĂŞ obrĂłbkÂą zdjĂŞc, gdyÂż te z obiektami <nie obrobione> nie majÂą Âżadnej wartoÂści, z powodu swojej zÂłej jakoÂści.
Co do obiektów te¿ masz racjê, nie wszystkie s¹ "z³ymi pikselami". pomin¹³eœ tylko taki fakt ¿e do tej pory SOHO odkry³o wiêcej komet ni¿ wszystkie inne satelity.
Ja po tym tekœcie odnoszê wra¿enie ¿e Ty nie odró¿niasz SOHO od STEREO. SOHO ma zamontowan¹ aparaturê LASCO, która umo¿liwia szybsze wy³apywanie obiektów np.komet, poniewa¿ obraz nie wymaga poprawy. Natomiast para identycznych satelit STEREO ma aparatury SECCHI, które wymagaj¹ dodatkowego przetworzenia obrazu.
Nie wiem jaki jest udzia³ poszczególnych firm, które uczestnicz¹ w projekcie. Wystarczy mi informacja, ¿e te zdjêcia s¹ OFICJALNE. Jak juz pisa³em, wiem ¿e te zdjêcia ulegaj¹ dodatkowej obróbce i póŸniej S³oùce jest w du¿o lepszej jakoœci. Ja twierdze, ¿e obiekty znajduj¹ce siê przed obróbk¹ obrazu nie s¹ TYLKO I WY£¥CZNIE - BAD PIXELAMI.
PS> Miszelos please, bez offtopu... jest dziaÂł z krĂŞgami zboÂżowymi. Jak trochĂŞ poszperasz w temacie to gwarantuje, Âże nie bĂŞdzie Ci potrzebna opinia Szewca, Âże niby to robota Franka i JĂłzka w wolnym czasie.
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #121 :
Marzec 06, 2010, 20:30:11 »
Szczerze to nie zwrĂłciÂłem uwagi na ten fakt, do puki mi go nie uÂświadomiÂłeÂś, mea culpa niedopatrzenie.
Ale zarĂłwno SOHO jak i satelity STEREO sÂą wyposaÂżone w koronografy CCD <Charge-Coupled Device> oczywiÂście majÂą inne parametry wzglĂŞdem siebie, ale zasady dziaÂłania sÂą takie same, i obiekty sÂą na zdjĂŞciach z obu systemĂłw. Dlatego ciÂągle siĂŞ odwoÂłujĂŞ do SOHO.
Z aparaturÂą SECCHI jest taki problem, Âże dysponujÂąc dwoma zdjĂŞciami musisz zbudowac zdjĂŞcie 3D, na dodatek aparaty w STEREO nie wykrywa tak szybko obiektĂłw jak SOHO. WiĂŞc kometa z SOHO morze byc inaczej zaobserwowana przez STEREO.
Dla tego teÂż uwaÂżam Âże te obiekty na zdjĂŞciach ze STEREO NIE sÂą tylko bad pixelami, tam teÂż sÂą komety.
BroniĂŞ teÂż Miszelosa bo ten wÂątek to jedyny na jakim siĂŞ udzielam... wiĂŞc offtop nie aÂż tak bezzasadny, ale wystarczyÂła by wiadomoÂśc z zapytaniem/link do innego dziaÂłu na forum z zapytaniem
"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #122 :
Marzec 06, 2010, 20:37:33 »
Zapomnia³em dodac... Co jest z³owrogiego w s³owie oficjalne, ¿e od razu zak³adasz jak¹œ manipulacjê/chêc ukrycia czegoœ? Jak by rz¹d og³osi³ OFICJALNIE kontakt z cywilizacj¹ pozaziemsk¹ to te¿ byœ w¹tpi³ w jego autentycznoœc i szczeroœc?
Bo jeÂśli nie to Âświadczy o twoim doÂśc wybiĂłrczym podejÂściu do sÂłowa oficjalne.....
"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
VAV EL
UÂżytkownik
«
Odpowiedz #123 :
Marzec 06, 2010, 22:28:19 »
.
1
Echnaton, pozwoliÂłem sobie przeanalizowaĂŚ dokÂładniej obrazek ktĂłry wrzuciÂłeÂś pokazujÂący te obÂłoki za obiektami . Zgadzam siĂŞ z TobÂą - wystĂŞpujÂą na tych zdjĂŞciach /i to czĂŞsto/ jakby smugi po ruchu tych kulek. Ale analiza przykÂładowego obrazka, ktĂłry podaÂłeÂś jest w trochĂŞ maÂło precyzyjna. ZaznaczyÂłem na nim na niebiesko obÂłoki ktĂłre tam sÂą , a ktĂłrych zupeÂłnie nie uwzglĂŞdniÂłeÂś. WyÂższe kontrasty wyciÂągnĂŞÂły te "Âślady".
Dodatkowo na dole jest kulka /zazn. na niebiesko/, ktĂłra moÂże byc rĂłwnie dobrze ÂźrĂłdÂłem tych smug jak ta ktĂłrÂą uwzglĂŞdniÂłeÂś. SprawdÂź jeszcze raz:
Co ciekawe wydaje siĂŞ, ze te obiekty jakby "prasujÂą" koronĂŞ sÂłoneczna do jakiejÂś nowej formy. Artefakty zaznaczone przez Echnatona w kwadratach przelatujÂą nad SÂłoĂącem "prasujÂąc" dokÂładnie to co jest pod nimi / wydaje sie ze robiÂą to nawet po liniach prostych/
Mam teÂż wraÂżenie ze ruch tych kulek trochĂŞ ostatnio przyÂśpieszyÂł , coraz wiĂŞcej z nich ma bardziej podÂłuÂżne znieksztaÂłcone w "cygaro" ksztaÂłty. NiektĂłre nawet zamieniajÂą siĂŞ w podÂłuÂżne krechy, aby taka fotka "krechy" miaÂła miejsce ruch musi byĂŚ naprawdĂŞ baaardzo szybki. Albo to jeszcze coÂś innego. PĂłki co jestem za kulkami
Fotki z dzisiaj:
Nie jest to raczej" bardzo dÂługi wahadÂłowiec" ,ale coÂś pĂŞdzÂącego na tyle szybko, aby zostawiĂŚ po sobie taki Âślad zapisany na matrycy aparatu przy krĂłtkim czasie naÂświetlania . Nie wiem jakim czasie, ale lepszy standard w lustrzankach najkrĂłtszego czasu zapisu to 1/8000 sek. Trzeba to sprawdziĂŚ....
Innej , lepszej mo¿liwoœci niestety nie ma. Ale to jest doœÌ wyraziste:
Super widaĂŚ 3D , ktĂłre tak ciĂŞÂżko niektĂłrym dojrzeĂŚ w tych fotkach
Nie wiem dlaczego...
Mam oryginaÂły tych trzech zdjĂŞĂŚ- jak bĂŞdzie problem to je teÂż wrzucĂŞ.
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2010, 22:45:37 wysłane przez VAV EL
»
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #124 :
Marzec 07, 2010, 00:24:44 »
Te koronografy to urz¹dzenia cyfrowe, nie posiadaj¹ migawek, a na dobr¹ sprawê nawet obiektywów takich jak zwyk³e aparaty. Maj¹ coœ w rodzaju procesora zbudowanego z pixeli, z których ka¿dy wychwytuje fotony i przetwarza je na elektrony, które s¹ póŸniej zliczane i przetwarzane na obraz <im wiêcej elektronów trafi w pixel tym jest on jaœniejszy póŸniej na fotce>.
Nie dysponujê tak szczegó³owymi danymi na temat ich temat jak czas "naœwietlania"....
Ale znajÂąc ÂśrednicĂŞ sÂłoĂąca moÂżesz policzyc ich oddalenie od sÂłoĂąca <w przybliÂżeniu oczywiÂście> a co za tym idzie i predkoÂśc
znajdŸ na którymœ zdjêciu obiekt kr¹¿¹cy po orbicie mo¿liwie jak najbardziej podobnej do okrêgu.
policz jego prêdkoœc kontow¹, i ze wzorów na drogê w ruchu po okrêgu masz d³ugoœc trasy przebytej, póŸniej droga/czas podziel i masz wynik..... nie bêdzie powala³ dok³adnoœci¹ ale bêdziesz mniej wiêcej wiedzia³ jaka jest ich prêdkoœc. wszystkie potrzebne dane i wzory znajdziesz w internecie.
Pozdrawiam.
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #125 :
Marzec 08, 2010, 12:21:36 »
Cytat: Szewc Marzec 06, 2010, 20:37:33
Co jest z³owrogiego w s³owie oficjalne, ¿e od razu zak³adasz jak¹œ manipulacjê/chêc ukrycia czegoœ? Jak by rz¹d og³osi³ OFICJALNIE kontakt z cywilizacj¹ pozaziemsk¹ to te¿ byœ w¹tpi³ w jego autentycznoœc i szczeroœc?
Bo jeÂśli nie to Âświadczy o twoim doÂśc wybiĂłrczym podejÂściu do sÂłowa oficjalne.....
cyt. Echnaton 04.03.2010 str 11:
"Wolê rozwi¹zania pragmatyczne. Nie tyle jestem sceptyczny do wszystkich teorii ró¿nych bytów, co nie s¹ one dla mnie po prostu najistotniejsze. ¯yjemy w czasach hologramów, genetyki i innych cudów. Je¿eli mia³yby siê teraz "ujawniÌ" inne cywilizacje to pierwsze moje podejrzenie padnie na w³adnych tego œwiata. By³by to œwietny krok dla nich do dalszej globalizacji, czy lepszej kontroli mas. To moje subiektywne odczucia w tej materii."
Niczego zÂłowrogiego w sÂłowie OFICJALNE nie znajduje. WrĂŞcz przeciwnie, jest to dla mnie podstawa do dalszej analizy.
VAV EL, dziêki za dog³êbn¹ analizê tej fotki z trajektoriami lotu tych obiektów. Tak, wiem ¿e dalej s¹ jeszcze inne "ob³oki", ale wg mnie nie s¹ one spójne z reszt¹ "warkocza" (zbyt du¿e i nie za bardzo na trasie). Mozna tutaj faktycznie snuÌ dalsz¹ polemikê co do tych ob³oków. Nie wiem czy zwróci³eœ uwagê na to, ¿e w momencie kiedy na fotce wystêpuje wieksza iloœÌ obiektów, tych smug jest sporo, a tam gdzie i ich nie ma smug równie¿ nie widaÌ. Jest grupa zdjêÌ bez obiektów na których widaÌ smugi, ale moim zdaniem obiekt jest poza kadrem.
T¹ trójwymiarowoœÌ któr¹ pokaza³eœ na ostatniej fotce jak najbardziej akceptuje. WidaÌ ¿e obiekt rozmywa siê jakby ju¿ za S³oùcem. WidaÌ to na wielu innych zdjêciach. Moja uwaga odnoœnie widzenia w perspektywie dotyczy³a tworzenia trójk¹tów i czworoœcianów. Co do twierdzenia, ¿e jest to ten sam obiekt, to nie jestem pewnien...
Na dowĂłd, Âże nie wszystkie obiekty sÂą bad pixelami wrzucam juÂż prezentowane tu zdjĂŞcie, ale tym razem z opisem 3D
«
Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2010, 12:35:13 wysłane przez Echnaton
»
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #126 :
Marzec 08, 2010, 12:31:24 »
a tutaj rozbicie na proste, czytelne warstwy poszczególnych planów. 1 i 3 plan jest t¹ sam¹ chmur¹ plazmy. Obiekt jako plan 2 znajduje siê ewidentnie miêdzy chmurami. Plan 1 zas³ania kawa³ek obiektu, a póŸniej obiekt zas³ania dalsz¹ czêœÌ chmury na 3 planie. Strza³k¹ zaznaczy³em perspektywê.
Pozdrawiam
PS. Nie wiem dlaczego ale nie mogĂŞ pisaĂŚ dÂłuÂższych postĂłw (scrolling skacze mi do gĂłry uniemoÂżliwiajÂąc rozwiniĂŞcie posta). Leszku moÂże jakiÂś limit mi zafundowaÂłeÂś
?
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #127 :
Marzec 09, 2010, 00:22:28 »
Rozrysowanie widoku na perspektywy uznac muszĂŞ za bardzo skutecznie obrazujÂące "obiekt", choc nadal do mnie nie przemawia w kwestii jego pochodzenia, ale przynajmniej wiem co tam widzisz.
A co do kwestii kontaktu z obcymi cywilizacjami to najlepiej uj¹³ tê kwestie Einstein : "Najlepszym dowodem na istnienie inteligencji pozaziemskiej jest to, ¿e siê z nami nie kontaktuj¹" zwa¿ywszy na bieg naszej historii, i problem ksenofobii, ale to ju¿ tylko jest gdybanie.
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #128 :
Marzec 09, 2010, 12:53:09 »
@Echnaton, ja nic nie zmieniÂłem w ustawieniach. MoÂże jakaÂś chwilowa usterka na serwerze. Nie wiem.
- - -
Obrazek poniÂżej przedstawia zasiĂŞg zorzy polarnej.
Jest on aktualizowany co dziesiĂŞĂŚ minut pod adresem:
http://www.swpc.noaa.gov/pmap/pmapN.html
«
Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2010, 13:40:13 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
VAV EL
UÂżytkownik
«
Odpowiedz #129 :
Marzec 11, 2010, 19:43:54 »
.
Kolejne zdjêcie z doœÌ sensown¹ rozdzielczoœci¹ z innego obserwatorium ni¿ SSC Stereo, pokazuj¹ca nasze "kulki" w akcji:
Link do peÂłnowymiarowego zdjĂŞcia z BBSO:
http://2.bp.blogspot.com/_OhaHEeWqYU0/S5VPAAzmjWI/AAAAAAAAIAY/_LqSKw3PHdY/s1600-h/fullc01.jpg
link do artykuÂłu w ktĂłrym jÂą znalazÂłem:
http://www.schodamidonieba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=494:ogromne-sferyczne-obiekty-w-koronie-soca&catid=44:swoje&Itemid=53
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|