Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
>
Obserwacja S³oñca
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Obserwacja S³oñca (Przeczytany 166682 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
miszelos
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 24
Odp: Obserwacja S³oñca
«
Odpowiedz #140 :
Marzec 19, 2010, 21:16:20 »
Tak czy inaczej, drogi Kolego czas na przyjêcie do wiadomo¶ci, i¿ nie jeste¶my sami we Wszech¶wiecie.
Cokolwiek by to nie by³o. To, ¿e wg naszej techniki nie mamy materia³u który wytrzyma temperaturê S³oñca nie oznacza,
i¿ taki nie istnieje.
Dla ludzi w ¦redniowieczu czyst± abstrakcj± by³o np. przesy³anie obrazu na odleg³o¶æ (TV), g³osu na ¿±danie (komórki)
- w ogóle chyba im siê to nie ¶ni³o.
Czemu wiêc dla nas "kosmiczna technologia" nie mo¿e istnieæ?
Przejrza³em z grubsza Twoje posty w innych tematach i zauwa¿y³em ¿e wszêdzie wszystko podwa¿asz.
Rozumiem, ¿e mo¿esz siê z tym nie zgadzaæ - mieæ inne zdanie, ale w ten sposób rozbijasz ca³± dyskusjê i zabawê ludziom, którzy naprawdê badaj± ten temat i chc± doj¶æ do jaki¶ wniosków.
Twój problem polega na tym, ¿e w ¿aden sposób nie chcesz/nie mo¿esz przyj±æ do wiadomo¶ci o istnieniu innego ni¿ nasze ¿ycia we Wszech¶wiecie.
I dopóki nie "wyewoluujesz" do tego poziomu, ciê¿ko Ci bêdzie wnie¶æ cokolwiek buduj±cego do dyskusji.
Pozdrawiam i ¿yczê wiêcej otwartego umys³u (u¿ycia te¿ lewej pó³kuli
)
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #141 :
Marzec 19, 2010, 23:14:40 »
miszelos tu chyba ka¿dy mo¿e mieæ swoje pogl±dy
Pozdrawiam i ¿yczê wiêcej otwartego umys³u (u¿ycia te¿ obu pó³kuli
)
o s³oñcu wiemy na pewno tylko tyle ¿e: jest, ¶wieci, wywala ogromne ilo¶ci energii i toby by³o tyle,reszta to teorie ,domys³y itp.
no mo¿na dodaæ ¿e jeszcze zapitala nie wiadomo gdzie przez galaktykê drogi mlecznej
«
Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 23:19:53 wys³ane przez Micha³-Anio³
»
Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Szewc
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 113
«
Odpowiedz #142 :
Marzec 19, 2010, 23:43:53 »
Dzi¶ robiê za partyzanta "kosmitów"....
Skoro uda³o siê wytworzyc materia³ dziêki któremu malutkie<na razie> obiekty stawa³y siê "niewidzialne" w podczerwieni.... Fale ¶wiat³a siê za³amywa³y i op³ywa³y cia³o...
To mo¿e w przysz³o¶ci uda siê stworzyc materia³ o takich w³a¶ciwo¶ciach wobec ciep³a? wszak¿e ciep³o to <chyba> te¿ fala jak i podczerwieñ...
pozostaje jeszcze fakt rozmiarów tych obiektów... jak liczy³em to wysz³o mi ¿e niektóre s± wielko¶ci po³owy Marsa, wiêc powinny byc baaardzo widoczne, nawet na ziemi.
"Nie wymy¶laj nowych czynników je¿eli nie istnieje taka potrzeba, a je¿eli ju¿, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Raistlin
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 31
«
Odpowiedz #143 :
Marzec 20, 2010, 12:20:01 »
miszelos to nie jest, ¿e nie wierzê w istnienie kosmitów. i nie jest tak, ¿e wszystko podwa¿am. Po prostu szukam najlepszej odpowiedzi na dany temat. Dlatego te¿ ka¿d± z mo¿liwo¶ci za prawdopodobn± ale nie koniecznie prawdziw± Zawsze rozpatrujê wszystkie za i przeciw. To, ¿e kosmici istniej± nie musi od razu oznaczaæ ¿e wszystko co nie zwyk³e od razu siê z nimi wi±¿e.
Bez problemu móg³bym przyj±æ, ¿e kosmici maj±, a¿ tak± technologie która potrafi wytrzymaæ 2 miliony stopni
bez problemu tê¿ mogê przyj±æ ¿e ich technologia pozwala pokonaæ (z godnie z tym co mówi³ Nassim) czarne dziury z prêdko¶ci± mniejsz± ni¿ prêdko¶ci± ¶wiat³a lup po przekroczeniu czarnej dziury z prêdko¶ci± wiêksz± ni¿ prêdko¶æ ¶wiat³a b³yskawicznie wyhamowaæ nie powoduj±c przy tym zaburzeñ na powierzchni s³oñca.
mogê to przyj±æ ale nasuwa siê pytanie po od przynajmniej 14 lat kr±¿± wokó³ s³oñca. Przylecieli z tak daleko aby zbieraæ plazmê? Nie maj± w³asnego s³oñca? musia³o byæ to akurat to s³oñce?
A mo¿e szykuj± siê na 2012 a by skierowaæ na nas ca³± wyrzucon± plazmê? Czy na pewno musz±? Jak co¶ siê ma staæ (a uwa¿am ¿e siê stanie) to siê stanie bez ich pomocy.
A mo¿e po prostu lataj± tam aby dawaæ nam znaki. wybacz ale 'kosmitów" mam za istoty inteligentne i wysoko zaawansowane a taki sposób na przesy³anie informacji jest ma³o komunikatywny.
Wybacz ale ca³e te domniemanie o kosmitach dla mnie nie ma sensu. Je¶li jednak mi powiesz inn± przyczynê ich pobytu któr± ja nie uwzglêdni³em z chêci± siê nad ni± zastanowiê bo mo¿e ciê to zaskoczy ale jestem osob±
baaaardzo
otwart±. i w brew pozorom to w³a¶nie nie lewa moja pó³kula ale w³a¶nie prawa najmocniej siê buntuje przeciw wersji z ufo.
Poza tym wersja o ufo zmusza do przyjêcia ca³ej masy za³o¿eñ które w ¿aden sposób udowodniæ.
Je¶li za¶ nie da siê udowodniæ, ¿e to jest ufo nale¿a³o by chocia¿ obaliæ wszystkie inne mo¿liwo¶ci.
Wiêc dok³adnie wyja¶nij mi argument który obala moje przy puszenie.
Cytat: miszelos Marzec 19, 2010, 21:16:20
Przejrza³em z grubsza Twoje posty w innych tematach i zauwa¿y³em ¿e wszêdzie wszystko podwa¿asz.
Rozumiem, ¿e mo¿esz siê z tym nie zgadzaæ - mieæ inne zdanie, ale w ten sposób roz[quote ]bijasz ca³± dyskusjê i zabawê ludziom, którzy naprawdê badaj± ten temat i chc± doj¶æ do jaki¶ wniosków.
Do tej pory my¶la³em, ze dyskusja polega na dawaniu argumentów i
kondargumêtów
, ale widocznie siê myli³em W ka¿dym razie przepraszam ¿e psu³em ci zabawê.
Cytat: miszelos Marzec 19, 2010, 21:16:20
ludziom, którzy naprawdê badaj± ten temat i chc± doj¶æ do jaki¶ wniosków.
Te¿ jestem cz³owiekiem który chcê doj¶æ do jaki¶ wniosków tylko moje wnioski s± odmienne od twoich.
I w³a¶nie w tym momencie powinna pojawiæ siê dyskusja czyli dawanie jaki¶ konkretnych argumentów a nie stwierdzenia
Cytat: miszelos Marzec 19, 2010, 17:38:37
A ¶wistak siedzi i zawija ....
Ps. Swoja drog± faktycznie muszê popracowaæ nad stylem wypowiedzi bo staraj±c pozostaæ neutralnym i jak najbardziej otwartym na wszystkie ZA i PRZECIW wszy³em na osobê krytykuj±c± wszystko i o zamkniêtym umy¶lê
te¿ pozdrawiam i ¿yczê otwarto¶ci umys³u na tê bardziej naturalne wnioski
"W wszech¶wiecie jest nieskoñczona ilo¶æ informacji które mo¿na pozyskaæ.Wiele z tych informacji nie da siê z rozumieæ logik±. Nie które z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drog± która pomaga nam siê pomiêdzy nimi poruszaæ i wybraæ najw³a¶ciwsze"
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #144 :
Marzec 20, 2010, 12:21:49 »
Te obiekty nie wygladaj± mi na rodzaj plazmy. Plazma która jest uwalniana ze S³oñca wyglada tak (patrz oko³o 10 sekundy):
http://www.youtube.com/v/kHpprCIGmbE&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kHpprCIGmbE&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Bardziej zastanawiam siê nad rodzajem minera³u (diament, korund), który móg³by wytworzyæ takie struktury i wytrzymaæ tak wysokie temperatury. Lonsdaleit powstaje, gdy meteoryt zawieraj±cy grafit uderzy w Ziemiê. Jest on o 58% twardszy od diamentu. Byæ mo¿e te obiekty maj± struktury jeszcze twardsze, utworzone z nieznanych nam reakcji. Nanokrystaliczny diament zaglomerowany w struktury fraktalne ? Ale to ju¿ te¿ jest nam znane... i chyba jak na warunki panuj±ce w okolicy S³oñca za s³abe, aby utrzymaæ sta³y kszta³t (nie rozpa¶æ siê).
Metali nie biorê pod uwagê bo najtwardszy znany nam osm wymieka (4000MPa) i topi sie juz przy 3045 C. Poza tym kszta³ty obiektów logicznie nie s± dla mnie do zaakceptowania. Powinny to byæ struktury kuliste, lub pochodne od kuli. Zostaje jeszcze jedna kwestia. O¶wietlenia tych obiektów. Faktycznie, wygladaj± one na bardzo "metaliczne", jedyne ¼ród³o ¶wiat³a z którym mamy do czynienia, to ¶wiat³o s³oneczne. Tym którzy obserwuj± te obiekty pewnie pojawi³o siê pytanie, sk±d bierze siê ¶wiat³o na obiektach od zaciemnionej strony. Tam gdzie powinien byæ cieñ. Chyba ¿e znowu mamy doczynienia z oszukiwaniem oka i b³êdnej ocenie perspektywy.
Pozdrawiam
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Raistlin
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 31
«
Odpowiedz #145 :
Marzec 20, 2010, 13:02:38 »
Dziêki Echanaton
wniosek o plazmie by³ tylko pierwsz± my¶l± wynikaj±c± z brania mo¿liwo¶ci faktu stworzenia tych obiektów przez samo s³oñce. Plazma by³a dla mnie logiczna i fakt ¿e stworzy³y ona sta³± strukturê t³umaczy³em bardziej skomplikowanym procesem zwi±zanym z geometryczn± budow± s³oñca . W moim procesie my¶lowym plazma wytworzy³a w³asn± grawitacjê która trzyma³a wszystkie cz±steczki razem.
Jednak to co na pisa³e¶ ma sens.
Czyli fraktalne zorganizowany tlenek lub wêgiel.
Bra³e¶ pod uwagê inne pierwiastki
obserwuj±c te obiekty mia³em wra¿enie ¿e s± one bardziej p³ynne lub gazowe i jedynie co mi nie pasowa³o to te ja¶niejsze punkty na tych obiektach. dlatego pyta³em o to o¶wietlenie. jedyne wyja¶nienie jakie mi ¶wita³o to jakie¶ miejsce na tym obiekcie które produkuje ¶wiat³o które potem ulega zjawisku interferencji powoduj±cej pod³u¿ny kszta³t. ale byæ mo¿e to tylko moja nad interpretacja.
Mo¿liwo¶æ z³udzenia dla oka jest du¿a. Przy takich temperaturach obraz byæ mo¿e wygl±da tak jak na pustyni.
Pozdrawiam
"W wszech¶wiecie jest nieskoñczona ilo¶æ informacji które mo¿na pozyskaæ.Wiele z tych informacji nie da siê z rozumieæ logik±. Nie które z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drog± która pomaga nam siê pomiêdzy nimi poruszaæ i wybraæ najw³a¶ciwsze"
green.master
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 1
«
Odpowiedz #146 :
Marzec 24, 2010, 08:15:49 »
A ja my¶lê sobie tak. ¯e tak w sumie, to ci, co mog± rozkminiæ czym te obiekty s±, czyli NASA, która posiada sprzêt, naukowców itd. czy tam inne agencje badaj±ce s³oñce. Powiedz± nam co siê tak naprawdê sta³o, tylko i wy³±cznie wtedy, je¶li to rzeczywi¶cie s± martwe piksele, albo muchy na obiektywie. Je¶li by³o by inaczej, to i tak powiedz± ¿e to martwe piksele. Tak to siê chyba niestety przedstawia.
Je¶li idzie o same obiekty to rzeczywi¶cie jest to swego rodzaju fenomen. A interpretacja w ogólnym rozumieniu tych¿e fenomenów, przede wszystkim, wed³ug mnie powinna sprowadzaæ siê do tego, ¿e rzeczywi¶cie, w naszym najbli¿szym kosmicznym s±siedztwie dzieje siê ca³kiem sporo. Uk³ad s³oneczny siê zmienia, zmienia siê s³oñce i jego planety. O ile to, co owe zmiany przynios±, mo¿e byæ póki co zawarte jedynie w pewnej sferze spekulacji, to fakt ¿e siê co¶ nieco¶ ostatnio dzieje, ciê¿ko miêdzy spekulacje wpychaæ. A tak w³a¶ciwie, je¶li mamy zmiany w uk³adzie s³onecznym, wliczaj±c w to nasz± gwiazdê, i niemal wszystkie planety naszego uk³adu. To mo¿emy tu mówiæ o pewnych uk³ado-s³onecznych zmianach klimatycznych. A to ju¿ policzek dla nauki akademickiej, która od dawna nam wmawia, ¿e wszystko jest oddzielone. Bo mi to wygl±da jakby wszystko raczej by³o ze sob± po³±czone.
Wyda³o mi siê ¿e niektóre osoby tutaj, posiadaj± sporo wiedzy na temat s³oñca. Tote¿ zapytuje siê, co s±dzicie o elektrycznej teorii s³oñca, o tym ¿e nie mamy fuzji termoj±drowej we wnêtrzu naszej piêknej gwiazdy, nie mamy silnika spalaj±cego paliwo; lecz pewnego rodzaju przeka¼nik energii po³±czony z reszt± uniwersum.
A na koniec kwestia zielonych ludków. Otó¿ twierdzenie ¿e jeste¶my jedynym inteligentnym ¿yciem we wszech¶wiecie jest po prostu ¶mieszne. A¿ chce mi siê ¶miaæ he,he,he. Jak w ogóle mo¿na doj¶æ do takich wniosków. Nie chce siê rozwodziæ, ale bardzo prawdopodobne ¿e nim w ogóle powsta³ nasz uk³ad s³oneczny, wszech¶wiat by³ ju¿ skolonizowany.
Tylko w naszej galaktyce jest oko³o 200 miliardów gwiazd, no ale jak wszyscy wiemy jest jeszcze parê miliardów innych galaktyk. Tak wiêc.
Dodam ¿e s± ludzie, którzy uwa¿aj±, ¿e byli¶my odwiedzani w przesz³o¶ci wielokrotnie, jakkolwiek by by³o, niektóre ¶lady z przesz³o¶ci rzeczywi¶cie wskazuj± na obce cywilizacje. Ale i tak pewnie o tym wiecie.
Chcia³bym siê jeszcze przypomnieæ z tym elektrycznym modelem wszech¶wiata. Elektryczny model s³oñca, co o tym my¶licie? Bo je¶li idzie o mnie, to wydaje siê on du¿o bardziej bli¿szy prawdy, ni¿ patrzenie na s³oñce, jak na spalaj±cy gaz piec.
bou
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 126
«
Odpowiedz #147 :
Marzec 24, 2010, 11:44:21 »
Czy to mo¿liwe, ¿e S³oñce jest sk³adnikiem uk³adu binarnego? Czy do tej pory niedostrze¿ony, ciemny kompan S³oñca Nemesis mo¿e byæ odpowiedzialny za okresowe bombardowanie Ziemi przez komety? Je¿eli rzeczywi¶cie S³oñcu towarzyszy ciemny br±zowy karze³ nowy teleskop NASA WISE powinien byæ w stanie go dostrzec.
http://www.astrobio.net/exclusive/3427/getting-wise-about-nemesis
percepcja
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 32
«
Odpowiedz #148 :
Marzec 24, 2010, 17:39:58 »
Astronomowie od pewnego ju¿ czasu wiedz±, ¿e nasze S³oñce wraz z Uk³adem S³onecznym oprócz ruchu wokó³ centrum galaktyki wykonuje cykliczny ruch “góra-dó³” mniej wiêcej prostopad³y do p³aszczyzny galaktyki co jest mo¿liwe tylko przy za³o¿eniu, ¿e S³oñce ma towarzysza, z którym stanowi uk³ad podwójny. Wtedy S³oñce i jej towarzysz (obiekt typu br±zowy karze³) kr±¿± wokó³ wspólnego ¶rodka masy co daje ruch w p³aszczy¼nie prostopad³ej do p³aszczyzny galaktyki. Je¶li Pañstwo chcecie poznaæ ró¿nicê pomiêdzy takimi obiektami jak Nemezis, Nibiru (planeta X) czy Antyziemi± (Antychton) to proszê spojrzeæ na tê stronê:
http://www.percepcja44.republika.pl/nibiru.html
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 241
«
Odpowiedz #149 :
Marzec 24, 2010, 20:38:29 »
Dzisiaj mamy taki obiekt. W odstêpach czasu 20 minut. Wydaje mi siê ¿e to ten sam obiekt z lekkim obrotem w okó³ w³asnej osi.
Pozdrawiam
Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|