Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
>
Rok 2012 - nauka czy zabobon (ró¿ne spojrzenia)
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Rok 2012 - nauka czy zabobon (ró¿ne spojrzenia) (Przeczytany 80156 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
Odp: Rok 2012 - nauka czy zabobon (ró¿ne spojrzenia)
«
Odpowiedz #20 :
Marzec 16, 2010, 00:41:32 »
NawiÂązujÂąc do tego rysunku do ktĂłrego odnosi siĂŞ Wilckock , Greg Braden w swoim wywiadzie mĂłwi ,Âże nawet skonstruowaÂł fajny zegar "fraktalny " w oparciu o PHI
http://www.greggbraden.com/calculator/
Najpierw poczytajcie instrukcje czym jest to cudo .
http://www.greggbraden.com/home/fractal-time-calculator/time-code-calculator/what-is-the-time-code-calculator/
Moje tÂłumaczenie z tej stronki
Time Code Calculator jest przyjaznym dla uÂżytkownika narzĂŞdziem, ktĂłre daje nam Âłatwy dostĂŞp do wzorĂłw, ktĂłre pochodzÂą z cykli przyrody, te same modele, ktĂłre regulujÂą wiele zaleÂżnoÂści wystĂŞpujÂących w Âświecie i Âżyciu. To pozwala nam zajrzeĂŚ do osi czasu historii w sposĂłb, ktĂłry naÂśladuje prorocze wizje w wielu aspektach.
Podobnie jak zdolny jasnowidz moÂżna okreÂśliĂŚ zdarzenia, ktĂłre sÂą prawdopodobne w danym momencie, Time Code Calculator pokazuje nam, kiedy moÂżemy siĂŞ spodziewaĂŚ wystÂąpienia podobnych warunkĂłw w przeszÂłoÂści , po raz kolejny w naszym obecnym Âżyciu i w naszej przyszÂłoÂści. Program dziaÂła ze wzglĂŞdu na charakter cykli. PoniewaÂż cykle sÂą samopowtarzalne. A poniewaÂż cykle historii to przestrzeĂą i czas, kiedy czas powtarza, warunki przestrzeni takÂże siĂŞ mogÂą powtĂłrzyĂŚ.
WaÂżne jest, aby podkreÂśliĂŚ, Âże podobnie jak przyszÂła wizja proroka, albo przyszÂłe widzenie moÂże ulec zmianie na podstawie tego, co dzieje siĂŞ w osi czasu, Time Code Calculator nie moÂże braĂŚ pod uwagĂŞ wpÂływ ÂświadomoÂści i wyboru. MoÂże jedynie pokazaĂŚ nam, kiedy warunki przeszÂłoÂści pojawiÂą siĂŞ ponownie. Wynik zaleÂży od tego, czy warunki zostanÂą wiernie oddane . Wybory, ktĂłre robimy wzdÂłuÂż osi czasu cyklu mogÂą stworzyĂŚ nowÂą drogĂŞ i nowÂą oÂś czasu z nowych wynikĂłw. To jest piĂŞkne wiedzÂąc gdzie jesteÂśmy w cyklu.
Co sprawia, ¿e Time Code Calculator jest tak u¿yteczny, ¿e oprócz dania nam "heads-up", wiêc wiemy czego siê spodziewaÌ, to to, ¿e pokazuje nam, kiedy nasze wybory zmiany maj¹ najwiêkszy potencja³ sukcesu. Tu w³aœnie ma³¿eùstwo nauki i duchowoœci nabiera praktycznego zastosowania, który jest niepodobny do niczego , co widzieliœmy w przesz³oœci.
Jeœli mo¿emy skorzystaÌ z nauki cykli i odnaleŸÌ czas, w którym bêdziemy gotowi do zmiany, a jeœli mo¿emy korzystaÌ z duchowych tradycji naszej przesz³oœci do powstawania nowych, pokojowych warunków ¿ycia potwierdzaj¹c wyniki zmian, to w nastêpstwie tego odkryjemy nowe, zaawansowane sposóby myœlenia o sobie i œwiecie. To wszystko opiera siê na cyklach i mo¿liwoœci wzorców natury , które mog¹ byÌ znane i przewidywane.
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
bou
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #21 :
Marzec 16, 2010, 18:48:31 »
no ale jak go uzywac?
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #22 :
Marzec 16, 2010, 19:12:57 »
przet³umaczê to póŸniej i zamieszczê . Teraz nie mam za bardzo czasu ( nomen omen )
Ja to robiĂŞ trochĂŞ intuicyjnie. To znaczy w trybie "mode1" kalendarza, jak wpiszesz March 2010 to wyskoczy CI data April 2011
To oznacza, Âże za nieco ponad rok powtĂłrzÂą siĂŞ warunki do "przeskoku" stanu ÂświadomoÂści wobec tego , jaki mamy obecnie. Nie znaczy to ,Âże coÂś siĂŞ u Ciebie konkretnie zmieni, ale znaczy to, Âże potencjalnie moÂże , jeÂśli wykorzystasz tÂą szansĂŞ . Tak ja to rozumiem.
JeÂśli na przykÂład w moim przypadku znaczÂące wydarzenie spotkaÂło mnie w Maju 2008 to znaczy , Âże potencjaÂł podobnie znaczÂącego wydarzenia bĂŞdĂŞ mĂłgÂł wykorzystaĂŚ dopiero w Sierpniu 2010 ( tego roku ).
Nie bardzo rozumiem tryb "mode2" tego kalendarza , bo on pokazuje daty sprzed narodzin Chrystusa.
Tryb mode3 podaje fraktal dla okreÂślonego wieku. Nie bardzo wiem, jak to zastosowaĂŚ.
«
Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2010, 18:18:27 wysłane przez east
»
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
bou
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #23 :
Marzec 18, 2010, 14:38:44 »
Cytat: radoslaw Marzec 15, 2010, 17:13:55
Czyli mamy coÂś takiego:
radoslaw, co ten wykres oznacza? zainteresowal mnie bo szamanka syberyjska z ktora rozmawialam niedawno wspominala cos o jakims przyspieszeniu, ktore osiagnie apogeum tuz przed grudniem 2012
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #24 :
Marzec 18, 2010, 16:43:05 »
WedÂług mnie to oznacza, Âże Global Concsciousness Shift ( globalna zmiana ÂświadomoÂści ) nastĂŞpuje juÂż coraz szybciej . Po lewej stronie masz daty . Do tej pory siĂŞ mĂłwiÂło, Âże kaÂżde nastĂŞpne pokolenie jest "mÂądrzejsze" i bardziej rozwiniĂŞte niÂż pokolenie babĂŚ i dziadkĂłw. KiedyÂś dotyczyÂło to epok o ktĂłrych uczyliÂśmy siĂŞ w szkoÂłach, Âże przyniosÂły epokowe odkrycia i znacznie przyspieszyÂły rozwĂłj ludzkoÂści.
Wszyscy to rozumiemy.
Nie wszyscy wiedzÂą, ze te zmiany bĂŞdÂą coraz szybsze w tempie .. PHI =1,6180339 , czyli jak na ten moment przyspieszenie spowoduje warunki do przemiany juÂż w tym roku , w Sierpniu 2010 . Wtedy naleÂży uwaÂżnie obserwowaĂŚ to, co siĂŞ dzieje w otoczeniu. Kolejne EPOKOWE zmiany bĂŞdÂą siĂŞ dziaĂŚ coraz szybciej . Od sierpnia potem juÂż w Lipcu 2011 , a w 2012 r to znacznie, znacznie szybciej
bou
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #25 :
Marzec 18, 2010, 17:18:15 »
to by sie moglo zgadzac bo cos jeszcze mowila o poteznej energii z kosmosu od maja tego roku
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #26 :
Marzec 18, 2010, 17:58:19 »
A to oznacza gigantyczne przyspieszenie. Im szybciej sami osiÂągniemy kolejny etap rozwoju tym szybciej trzeba bĂŞdzie to przekazaĂŚ swoim najbliÂższym, a oni dalej znajomym itd , itp ...
Dzisiaj dzielimy siĂŞ informacjami na forum, "jutro" juÂż nie bĂŞdzie na to czasu
.. a mnie siĂŞ przypomniaÂło, Âże przecieÂż w Polsce bedziemy mieli ÂświetnÂą okazjĂŞ doÂświadczenia "przyspieszenia" przy okazji wizyty Dana Wintera na Harmonii Kosmosu we WrzeÂśniu.
pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 18:03:13 wysłane przez east
»
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #27 :
Marzec 19, 2010, 09:55:20 »
Co konkretnego kryje siĂŞ pod tymi datami ? Czy sÂą to jakieÂś wydarzenia polityczne, wstrzÂąsy tektoniczne, czy silniejsze promieniowanie sÂłoneczne ? TrochĂŞ poszperaÂłem w necie i niczego godnego odnotowania nie znalazÂłem. Czy chodzi moÂże o to Âże w tych dniach nastepujÂą jakieÂś przeskoki ÂświadomoÂści ?
MoÂże jest gdzieÂś tabelka okreÂślajÂąca wydarzenia ktĂłre kryjÂą siĂŞ za tymi datami ? Jak dobrze pamiĂŞtam D.Wilcock mĂłwi o tym przyspieszeniu zmian i pasowaÂło by to do tego wykresu. Tyle Âże nic oprĂłcz dat nie widzĂŞ...
Pozdrawiam
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
bou
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #28 :
Marzec 19, 2010, 10:22:41 »
ja mysle ze to sa granice przyspieszenia od danego punktu czy daty wzrasta o iles tam
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #29 :
Marzec 19, 2010, 10:34:23 »
Bou skarbie, to jest oczywiste, poniewa¿ na dole jest pokazana zasada tego podzia³u oparta na liczbie "fi". Mozna w ten sposób przedstawiÌ tysi¹ce innych podzia³ów opartych na innych wzorach. Chodzi mi o pokrycie siê dat w tym podziale, czym one s¹. Maj¹ byÌ niejako prze³omowe. Nie wiem w jakiej materii ta prze³omowoœÌ ma siê objawiaÌ. To jest jakby jeden z elementów do potwierdzenia tak wysnutej tezy.
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|