Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
>
¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
>
podswiadomosc a przyszlosc
Strony:
1
2
3
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: podswiadomosc a przyszlosc (Przeczytany 23662 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
bou
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 126
podswiadomosc a przyszlosc
«
:
Marzec 08, 2010, 14:30:39 »
witam.
niedawno mialam przyjemnosc goscic u siebie szamanke z syberii. przez kilka dni mialam okazje rozmawiac na przerozne tematy m.in dotyczace przyszlosci. powiedziala ze w ciagu nastepnych kilku lat wszystko na ziemi zmieni sie tak diametralnie, ze w tej chwili nie potrafimy sobie nawet tego wyobrazic.
swoja droga ja tez czuje gdzies w glebi duszy, ze cos sie dzieje cos co jest poczatkiem wielkich zmian i trzeba sie jakos do tego przygotowac, ale z drugiej strony moj umysl gasi we mnie te podszepty. mam jednak nadzieje ze podswiadomosc mnie nie oszukuje. a moze jednak? jak myslicie?
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
Odp: podswiadomosc a przyszlosc
«
Odpowiedz #1 :
Marzec 08, 2010, 17:18:24 »
Witaj
bou
.
Wed³ug mnie to "co¶" , co przeczuwasz ju¿ jest bardzo blisko. Sam próbujê to uchwyciæ na swój mêski, lewopó³kulowy sposób
Próbujê odnale¼æ jakie¶ prawid³owo¶ci w ¿yciu i sprawdzam ,czy maj± powi±zanie z Uniwersum.
Jedn± z takich prób jest ten temat
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=742.msg4286;topicseen#msg4286
w którym ca³o¶ciowo chcia³bym siê odnie¶æ do zjawisk w skali ca³ych spo³eczeñstw.
Osobi¶cie bardzo mi odpowiada aborygeñskie postrzeganie ¶wiata uzupe³nione o wiedzê z zakresu kwantowej fizyki i filozofii pola ¶wiadomo¶ci.
Mam wra¿enie , ¿e obecnie dokonuje siê z jednej strony wielkie scalanie czasu w jeden punkt - do tera¼niejszo¶ci, a z drugiej strony dokonuje siê rozwarstwienie miêdzy duchem = ¶wiadomo¶ci±, a egotycznym umys³em. Wobec tego rozwarstwienia musi doj¶æ do transformacji - wg mnie - umys³u. Do tego wszystkiego dochodz± zjawiska na skalê kosmiczn± ( zanik heliosfery, zmiany na i wewn±trz samych planet US, aktywno¶æ S³oñca )
W efekcie wszystko przyspiesza tak, jakby¶my wpadli do jakiego¶ wiru. Mamy jeszcze szansê ,aby moc± w³asnych wyborów dostroiæ siê do wzorca wiru, jako do naturalnego zjawiska w skali Wszech¶wiata , albo uparcie d±¿yæ pod pr±d jak miliardy ludzi do tej pory pod dyktando egotycznego umys³u.
Skala zjawisk jest tak wielka, a jednocze¶nie tak subtelna, ¿e wydaje siê czym¶ nierealnym w naszej konkretnej, ludzkiej skali postrzegania rzeczywisto¶ci. Jednak nie mo¿na ju¿ jej zapobiec. Niczego, poza w³asn± , wewnêtrzn± przemian± ,nie da siê ju¿ zrobiæ. Nic ju¿ nie jest w stanie tego odwróciæ.
Wydaje mi siê, ¿e wiedz± ju¿ o tym równie¿ na szczytach w³adzy, dlatego, ¿e generalnie nie dziwi mnie postawa w³adzy, o jakiej rozmawiaj± Ci panowie
http://www.youtube.com/v/vbcOodImr7o&color1=0xd6d6d6&color2=0xf0f0f0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/vbcOodImr7o&color1=0xd6d6d6&color2=0xf0f0f0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed>
Bo jak ma wszystko klapn±æ, to po co siê przejmowaæ ?
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
bou
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #2 :
Marzec 08, 2010, 18:21:54 »
Tak, z tym ze nie chodzi tylko o zmiany w samej swiadomosci. szamanka powiedziala ze nasz swiat zupelnie sie zmieni. podawala przyklad ze nie tak znowu dawno nikt sobie nie wyobrarazal ze mozna miec miec telefon przy sobie, teraz prawie kazdy ma komorke nawet male dzieci. mozesz z nia wyjechac na drugi koniec swiata i kazdy moze sie skontaktowac. ostatnio zmiany nastepuja bardzo szybko i to jeszcze ma jeszcze przyspieszyc. z tego co mi mowila wynika ze dookola ziemi jest pole swiadomosci wszystkich istnien, cala przyszlosc i przeszlosc. niektorzy maja dostep do tego pola i stad ich wiedza. Nie wiem co o tym myslec, ale czuje ze gdzies tam moze byc racja:)
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #3 :
Marzec 08, 2010, 18:54:57 »
Ci, którzy maj± dostêp do wszystkich informacji to tak, jakby mieli dostêp do superkomputera, ogromnej mocy obliczeniowej i niewiarygodnej prêdko¶ci. Wiedz± wiêcej i szybciej, równie¿ o mo¿liwych scenariuszach dotycz±cych przysz³o¶ci. Ich rola to informowaæ resztê. Byle wiarygodnie .
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209
«
Odpowiedz #4 :
Marzec 09, 2010, 14:53:53 »
Cytat z wypowiedzi usera
ASTRO
z innego forum:
"
Przy okazji powiem Wam sk±d bierze siê miêdzy innymi ta wiedza o ,,jaszczurach,, i wielu ró¿nych tzw.dziwnych rzeczach, które ten wspó³czesny inteligenty racjonalista uznaje za bzdury.
Otó¿ mój kuzyn pracuje w Centrum Zrowia Dziecka na do¶æ , wysokim,, stanowisku i ma wgl±d w wiele rzeczy, o których nie wolno mówiæ.
Oto¿ jak mi powiedzia³ do C.Z.D przywo¿± czasem dzieci o tzw.paranormalnych zdolno¶ciach.
Te dzieci robi± ró¿ne dziwne rzeczy.Nie tylko lewituj±, pisz± na klawiaturach komputerów, które znajduj± siê wogóle w innych pomieszczeniach, nawet innych budynkach, przyciagaj± sobie jedzenie, str±caj± czepki z g³ów pielêgniarek, niektóre mówi± ró¿nymi jêzykami itd .......
Ale dziej± siê jeszcze inne rzeczy, a mianowicie gdy zapyta siê tych dzieci np: ile jest 74834758848747 x 6374859490454 to wynik podaj± natychmiast.Gdy zapyta siê ich np: w którym roku by³a bitwa pod Chios to te¿ bez problemu odpowiadaj±, a nawet poprawiaj± datê, bo mówi±, ¿e by³a zmiana kalendarza.
I równie¿ gdy ich zapytaæ co to dzia³o siê kiedy¶, kiedy¶ w historii ludzko¶ci, to te¿ powiedz±, wiêc moga powiedzieæ jak to przybyli na Ziemiê projektanci i co tu oni w tym ,,Edenie,, poczynili.
Te dzieci jak powiedzia³ mi kuzyn zabieraj± amerykanie i ponoæ one wracj± tu do Polski ,, normalne,,, czyli nie maj± ju¿ tych objawów, które medycyna ortodoksyjna nazywa zaburzeniami na tle rozwoju.
Oczywi¶cie ¼ród³em ró¿nej ,,dziwnej,, wiedzy nie tylko s± dzieci, ale wiele setek, tysiêcy ludzi na ca³ym ¶wiecie, którzy funkcjonuj± tak jak i my na codzieñ, ale maj± dostêp do wiedzy, czyli do pamiêci, która jest wieczna i wszystko w niej jest zapisane.
St±d mamy wiedze o jaszczurach i co tu oni powyprawiali i tysiêce innych rzeczy.
"
pozdrawiam
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #5 :
Marzec 09, 2010, 15:16:08 »
Wszystkich nie zabior± Ci Amerykanie, jak nast±pi zmiana ca³ego gatunku ludzkiego. Dlatego chc± wypraæ jak najwiêcej mózgów i doprowadziæ wcze¶niej do NWO. Zaczipowaæ , wzi±æ pod kontrolê tak wielu z nas , ilu siê da. Niepokornych czeka eksterminacja. To oczywi¶cie czarny scenariusz, który wcale nie musi sie wydarzyæ . Je¶li otworzymy siê na nowe mo¿lwo¶ci, je¶li przebudzimy siê ze snu, wtedy sami zadecydujemy o w³asnej przysz³o¶ci. Przyci±gajmy ku sobie to, co dobre, a nie czarne scenariusze.
Wystarczy niewielka liczba przebudzonych z ogromnymi mo¿liwo¶ciami, aby umo¿liwiæ obej¶cie starych struktur przez coraz wiêksz± liczbê ludzi.
To chyba Buckminster Fuller powiedzia³, ¿e postêp w sposób naturalny sprawia, i¿ dotychczasowe rozwi±zania staj± siê nieefektywne i umieraj±.
Dlatego tak wa¿na jest ¶wiadomo¶æ nadchodz±cej potêgi , a co za tym idzie wzostu w³asnych mo¿liwo¶ci. To ju¿ siê dzieje na wielu obszarach spo³ecznych ,ale przede w nas samych.
miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 123
Odp: podswiadomosc a przyszlosc (film wersja ang.od Miszy)
«
Odpowiedz #6 :
Marzec 09, 2010, 15:51:10 »
http://www.youtube.com/watch?v=AbASOcqc1Ss&feature=related
Dobra. Zobaczcie bo warto a do reszty nadprzyrodzonego w±tku siê nie odniosê.
misz
bou
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #7 :
Marzec 09, 2010, 15:56:10 »
Mysle, ze wlasnie tzw "dzikie" plemiona moga pomoc nam odnalezc droge do prawdy. Oni sa przebudzeni od zawsze. Pamietam jak kilka lat temu czytalam jedna z ksiazek Cejrowskiego zdaje sie "Gringo wsrod dzikich plemion" Zafascynowala mnie sama ksiazka, jego przygody, bajkowe opisy sutuacji w ktorych sie znalazl. Pamietam, ze pomyslalam wtedy ze niepotrzebnie pofantazjowal i zamiescil rodzial dotyczacy praktyk z pewnym szamanem i jego rozmowy telepatycznej (obaj nie mogli sie porozumiec ze wzgledu na bariere jezykowa), zadziwiajaca wiedza "dzikiego czlowieka" o naszej planecie, swiecie, kosmosie. Teraz z perspektywy czasu wiem i rozumiem ze mogly to nie byc tylko fantazje, ze moglo to sie zdarzyc. Duzo sie dowiedzialam od tamtej pory, duzo zrozumialam, klocki zaczynaja powoli ukladac na swoich miejscach. Ale z drugiej strony dluga droga przede mna, bo proza zycia ciagle wrzuca wsteczny.
Jeszcze jedna sutuacje opisze. spotkanie z pardzo prostym starym czlowiekiem na sri lance - bez mediow, zero informacji ze swiata. dziwna sprawa, bo po tsunami nie odbudowal swojego domostwa, mieszka na zgliszczach tymczasowo polatanych. na pytanie dlaczego nic nie robi w tym kierunku aby mu sie lepiej zylo odpowiedzial ze w 012 bedzie jeszcze wieksze tsunami.
miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 123
«
Odpowiedz #8 :
Marzec 09, 2010, 15:57:14 »
Tu nastêpny. Tez film. Te¿ bardzo ciekawy.
Geniusz i takich jest wielu, trzeba siê zainteresowaæ.
Ciekawe czemu Amerykañcy nie wy³apali
Przeoczyli czy co?
Musi nie maj± dobrego wywiadu
http://www.youtube.com/watch?v=a8YXZTlwTAU
bou
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #9 :
Marzec 09, 2010, 16:05:03 »
czyli "czary" to nie bajka:)
Strony:
1
2
3
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|