Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1 2 3 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: podswiadomosc a przyszlosc  (Przeczytany 26208 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
bou
Aktywny uÂżytkownik

« : Marzec 08, 2010, 14:30:39 »

witam.
niedawno mialam przyjemnosc goscic u siebie szamanke z syberii. przez kilka dni mialam okazje rozmawiac na przerozne tematy m.in dotyczace przyszlosci. powiedziala ze w ciagu nastepnych kilku lat wszystko na ziemi zmieni sie tak diametralnie, ze w tej chwili nie potrafimy sobie nawet tego wyobrazic.
swoja droga ja tez czuje gdzies w glebi duszy, ze cos sie dzieje cos co jest poczatkiem wielkich zmian i trzeba sie jakos do tego przygotowac, ale z drugiej strony moj umysl gasi we mnie te podszepty. mam jednak nadzieje ze podswiadomosc mnie nie oszukuje. a moze jednak? jak myslicie?
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #1 : Marzec 08, 2010, 17:18:24 »

Witaj bou.
Wed³ug mnie to "coœ" , co przeczuwasz ju¿ jest bardzo blisko. Sam próbujê to uchwyciÌ na swój mêski, lewopó³kulowy sposób
Próbujê odnaleŸÌ jakieœ prawid³owoœci w ¿yciu i sprawdzam ,czy maj¹ powi¹zanie z Uniwersum.
JednÂą z takich prĂłb jest ten temat
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=742.msg4286;topicseen#msg4286
w którym ca³oœciowo chcia³bym siê odnieœÌ do zjawisk w skali ca³ych spo³eczeùstw.
OsobiÂście bardzo mi odpowiada aborygeĂąskie postrzeganie Âświata uzupeÂłnione o wiedzĂŞ z zakresu kwantowej fizyki i filozofii pola ÂświadomoÂści.
Mam wra¿enie , ¿e obecnie dokonuje siê z jednej strony wielkie scalanie czasu w jeden punkt - do teraŸniejszoœci, a z drugiej strony dokonuje siê rozwarstwienie miêdzy duchem = œwiadomoœci¹, a egotycznym umys³em. Wobec tego rozwarstwienia musi dojœÌ do transformacji - wg mnie - umys³u. Do tego wszystkiego dochodz¹ zjawiska na skalê kosmiczn¹ ( zanik heliosfery, zmiany na i wewn¹trz samych planet US, aktywnoœÌ S³oùca )
W efekcie  wszystko przyspiesza tak, jakbyÂśmy wpadli do jakiegoÂś wiru. Mamy jeszcze szansĂŞ ,aby mocÂą wÂłasnych wyborĂłw dostroiĂŚ siĂŞ do wzorca wiru, jako do naturalnego zjawiska w skali WszechÂświata , albo uparcie d¹¿yĂŚ pod prÂąd jak miliardy  ludzi do tej pory pod dyktando egotycznego umysÂłu.
Skala zjawisk jest tak wielka, a jednoczeÂśnie tak subtelna, Âże wydaje siĂŞ czymÂś nierealnym w naszej konkretnej, ludzkiej skali postrzegania rzeczywistoÂści. Jednak nie moÂżna juÂż jej zapobiec. Niczego, poza wÂłasnÂą , wewnĂŞtrznÂą przemianÂą ,nie da siĂŞ juÂż zrobiĂŚ. Nic juÂż nie jest w stanie tego odwrĂłciĂŚ.
Wydaje mi siĂŞ, Âże wiedzÂą juÂż o tym rĂłwnieÂż na szczytach wÂładzy, dlatego, Âże generalnie nie dziwi mnie postawa wÂładzy, o jakiej rozmawiajÂą Ci panowie

<a href="http://www.youtube.com/v/vbcOodImr7o&amp;color1=0xd6d6d6&amp;color2=0xf0f0f0&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;fs=1&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowScriptAccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/vbcOodImr7o&amp;color1=0xd6d6d6&amp;color2=0xf0f0f0&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;fs=1&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; allowScriptAccess=&quot;always&quot; width=&quot;425&quot; height=&quot;344&quot;&gt;&lt;/embed&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/vbcOodImr7o&amp;color1=0xd6d6d6&amp;color2=0xf0f0f0&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;fs=1&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowScriptAccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/vbcOodImr7o&amp;color1=0xd6d6d6&amp;color2=0xf0f0f0&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;fs=1&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; allowScriptAccess=&quot;always&quot; width=&quot;425&quot; height=&quot;344&quot;&gt;&lt;/embed&gt;</a>

Bo jak ma wszystko klapn¹Ì, to po co siê przejmowaÌ ?

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 08, 2010, 18:21:54 »

Tak, z tym ze nie chodzi tylko o zmiany w samej swiadomosci. szamanka powiedziala ze nasz swiat zupelnie sie zmieni. podawala przyklad ze nie tak znowu dawno nikt sobie nie wyobrarazal ze mozna miec miec telefon przy sobie, teraz prawie kazdy ma komorke nawet male dzieci. mozesz z nia wyjechac na drugi koniec swiata i kazdy moze sie skontaktowac. ostatnio zmiany nastepuja bardzo szybko i to jeszcze ma jeszcze przyspieszyc. z tego co mi mowila wynika ze dookola ziemi jest pole swiadomosci wszystkich istnien, cala przyszlosc i przeszlosc. niektorzy maja dostep do tego pola i stad ich wiedza. Nie wiem co o tym myslec, ale czuje ze gdzies tam moze byc racja:)
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Marzec 08, 2010, 18:54:57 »

Ci, ktĂłrzy majÂą dostĂŞp do wszystkich informacji to tak, jakby mieli dostĂŞp do superkomputera, ogromnej mocy obliczeniowej i niewiarygodnej prĂŞdkoÂści. WiedzÂą wiĂŞcej i szybciej, rĂłwnieÂż o moÂżliwych scenariuszach dotyczÂących przyszÂłoÂści. Ich rola to informowaĂŚ resztĂŞ. Byle wiarygodnie .

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 09, 2010, 14:53:53 »

Cytat z wypowiedzi usera ASTRO z innego forum:

"
Przy okazji powiem Wam sk¹d bierze siê miêdzy innymi ta wiedza o ,,jaszczurach,, i wielu ró¿nych tzw.dziwnych rzeczach, które ten wspó³czesny inteligenty racjonalista uznaje za bzdury.

Otó¿ mój kuzyn pracuje w Centrum Zrowia Dziecka na doœÌ , wysokim,, stanowisku i ma wgl¹d w wiele rzeczy, o których nie wolno mówiÌ.
Oto¿ jak mi powiedzia³ do C.Z.D przywo¿¹ czasem dzieci o tzw.paranormalnych zdolnoœciach.
Te dzieci robi¹ ró¿ne dziwne rzeczy.Nie tylko lewituj¹, pisz¹ na klawiaturach komputerów, które znajduj¹ siê wogóle w innych pomieszczeniach, nawet innych budynkach, przyciagaj¹ sobie jedzenie, str¹caj¹ czepki z g³ów pielêgniarek, niektóre mówi¹ ró¿nymi jêzykami itd .......
Ale dziejÂą siĂŞ jeszcze inne rzeczy, a mianowicie gdy zapyta siĂŞ tych dzieci np: ile jest 74834758848747 x 6374859490454 to wynik podajÂą natychmiast.Gdy zapyta siĂŞ ich np: w ktĂłrym roku byÂła bitwa pod Chios to teÂż bez problemu odpowiadajÂą, a nawet poprawiajÂą datĂŞ, bo mĂłwiÂą, Âże byÂła zmiana kalendarza.
I rĂłwnieÂż gdy ich zapytaĂŚ co to dziaÂło siĂŞ kiedyÂś, kiedyÂś w historii ludzkoÂści, to teÂż powiedzÂą, wiĂŞc moga powiedzieĂŚ jak to przybyli na ZiemiĂŞ projektanci i co tu oni w tym ,,Edenie,, poczynili.
Te dzieci jak powiedziaÂł mi kuzyn zabierajÂą amerykanie i ponoĂŚ one wracjÂą tu do Polski ,, normalne,,, czyli nie majÂą juÂż tych objawĂłw, ktĂłre medycyna ortodoksyjna nazywa zaburzeniami na tle rozwoju.
Oczywiœcie Ÿród³em ró¿nej ,,dziwnej,, wiedzy nie tylko s¹ dzieci, ale wiele setek, tysiêcy ludzi na ca³ym œwiecie, którzy funkcjonuj¹ tak jak i my na codzieù, ale maj¹ dostêp do wiedzy, czyli do pamiêci, która jest wieczna i wszystko w niej jest zapisane.
StÂąd mamy wiedze o jaszczurach i co tu oni powyprawiali i tysiĂŞce innych rzeczy.
"

pozdrawiam
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Marzec 09, 2010, 15:16:08 »

Wszystkich nie zabiorÂą Ci Amerykanie, jak nastÂąpi zmiana caÂłego gatunku ludzkiego. Dlatego chcÂą wypraĂŚ jak najwiĂŞcej mĂłzgĂłw  i doprowadziĂŚ wczeÂśniej do NWO. ZaczipowaĂŚ , wzi¹Ì pod kontrolĂŞ tak wielu z nas , ilu siĂŞ  da. Niepokornych czeka eksterminacja. To oczywiÂście czarny scenariusz, ktĂłry wcale nie musi sie wydarzyĂŚ . JeÂśli otworzymy siĂŞ na nowe moÂżlwoÂści, jeÂśli przebudzimy siĂŞ ze snu, wtedy sami zadecydujemy o wÂłasnej przyszÂłoÂści. PrzyciÂągajmy ku sobie to, co dobre, a nie czarne scenariusze.
Wystarczy niewielka liczba przebudzonych z ogromnymi moÂżliwoÂściami, aby umoÂżliwiĂŚ obejÂście starych struktur przez coraz wiĂŞkszÂą liczbĂŞ ludzi.
To chyba Buckminster Fuller powiedziaÂł, Âże postĂŞp w sposĂłb naturalny sprawia, iÂż dotychczasowe rozwiÂązania stajÂą siĂŞ nieefektywne i umierajÂą.
Dlatego tak waÂżna jest ÂświadomoœÌ nadchodzÂącej potĂŞgi , a co za tym idzie wzostu wÂłasnych moÂżliwoÂści. To juÂż siĂŞ dzieje na wielu obszarach spoÂłecznych ,ale  przede w nas samych.

miszka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Marzec 09, 2010, 15:51:10 »

http://www.youtube.com/watch?v=AbASOcqc1Ss&feature=related

Dobra. Zobaczcie bo warto a do reszty nadprzyrodzonego wÂątku siĂŞ nie odniosĂŞ.
misz
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Marzec 09, 2010, 15:56:10 »

Mysle, ze wlasnie tzw "dzikie" plemiona moga pomoc nam odnalezc droge do prawdy. Oni sa przebudzeni od zawsze. Pamietam jak kilka lat temu czytalam jedna z ksiazek Cejrowskiego zdaje sie "Gringo wsrod dzikich plemion" Zafascynowala mnie sama ksiazka, jego przygody, bajkowe opisy sutuacji w ktorych sie znalazl. Pamietam, ze pomyslalam wtedy ze niepotrzebnie pofantazjowal i zamiescil rodzial dotyczacy praktyk z pewnym szamanem i jego rozmowy telepatycznej (obaj nie mogli sie porozumiec ze wzgledu na bariere jezykowa), zadziwiajaca wiedza "dzikiego czlowieka" o naszej planecie, swiecie, kosmosie. Teraz z perspektywy czasu wiem i rozumiem ze mogly to nie byc tylko fantazje, ze moglo to sie zdarzyc. Duzo sie dowiedzialam od tamtej pory, duzo zrozumialam, klocki  zaczynaja powoli ukladac na swoich miejscach. Ale z drugiej strony dluga droga przede mna, bo proza zycia ciagle wrzuca wsteczny.
Jeszcze jedna sutuacje opisze. spotkanie z pardzo prostym starym czlowiekiem na sri lance - bez mediow, zero informacji ze swiata. dziwna sprawa, bo po tsunami nie odbudowal swojego domostwa, mieszka na zgliszczach tymczasowo polatanych. na pytanie dlaczego nic nie robi w tym kierunku aby mu sie lepiej zylo odpowiedzial ze w 012 bedzie jeszcze wieksze tsunami.
miszka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Marzec 09, 2010, 15:57:14 »

Tu nastĂŞpny. Tez film. TeÂż bardzo ciekawy.
Geniusz i takich jest wielu, trzeba siĂŞ zainteresowaĂŚ.
Ciekawe czemu AmerykaĂący nie wyÂłapali Co? Przeoczyli czy co?
Musi nie majÂą dobrego wywiadu  
http://www.youtube.com/watch?v=a8YXZTlwTAU
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Marzec 09, 2010, 16:05:03 »

czyli "czary" to nie bajka:)
Strony: 1 2 3 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: