Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: podswiadomosc a przyszlosc  (Przeczytany 23698 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #20 : Marzec 10, 2010, 12:59:13 »

David Tammat ma swój w³asny kana³ na YouTube .
Ju¿ w pierwszym filmie http://www.youtube.com/watch?v=fIDMCC2SJek  uderzy³o mnie to, co mówi o mo¿liwo¶ciach tkwi±cych w ka¿dym cz³owieku - przeszkod± dla nauki jêzyków oraz intuicyjnego postrzegania jest to, ¿e ZA DU¯O MY¦LIMY.

To mówi nam kto¶, kto posiada niezwyk³e , jak nam siê wydaje , mo¿liwo¶ci. Lecz mo¿e tak na prawdê reprezentuje on nowy gatunek cz³owieka , który  w przysz³o¶ci bêdzie niezwykle powszechny ?

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 123

« Odpowiedz #21 : Marzec 10, 2010, 16:00:12 »

ZA DU¯O MY¦LIMY??? Powiadasz.......Ciekawa hipoteza, nie lansuj jej za bardzo proszê.
Ju¿ spora czê¶æ tego kraju powinna byæ jak Savanci :-)
 Ale jako¶ nie widzê aby objawi³y im siê takie zdolno¶ci  mimo usilnych starañ.
 Zostaje jeszcze paln±æ siê porz±dnie w ³eb, bo wielu Sawantów
na skutek urazów g³owy posiada te "nadprzyrodzone zdolno¶ci".
Kto¶ na ochotnika???
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #22 : Marzec 10, 2010, 17:10:14 »

Hehehe  miszka, racja. Ja tam za du¿o nie my¶lê, jak twierdzi najbli¿szych mi kilka osób, a jako¶ sobie radzê, choæ savantem nie jestem.
Bo tak to ju¿ jest w naszym Kraju - nie my¶l± , ale kombinowaæ potrafi± 

Zreszt± nawet tzw System d±¿y do tego, by Obywatel za bardzo nie my¶la³, ale jednocze¶nie nie kombinowa³ i nie s³ucha³ siê intuicji, a tego nie da siê ³atwo osi±gn±æ. Przynajmniej w Polsce.

Tak¿e bardziej mo¿e powinienem napisaæ , aby nie kombinowali.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Marzec 10, 2010, 23:40:10 »

.....uderzy³o mnie to, co mówi o mo¿liwo¶ciach tkwi±cych w ka¿dym cz³owieku - przeszkod± dla nauki jêzyków oraz intuicyjnego postrzegania jest to, ¿e ZA DU¯O MY¦LIMY.

Mo¿e rozszerzmy temat ! Bo samo stwierdzanie, ¿e za du¿o my¶limy niewiele raczej zmienia.
A przecie¿ jeste¶my wêdrowcami, poszukuj±cymi nade jasno¶ci i przebudzenia.

My¶limy.....

A wiêc, my¶limy, ¿e jeste¶my tym, kim my¶limy, ¿e jeste¶my, ale jest to tylko uto¿samianie siebie z naszymi my¶lami.

''Uduchowieni ludzie mówi±: "Nie jestem cia³em -  Jestem Duchem!".

Ale  gdy mówimy -  "jestem Duchem", czy wiemy, kim jest Duch? Jak czêsto Go do¶wiadczamy? Czy do¶wiadczamy siebie jako Ducha, czy odgrywamy nasze codzienne role: rodziców, partnerów, panie domu, szefa firmy, kierownika, zawodnika miejscowej dru¿yny, sklepikarza ? Byæ mo¿e dotykamy swej duchowo¶ci, ale w bardzo rzadkich momentach. S± to z pewno¶ci± niezapomniane chwile!  Ale... dlaczego nie mo¿emy do¶wiadczaæ jej przez ca³y czas? Mo¿e dlatego, ¿e jeste¶my zdezintegrowani, oderwani od siebie samych i  swego Prawdziwego Ja. Uto¿samiamy siê wiêc,  ze swymi rolami, funkcjami i zajêciami, uto¿samiamy siê ze swoimi my¶lami, wyobra¿eniami, projektami, tak jakby¶my dos³ownie nimi byli.
Lecz ma to tyle z nami wspólnego co buty, czy skarpetki, które ubieramy ka¿dego dnia.
To wszystko  s± tylko narzêdzia, w które wyposa¿ona jest nasza perecepcja, nic wiele wiêcej !

Dalej...
Sprubujmy zadaæ pytanie ?  Gdy czujemy ból w ciele – czy do¶wiadczamy, kim naprawdê jeste¶my, czy te¿  u t o ¿ s a m i a m y   s i ê  z e  s w o i m  c i a ³ e m?  Gdy odczuwamy siln± emocjê, tak± jak zazdro¶æ lub gniew, to czy do¶wiadczamy, kim naprawdê jeste¶my, czy te¿  u t o ¿ s a m i a my  s i ê  z e  s w y m i  e m o c j a m i? Gdy biorzemy udzia³ w dyspucie i bronimy swego punktu widzenia, to czy do¶wiadczamy, kim naprawdê Jeste¶my, czy te¿  u t o ¿ s a m i a my  s i ê  z e  s w y m i  m y ¶ l a m i  i  i n t e l e k t e m?

Wydaje siê, ¿e kiedy o czym¶ my¶limy, nie do¶wiadczamy ju¿ niczego oprócz tej my¶li – zatracamy siê w tej my¶li i jeste¶my przez ni± opanowani. Podobnie rzecz siê ma z emocjami i fizycznymi odczuciami. Nic nie istnieje poza tym zaabsorbowanym sob± stanem. Jeste¶my nie¶wiadomi siebie; nie jeste¶my nawet ¶wiadomi, ¿e jeste¶my nie¶wiadomi, dopóki nie zdarzy siê co¶, co wyrwie nas z tego stanu.

Jak kogo¶ interesuje temat ¶wiadomej integracji swojego pola ¶wiadomo¶ci, swojego energetycznego potencja³u, czyli generalnie tego po co tu na t± planetê przybyli¶my,  to mogê pisaæ dalej, choæ mo¿e zaj±æ to sporo miejsca na dysku tego serwera.

Nie, to nie, poniewa¿ nie mam jako¶ zwyczaju rozmawiaæ sam ze sob±.

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2010, 00:17:12 wys³ane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
bou
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 126

« Odpowiedz #24 : Marzec 11, 2010, 07:13:14 »

Jak kogo¶ interesuje temat ¶wiadomej integracji swojego pola ¶wiadomo¶ci, swojego energetycznego potencja³u, czyli generalnie tego po co tu na t± planetê przybyli¶my,  to mogê pisaæ dalej, choæ mo¿e zaj±æ to sporo miejsca na dysku tego serwera.

pozdrawiam

interesuje bardzo, pisz wiecej
fajny film o podobnej tematyce
Alan Watts - Nie co powinno byæ, nie co mo¿e byæ, ale co jest.
http://www.youtube.com/watch?v=DNr9P0qZWbw

[/quote]
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #25 : Marzec 11, 2010, 14:47:24 »

MEM HEI SHIN ja te¿ chêtnie poczytam twój punkt odniesienia w tej materii

Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #26 : Marzec 12, 2010, 01:16:09 »

MEM HEI SHIN  ¶wietne spostrze¿enia. Przypominasz mi Mistrza Eckharta Toole`a w swoim przekazie. Dla mnie i tak jeste¶ Mistrzem..
Nie pamiêtam, kto to napisa³, ale gdzie¶ wyczyta³em i to we mnie siedzi wiêc zacytujê  .. " 2500 lat temu na Ziemi ¿y³ jeden Budda ... , a dzisiaj w ka¿dym mie¶cie spotkasz co najmniej piêciu buddów "
To jest bardzo inspiruj±ce , co piszesz buddo  MEM HEI SHIN .

Strony: « 1 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: