MEM HEIN SHEIN Twoja "nie wiara" w takie wynalazki niczego nie wyja¶ni yogenowi8. Ciekawy by³ ten dokument japoñczyka o wodzie,ale ja sobie nie wyobra¿am codziennego stania przy zlewie i mówienia g³o¶no "kocham Ciê" przed nalaniem wody do czajnika.
Do uzdatniania wody stosuje zmiêkczacze, filtry i mineralizatory od ponad 10 lat. Do oczyszczania b³ona filtra odwróconej osmozy, wczesniej filtr wêglowy. Woda jest super a w czajniku od paru ³adnych lat nie ma grama osadu, b±d¼ kamienia. Poza tym zupe³nie inny smak itp. W miêdzyczasie nas³ucha³em siê niestworzonych rzeczy na temat tego rodzaju uzdatniania. Od pe³nego oszustwa, ¿e tam nic nie ma, po jakies destylacje brak minera³ów, wyja³owion± wodê i inne b±belki. Znajomy który rozprowadza te filtry porównuje swoj± pracê z wprowadzaniem elektryczno¶ci na wsiach w ubieg³ym stuleciu.
Magnetyzerów nie stosowa³em do uzdatniania wody. Mam natomiast ³ó¿ko magnetyczne od ponad 15 lat i znam jego b³ogos³awione w³a¶ciwo¶ci. Pe³na regeneracja po wysi³ku fizycznym. Dodatkowo posiadam takie fajne magnesiki o sta³ym polu (³ó¿ko ma zmienne pole) na dora¼ne bóle g³owy, stawów, pleców itp. My¶lê ¿e magnetyzery do uzdatniania wody sa pewnie podobne do tych o sta³ym polu, ale nie przyglada³em sie im bli¿ej.
Je¿eli chodzi o ten sposób skrêtno¶ci wody w linku który poda³e¶ to my¶lê ¿e wszystko jest do sprawdzenia. Strona mo¿e nie przemawia na korzy¶æ sprzedaj±cego, ale te¿ nie powinna sugerowaæ ¿e to jaka¶ kompletna ¶ciema. Mamy w punktach zastosowanie:
UZDATNIANIE WODY: ZABEZPIECZA PRZED ODK£ADANIEM SIÊ WAPNIA NIE USUWAJ¡C GO.
UZDATNIANIE ORAZ USZLACHETNIANIE WODY W BASENIE
ZMIÊKCZA WODÊ I POPRAWIA JEJ JAKO¦Æ W U¯YTKU DOMOWYM (WANNY, ZLEWY)
POWODUJE ¯E WODA NIE WYSUSZA SKÓRY
WP£YWA ZDROWOTNIE NA LUDZI, ZWIERZÊTA I RO¦LINY.
ZNACZNIE POPRAWIA SMAK WODY
ZAPOBIEGA KOROZJI RUR W WODOCI¡GACH
(A SZCZEGÓLNIE WODY CIEP£EJ)
Mo¿na to wszystko sprawdzic robi±c badanie wody przed i po przepuszczeniu przez to ustrojstwo. Jest telefon kontaktowy meil i adres je¿eli sprzedawca zgodzi sie na takie do¶wiadczenie to bêdzie najlepszy dowód. Oczywi¶cie warto zapoznaæ siê bli¿ej sk±d woda dostaje takich w³a¶ciwo¶ci, generalnie zmiêkczaj±cych j±.
Yogen8 prysznic mam bardzo podobny do tego który zamie¶ci³e¶, ale bez tego napowietrzacza. Napowietrzacze mam w jacuzzi z ró¿nymi programami masa¿u - wystarczy mi tego, na mój do¶æ aktywny tryb ¿ycia.
Pozdrawiam