Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Podró¿ do Âświata materialnego  (Przeczytany 20636 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tunek
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Kwiecień 05, 2010, 21:45:34 »

Hej,

Nie wiem czy piszĂŞ w dobrym dziale ale chciaÂłbym siĂŞ z wami podzieliĂŚ ciekawym punktem widzenia.

RozmyÂślaÂłem dzisiaj o tym jak jest zbudowany nasz Âświat pod kÂątem ÂświĂŞtej geometrii itp, i postanowiÂłem trochĂŞ nad tym pomedytowaĂŚ.
Generalnie nie poruszam siê p³ynnie w temacie œwiêtej geometrii jak Leszek wiêc nie bardzo wiem jakich s³ów u¿yÌ - tak wiêc opisze to co widzia³em po swojemu, i liczê na wasze komentarze jak to siê ma do geometrii.

Otó¿, podczas medytacji poprosi³em swojego opiekuna o zaprezentowanie mi ró¿nicy pomiêdzy œwiatem z³o¿onym z materii a wymiarem duchowym/tym sk¹d pochodzi nasza œwiadomoœÌ. Po chwili tak jak to w moich medytacjach przysz³y obrazy. Wygl¹da³o to tak:

ByÂłem Âświetlistym punktem w dziwnym Âświecie podobnym do naszego obecnego ale bez Âżadnych zasad i praw fizycznych. W Âświecie tym byÂło duÂżo ró¿nych Âświetlistych punktĂłw poruszajÂących siĂŞ w 3d.  W Âświecie tym byÂła teÂż olbrzymia kula. MoÂżna by powiedzieĂŚ, Âże kula ta miaÂła dobre 100m Âśrednicy. Od kuli emanowaÂło jakby przyciÂąganie.  Opiekun powiedziaÂł mi, Âże jest to Âświat materialny. ZbliÂżyÂłem siĂŞ do kuli, jej powierzchnia byÂła metaliczna. ZapytaÂłem siĂŞ jak to moÂżliwe skoro nic przez jej Âścianki nie widaĂŚ. Opiekun powiedziaÂł, Âże Âświat materialny jest w Âśrodku tej kuli. I powiedziaÂł, Âże pokaÂże mi teraz na czym polega doÂświadczenie Âżycia w materialnym Âświecie i jak z niego powrĂłciĂŚ.

Kiedy zbliÂżyÂłem siĂŞ bardzo blisko do kuli, i pomyÂślaÂłem, Âże jej dotykam, na jej powierzchni utworzyÂł siĂŞ maÂły wir. Taki jak siĂŞ tworzy w umywalce gdy spÂływa woda. Wir ten caÂły czas siĂŞ powiĂŞkszaÂł i pog³êbiaÂł. Gdy osiÂągnÂą g³êbokoœÌ tak z 20 metrĂłw na jego koĂącu pojawiÂł siĂŞ czarny punkt ktĂłry zaÂłamywaÂł metaliczny kolor Âścianek wiru. Gdy pojawiÂł siĂŞ ten punkt zacz¹³em odczuwaĂŚ coraz wiĂŞksze przyciÂąganie do Âśrodka tego wiru. PostanowiÂłem siĂŞ w niego zag³êbiĂŚ. GdzieÂś w poÂłowie drogi czarny punkt zamieniÂł siĂŞ na biaÂłe ÂświatÂło i praktycznie w tym samym momencie staÂł siĂŞ jakby maÂłym ekranem przez ktĂłry widziaÂłem swĂłj pokĂłj. PrzyciÂąganie byÂło tak silne, Âże nie byÂłem juÂż w stanie siĂŞ jemu przeciwstawiĂŚ.  Gdy byÂłem dosÂłownie milimetry przed punktem przez ktĂłry widziaÂłem swĂłj pokĂłj usÂłyszaÂłem przewodnika ktĂłry mi powiedziaÂł, Âże tak wÂłaÂśnie moja ÂświadomoœÌ jest po³¹czona ze Âświatem materialnym. PowiedziaÂł Âże dziura/ekran na ktĂłry patrze to obraz jaki widzĂŞ przez swoje oczy. PowiedziaÂł, Âże gdy zbli¿ê siĂŞ to tego punktu jeszcze bardziej to w tym momencie wir siĂŞ zamknie i bĂŞdĂŞ otoczony Âświatem materialnym.  JeÂśli zechcĂŞ z niego wyjœÌ muszĂŞ wyobraziĂŚ sobie, Âże odrywam siĂŞ od swojego materialnego ciaÂła ale nie na zewnÂątrz tego ciaÂła za plecy tylko do Âśrodka ciaÂła.  ( PowiedziaÂł, Âże wyobraÂżajÂąc sobie wyjÂście z ciaÂła za plecy podró¿uje siĂŞ caÂły czas po Âświecie materialnym. ) Trzeba stworzyĂŚ silny wir ktĂłry jakby skupia siĂŞ w jednym punkcie w naszym ciele i siĂŞ jakby wycofywaĂŚ do niego. JeÂśli bĂŞdzie silny to przebije on ÂścianĂŞ tej dziwnej kuli i bĂŞdzie moÂżna siĂŞ z niego wydostaĂŚ.

Nie umiem dobrze opisaÌ o co chodzi ale tak jakby to co nas otacza to materia a ¿eby siê wydostaÌ trzeba wejœÌ jakby w siebie do œrodka tworz¹c wir który musi byÌ silny, trzeba przeciwstawiÌ siê jakby przyci¹ganiu i wchodziÌ coraz g³êbiej, jest to takie wra¿enie jakbyœmy pomniejszali siê w nieskoùczonoœÌ a¿ do ma³ego punktu wtedy ten punkt zmienia siê jakby w nasz¹ œwiadomoœÌ i prze³amuje barierê. Innymi s³owy wygl¹da to tak jakby ca³y œwiat duchowy by³ poza nami ale jednoczeœnie w nas samych...

Co o tym sÂądzicie?

tunek
tijavar
Gość
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 05, 2010, 22:10:53 »

tunek, bardzo realistycznie to wszystko opisaÂłeÂś i w pewnym sensie to ze mnÂą "gra". Powiem Ci, co mi siĂŞ powtarza w moich doÂświadczeniach: "przyciÂąganie do punktu" oraz "wir", za pierwszym razem, jak mnie wciÂągnĂŞÂło, a raczej wyciÂągnĂŞÂło na "zewnÂątrz", nieÂźle siĂŞ wystraszyÂłam. A Âświat materialny odbieram ró¿norodnie, aczkolwiek ta kula i te punkciki nie sÂą mi obce, podobnie jak planety otoczone gwiazdami  jakbyÂśmy siĂŞ zg³êbili w nasze ciaÂła okiem mikroskopu teÂż odkrylibyÂśmy gwiazdy i planety, kropeczki, punkciki, frakcje..hmm, jakby nie spojrzeĂŚ to wszyscy jesteÂśmy ÂświĂŞtÂą geometriÂą. DoÂświadczaj dalej 
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 05, 2010, 23:40:30 »

Tunek, dziÂś moÂże tylko ten obrazek.
Zdaje siĂŞ, Âże ktoÂś zaglÂąda na nim w drugÂą stronĂŞ - poza kulĂŞ

Camille Flammerion (1888).

Ró¿okrzy¿owcy Z Lectorium Rosicrucianum powiadaj¹, ¿e poza zmieniaj¹cym siê œwiatem ("œwiatem dialektyki") znajduje siê "Nieruchome Królestwo"
---
Zetkn¹³em siê jeszcze z podobnym obrazkiem. Te¿ ma kulê WPISAN¥ w jakiœ szerszy kontekst...

@tunek
Czy widziaÂłeÂś/czuÂłeÂś coÂś (cokolwiek) co znajdowaÂło siĂŞ poza kulÂą, ktĂłra tworzyÂła wir, kiedy jÂą dotykaÂłeÂś?

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2010, 10:21:38 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
tijavar
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 06, 2010, 09:19:32 »

Kiedyœ mia³am stycznoœÌ z Ró¿okrzy¿em, ale to nie by³ chyba mój czas ani miejsce. W ka¿dym b¹dŸ razie, z perspektywy czasu muszê przyznaÌ, ¿e ich materia³y coraz bardziej mi siê podobaj¹.
tunek
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 06, 2010, 09:54:26 »

Leszek,

DziĂŞki za obrazki, mam nadziejĂŞ, Âże napiszesz coÂś wiĂŞcej

Co do moich odczuÌ. Odnosi³em wra¿enie, ¿e to co jest w kuli to ograniczona rzeczywistoœÌ a wszystko to co poza ni¹ to prawdziwy œwiat w którym jest moje miejsce.

CaÂły Âświat, ktĂłry odczuwaÂłem byÂł nieskoĂączenie wielki, ale miaÂłem wraÂżenie, Âże jestem w kaÂżdym miejscu jednoczeÂśnie przenoszÂąc tylko swojÂą ÂświadomoœÌ. ByÂło tam wiele jakby obrazĂłw ze ÂświatÂła, moÂżna byÂło "stworzyĂŚ" myÂślÂą co siĂŞ tylko chciaÂło. Sam byÂłem takim Âświetlistym punktem.  

Kula nie tworzy³a wiru, tylko to ja tworzy³em wir na powierzchni tej kuli. Ale tak jak pisa³em kula ta by³a spora. Jakby stan¹Ì naprzeciw 10 piêtrowego budynku. SzerokoœÌ wiru by³a niewielka ale za to by³ g³êboki.

Spróbuj zamkn¹Ì oczy, i wyobraziÌ sobie, ¿e "odklejasz" siê od obrazu, który widzisz przez oczy, w momencie kiedy siê od niego oderwiesz to widzisz go przed sob¹ jakby na ekranie. To co otacza twoj¹ œwiadomoœÌ i ekran to œrodek wiru. Teraz sobie wyobraŸ, ¿e cofasz siê do ty³u patrz¹c na zmniejszaj¹cy siê ekran. Wa¿ne, ¿ebyœ nie wyobra¿a³ sobie ¿e jakby cofasz siê za swoje cia³o. Musisz sobie wyobraziÌ to cofanie jakbyœ zmniejsza³ siê w œrodku samego siebie w punkt ca³y czas zmniejszasz siê i wchodzisz w wir którego œcianki s¹ coraz bli¿ej siebie. Kiedy dotrzesz do punktu krytycznego czyli œrodka wiru, wtedy w³aœnie otwiera siê jakby przejœcie na zewn¹trz. I wir zamiast zmniejszaÌ siê to siê powiêksza i wychodzisz wtedy z tej kuli jak¹ jest œwiat materialny.

W mojej wizji wchodzenie do Âświata materialnego wyglÂądaÂło tak:
                  C
               x C
          x      C
      x
  x
A              <--  B
  x
      x
          x    C
              xC
                C

A - czarny punkt ktĂłry potem zamieniÂł siĂŞ na biaÂły i potem na ekran przez ktĂłry widaĂŚ byÂło to co w Âśrodku kuli
B -moj punkt ÂświadomoÂści
C - Âścianki kuli
X - wir

Natomiast wychodzenie z Âświata materialnego do tego na zewnÂątrz wyglÂąda tak

C
x                       x C
  x                 x     C
      x        x
           xx  
A         B     --> Y
           xx
      x        x
  x                 x     C
x                       x C
                            C

A - obraz od ktĂłrego odklejasz siĂŞ w myÂślach
X - tunel
B - punkt krytyczny przez ktĂłry przechodzisz
Y - twĂłj punkt ÂświadomoÂści opuszczajÂący wir
C - Âścianki kuli

Problemem w tej ca³ej wizualizacji jest przyci¹ganie punktu krytycznego B które zaczyna oddzia³ywaÌ zaraz gdy przez niego przejdziesz. Jest strasznie ciê¿ko wyrwaÌ siê aby pod¹¿yÌ do œcianek kuli C.

pozdrawiam
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 06, 2010, 11:10:00 »

Cytat: tunek
Natomiast wychodzenie z Âświata materialnego do tego na zewnÂątrz wyglÂąda tak

C
x                       x C
  x                 x     C
      x        x
           xx 
A         B     --> Y
           xx
      x        x
  x                 x     C
x                       x C
                            C

A - obraz od ktĂłrego odklejasz siĂŞ w myÂślach
X - tunel
B - punkt krytyczny przez ktĂłry przechodzisz
Y - twĂłj punkt ÂświadomoÂści opuszczajÂący wir
C - Âścianki kuli

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=464.msg4701#msg4701
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=452.msg3508#msg3508

<a href="http://www.youtube.com/v/bx7TroR06-Q&amp;hl=en_GB&amp;fs=1&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/bx7TroR06-Q&amp;hl=en_GB&amp;fs=1&amp;</a>
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2010, 11:54:14 wysłane przez Lucyfer » Zapisane
tunek
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 06, 2010, 12:00:45 »

Lucyfer, wyglÂądaÂło to dokÂładnie tak jak ten obrazek na czarnym tle!!!
percepcja
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 06, 2010, 12:07:06 »

"Ogl¹da³eœ" jak s¹dzê przeciw-œwiat (œwiat ducha) czy inaczej matrycê rzeczywistoœci, który nieroz³¹cznie zwi¹zany jest ze œwiatem materii tak jak dwa bieguny magnesu nie istniej¹ bez siebie. Linie pola magnetycznego s¹ ci¹g³e i umieszczenie w nich obiektu powoduje powstanie wlotu i wylotu linii pola z tego obiektu inaczej mówi¹c pojawiaj¹ siê dwa bieguny N i S.

Podobnie ka¿da rzecz od najmniejszej cz¹stki do wiêkszych struktur posiada dwa bieguny grawitacyjne: œwiat (materialny, fizyczny) i przeciw-œwiat (œwiat ducha, w którym istnieje jeszcze jego czêœÌ sk³adowa: œwiat wirtualny) istniej¹ce nieroz³¹cznie. Mo¿na by zrobiÌ tak¹ klasyfikacjê: matematyka jako œwiat liczb i wzorów opisuje œwiat wirtualny, geometria jest cia³em dla matematyki jako liczb i wzorów czyli opisuje œwiat ducha - przeciw-œwiat a "lustrzanym" odbiciem (drugim biegunem) œwiata ducha jest œwiat fizyczny, który próbuje opisywaÌ fizyka czy inne nauki przyrodnicze.
MyÂślĂŞ, Âże przenosiÂłeÂś swojÂą uwagĂŞ (percepcjĂŞ) pomiĂŞdzy Âświatem i przeciw-Âświatem (Âświatem ducha).

Pozdrawiam i ÂżyczĂŞ dalszych ciekawych eksploracji.
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 06, 2010, 17:10:22 »

Ró¿okrzy¿owcy Z Lectorium Rosicrucianum powiadaj¹, ¿e poza zmieniaj¹cym siê œwiatem ("œwiatem dialektyki") znajduje siê "Nieruchome Królestwo"

Ale to nie Ró¿ykrzyÂż wprowadziÂł  pojĂŞcie - ''Nieruchome KrĂłlestwo''.
To pojĂŞcie zapoÂżyczyli  z innych tradycji prawdopodobnie od KatarĂłw, czy EsseĂączykĂłw.

''Nieruchome KrĂłlestwo'' jest Âświatem subtelnych energii.
Ta pÂłaszczyznĂŞ doÂświadczajÂą ludzie z tzw.otwartym ''trzecim okiem''

Sutra powiada :  w tej prze­strzeni wszystko jest zawarte. MieÂści siĂŞ tam caÂły wszechÂświat. JeÂśli  otworzysz swoje trzecie oko poznasz  wszechÂświat w caÂłej jego totalnoÂści, gdyÂż ta we­wnĂŞtrzna przestrzeĂą zawiera w sobie wszystko. Nic poza niÂą nie pozostaje.

Upaniszady mĂłwiÂą: „PoznajÂąc jedno, poznajesz  wszystko." Oczy fizycz­ne widzÂą tylko to co skoĂączone. Trzecie oko widzi nieskoĂączonoœÌ. Oczy fizyczne postrzegajÂą tylko materiĂŞ -  trzecim okiem  postrzegamy samÂą energiĂŞ.

''Nieruchome KrĂłlestwo'' jest tutaj -  jest wszechobecne.....

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2010, 17:22:28 wysłane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Październik 13, 2010, 11:45:35 »

Prosimy Was o pisanie nowych postĂłw w tym temacie w nowej lokalizacji.

Tutaj: http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,455.msg2409.html#msg2409

WÂątki przekopiowane do nowej lokalizacji bĂŞdÂą tutaj zamykane i z podaniem linka do nowej lokalizacji - jak wyÂżej.
(Jest to zawsze link do OSTATNIEGO posta, ktĂłry widzisz w wÂątku na starym forum)

Przepraszamy za maÂły kÂłopot, bo trzeba siĂŞ zarejestrowaĂŚ ponownie w nowej lokalizacji. MogĂŞ (jako admin) zrobiĂŚ to za kaÂżdego, ktĂłry sobie tego zaÂżyczy i przesÂłaĂŚ mu na e-maila nowe hasÂło (z nowego forum), ktĂłre sam  Âłatwo sobie zmieni w zakÂładce PROFIL/Ustawienia dotyczÂące konta.  WyÂślĂŞ wszystkim instrukcjĂŞ jak to zrobiĂŚ.

Wszystkich poinformujĂŞ w ÂśrodĂŞ/czwartek o powodach przenoszenia forum.
Wyœlê wówczas wszystkim forumowiczom wiadomoœÌ na PW.

Przepraszamy za t¹ niedogodnoœÌ. Liczymy na wyrozumia³oœÌ.

Pozdrawiamy!

Zespó³ Forum

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: