Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
>
ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
>
Podró¿ do œwiata materialnego
Strony:
1
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Podró¿ do Âświata materialnego (Przeczytany 20636 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tunek
Nowy uÂżytkownik
Podró¿ do œwiata materialnego
«
:
Kwiecień 05, 2010, 21:45:34 »
Hej,
Nie wiem czy piszĂŞ w dobrym dziale ale chciaÂłbym siĂŞ z wami podzieliĂŚ ciekawym punktem widzenia.
RozmyÂślaÂłem dzisiaj o tym jak jest zbudowany nasz Âświat pod kÂątem ÂświĂŞtej geometrii itp, i postanowiÂłem trochĂŞ nad tym pomedytowaĂŚ.
Generalnie nie poruszam siĂŞ pÂłynnie w temacie ÂświĂŞtej geometrii jak Leszek
wiêc nie bardzo wiem jakich s³ów u¿yÌ - tak wiêc opisze to co widzia³em po swojemu, i liczê na wasze komentarze jak to siê ma do geometrii.
Otó¿, podczas medytacji poprosi³em swojego opiekuna o zaprezentowanie mi ró¿nicy pomiêdzy œwiatem z³o¿onym z materii a wymiarem duchowym/tym sk¹d pochodzi nasza œwiadomoœÌ. Po chwili tak jak to w moich medytacjach przysz³y obrazy. Wygl¹da³o to tak:
By³em œwietlistym punktem w dziwnym œwiecie podobnym do naszego obecnego ale bez ¿adnych zasad i praw fizycznych. W œwiecie tym by³o du¿o ró¿nych œwietlistych punktów poruszaj¹cych siê w 3d. W œwiecie tym by³a te¿ olbrzymia kula. Mo¿na by powiedzieÌ, ¿e kula ta mia³a dobre 100m œrednicy. Od kuli emanowa³o jakby przyci¹ganie. Opiekun powiedzia³ mi, ¿e jest to œwiat materialny. Zbli¿y³em siê do kuli, jej powierzchnia by³a metaliczna. Zapyta³em siê jak to mo¿liwe skoro nic przez jej œcianki nie widaÌ. Opiekun powiedzia³, ¿e œwiat materialny jest w œrodku tej kuli. I powiedzia³, ¿e poka¿e mi teraz na czym polega doœwiadczenie ¿ycia w materialnym œwiecie i jak z niego powróciÌ.
Kiedy zbli¿y³em siê bardzo blisko do kuli, i pomyœla³em, ¿e jej dotykam, na jej powierzchni utworzy³ siê ma³y wir. Taki jak siê tworzy w umywalce gdy sp³ywa woda. Wir ten ca³y czas siê powiêksza³ i pog³êbia³. Gdy osi¹gn¹ g³êbokoœÌ tak z 20 metrów na jego koùcu pojawi³ siê czarny punkt który za³amywa³ metaliczny kolor œcianek wiru. Gdy pojawi³ siê ten punkt zacz¹³em odczuwaÌ coraz wiêksze przyci¹ganie do œrodka tego wiru. Postanowi³em siê w niego zag³êbiÌ. Gdzieœ w po³owie drogi czarny punkt zamieni³ siê na bia³e œwiat³o i praktycznie w tym samym momencie sta³ siê jakby ma³ym ekranem przez który widzia³em swój pokój. Przyci¹ganie by³o tak silne, ¿e nie by³em ju¿ w stanie siê jemu przeciwstawiÌ. Gdy by³em dos³ownie milimetry przed punktem przez który widzia³em swój pokój us³ysza³em przewodnika który mi powiedzia³, ¿e tak w³aœnie moja œwiadomoœÌ jest po³¹czona ze œwiatem materialnym. Powiedzia³ ¿e dziura/ekran na który patrze to obraz jaki widzê przez swoje oczy. Powiedzia³, ¿e gdy zbli¿ê siê to tego punktu jeszcze bardziej to w tym momencie wir siê zamknie i bêdê otoczony œwiatem materialnym. Jeœli zechcê z niego wyjœÌ muszê wyobraziÌ sobie, ¿e odrywam siê od swojego materialnego cia³a ale nie na zewn¹trz tego cia³a za plecy tylko do œrodka cia³a. ( Powiedzia³, ¿e wyobra¿aj¹c sobie wyjœcie z cia³a za plecy podró¿uje siê ca³y czas po œwiecie materialnym. ) Trzeba stworzyÌ silny wir który jakby skupia siê w jednym punkcie w naszym ciele i siê jakby wycofywaÌ do niego. Jeœli bêdzie silny to przebije on œcianê tej dziwnej kuli i bêdzie mo¿na siê z niego wydostaÌ.
Nie umiem dobrze opisaÌ o co chodzi ale tak jakby to co nas otacza to materia a ¿eby siê wydostaÌ trzeba wejœÌ jakby w siebie do œrodka tworz¹c wir który musi byÌ silny, trzeba przeciwstawiÌ siê jakby przyci¹ganiu i wchodziÌ coraz g³êbiej, jest to takie wra¿enie jakbyœmy pomniejszali siê w nieskoùczonoœÌ a¿ do ma³ego punktu wtedy ten punkt zmienia siê jakby w nasz¹ œwiadomoœÌ i prze³amuje barierê. Innymi s³owy wygl¹da to tak jakby ca³y œwiat duchowy by³ poza nami ale jednoczeœnie w nas samych...
Co o tym sÂądzicie?
tunek
tijavar
Gość
Odp: Podró¿ do œwiata materialnego
«
Odpowiedz #1 :
Kwiecień 05, 2010, 22:10:53 »
tunek, bardzo realistycznie to wszystko opisa³eœ i w pewnym sensie to ze mn¹ "gra". Powiem Ci, co mi siê powtarza w moich doœwiadczeniach: "przyci¹ganie do punktu" oraz "wir", za pierwszym razem, jak mnie wci¹gnê³o, a raczej wyci¹gnê³o na "zewn¹trz", nieŸle siê wystraszy³am. A œwiat materialny odbieram ró¿norodnie, aczkolwiek ta kula i te punkciki nie s¹ mi obce, podobnie jak planety otoczone gwiazdami
jakbyœmy siê zg³êbili w nasze cia³a okiem mikroskopu te¿ odkrylibyœmy gwiazdy i planety, kropeczki, punkciki, frakcje..hmm, jakby nie spojrzeÌ to wszyscy jesteœmy œwiêt¹ geometri¹. Doœwiadczaj dalej
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #2 :
Kwiecień 05, 2010, 23:40:30 »
Tunek, dziÂś moÂże tylko ten obrazek.
Zdaje siĂŞ, Âże ktoÂś zaglÂąda na nim w drugÂą stronĂŞ - poza kulĂŞ
Camille Flammerion (1888).
Ró¿okrzy¿owcy Z Lectorium Rosicrucianum powiadaj¹, ¿e poza zmieniaj¹cym siê œwiatem ("œwiatem dialektyki") znajduje siê "Nieruchome Królestwo"
---
Zetkn¹³em siê jeszcze z podobnym obrazkiem. Te¿ ma kulê WPISAN¥ w jakiœ szerszy kontekst...
@tunek
Czy widziaÂłeÂś/czuÂłeÂś coÂś (cokolwiek) co znajdowaÂło siĂŞ poza kulÂą, ktĂłra tworzyÂła wir, kiedy jÂą dotykaÂłeÂś?
«
Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2010, 10:21:38 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
tijavar
Gość
«
Odpowiedz #3 :
Kwiecień 06, 2010, 09:19:32 »
Kiedyœ mia³am stycznoœÌ z Ró¿okrzy¿em, ale to nie by³ chyba mój czas ani miejsce. W ka¿dym b¹dŸ razie, z perspektywy czasu muszê przyznaÌ, ¿e ich materia³y coraz bardziej mi siê podobaj¹.
tunek
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #4 :
Kwiecień 06, 2010, 09:54:26 »
Leszek,
DziĂŞki za obrazki, mam nadziejĂŞ, Âże napiszesz coÂś wiĂŞcej
Co do moich odczuÌ. Odnosi³em wra¿enie, ¿e to co jest w kuli to ograniczona rzeczywistoœÌ a wszystko to co poza ni¹ to prawdziwy œwiat w którym jest moje miejsce.
Ca³y œwiat, który odczuwa³em by³ nieskoùczenie wielki, ale mia³em wra¿enie, ¿e jestem w ka¿dym miejscu jednoczeœnie przenosz¹c tylko swoj¹ œwiadomoœÌ. By³o tam wiele jakby obrazów ze œwiat³a, mo¿na by³o "stworzyÌ" myœl¹ co siê tylko chcia³o. Sam by³em takim œwietlistym punktem.
Kula nie tworzy³a wiru, tylko to ja tworzy³em wir na powierzchni tej kuli. Ale tak jak pisa³em kula ta by³a spora. Jakby stan¹Ì naprzeciw 10 piêtrowego budynku. SzerokoœÌ wiru by³a niewielka ale za to by³ g³êboki.
Spróbuj zamkn¹Ì oczy, i wyobraziÌ sobie, ¿e "odklejasz" siê od obrazu, który widzisz przez oczy, w momencie kiedy siê od niego oderwiesz to widzisz go przed sob¹ jakby na ekranie. To co otacza twoj¹ œwiadomoœÌ i ekran to œrodek wiru. Teraz sobie wyobraŸ, ¿e cofasz siê do ty³u patrz¹c na zmniejszaj¹cy siê ekran. Wa¿ne, ¿ebyœ nie wyobra¿a³ sobie ¿e jakby cofasz siê za swoje cia³o. Musisz sobie wyobraziÌ to cofanie jakbyœ zmniejsza³ siê w œrodku samego siebie w punkt ca³y czas zmniejszasz siê i wchodzisz w wir którego œcianki s¹ coraz bli¿ej siebie. Kiedy dotrzesz do punktu krytycznego czyli œrodka wiru, wtedy w³aœnie otwiera siê jakby przejœcie na zewn¹trz. I wir zamiast zmniejszaÌ siê to siê powiêksza i wychodzisz wtedy z tej kuli jak¹ jest œwiat materialny.
W mojej wizji wchodzenie do Âświata materialnego wyglÂądaÂło tak:
C
x C
x C
x
x
A <-- B
x
x
x C
xC
C
A - czarny punkt ktĂłry potem zamieniÂł siĂŞ na biaÂły i potem na ekran przez ktĂłry widaĂŚ byÂło to co w Âśrodku kuli
B -moj punkt ÂświadomoÂści
C - Âścianki kuli
X - wir
Natomiast wychodzenie z Âświata materialnego do tego na zewnÂątrz wyglÂąda tak
C
x x C
x x C
x x
xx
A B --> Y
xx
x x
x x C
x x C
C
A - obraz od ktĂłrego odklejasz siĂŞ w myÂślach
X - tunel
B - punkt krytyczny przez ktĂłry przechodzisz
Y - twĂłj punkt ÂświadomoÂści opuszczajÂący wir
C - Âścianki kuli
Problemem w tej ca³ej wizualizacji jest przyci¹ganie punktu krytycznego B które zaczyna oddzia³ywaÌ zaraz gdy przez niego przejdziesz. Jest strasznie ciê¿ko wyrwaÌ siê aby pod¹¿yÌ do œcianek kuli C.
pozdrawiam
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #5 :
Kwiecień 06, 2010, 11:10:00 »
Cytat: tunek
Natomiast wychodzenie z Âświata materialnego do tego na zewnÂątrz wyglÂąda tak
C
x x C
x x C
x x
xx
A B --> Y
xx
x x
x x C
x x C
C
A - obraz od ktĂłrego odklejasz siĂŞ w myÂślach
X - tunel
B - punkt krytyczny przez ktĂłry przechodzisz
Y - twĂłj punkt ÂświadomoÂści opuszczajÂący wir
C - Âścianki kuli
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=464.msg4701#msg4701
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=452.msg3508#msg3508
http://www.youtube.com/v/bx7TroR06-Q&hl=en_GB&fs=1&
«
Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2010, 11:54:14 wysłane przez Lucyfer
»
tunek
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #6 :
Kwiecień 06, 2010, 12:00:45 »
Lucyfer, wyglÂądaÂło to dokÂładnie tak jak ten obrazek na czarnym tle!!!
percepcja
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #7 :
Kwiecień 06, 2010, 12:07:06 »
"Ogl¹da³eœ" jak s¹dzê przeciw-œwiat (œwiat ducha) czy inaczej matrycê rzeczywistoœci, który nieroz³¹cznie zwi¹zany jest ze œwiatem materii tak jak dwa bieguny magnesu nie istniej¹ bez siebie. Linie pola magnetycznego s¹ ci¹g³e i umieszczenie w nich obiektu powoduje powstanie wlotu i wylotu linii pola z tego obiektu inaczej mówi¹c pojawiaj¹ siê dwa bieguny N i S.
Podobnie ka¿da rzecz od najmniejszej cz¹stki do wiêkszych struktur posiada dwa bieguny grawitacyjne: œwiat (materialny, fizyczny) i przeciw-œwiat (œwiat ducha, w którym istnieje jeszcze jego czêœÌ sk³adowa: œwiat wirtualny) istniej¹ce nieroz³¹cznie. Mo¿na by zrobiÌ tak¹ klasyfikacjê: matematyka jako œwiat liczb i wzorów opisuje œwiat wirtualny, geometria jest cia³em dla matematyki jako liczb i wzorów czyli opisuje œwiat ducha - przeciw-œwiat a "lustrzanym" odbiciem (drugim biegunem) œwiata ducha jest œwiat fizyczny, który próbuje opisywaÌ fizyka czy inne nauki przyrodnicze.
MyÂślĂŞ, Âże przenosiÂłeÂś swojÂą uwagĂŞ (percepcjĂŞ) pomiĂŞdzy Âświatem i przeciw-Âświatem (Âświatem ducha).
Pozdrawiam i ÂżyczĂŞ dalszych ciekawych eksploracji.
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #8 :
Kwiecień 06, 2010, 17:10:22 »
Cytat: Leszek Kwiecień 05, 2010, 23:40:30
Ró¿okrzy¿owcy Z Lectorium Rosicrucianum powiadaj¹, ¿e poza zmieniaj¹cym siê œwiatem ("œwiatem dialektyki") znajduje siê "Nieruchome Królestwo"
Ale to nie Ró¿ykrzy¿ wprowadzi³ pojêcie - ''Nieruchome Królestwo''.
To pojĂŞcie zapoÂżyczyli z innych tradycji prawdopodobnie od KatarĂłw, czy EsseĂączykĂłw.
''Nieruchome KrĂłlestwo'' jest Âświatem subtelnych energii.
Ta pÂłaszczyznĂŞ doÂświadczajÂą ludzie z tzw.otwartym ''trzecim okiem''
Sutra powiada
: w tej przeÂstrzeni wszystko jest zawarte. MieÂści siĂŞ tam caÂły wszechÂświat. JeÂśli otworzysz swoje trzecie oko poznasz wszechÂświat w caÂłej jego totalnoÂści, gdyÂż ta weÂwnĂŞtrzna przestrzeĂą zawiera w sobie wszystko. Nic poza niÂą nie pozostaje.
Upaniszady mĂłwiÂą
: „PoznajÂąc jedno, poznajesz wszystko." Oczy fizyczÂne widzÂą tylko to co skoĂączone. Trzecie oko widzi nieskoĂączonoœÌ. Oczy fizyczne postrzegajÂą tylko materiĂŞ - trzecim okiem postrzegamy samÂą energiĂŞ.
''Nieruchome KrĂłlestwo'' jest tutaj - jest wszechobecne.....
«
Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2010, 17:22:28 wysłane przez MEM HEI SHIN
»
ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #9 :
Październik 13, 2010, 11:45:35 »
Prosimy Was o pisanie nowych postĂłw w tym temacie w nowej lokalizacji.
Tutaj:
http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,455.msg2409.html#msg2409
WÂątki przekopiowane do nowej lokalizacji bĂŞdÂą tutaj zamykane i z podaniem linka do nowej lokalizacji - jak wyÂżej.
(Jest to zawsze link do OSTATNIEGO posta, ktĂłry widzisz w wÂątku na starym forum)
Przepraszamy za maÂły kÂłopot, bo trzeba siĂŞ zarejestrowaĂŚ ponownie w nowej lokalizacji. MogĂŞ (jako admin) zrobiĂŚ to za kaÂżdego, ktĂłry sobie tego zaÂżyczy i przesÂłaĂŚ mu na e-maila nowe hasÂło (z nowego forum), ktĂłre sam Âłatwo sobie zmieni w zakÂładce
PROFIL/Ustawienia dotyczÂące konta.
WyÂślĂŞ wszystkim instrukcjĂŞ jak to zrobiĂŚ.
Wszystkich poinformujĂŞ w ÂśrodĂŞ/czwartek o powodach przenoszenia forum.
Wyœlê wówczas wszystkim forumowiczom wiadomoœÌ na PW.
Przepraszamy za t¹ niedogodnoœÌ. Liczymy na wyrozumia³oœÌ.
Pozdrawiamy!
Zespó³ Forum
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
Strony:
1
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|