Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kartka z kalendarza, dzieĂą 10 kwietnia, roku 2010  (Przeczytany 137759 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
darlut
Nowy uÂżytkownik
*

jesteÂśmy czymÂś wiĂŞcej niÂż ciaÂło fizyczne i umysÂł

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 13, 2010, 09:39:41 »

MEM HEI SHIN napisaÂł <ÂŻadna nauka, ezoteryka nie ma i nie posiada najmniejszych dowĂłdĂłw na to co prĂłbujesz tutaj wysnuĂŚ>
WyjÂątkiem sÂą badania zwolennikĂłw Medytacji Transcendentalnej (w skrĂłcie TM).Twierdzili Âże zaledwie 1% medytujÂących wpÂływa na obniÂżenie przestĂŞpczoÂści w duÂżej aglomaracji.W wiĂŞkszoÂści te badania zostaÂły sfinansowane przez tĂŞ organizacjĂŞ, wiĂŞc nie sposĂłb oceniĂŚ czy przedstawiajÂą rzetelne wyniki.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 09:41:16 wysłane przez darlut » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 13, 2010, 09:48:01 »

MEM HEI SHIN napisaÂł <ÂŻadna nauka, ezoteryka nie ma i nie posiada najmniejszych dowĂłdĂłw na to co prĂłbujesz tutaj wysnuĂŚ>
WyjÂątkiem sÂą badania zwolennikĂłw Medytacji Transcendentalnej (w skrĂłcie TM).Twierdzili Âże zaledwie 1% medytujÂących wpÂływa na obniÂżenie przestĂŞpczoÂści w duÂżej aglomaracji.W wiĂŞkszoÂści te badania zostaÂły sfinansowane przez tĂŞ organizacjĂŞ, wiĂŞc nie sposĂłb oceniĂŚ czy przedstawiajÂą rzetelne wyniki.

Swoj¹ drog¹ Winter polemizowa³ ze studentami i nauczycielami TM przez ok. pó³ roku. Wzmiankowa³em o tym:

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=15.msg266#msg266

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 09:50:16 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 13, 2010, 10:14:27 »

Mi³oœÌ, prawda i piêkno tego nieocenionego wszechœwiata nie da siê zdegradowaÌ fa³szem i ob³ud¹, wznios³ymi i nie wiele znacz¹cymi has³ami.

MEM HEI SHIN tak sledze twoje wpisy, opinie, "informacje z ostatniej chwili" i tak mysle ze to zdanie ktore napisales powinienes przemyslec pod swoim katem. nie znam cie ale moim zdaniem wg tego co piszesz to ten falsz i oblude mozesz podpiac pod siebie. bedzie jak ulal. wysylasz na forum niesprawdzone klamliwe informacje, traktujesz ludzi jak glupi motloch ktory nic nie wie a ty z poblazaniem mu sie przygladasz. ja nie przyszlam tu drzec koty i wysluchiwac bzdurnych tez pod swoim i innych ludzi adresem. tak jak wiekszosc ludzi ktorzy tu zagladaja jestem zagubiona w dzisiejszym swiecie, szukam odpowiedzi, chce dobra. powiem dosadniej mam w dupie takie obsrywanie z gory jak ty to czynisz przy kazdym podejsciu, problemie, pytaniu
wiec prosze cie jezeli juz tu piszesz o troche inny stosunek do wspolbraci, o nietraktowanie ich z gory, o nie za uwazanie siebie za boga i jedynego znajacego prawde a reszte jak motloch i zlych ludzi,   inaczej (przebraszam wszystkich czytajacych i adminow) wypierdalaj do agenta bimiego.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 14:24:40 wysłane przez Leszek » Zapisane
darlut
Nowy uÂżytkownik
*

jesteÂśmy czymÂś wiĂŞcej niÂż ciaÂło fizyczne i umysÂł

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 13, 2010, 10:26:41 »

Tak nie moÂżna 'bou' !
Nie tutaj Smutny
To forum juÂż zapracowaÂło Âżeby z wiĂŞkszym szacunkiem do siebie siĂŞ odnoÂściĂŚ !
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 13, 2010, 10:39:44 »

dlatego przeprosilam wszystkich z gory, raz jeszcze przepraszam, przepraszam tez adresata, ale to byly moje odczucia po przeczytaniu kilku jego ostatnich wpisow. moze adresat sie zastanowi. wymieniajmy sie wiadomosciami, informacjami, ale nie szkalujmy drugiego czlowieka ja niestety tego doswiadczylam na tym forum od adresata. i ten jego ostatni wpis o milosci itp mnie po prostu rozwalil
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 13, 2010, 12:59:19 »

MEM HEI SHIN tak sledze twoje wpisy, opinie...

Bou proszĂŞ CiĂŞ jako zwykÂły szary czÂłowieczek o wykasowanie tego wpisu, lub radykalne przredagowanie go.
Kilka osĂłb tworzacych to forum wkÂłada oprĂłcz pracy caÂłe swoje serce w to co tutaj pisze.
Nikt nikomu nie kaÂże ze wszystkimi siĂŞ zgadzaĂŚ, nie twierdzĂŞ teÂż Âże 100% postĂłw z tego forum jest dla wszystkich zrozumiaÂła...

Ocenianie, krytykowanie - na wszystko jest miejsce, ale jeÂśli juÂż chcesz zajmowaĂŚ siĂŞ takimi gierkami to rĂłb to na poziomie trochĂŞ wyÂższym niÂż to co mogliÂśmy wszyscy przeczytaĂŚ  Co?

Wszyscy jesteÂśmy jednym, bÂądÂźmy dla siebie mili

Czyli pamiĂŞtajmy o falowej naturze wszechÂświata:

"Tak jak kamieù wrzucony do wody, tak ka¿dy cz³owiek wytwarza w swoim ¿yciu fale i krêgi na wodzie. Pamiêtaj , ¿e fale te mog¹ zak³óciÌ spokój innych Istot. Pamiêtaj, ¿e odpowiedzialny jesteœ za to, co wk³adasz do swego krêgu i o tym, ¿e twój kr¹g styka siê z innymi. Musisz ¿yÌ w taki sposób, aby pokój pochodz¹cy z twego krêgu przenika³ do innych, z ca³ym swoim b³ogos³awieùstwem. Krêgi pochodz¹ce ze z³oœci lub zawiœci bêd¹ promieniowaÌ te uczucia na inne krêgi. Jesteœ za to odpowiedzialny. Cokolwiek siê dzieje wewn¹trz nas - rozchodzi siê to na ca³y œwiat, przekazuj¹c b¹dŸ piêkno b¹dŸ niepokój innym krêgom ¿ycia."

Jamie Sams

pozdrawiam CiĂŞ ciepÂło

p.s. jak mawia Winter - b³êdy rzecz ludzka, nie mamy prawa nikogo za nie obwiniaÌ - gorzej gdy unikamy za nie odpowiedzialnoœci lub probujemy przez lata utrzymaÌ w tajemnicy
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 13, 2010, 13:27:08 »

przyjelam informacje, chcesz aby przeredagowac nie zrobie tego, to nie byla gra z mojej strony, jestem ostatnia osoba ktora chce siac klotnie, nie chce tego i nigdy nie mialam zamiaru, to co napisalam i co czulam nie wyniklo z jednego posta. po prostu wkurzylam sie jak czlowiek. wszzyscy popelniamy bledy, ale nie zniose tego ze ktos manipuluje, ktos mi madrze napisal madrosc sie nie wywyzsza, milosc tym bardziej. robmy to co mamy do zrobienia, wspierajmy sie, nie wywyzszajmy sie nad drugiego czlowieka, dzielmy sie z miloscia i wiedza. pytam sie jak zagubiony czlowiek co sie ze swiatem dzieje, a dowiaduje sie od Pana Boga z forum ze ja jestem wszystkiemu winna, falszywa, i to co robie jest zlem, od Pana Boga ktory nie wie kim jestem , co robie, nie zna mnie a jz zdazyl mnie osadzic??? a za chwile pisze o milosci i zrozumieniu? wstyd mi za takich ludzi i tyle, na prawda2 jest mnostwo fanow ktorym sie to podoba. ja nie oceniam tego czlowieka, ocenilam jedynie jego posty. ale czuje w nich jad, a nie milosc ktora sie co i rusz podpiera
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 13, 2010, 14:22:02 »

pytam sie jak zagubiony czlowiek co sie ze swiatem dzieje, a dowiaduje sie od Pana Boga z forum ze ja jestem wszystkiemu winna, falszywa, i to co robie jest zlem, od Pana Boga ktory nie wie kim jestem , co robie, nie zna mnie a jz zdazyl mnie osadzic???

Nie jesteÂś wszystkiemu winna, faÂłszywa i nic nie robisz Âźle.
Nikt czegoœ takiego tutaj nie napisa³, (¿e Ty jesteœ wszystkiemu winna, czy robisz coœ Ÿle) i ¿adne z moich s³ów nie by³o adresowane do Ciebie, jak równie¿ moja wypowiedŸ nie by³a cytatem Twoich wypowiedzi.

PrzyglÂądamy siĂŞ tylko pewnej prawdzie. Lub inaczej,.... diagnozujemy co siĂŞ dzieje.

JesteÂś po prostu zdesperowana tak samo jak ja patrzÂąc na caÂły Âświat, na ludzi i pytasz co oni wÂłaÂściwie robiÂą ?
Bo tyle wokó³  bĂłlu, cierpienia i Âłez ...
Zadajesz pytania takie jak ja, wszyscy je zadajemy : dlaczego, dlaczego ludzie prowadz¹ ze sob¹ bratobójcze wojny , dlaczego panuje g³ód w Afryce i umiera z g³odu dziennie tysiêce niewinnych dzieci...
Zadajesz pytania dlaczego , no wÂłaÂśnie ( pomimo tych wzniosÂłych haseÂł o miÂłoÂści, braterstwie, pojednaniu) pozwalamy na to, aby dochodziÂło do tak przeogromnych ludzkich tragedii ) ?
St¹d u¿y³em s³ów ( wznios³a has³a, pogl¹dy, s³owa o mi³oœci, które w istocie rzeczy nie maj¹ zbyt wielkiego odzwierciedlenia w prawdzie) !

PatrzĂŞ na Âświat globalnie, patrzĂŞ jako jedno wielkie pole energii Âżycia, a nie tylko poprzez pryzmat swojego wÂłasnego domu, swojej rodziny, swojej miejscowoÂści, w ktĂłrej mieszkam, czy nawet Polski.
Te pytania zadajĂŞ o wielu lat, szukajÂąc na nie odpowiedzi.....
Boli mnie bardzo, gdy umiera kaÂżde dziecko na Âświecie  z gÂłodu, z nĂŞdzy, a panowie tego Âświata wydajÂą biliony dolarĂłw budujÂąc rakiety, czoÂłgi, broĂą masowej zagÂłady, po to, aby innych zabijaĂŚ.
Boli mnie to, ¿e ludzie nie potrafi¹ jakoœ wzi¹Ì odpowiedzialnoœci za te niecne czyny, tylko przygl¹daj¹ siê jakby nic nie mo¿na by³o z tym zrobiÌ.Przechodz¹ jakby do porz¹dku dziennego i tak z dnia na dzieù.
Historia ludzkoÂści, to historia imponujÂących klĂŞsk ! Smutny

Mamy boÂżkĂłw w postaci wielkich religii, wielkiej wÂładzy, wielkiej polityki
którym to ludzie z³o¿yli swoj¹ odpowiedzialnoœÌ za swój los i swoje w³asne ¿ycie.

Ale taka postawa jest postawÂą, ktĂłra prowadzi na manowce i oznacza wÂłaÂśnie to o czym wczeÂśniej pisaÂłem -  spoÂłeczny  faÂłsz.

Na koniec zacytuje sÂłowa,  ktĂłre pochodzÂą wprost ze szkó³ psycholgii, gdzie o tym  uczÂą, a ktĂłre sÂą wÂłaÂśnie wyjaÂśnieniem przyczyn tego co siĂŞ dzieje:

Cytat :
 ''Jedynym grzechem, zÂłem, i b³êdem caÂłej ludzkoÂści  jest ignorancja, nieÂświadomoœÌ, psychiczne uÂśpienie i niezdawanie sobie sprawy ze swej prawdziwej toÂżsamoÂści. Tylko w takim stopniu, w jakim po³¹czymy siĂŞ z tym, kim naprawdĂŞ jesteÂśmy, znikajÂą cierpienia, lĂŞk i zamĂŞt i zostanÂą  zastÂąpione przez mÂądroœÌ, miÂłoœÌ i pokĂłj.

Nie mogê wzi¹Ì odpowiedzialnoœci za interpretacjê i zrozumienie
tego co piszĂŞ przez czytelnikĂłw forum.

ProszĂŞ tylko,  o zrozumienie......

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 14:47:10 wysłane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
tijavar
Gość
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 13, 2010, 18:11:25 »

MHS wszystko ma sens. Nawet dyskusje o katastrofach. JakbyÂśmy i  w tych tematach wykazali obojĂŞtnoœÌ, znaczyÂłoby to, Âże coÂś ludzkiego nieodwracalnie straciliÂśmy. ÂŻal trzeba wypÂłakaĂŚ, zÂłoœÌ rozÂładowaĂŚ, a smutkiem i radoÂściÂą trzeba siĂŞ podzieliĂŚ. Jak inaczej mamy osiÂągn¹Ì jednoœÌ. Trzeba wykazaĂŚ duÂże zainteresowanie drugim czÂłowiekiem, aby go nie zraniĂŚ lecz wlaĂŚ weĂą coÂś krzepiÂącego, konstruktywnego. Dobra komunikacja jest na Ziemi kolejnym, sporym, wyzwaniem. Zanim jÂą nawi¹¿emy, po prostu pomyÂślmy.

SpontanicznoœÌ jest piĂŞkna, ale niesie ryzyko popeÂłniania gaf, jeÂśli nie udziela siĂŞ ona otoczeniu, dlatego spontanicznoœÌ powinna byĂŚ kontrolowana  MyÂślĂŞ, Âże MHS jest wÂłaÂśnie spontaniczny, i chce jakoÂś przelaĂŚ to na swoich odbiorcĂłw, chce ich zapaliĂŚ do dziaÂłania, ale nie wszyscy lubiÂą byĂŚ polewani zimnÂą wodÂą o 5.00 nad ranem w ramach "radosnej pobudki" i MHS musi to zaakceptowaĂŚ

bou wynios³a swym postem na œwiat³o dzienne coœ, z czym my zmierzamy siê w swoich zakamarkach: zaniepokojenie i ceniê j¹ za t¹ odwagê. Mnie samej przychodzi to z pewn¹ trudnoœci¹. W ka¿dym b¹dŸ razie rozumiem bou, rozumiem, ¿e poczu³a siê w pewien sposób zagro¿ona. Mam nadziejê, ¿e na przysz³oœÌ unikniemy takich sytuacji.

PamiĂŞtajmy, Âże jesteÂśmy odpowiedzialni za energiĂŞ, ktĂłrÂą wkÂładamy w swoje myÂśli, sÂłowa nawet uczucia. Bo one, w zaleÂżnoÂści od nacechowania naprawdĂŞ wpÂływajÂą na to kim stajemy siĂŞ my oraz nasi odbiorcy.

Pozdrawiam ciepÂło
miszka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #29 : Kwiecień 13, 2010, 19:05:45 »

ChciaÂłabym siĂŞ dowiedzieĂŚ kto to jest Agent BIMI? :-)
wesoÂło miszka
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: