Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kartka z kalendarza, dzieñ 10 kwietnia, roku 2010  (Przeczytany 128506 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
bou
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 126

« Odpowiedz #50 : Kwiecieñ 15, 2010, 06:56:14 »

pogrzeb - swiatowi przywodcy np prezydent usa ktory nigdy nie uczestniczy w takich uroczystosciach, nawet sam ksiaze karol - wszyscy naraz na wawelu, w miejscu mocy przy czakramie - moze jakis rytual odprawia
tijavar
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Kwiecieñ 15, 2010, 11:12:53 »

bou, kto wie, ale my¶lê, ¿e to ich dusze maj± co¶ zrozumieæ, czy wynie¶æ z tego spotkania.

Informacja z prasy:

"Kommiersant": w stosunkach z Polsk± mo¿liwy prawdziwy prze³om

Dziennik "Kommiersant" oceni³ w dzisiejszym wydaniu, ¿e po tragedii pod Smoleñskiem powsta³a sytuacja, w której mo¿liwy jest prawdziwy prze³om w stosunkach miêdzy Rosj± i Polsk±. "Wydarzenia ostatnich 10 dni mog± odegraæ bardzo wa¿n± rolê w relacjach polsko-rosyjskich. Reakcja obu stron na tragediê 10 kwietnia radykalnie zmieni³a ich klimat" - konstatuje rosyjska gazeta.

"Kommiersant" wyja¶nia, ¿e "polscy politycy nie obarczali win± Rosji, a Moskwa zrobi³a wszystko, by dochodzenie w sprawie katastrofy by³o otwarte i by by³o prowadzone wspólnie z Polakami".

Wed³ug dziennika, najwa¿niejsze jest to, ¿e "w Rosji znalaz³o siê tak wielu ludzi szczerze wspó³czuj±cych i potrafi±cych znale¼æ godne formy, by to wspó³czucie wyraziæ, a w Polsce znalaz³o siê wielu ludzi, umiej±cych to oceniæ".

"Jest to sytuacja, w której mo¿liwy jest prawdziwy prze³om" - podkre¶la "Kommiersant".

Gazeta argumentuje, ¿e "ci politycy w Polsce, którzy opowiadaj± siê za pojednaniem z Rosj±, otrzymali tak± swobodê manewru, o jakiej tydzieñ temu mogli tylko marzyæ". "Je¶li z naszej strony wystarczy woli politycznej, by przerwaæ zawstydzaj±ce gry z utajnianiem akt ¶ledztwa w sprawie Katynia i innych zbrodni stalinowskich, mo¿e okazaæ siê, i¿ katastrofa pod Smoleñskiem bêdzie mia³a istotne konsekwencje polityczne nie dla Polski, lecz dla Rosji" - pisze "Kommiersant". Dziennik zaznacza, ¿e "tej szansy nie mo¿na zaprzepa¶ciæ".

¼ród³o http://wiadomosci.gazeta.pl
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209

« Odpowiedz #52 : Kwiecieñ 15, 2010, 13:23:24 »

Podajê odno¶niki do artyku³ów stawiaj±cych do¶æ ciekawe pytania na temat katastrofy:

http://blogmedia24.pl/node/27659#comment-83542
http://astral-projection.blog.onet.pl/2,ID404487538,index.html

pozdrawiam
bou
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #53 : Kwiecieñ 15, 2010, 13:41:17 »

pewien wpis niejakiego romana r na usenecie pl.soc.polityka mnie bardzo zaintrygowal.
"A ja, z prywatnych kana³ów, wiedzia³em, zanim Kardyna³a Dziwisz zacz±³
konsultacje, ¿e konsulat USA w Krakowie dosta³ polecenie rozpoczecia
przygotowañ do przyjazdu Prezydenta Obamy."
wg mnie to jest bardzo niepokojace. wyglda jakby decyzja co do miejsca pochowku nie zapadla w polsce. czarownice szukuja sobie miejsce na szabat???
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #54 : Kwiecieñ 15, 2010, 14:06:03 »

.. a ja z "prywatnych kana³ów",  wiem, ¿e wszystko bêdzie dobrze ludzie s± niesamowici z tymi spiskami ..

Podajê odno¶niki do artyku³ów stawiaj±cych do¶æ ciekawe pytania na temat katastrofy:

http://blogmedia24.pl/node/27659#comment-83542
http://astral-projection.blog.onet.pl/2,ID404487538,index.html

pozdrawiam

W kwestii pierwszego linka , ju¿ w pierwszym zdaniu czytam "Od dziesiêcioleci dezinformacja stanowi³a potê¿n± broñ systemu sowieckiego, stosowan± masowo równie¿ przez media " .. darowa³em sobie resztê , bo z góry wiedzia³em o czym to bêdzie i kto to pisze .... kolejny rusofob.

W drugim linku czytam równie tendencyjne pytanie  "Co siê wam rzuci³o na pierwszy rzut oka, co by³o tam podejrzane?  " i dalej ju¿ zrezygnowa³em. W tym pytaniu jest od razu teza do udowodnienia - ¿e tam musi byæ co¶ podejrzanego. Opinia wyra¿ona na podstawie .... zdjêæ z telewizji. Sherlock Holmes siê normalnie chowa .

W tych dniach ka¿dy z nas ujawnia swoj± reakcj± na te zdarzenia - ujawnia to, kim sam jest. W³a¶nie to jest owym przyspieszeniem , które obserwujemy. To zaprowadzi nas dok±d¶, ale sami nie wiemy dok±d. Brak odpowiedzialno¶ci za s³owa i wyra¿ane opinie bez wystarczaj±cych danych to plaga naszych czasów . Obejrzy taki jeden z drugim migawkê w TV i ju¿ staje siê ekspertem od wypadków lotniczych ...¯a³osne.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2010, 14:20:59 wys³ane przez east » Zapisane

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
bou
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #55 : Kwiecieñ 15, 2010, 14:11:30 »

moze
tylko ze AKURAT to jest czlowiek zupelnie niezwiazany z teoriami spiskowymi ani takimi forami jak nasze
http://home.agh.edu.pl/~rumian/
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #56 : Kwiecieñ 15, 2010, 14:24:15 »

Mo¿e jego prywatne kana³y s± lepsze ni¿ moje bou , wszak pochodz± od pracownika Katedry Elektroniki Akademii Górniczo-Hutniczej ...  ka¿dy wierzy w co zechce.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Kwiecieñ 15, 2010, 15:13:01 »

Warunki atmosferyczne na lotnisku w Smoleñsku, gdy l±dowa³ tam polski samolot prezydencki Tu-154M, by³y nie trudne, lecz ekstremalne - informuje dziennik "Kommiersant", powo³uj±c siê na ¼ród³o w komisji badaj±cej przyczyny katastrofy.

- Prawdopodobieñstwo katastrofy przy takim l±dowaniu by³o bardzo wysokie. Pilot prezydenckiej maszyny dobrze o tym wiedzia³. Niemniej poszed³ na nieuzasadnione z punktu widzenia wszystkich instrukcji latania i elementarnego zdrowego rozs±dku ryzyko - cytuje rosyjska gazeta swojego anonimowego eksperta.

"Kommiersant" podaje, ¿e w momencie l±dowania polskiego samolotu nad lotniskiem wisia³a gêsta mg³a, której dolna granica przebiega³a zaledwie 30 metrów nad powierzchni± ziemi; bezpo¶rednia widzialno¶æ we mgle wynosi³a tylko 200-400 metrów.

- Tak± odleg³o¶æ schodz±cy do l±dowania samolot pokonuje w ci±gu sekund, dlatego - jak twierdz± specjali¶ci - prezydenccy piloci zni¿ali siê w dos³ownym tego znaczeniu na ¶lepo - pisze dziennik.

Wed³ug "Kommiersanta", zainstalowany w polskim Tu-154M system nawigacyjny, potrafi±cy okre¶laæ trajektoriê schodzenia, w danym wypadku nie móg³ byæ pomocny, poniewa¿ lotnisko w Smoleñsku nie jest wyposa¿one w odpowiedni system l±dowania (Instrument Landing System, ILS).

Lotnisko wojskowe w Smoleñsku dysponuje tylko prymitywnym systemem OSP, sygnalizuj±cym pilotowi jedynie mijanie poszczególnych punktów orientacyjnych. Dla l±dowania z OSP bezpo¶rednia widzialno¶æ musi wynosiæ 1800 metrów, a dolny pu³ap zachmurzenia nie mo¿e byæ wy¿szy ni¿ 120 metrów nad ziemi±.

Rosyjska gazeta podaje, ¿e w czasie podej¶cia do Smoleñska tamtejsi kontrolerzy poinformowali za³ogê, ¿e l±dowanie jest niemo¿liwe i zaproponowali odej¶cie na lotnisko zapasowe w Miñsku lub Moskwie, jednak dowódca nalega³ na zej¶ciu do punktu podejmowania decyzji, które w wypadku Tu-154M wynosi 100 metrów nad lotniskiem.

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #58 : Kwiecieñ 15, 2010, 16:46:42 »

A propos Symboli Sabiañskich, to zada³em inne pytanie: "Jaki jest sens tych ezoterycznych rzeczy w moim ¿yciu?

Odpowied¼:

STRZELEC 10

TEATRALNE WYOBRA¯ENIE Z£OTOW£OSEJ BOGINI SPOSOBNO¦CI

Symbol ten mo¿e przedstawiaæ propozycjê zbyt dobr±, by jej nie przyj±æ. Stanowi ona prawdopodobnie rozs±dn± nagrodê za twoje wysi³ki. Choæ mo¿esz mieæ ochotê szybko zareagowaæ, nale¿y zachowaæ ostro¿no¶æ.

Teatralne wyobra¿enie? Hm...
Znaczy siê, ¿e ezoteryczne ¿ycie to teatr? 

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209

« Odpowiedz #59 : Kwiecieñ 15, 2010, 16:55:38 »

East ja mam trochê wiêcej cierplwo¶ci i przeczyta³em linki które wklei³em

Ja rozumiem ¿e jak by³o naprawdê mamy ma³e szanse siê dowiedzieæ

Ale mo¿e Ty mi wyt³umaczysz mój mi³y Bracie dlaczego za normalny stan uznaje siê taki, w którym w trakcie ¶ledztwa bierze siê 3 hipotezy (b³±d pilota, pogoda, awaria samolotu) pomijaj±c zupe³nie mo¿liwo¶æ sabota¿u / zamachu terrorystycznego?

W kraju, w którym kilka tygodni temu mieli¶my podobno ataki terrorystyczne...

Jednocze¶nie zarówno media jak i zwykli ludzie reaguj± w podobnym do Twego tonie na wszelkie wzmianki o takiej mo¿liwo¶ci...

Nagle skoñczy³a siê wojna z terroryzmem?

Czy mo¿e czego¶ siê boimy?

pozdrawiam serdecznie!!!
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: