Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kartka z kalendarza, dzieĂą 10 kwietnia, roku 2010  (Przeczytany 138115 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #50 : Kwiecień 15, 2010, 06:56:14 »

pogrzeb - swiatowi przywodcy np prezydent usa ktory nigdy nie uczestniczy w takich uroczystosciach, nawet sam ksiaze karol - wszyscy naraz na wawelu, w miejscu mocy przy czakramie - moze jakis rytual odprawia
tijavar
Gość
« Odpowiedz #51 : Kwiecień 15, 2010, 11:12:53 »

bou, kto wie, ale myœlê, ¿e to ich dusze maj¹ coœ zrozumieÌ, czy wynieœÌ z tego spotkania.

Informacja z prasy:

"Kommiersant": w stosunkach z PolskÂą moÂżliwy prawdziwy przeÂłom

Dziennik "Kommiersant" oceniÂł w dzisiejszym wydaniu, Âże po tragedii pod SmoleĂąskiem powstaÂła sytuacja, w ktĂłrej moÂżliwy jest prawdziwy przeÂłom w stosunkach miĂŞdzy RosjÂą i PolskÂą. "Wydarzenia ostatnich 10 dni mogÂą odegraĂŚ bardzo waÂżnÂą rolĂŞ w relacjach polsko-rosyjskich. Reakcja obu stron na tragediĂŞ 10 kwietnia radykalnie zmieniÂła ich klimat" - konstatuje rosyjska gazeta.

"Kommiersant" wyjaÂśnia, Âże "polscy politycy nie obarczali winÂą Rosji, a Moskwa zrobiÂła wszystko, by dochodzenie w sprawie katastrofy byÂło otwarte i by byÂło prowadzone wspĂłlnie z Polakami".

Wed³ug dziennika, najwa¿niejsze jest to, ¿e "w Rosji znalaz³o siê tak wielu ludzi szczerze wspó³czuj¹cych i potrafi¹cych znaleŸÌ godne formy, by to wspó³czucie wyraziÌ, a w Polsce znalaz³o siê wielu ludzi, umiej¹cych to oceniÌ".

"Jest to sytuacja, w ktĂłrej moÂżliwy jest prawdziwy przeÂłom" - podkreÂśla "Kommiersant".

Gazeta argumentuje, Âże "ci politycy w Polsce, ktĂłrzy opowiadajÂą siĂŞ za pojednaniem z RosjÂą, otrzymali takÂą swobodĂŞ manewru, o jakiej tydzieĂą temu mogli tylko marzyĂŚ". "JeÂśli z naszej strony wystarczy woli politycznej, by przerwaĂŚ zawstydzajÂące gry z utajnianiem akt Âśledztwa w sprawie Katynia i innych zbrodni stalinowskich, moÂże okazaĂŚ siĂŞ, iÂż katastrofa pod SmoleĂąskiem bĂŞdzie miaÂła istotne konsekwencje polityczne nie dla Polski, lecz dla Rosji" - pisze "Kommiersant". Dziennik zaznacza, Âże "tej szansy nie moÂżna zaprzepaÂściĂŚ".

ÂźrĂłdÂło http://wiadomosci.gazeta.pl
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #52 : Kwiecień 15, 2010, 13:23:24 »

Podajê odnoœniki do artyku³ów stawiaj¹cych doœÌ ciekawe pytania na temat katastrofy:

http://blogmedia24.pl/node/27659#comment-83542
http://astral-projection.blog.onet.pl/2,ID404487538,index.html

pozdrawiam
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #53 : Kwiecień 15, 2010, 13:41:17 »

pewien wpis niejakiego romana r na usenecie pl.soc.polityka mnie bardzo zaintrygowal.
"A ja, z prywatnych kana³ów, wiedzia³em, zanim Kardyna³a Dziwisz zacz¹³
konsultacje, Âże konsulat USA w Krakowie dostaÂł polecenie rozpoczecia
przygotowaĂą do przyjazdu Prezydenta Obamy."
wg mnie to jest bardzo niepokojace. wyglda jakby decyzja co do miejsca pochowku nie zapadla w polsce. czarownice szukuja sobie miejsce na szabat???
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #54 : Kwiecień 15, 2010, 14:06:03 »

.. a ja z "prywatnych kana³ów",  wiem, Âże wszystko bĂŞdzie dobrze ludzie sÂą niesamowici z tymi spiskami ..

Podajê odnoœniki do artyku³ów stawiaj¹cych doœÌ ciekawe pytania na temat katastrofy:

http://blogmedia24.pl/node/27659#comment-83542
http://astral-projection.blog.onet.pl/2,ID404487538,index.html

pozdrawiam

W kwestii pierwszego linka , juÂż w pierwszym zdaniu czytam "Od dziesiĂŞcioleci dezinformacja stanowiÂła potĂŞÂżnÂą broĂą systemu sowieckiego, stosowanÂą masowo rĂłwnieÂż przez media " .. darowaÂłem sobie resztĂŞ , bo z gĂłry wiedziaÂłem o czym to bĂŞdzie i kto to pisze .... kolejny rusofob.

W drugim linku czytam rĂłwnie tendencyjne pytanie  "Co siĂŞ wam rzuciÂło na pierwszy rzut oka, co byÂło tam podejrzane?  " i dalej juÂż zrezygnowaÂłem. W tym pytaniu jest od razu teza do udowodnienia - Âże tam musi byĂŚ coÂś podejrzanego. Opinia wyraÂżona na podstawie .... zdjĂŞĂŚ z telewizji. Sherlock Holmes siĂŞ normalnie chowa .

W tych dniach kaÂżdy z nas ujawnia swojÂą reakcjÂą na te zdarzenia - ujawnia to, kim sam jest. WÂłaÂśnie to jest owym przyspieszeniem , ktĂłre obserwujemy. To zaprowadzi nas dokÂądÂś, ale sami nie wiemy dokÂąd. Brak odpowiedzialnoÂści za sÂłowa i wyraÂżane opinie bez wystarczajÂących danych to plaga naszych czasĂłw . Obejrzy taki jeden z drugim migawkĂŞ w TV i juÂż staje siĂŞ ekspertem od wypadkĂłw lotniczych ...ÂŻaÂłosne.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2010, 14:20:59 wysłane przez east » Zapisane

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #55 : Kwiecień 15, 2010, 14:11:30 »

moze
tylko ze AKURAT to jest czlowiek zupelnie niezwiazany z teoriami spiskowymi ani takimi forami jak nasze
http://home.agh.edu.pl/~rumian/
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #56 : Kwiecień 15, 2010, 14:24:15 »

MoÂże jego prywatne kanaÂły sÂą lepsze niÂż moje bou , wszak pochodzÂą od pracownika Katedry Elektroniki Akademii GĂłrniczo-Hutniczej ...  kaÂżdy wierzy w co zechce.

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Kwiecień 15, 2010, 15:13:01 »

Warunki atmosferyczne na lotnisku w SmoleĂąsku, gdy lÂądowaÂł tam polski samolot prezydencki Tu-154M, byÂły nie trudne, lecz ekstremalne - informuje dziennik "Kommiersant", powoÂłujÂąc siĂŞ na ÂźrĂłdÂło w komisji badajÂącej przyczyny katastrofy.

- PrawdopodobieĂąstwo katastrofy przy takim lÂądowaniu byÂło bardzo wysokie. Pilot prezydenckiej maszyny dobrze o tym wiedziaÂł. Niemniej poszedÂł na nieuzasadnione z punktu widzenia wszystkich instrukcji latania i elementarnego zdrowego rozsÂądku ryzyko - cytuje rosyjska gazeta swojego anonimowego eksperta.

"Kommiersant" podaje, ¿e w momencie l¹dowania polskiego samolotu nad lotniskiem wisia³a gêsta mg³a, której dolna granica przebiega³a zaledwie 30 metrów nad powierzchni¹ ziemi; bezpoœrednia widzialnoœÌ we mgle wynosi³a tylko 200-400 metrów.

- Tak¹ odleg³oœÌ schodz¹cy do l¹dowania samolot pokonuje w ci¹gu sekund, dlatego - jak twierdz¹ specjaliœci - prezydenccy piloci zni¿ali siê w dos³ownym tego znaczeniu na œlepo - pisze dziennik.

WedÂług "Kommiersanta", zainstalowany w polskim Tu-154M system nawigacyjny, potrafiÂący okreÂślaĂŚ trajektoriĂŞ schodzenia, w danym wypadku nie mĂłgÂł byĂŚ pomocny, poniewaÂż lotnisko w SmoleĂąsku nie jest wyposaÂżone w odpowiedni system lÂądowania (Instrument Landing System, ILS).

Lotnisko wojskowe w Smoleùsku dysponuje tylko prymitywnym systemem OSP, sygnalizuj¹cym pilotowi jedynie mijanie poszczególnych punktów orientacyjnych. Dla l¹dowania z OSP bezpoœrednia widzialnoœÌ musi wynosiÌ 1800 metrów, a dolny pu³ap zachmurzenia nie mo¿e byÌ wy¿szy ni¿ 120 metrów nad ziemi¹.

Rosyjska gazeta podaje, Âże w czasie podejÂścia do SmoleĂąska tamtejsi kontrolerzy poinformowali zaÂłogĂŞ, Âże lÂądowanie jest niemoÂżliwe i zaproponowali odejÂście na lotnisko zapasowe w MiĂąsku lub Moskwie, jednak dowĂłdca nalegaÂł na zejÂściu do punktu podejmowania decyzji, ktĂłre w wypadku Tu-154M wynosi 100 metrĂłw nad lotniskiem.

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #58 : Kwiecień 15, 2010, 16:46:42 »

A propos Symboli SabiaĂąskich, to zadaÂłem inne pytanie: "Jaki jest sens tych ezoterycznych rzeczy w moim Âżyciu?

OdpowiedÂź:

STRZELEC 10

TEATRALNE WYOBRAÂŻENIE ZÂŁOTOWÂŁOSEJ BOGINI SPOSOBNOÂŚCI

Symbol ten mo¿e przedstawiaÌ propozycjê zbyt dobr¹, by jej nie przyj¹Ì. Stanowi ona prawdopodobnie rozs¹dn¹ nagrodê za twoje wysi³ki. ChoÌ mo¿esz mieÌ ochotê szybko zareagowaÌ, nale¿y zachowaÌ ostro¿noœÌ.

Teatralne wyobraÂżenie? Hm...
Znaczy siĂŞ, Âże ezoteryczne Âżycie to teatr? 

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #59 : Kwiecień 15, 2010, 16:55:38 »

East ja mam trochĂŞ wiĂŞcej cierplwoÂści i przeczytaÂłem linki ktĂłre wkleiÂłem

Ja rozumiem Âże jak byÂło naprawdĂŞ mamy maÂłe szanse siĂŞ dowiedzieĂŚ

Ale mo¿e Ty mi wyt³umaczysz mój mi³y Bracie dlaczego za normalny stan uznaje siê taki, w którym w trakcie œledztwa bierze siê 3 hipotezy (b³¹d pilota, pogoda, awaria samolotu) pomijaj¹c zupe³nie mo¿liwoœÌ sabota¿u / zamachu terrorystycznego?

W kraju, w ktĂłrym kilka tygodni temu mieliÂśmy podobno ataki terrorystyczne...

JednoczeÂśnie zarĂłwno media jak i zwykli ludzie reagujÂą w podobnym do Twego tonie na wszelkie wzmianki o takiej moÂżliwoÂści...

Nagle skoĂączyÂła siĂŞ wojna z terroryzmem?

Czy moÂże czegoÂś siĂŞ boimy?

pozdrawiam serdecznie!!!
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: