Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kartka z kalendarza, dzieñ 10 kwietnia, roku 2010  (Przeczytany 128531 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
tijavar
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Kwiecieñ 15, 2010, 17:35:07 »

Prawdopodobnie moja ostatnia wypowied¼ w tym w±tku  Podaje info, które mi utknê³y dzi¶ w g³owie i da³y do my¶lenia:

1. Rosyjski kontroler nie bardzo orientowa³ siê, w jakim systemie nale¿y podawaæ warto¶ci ci¶nienia atmosferycznego na lotnisku w Smoleñsku, Rosja jako jedyny,chyba, kraj na ¶wiecie podaje warto¶æ ci¶nienia w stosunku do gruntu nad którym siê leci, a nie, jak wszêdzie, nad poziomem morza. W³a¶nie przez to nieporozumienie rozbi³ siê kiedy¶ samolot pod Dubrownikiem.

2. Mo¿e i siê mylê, ale pomy¶lmy, co by siê sta³o, gdyby wydano rozkaz zamkniêcia lotniska, a tym samym samolot z VIP-ami zosta³by zmuszony do odwrotu lub zmiany lotniska? Znaj±c przewra¿liwienie Polskiej w³adzy na punkcie Katynia mogliby¶my siê spodziewaæ, ¿e w stronê Rosjan zaczê³yby p³yn±æ oskar¿enia, ¿e celowo uniemo¿liwiono pojawienie siê g³owy pañstwa na tak istotnej uroczysto¶ci. Mo¿e to zwyk³a obawa przed nieprzyjemno¶ciami kaza³a Rosjanom sobie odpu¶ciæ i oddaæ decyzjê o ewentualnym l±dowaniu Polakom?...Mo¿e siê mylê, ale mo¿e po prostu za du¿o siê tego wszystkiego uzbiera³o? I musia³o w koñcu przelaæ?

Im d³u¿ej nad tym my¶lê, tym bardziej wszelkie teorie spiskowe wydaj± mi siê bezsensowne. Trzeba przyj±æ do wiadomo¶ci, ¿e to, co mia³o siê staæ, sta³o siê. A my musimy i¶æ dalej. Pozdrawiam.
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #61 : Kwiecieñ 15, 2010, 17:50:23 »

Leszek, to "zbyt dobra propozycja, aby jej nie przyj±æ "  po prostu. Mówi±, ¿e ¿ycie to teatr  

rados³aw, mo¿e pomija siê mo¿liwo¶æ sabota¿u/zamachu terrorystycznego , bo to dotyczy samolotu prezydenckiego, a wiêc sabota¿yst± musia³by byæ kto¶ wtajemniczony na najwy¿szym szczeblu PO POLSKIEJ STRONIE. Wiesz co to oznacza ?

W³a¶nie zastanowi³em siê chwilê dlaczego sabota¿/zamach wydaj± mi siê niedorzeczne. Mo¿e dlatego, ¿e jako Polakowi nie mie¶ci mi siê w g³owie, aby kto¶ w Kraju ( od wewn±trz ) chcia³ dokonaæ zamachu na Prezydenta Polski . W jakim celu ? Aby naród siê zjednoczy³ ? Aby zapanowa³a zgoda narodowa ? ( pomijam tu kwestie Wawelu bo takiej ¿enady to ¿aden terrorysta by nie da³ rady skonstruowaæ - sami sobie to zrobili¶my ).

Mo¿e po prostu nie chcê zasilaæ teorii spiskowych , mo¿e napawaj± mnie obrzydzeniem insynuacje oparte na domys³ach.

Tak czy inaczej zginêli ludzie , którym ho³d oddaje wiêkszo¶æ ( nawet sk³óconych ) Polaków i ca³y niemal¿e ¶wiat. Jest realna szansa , aby dwa sk³ócone narody siê pogodzi³y nad starymi i ¶wie¿ymi grobami.

Wreszcie dlatego, ¿e sam mam prawo do swojej prawdy na temat tych wydarzeñ. Jest ona równie prawdopodobna, co ka¿da inna. Nikt nie bêdzie mi m±ci³ w mojej g³owie, ani sia³ w niej poczucia niepewno¶ci czy  zagro¿enia, gdy sobie tego nie ¿yczê.
Mo¿e te¿ trochê dlatego, ¿e chcê widzieæ ¶wiat pogodzony i wspó³pracuj±cy ze sob± w³a¶nie z szacunku dla ¿ycia , choæby i na kanwie  Â¶mierci ( bez wzglêdu na przyczyny oraz osoby , które s± w to zamieszane ). To jest mój wybór i to jest  jedyna prawda , któr± ka¿dy z nas, rados³awie  , uznaje - w³asna prawda.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Kwiecieñ 15, 2010, 20:21:39 »

Zastanawiam siê jeszcze nad tak± informacj±:

- Piloci prezydenckiego samolotu wiedzieli, ¿e siê rozbij± - potwierdzi³ prokurator generalny Andrzej Seremet. (po wys³uchaniu czarnej skrzynki)

Z dotychczasowych domniemañ wynika, ¿e samolot schodz±c poni¿ej dolnej warstwy chmur/mg³y zaczepi³ o drzewa co by³o pocz±tkiem wypadku, poniewa¿ pilot nie móg³ juz wyprowadziæ maszyny. Niska wysoko¶æ, otwarte klapy, ma³a prêdko¶æ, uszkodzenia skrzyd³a etc. to wszystko doprowadzi³o do rozbicia maszyny.
Jak wynika z trasy ¶cinanych drzew, czyli od pierwszego ¶ciêtego wierzcho³ka do miejsca dezintegracji samolotu, wszystko mog³o trwaæ od 3 do 5 sekund (to te¿ by³o podawane publicznie w mediach). Jak w takim czasie i w takich dramatycznych okoliczno¶ciach piloci mogli mieæ czas na to ¿eby mówiæ ¿e "wiedz± ¿e siê rozbij±"... chyba, ¿e "awaria" zosta³a wykryta du¿o wcze¶niej i rozbicie samolotu by³o tylko jej oczywist± konsekwencj±. Ale to zmienia ca³kowicie, dzisiaj budowany szkic przebiegu wypadków.

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 123

« Odpowiedz #63 : Kwiecieñ 15, 2010, 20:39:51 »

Cze¶æ Narodzie. Mo¿e napisz co¶ ma³o popularnego ale wiecie, miewam rózne pomys³y. Dziwne te¿.
A czy nie nie mog³o byæ tak ze pilot siê wkur....i³. Poprostu po ludzku. Ch³opak z wielkim poczuciem
wolno¶ci i godno¶ci !!! Poprostu . Wiem. Wydaje sie nieprawdopodobne (ale mi osobi¶cie -odwrotnie)
Skoro tak- DOBRA NIECH WAM BEDZIE!! TO TAK!!- np. tak sobie pomy¶la³.
Tak mi przyszo. Mo¿e dlatego, ze TV (wiecie) nie mam i sama kminiê wszystko.
Buziaki
misz
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2010, 20:44:39 wys³ane przez miszka » Zapisane
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« Odpowiedz #64 : Kwiecieñ 15, 2010, 21:18:33 »

Mo¿e te¿ trochê dlatego, ¿e chcê widzieæ ¶wiat pogodzony i wspó³pracuj±cy ze sob± w³a¶nie z szacunku dla ¿ycia , choæby i na kanwie  Â¶mierci ( bez wzglêdu na przyczyny oraz osoby , które s± w to zamieszane ). To jest mój wybór i to jest  jedyna prawda , któr± ka¿dy z nas, rados³awie  , uznaje - w³asna prawda.

jak mawia³ Don Juan: przera¿aj±ca jest natura Wiedzy
ale wojownik usuwa jej grozê poprzez poznanie....

Szewc
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 113

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Kwiecieñ 15, 2010, 21:20:12 »

Podczas wojny gru¼iñsko -rosyjskiej , Kaczyñski polecia³ do Gruzji. Pilot odmówi³ l±dowania w Tibilisi z powodu trudnych warunków pogodowych. zosta³ pó¼niej zwolniony z tego powodu....
Bardzo mo¿liwe ¿e i tym razem Kaczyñski naciska³ na l±dowanie aby nie spó¼nic siê na uroczysto¶ci, a pilot nie chc±c tracic pracy podda³ siê naciskowi.
I w ten oto sposób ca³kiem prawdopodobne jest ¿e prezydent w du¿ej mierze sam siê przyczyni³ do katastrofy. Niestety czasem ambicje s± wiêksze ni¿ rozs±dek, a koñczy siê to ¼le.

"Nie wymy¶laj nowych czynników je¿eli nie istnieje taka potrzeba, a je¿eli ju¿, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
konserwa
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 196

« Odpowiedz #66 : Kwiecieñ 15, 2010, 21:26:49 »

wed³ug mnie Szewc to co napisa³e¶,
to jest pierwszy szczebel drabinki - id¼ dalej do góry

prawdziwy my¶liwy zastawia pu³apki na zwierzynê
warunek : znaæ jej przyzwyczajenia trzeba (czyt. wiedzieæ jak po drabince chodziæ bêdzie, i na którym szczeblu pu³apka powinna siê znale¼æ)

miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 123

« Odpowiedz #67 : Kwiecieñ 16, 2010, 00:02:27 »

http://tinyurl.com/y5lun5q
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #68 : Kwiecieñ 16, 2010, 00:02:57 »

Jak dzi¶ us³ysza³em s³owa w Polskim Radio, ¿e odeszli  najwa¿niejsi ludzie, którzy decydowali o wszystkim, to mi po prostu opad³a warga. Dobrze  jeszcze, ¿e nie decydowali o moim my¶leniu.

Walczê za Polskê woln± od Masonów.!!

Kto jest za, a kto przeciw ? Hê ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 16, 2010, 00:04:41 wys³ane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
Szewc
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 113

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Kwiecieñ 16, 2010, 00:45:52 »

MEM HEI SHIN
Je¶li masz zamiar walczyc o Polskê woln± od masonów, wpisami na forum, a nie podejmuj±c konkretnych dzia³añ to daremna twa mowa... S³owa nie poparte dzia³aniem s± tylko pustym gadanie.

A co do my¶liwych to nie poczuwam siê do roli zwierza ³ownego. Z do¶wiadczenia wiem ¿e wiekszo¶c wypadków zdarza siê z powodu niekompetencji lub braku uwagi. A wiadomo jak to jest z politykami, czasem strach przed posiadanem "z³ej prasy" jest silniejszy od rozs±dku <w my¶l wypowiedzi £ukaszenki> do³orzyc do tego fakt ¿e lotnisko nie by³o przygotowane na podejmowanie samolotów w takich warunkach <jak przyzna³ sam Suwarow>. Wiêc maj±c tak niekorzystne okoliczno¶ci nie trudno o katastrofê....
Oczywi¶cie je¶li kto¶ woli wierzyc w ingerencje si³ trzecich i dobijanie rannych po katastrofie, to ju¿ jego wola i nie zabraniam w ni± wierzyc.

"Nie wymy¶laj nowych czynników je¿eli nie istnieje taka potrzeba, a je¿eli ju¿, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: