Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
>
Hyde Park - inne
>
Kartka z kalendarza, dzieñ 10 kwietnia, roku 2010
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Kartka z kalendarza, dzieñ 10 kwietnia, roku 2010 (Przeczytany 129417 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Szewc
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 113
Odp: Kartka z kalendarza, dzieñ 10 kwietnia, roku 2010
«
Odpowiedz #90 :
Kwiecieñ 18, 2010, 11:06:31 »
popió³ nie ma wp³ywu na powstawanie ognia ¶w. Elma, no chyba ¿e powoduje jonizacjê powietrza.
To zjawisko wynika z jonizacji powietrza wokó³ punktów silnie na³adowanych ³adunkiem elektryczny. lub elektrostatycznym.
Pomys³ na pochówek na wawelu wyszed³ z niedobitków kancelarii prezydenckiej, na zasadzie ¿e prezydent pe³ni funkcjê odpowiadaj±c± dawnej funkcji królów. A i posiadanie brata w gronie królów pomaga w kampanii prezydenckiej... Rodzina chcia³a pochówku na pow±skach, ale uleg³a sugestiom kancelarii.
bou.
wyobra¼ sobie ¿e jeszcze s± w europie czynne lotniska, a z takich da siê dojechac na stacje kolejow±.
I radzê nadrobic braki z podstawówki, bo z Azji da siê dojechac poci±giem, z Afryki te¿ tylko trzeba siê przeprawic przez Konstantynopol.
"Nie wymy¶laj nowych czynników je¿eli nie istnieje taka potrzeba, a je¿eli ju¿, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
bou
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 126
«
Odpowiedz #91 :
Kwiecieñ 18, 2010, 11:23:42 »
szewc ty mnie nie ucz geografii, bo azja to nie bliski wschod jak ci sie wydaje ale polwysep indochinski z licznymi panstwami wyspiarskimi (i nie ameryka bo w podtekscie chodzilo o obame) . bywam 3-4 razy w roku w indiach czy i wyspach azjatyckich i wiem, ze nikt by mnie nie namowi na podrozowanie inne niz samolot, gdzie pomimo to po kilkunastu-dziesieciu godzinach podrozy jestem na maxa wymeczona. a osoby ktore zapowiadaly przyjazd nie wybieraly sie na 2tygodniowe wczasy pod grusza i zdaje sie ze maja troche wiecej obowiazkow niz dyskutowanie na forum i przypisywanie komus takich czy innych intencji. wiec troche z tym wyluzuj.
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
«
Odpowiedz #92 :
Kwiecieñ 18, 2010, 11:30:05 »
Cytat: east Kwiecieñ 18, 2010, 00:26:49
Ludzie, mo¿e Wy widzicie jak±¶ chmurê wulkanicznego py³u na niebie ,ale u mnie w Szczecinie ca³y dzieñ by³o dzisiaj piêkne, czyste , b³êkitne niebo, a widoczno¶æ doskona³a na wiele kilometrów, czyste powietrze,
Mo¿e jest tak b³êkitnie, bo nie ma CHEMTRAILS w powietrzu? W koñcu samoloty nie lataj±....
«
Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 18, 2010, 12:37:37 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Szewc
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #93 :
Kwiecieñ 18, 2010, 12:35:46 »
bou.
chodzi³o mi o to ¿e Azja zaczyna siê ju¿ za Uralem, a to nie jest tak daleko...
Co do tych co nie przybyli, to po prostu pokazuje jaki jest ich stosunek do Polski i polaków... Maj± nas gdzie¶ i taki popió³ jest ju¿ wystarczaj±cym powodem ¿eby nie przyjechac. Ich nieobecno¶c nie wynika z niemo¿no¶ci dotarcia tylko z braku chêci dotarcia. Premierowi Maroka jako¶ siê uda³o dotrzec samolotem do polski, a z Francji siê nie da³o? Gdyby obecno¶c na pogrzebie mia³a dla nich wiêksz± warto¶c to by na pewno dotarli...
W sprawie pochówku powiem Ci jedno.
Polityka jest dziwk± bez szko³y. Pomijaj±c fakt ¿a³oby i pogrzebu, to najpó¼niej za tydzieñ rusza pe³n± par± kampania wyborcza. W której to znaj±c polsk± kulturê polityczn± nie bêdzie szacunku <chyba ¿e udawany> i bêd± w niej wyko¿ystywac ka¿dy atut, nie wa¿ne czy bêdzie to jeszcze ¶wie¿a tragedia... Brat na wawelu, to przecie¿ bêdzie dobra karta wyborcza.
"Nie wymy¶laj nowych czynników je¿eli nie istnieje taka potrzeba, a je¿eli ju¿, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
«
Odpowiedz #94 :
Kwiecieñ 18, 2010, 12:40:41 »
Cytat: Szewc Kwiecieñ 18, 2010, 12:35:46
Polityka jest dziwk± bez szko³y. Pomijaj±c fakt ¿a³oby i pogrzebu, to najpó¼niej za tydzieñ rusza pe³n± par± kampania wyborcza. W której to znaj±c polsk± kulturê polityczn± nie bêdzie szacunku <chyba ¿e udawany> i bêd± w niej wyko¿ystywac ka¿dy atut, nie wa¿ne czy bêdzie to jeszcze ¶wie¿a tragedia... Brat na wawelu, to przecie¿ bêdzie dobra karta wyborcza.
Czy pisanie takich tekstów w dzieñ pogrzebu jest przejawem twojej kultury politycznej?
Odpu¶æ sobie - proszê - chocia¿ dzisiaj...
«
Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 18, 2010, 13:04:32 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
Raistlin
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 31
«
Odpowiedz #95 :
Kwiecieñ 18, 2010, 12:53:01 »
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7783118,Islandzki_wulkan_zwieksza_aktywnosc__WIDEO_.html?skad=rss
Troch jednak te lotniska bêd± pozamykane. Jako¶ nie wyobra¿am sobie ¿eby politycy wstrzymali swoje podró¿e na kilka tygodni. Ciekawie to bêdzie wygl±daæ jak do nas nie przylec± a za tydzieñ lub dwa mimo popio³ów bêd± ju¿ lataæ. Ale có¿ przynajmniej CHEMTRAILS mamy z g³owy na jaki¶ czas
"W wszech¶wiecie jest nieskoñczona ilo¶æ informacji które mo¿na pozyskaæ.Wiele z tych informacji nie da siê z rozumieæ logik±. Nie które z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drog± która pomaga nam siê pomiêdzy nimi poruszaæ i wybraæ najw³a¶ciwsze"
bou
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #96 :
Kwiecieñ 18, 2010, 13:07:01 »
wiele rzeczy nie mozna sobie wyobrazic dopoki nie nadejda, kto wie co bedzie za kilka tygodni na swiecie
Szewc
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #97 :
Kwiecieñ 18, 2010, 13:10:57 »
Leszku.
Nie mam kultury politycznej, bo nie jestem politykiem, wiêc nie nie muszê k³aniac sie pod publikê w przeddzieñ wyborów.
Wybory ju¿ s± rozpisane, z wymogu konstytucyjnego. A jako¶ nie wydaje mi siê ¿eby dzisiejszy pogrzeb by³ na tyle wa¿ny ¿eby nie urzyc go w kampanii wyborczej, co bêdzie ¶wietnie ¶wiadczyc o poziomie naszych polityków.
Rozumiem ¿e o zmar³ym mówi siê dobrze albo wcale... ale nie rozumiem czemu od razu wywy¿sza sie go przyrównuj±c do Pi³sudskiego. Nie widzê w jego dokonaniach dla kraju niczego czym móg³ by sobie na takie porównanie zas³urzyc a tym bardziej na honor spoczywania w¶ród królów.
I to mnie boli.
¯a³obê z okazji ¶mierci prezydenckiej pary rozumiem, ale nadawanie mu od razu miana najwybitniejszego polaka to ju¿ zakrawa o hipokryzjê...
Jedno pytanie.... O co chodzi z tymi chemtrails? Bo czyta³em kilka teorii na ich temat i nie wiem która jest t± w³a¶ciw±.
bou
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #98 :
Kwiecieñ 18, 2010, 13:14:04 »
Jedno na pewno trzeba przyznac Kaczynskiemu, byl prawdziwym patriota. A niewielu mielismy wsrod prezydentow czy rzadzacych takich ludzi. Jak nie obcy agenci to zdrajcy narodu. Nawet krolowie nie wszyscy sie nam sprawdzili . Trzeba tylko znac historie i umiec wyciagac wnioski, bo ta kolem sie toczy i mozemy sie znow obudzic z reka w nocniku. Inna sprawa ze niektorzy sposrod naszego spoleczenstwa albo lubia byc dymani, albo lapia sie na falsz.
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620
To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie
«
Odpowiedz #99 :
Kwiecieñ 18, 2010, 13:16:38 »
Panie i Panowie.
Otwiera siê nowa era w komunikacji powietrznej. Je¶li to prawda, ¿e wulkan sparali¿uje przestrzeñ powietrzn± pow 6 tys metrów na wiele tygodni to mniemam, ¿e je¶li w koñcu dojdzie do wznowienia ruchu lotniczego, to tylko na pu³apie do 6 tys metrów.
Oznacza to, ¿e na niebie bêdziemy obserwowaæ wiele ma³ych samolotów , tzw powietrznych taksówek i ¶mig³owców.
Do takiego wniosku sk³oni³ mnie ten fragment publikacji "Ze wzglêdu na to, i¿ przestrzeñ powietrzna nad Polsk± jest ci±gle zamkniêta, loty bêd± wykonywane z tzw. widzialno¶ci±, czyli poni¿ej 6 tysiêcy metrów. Polega to miêdzy innymi na tym, ¿e pilot musi opieraæ siê na zewnêtrznych punktach odniesienia."
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7776453,Kto_przyleci_na_pogrzeb_do_Krakowa___LISTA_GOSCI_.html
Czyli , ze ta przestrzeñ powietrzna nie jest tak do koñca i na amen zamkniêta. Osobi¶cie dzi¶ widzia³em paralotniarza
.. " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza Mooji - " s± w Twoim umy¶le, s± w Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|