Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
>
Hyde Park - inne
>
Kartka z kalendarza, dzieĂą 10 kwietnia, roku 2010
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Kartka z kalendarza, dzieĂą 10 kwietnia, roku 2010 (Przeczytany 138140 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
Odp: Kartka z kalendarza, dzieĂą 10 kwietnia, roku 2010
«
Odpowiedz #90 :
Kwiecień 18, 2010, 11:06:31 »
popió³ nie ma wp³ywu na powstawanie ognia œw. Elma, no chyba ¿e powoduje jonizacjê powietrza.
To zjawisko wynika z jonizacji powietrza wokó³ punktów silnie na³adowanych ³adunkiem elektryczny. lub elektrostatycznym.
PomysÂł na pochĂłwek na wawelu wyszedÂł z niedobitkĂłw kancelarii prezydenckiej, na zasadzie Âże prezydent peÂłni funkcjĂŞ odpowiadajÂącÂą dawnej funkcji krĂłlĂłw. A i posiadanie brata w gronie krĂłlĂłw pomaga w kampanii prezydenckiej... Rodzina chciaÂła pochĂłwku na powÂąskach, ale ulegÂła sugestiom kancelarii.
bou.
wyobraÂź sobie Âże jeszcze sÂą w europie czynne lotniska, a z takich da siĂŞ dojechac na stacje kolejowÂą.
I radzĂŞ nadrobic braki z podstawĂłwki, bo z Azji da siĂŞ dojechac pociÂągiem, z Afryki teÂż tylko trzeba siĂŞ przeprawic przez Konstantynopol.
"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
bou
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #91 :
Kwiecień 18, 2010, 11:23:42 »
szewc ty mnie nie ucz geografii, bo azja to nie bliski wschod jak ci sie wydaje ale polwysep indochinski z licznymi panstwami wyspiarskimi (i nie ameryka bo w podtekscie chodzilo o obame) . bywam 3-4 razy w roku w indiach czy i wyspach azjatyckich i wiem, ze nikt by mnie nie namowi na podrozowanie inne niz samolot, gdzie pomimo to po kilkunastu-dziesieciu godzinach podrozy jestem na maxa wymeczona. a osoby ktore zapowiadaly przyjazd nie wybieraly sie na 2tygodniowe wczasy pod grusza i zdaje sie ze maja troche wiecej obowiazkow niz dyskutowanie na forum i przypisywanie komus takich czy innych intencji. wiec troche z tym wyluzuj.
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #92 :
Kwiecień 18, 2010, 11:30:05 »
Cytat: east Kwiecień 18, 2010, 00:26:49
Ludzie, mo¿e Wy widzicie jak¹œ chmurê wulkanicznego py³u na niebie ,ale u mnie w Szczecinie ca³y dzieù by³o dzisiaj piêkne, czyste , b³êkitne niebo, a widocznoœÌ doskona³a na wiele kilometrów, czyste powietrze,
Mo¿e jest tak b³êkitnie, bo nie ma CHEMTRAILS w powietrzu? W koùcu samoloty nie lataj¹....
«
Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2010, 12:37:37 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #93 :
Kwiecień 18, 2010, 12:35:46 »
bou.
chodziÂło mi o to Âże Azja zaczyna siĂŞ juÂż za Uralem, a to nie jest tak daleko...
Co do tych co nie przybyli, to po prostu pokazuje jaki jest ich stosunek do Polski i polaków... Maj¹ nas gdzieœ i taki popió³ jest ju¿ wystarczaj¹cym powodem ¿eby nie przyjechac. Ich nieobecnoœc nie wynika z niemo¿noœci dotarcia tylko z braku chêci dotarcia. Premierowi Maroka jakoœ siê uda³o dotrzec samolotem do polski, a z Francji siê nie da³o? Gdyby obecnoœc na pogrzebie mia³a dla nich wiêksz¹ wartoœc to by na pewno dotarli...
W sprawie pochĂłwku powiem Ci jedno.
Polityka jest dziwk¹ bez szko³y. Pomijaj¹c fakt ¿a³oby i pogrzebu, to najpóŸniej za tydzieù rusza pe³n¹ par¹ kampania wyborcza. W której to znaj¹c polsk¹ kulturê polityczn¹ nie bêdzie szacunku <chyba ¿e udawany> i bêd¹ w niej wyko¿ystywac ka¿dy atut, nie wa¿ne czy bêdzie to jeszcze œwie¿a tragedia... Brat na wawelu, to przecie¿ bêdzie dobra karta wyborcza.
"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #94 :
Kwiecień 18, 2010, 12:40:41 »
Cytat: Szewc Kwiecień 18, 2010, 12:35:46
Polityka jest dziwk¹ bez szko³y. Pomijaj¹c fakt ¿a³oby i pogrzebu, to najpóŸniej za tydzieù rusza pe³n¹ par¹ kampania wyborcza. W której to znaj¹c polsk¹ kulturê polityczn¹ nie bêdzie szacunku <chyba ¿e udawany> i bêd¹ w niej wyko¿ystywac ka¿dy atut, nie wa¿ne czy bêdzie to jeszcze œwie¿a tragedia... Brat na wawelu, to przecie¿ bêdzie dobra karta wyborcza.
Czy pisanie takich tekstĂłw w dzieĂą pogrzebu jest przejawem twojej kultury politycznej?
OdpuœÌ sobie - proszê - chocia¿ dzisiaj...
«
Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2010, 13:04:32 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
Raistlin
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #95 :
Kwiecień 18, 2010, 12:53:01 »
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7783118,Islandzki_wulkan_zwieksza_aktywnosc__WIDEO_.html?skad=rss
Troch jednak te lotniska bêd¹ pozamykane. Jakoœ nie wyobra¿am sobie ¿eby politycy wstrzymali swoje podró¿e na kilka tygodni. Ciekawie to bêdzie wygl¹daÌ jak do nas nie przylec¹ a za tydzieù lub dwa mimo popio³ów bêd¹ ju¿ lataÌ. Ale có¿ przynajmniej CHEMTRAILS mamy z g³owy na jakiœ czas
"W wszechœwiecie jest nieskoùczona iloœÌ informacji które mo¿na pozyskaÌ.Wiele z tych informacji nie da siê z rozumieÌ logik¹. Nie które z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drog¹ która pomaga nam siê pomiêdzy nimi poruszaÌ i wybraÌ najw³aœciwsze"
bou
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #96 :
Kwiecień 18, 2010, 13:07:01 »
wiele rzeczy nie mozna sobie wyobrazic dopoki nie nadejda, kto wie co bedzie za kilka tygodni na swiecie
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #97 :
Kwiecień 18, 2010, 13:10:57 »
Leszku.
Nie mam kultury politycznej, bo nie jestem politykiem, wiĂŞc nie nie muszĂŞ kÂłaniac sie pod publikĂŞ w przeddzieĂą wyborĂłw.
Wybory juÂż sÂą rozpisane, z wymogu konstytucyjnego. A jakoÂś nie wydaje mi siĂŞ Âżeby dzisiejszy pogrzeb byÂł na tyle waÂżny Âżeby nie urzyc go w kampanii wyborczej, co bĂŞdzie Âświetnie Âświadczyc o poziomie naszych politykĂłw.
Rozumiem Âże o zmarÂłym mĂłwi siĂŞ dobrze albo wcale... ale nie rozumiem czemu od razu wywyÂższa sie go przyrĂłwnujÂąc do PiÂłsudskiego. Nie widzĂŞ w jego dokonaniach dla kraju niczego czym mĂłgÂł by sobie na takie porĂłwnanie zasÂłurzyc a tym bardziej na honor spoczywania wÂśrĂłd krĂłlĂłw.
I to mnie boli.
ÂŻaÂłobĂŞ z okazji Âśmierci prezydenckiej pary rozumiem, ale nadawanie mu od razu miana najwybitniejszego polaka to juÂż zakrawa o hipokryzjĂŞ...
Jedno pytanie.... O co chodzi z tymi chemtrails? Bo czytaÂłem kilka teorii na ich temat i nie wiem ktĂłra jest tÂą wÂłaÂściwÂą.
bou
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #98 :
Kwiecień 18, 2010, 13:14:04 »
Jedno na pewno trzeba przyznac Kaczynskiemu, byl prawdziwym patriota. A niewielu mielismy wsrod prezydentow czy rzadzacych takich ludzi. Jak nie obcy agenci to zdrajcy narodu. Nawet krolowie nie wszyscy sie nam sprawdzili . Trzeba tylko znac historie i umiec wyciagac wnioski, bo ta kolem sie toczy i mozemy sie znow obudzic z reka w nocniku. Inna sprawa ze niektorzy sposrod naszego spoleczenstwa albo lubia byc dymani, albo lapia sie na falsz.
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #99 :
Kwiecień 18, 2010, 13:16:38 »
Panie i Panowie.
Otwiera siĂŞ nowa era w komunikacji powietrznej. JeÂśli to prawda, Âże wulkan sparaliÂżuje przestrzeĂą powietrznÂą pow 6 tys metrĂłw na wiele tygodni to mniemam, Âże jeÂśli w koĂącu dojdzie do wznowienia ruchu lotniczego, to tylko na puÂłapie do 6 tys metrĂłw.
Oznacza to, Âże na niebie bĂŞdziemy obserwowaĂŚ wiele maÂłych samolotĂłw , tzw powietrznych taksĂłwek i ÂśmigÂłowcĂłw.
Do takiego wniosku skÂłoniÂł mnie ten fragment publikacji "Ze wzglĂŞdu na to, iÂż przestrzeĂą powietrzna nad PolskÂą jest ciÂągle zamkniĂŞta, loty bĂŞdÂą wykonywane z tzw. widzialnoÂściÂą, czyli poniÂżej 6 tysiĂŞcy metrĂłw. Polega to miĂŞdzy innymi na tym, Âże pilot musi opieraĂŚ siĂŞ na zewnĂŞtrznych punktach odniesienia."
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7776453,Kto_przyleci_na_pogrzeb_do_Krakowa___LISTA_GOSCI_.html
Czyli , ze ta przestrzeĂą powietrzna nie jest tak do koĂąca i na amen zamkniĂŞta. OsobiÂście dziÂś widziaÂłem paralotniarza
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|