Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kartka z kalendarza, dzieñ 10 kwietnia, roku 2010  (Przeczytany 128586 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #130 : Kwiecieñ 21, 2010, 22:08:56 »

Nie wiem zupe³nie o co chodzi... od tych kilku postów nagle spadli¶cie z innej planety.

@Micha³ Anio³
O co chodzi z tymi filmikami ?

@Szewc
"...czytam 30-t± z kolei wypowied¼ ¿e to musi byc spisek i ¿e brakuje 20<!!!> cia³."

Na pewno czytasz od lewej do prawej ? Moje posty musia³y siê w tej 30-tce znale¼æ. Spisek powiadasz... Tijavar, czy sugerowa³a¶ mo¿e, ¿e kto¶ zabra³ te 20 cia³ na ci±gnik i odjecha³ zanim pojawili siê pierwsi ratownicy ? Ja tego nie wy³apa³em... sorry.

W³a¶nie pojawi³a siê informacja, ¿e wszystkie ofiary zidentyfikowano. Przy przekopywaniu miejsca wypadku znaleziono jeszcze kilkadziesi±t fragmentów ludzkich. Niektóre na g³êboko¶ci ponad metra.

O jakie wam teorie spiskowe chodzi ?

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
tijavar
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Kwiecieñ 21, 2010, 22:19:06 »

Echnaton, w³a¶nie siê zastanawia³am, jakim cudem odczyta³e¶ mojego posta poprawnie

Szewc, tylko spokój nas uratuje  adno¶nie cia³, to nie mia³am na my¶li tego, ¿e je kto¶ wywióz³, wykrad³, whatever, lecz, ¿e to, co siê tam sta³o, "star³o je na proch" - i to rozmiar tego zjawiska mnie zdumia³, dlatego poprosi³am o informacje, jak mog³o do tego doj¶æ. Echnaton mi to normalnie, rzeczowo wyja¶ni³. Tyle sprostowania z mojej strony. Nie wiem, co pozostali maj± na my¶li.
Szewc
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 113

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #132 : Kwiecieñ 22, 2010, 00:45:59 »

@Echaton
zapyta³e¶ jakim to sposobem mo¿e brakowac 20 cia³, wiêc ci odpowiedzia³em. Nie moja wina ¿e takie pytanie zada³e¶.

¯eby¶ mnie ¼le nie zrozumia³ to polecam stronê www.ogrish.com  lub www.rotten.com znajdziesz tam sporo zdjêc z takich w³a¶nie katastrof i nie tylko. Obejrzyj galerie a zrozumiesz ¿e nie zosta³y starte na proch czy odparowane, tylko s± porwane na strzêpy. A te siê straszne trudno identyfikuje. I nie zawsze da siê z nich z³orzyc tyle cia³ ile by³o, przy rozdrabnianiu nastêpuj± spore straty w materiale defragmentowanym.

Nie powiedzia³am nigdzie ¿e to spisek. Po prostu nie rozumiem jak mo¿na siac w±tpliwo¶ci co do tak du¿ego braku cia³. Jedyne co ja znalaz³em to ¿e najprawdopodobniej bêdzie brakowac 2 mo¿e 3 cia³, a to i tak dlatego ¿e na pocz±tku wysy³ania cia³ za bardzo chciano odsy³ac kompletne cia³a, a¿ siê doliczono i stwierdzono ¿e niektóre trumny mog± zawierac cze¶ci z kilku ludzi.

O spokój siê ju¿ postaram, ale momentami nie mogê po prostu jak widzê pytania w stylu"gdzie siê podzia³o 20 cia³?"
na szczê¶cie to niefortunne pytanie ju¿ zosta³o usuniête....
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 22, 2010, 00:58:55 wys³ane przez Szewc » Zapisane

"Nie wymy¶laj nowych czynników je¿eli nie istnieje taka potrzeba, a je¿eli ju¿, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Echnaton
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 241

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #133 : Kwiecieñ 22, 2010, 10:54:47 »

@Szewc cyt:
"@Echaton
zapyta³e¶ jakim to sposobem mo¿e brakowac 20 cia³, wiêc ci odpowiedzia³em. Nie moja wina ¿e takie pytanie zada³e¶."

Nigdzie nie pyta³em o to. Informacja o zidentyfikowaniu 76 cia³ pojawi³a siê na wiêkszo¶ci portali. Tijavar zada³a to pytanie, a ja próbowa³em siê do tego odnie¶æ. Nie jest to mój kierunek zainteresowañ, ale potrafie zrozumieæ, ¿e czê¶æ cia³ po prostu mo¿e nie byæ. Od wczoraj jednak wiadomo, ¿e wszystkich pasa¿erów uda³o siê jednak zidentyfikowaæ. Na ca³e szczê¶cie dla ich rodzin.

Widzê ¿e masz jakie¶ linki do super szczegó³owych obdukcji powypadkowych i fajnie. Tylko po co wprowadzasz zamieszanie z jakim¶ spiskiem.

@Szewc
"...czytam 30-t± z kolei wypowied¼ ¿e to MUSI BYÆ SPISEK i ¿e brakuje 20<!!!> cia³."
po czym w nastêpnym po¶cie czytam:
@Szewc
"Nie powiedzia³am nigdzie ¿e to SPISEK."

Tak jak ju¿ kto¶ wcze¶niej napisa³, wiêcej spokoju. PEACE !

Pozdrawiam

Wolno¶æ daje kolosaln± energiê, intensywno¶æ i ¿ywotno¶æ. Tracicie j± zupe³nie, uznaj±c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jeste¶cie sentymentalni, ogromnie przywi±zani do jakiego¶ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #134 : Kwiecieñ 25, 2010, 16:44:12 »

ciekawy text z kodów czasu

Dnia 2010-04-24 o godz. 22:34:05
Red Knight [228/2] napisa³(a):
Stern Alef, „Pola Laska czyli upadek czwartej ko¶ci pospolitej rzeczy” /DIDIAMOSS PRODUCTION, Wydawnictwo ANAGRAM/ debiut 4 czerwca 2009.

Chyba zamówiê tê ksi±¿kê. http://tiny.pl/hgvv6

Znalaz³em w sieci to:
"Zajrzyjcie do ksi±¿ki Alefa Sterna "Pola Laska - czyli upadek czwartej ko¶ci pospolitej rzeczy".
Ksi±¿ka rok temu ukaza³a siê w wydawnictwie didiamoss - (didimos - oznacza bli¼niaka)
Zaczyna siê od slow PIS-d³o, gwizd³o, syk³o, para buch no i dopiero siê zaczê³o ruch.
Nastêpnie nastêpuje opis katastrofy samolotu prezydenta - wyobra¿onej jako ko¶æ ktora uderza w dwie bli¼niacze wierzby (sic!)- sugeruj±c wydarzenia w roku chopinowskim czyli 2010, co wiêcej padaj± s³owa ze na to pole tupole spadaj± topole - czy chodzi o tu 154? str 9
Na stronie 17 ksi±¿ki mo¿na znale¼æ informacje ze za upadek samolotu odpowiadaj± staruszkowie z KGB,
Na stronie 19 jest opis identyfikacji szcz±tek i pobierania próbek DNA.
Na stronie 24 i 25 jest napisane co dzieje siê dalej - wszyscy szykuj± siê do nowych wyborów ukazuj±c prawdê o naszej politycznej elicie,
Na stronie 25 jest opis pogrzebu, a potem mitologizacji osób, które zginê³y w katastrofie,
Str. 28 nastêpuje opis historii co doprowadzi³o do tej tragicznej sytuacji.
Bohaterami ksi±¿ki jest dwóch braci zakochanych w Polsce - jeden jest wodzem a drugi jest autorem.
Na stronie 54 s± wizje autora w których odwo³uje siê do ksi±g pielgrzymstwa polskiego, mówi o Winkelridzie narodów,
pe³no tam jest odwo³añ do S³owackiego i Mont Blanc - narratorem powie¶ci jest papuga a na ok³adce jest kobieta paw ubrana w kir
na stronie internetowej polalaska.pl by³y zdjêcia tej Polski z³o¿onej do trumny - ale po katastrofie zosta³y usuniête.
Na stronie 58 znów jest o upadku ko¶ci - samolotu i manipulacjach zwi±zanych z ukrywaniem katastrofy i jej wyja¶nianiem.
Na stronie 63 w ksi±¿ce jest wizja 4 kó³ samolotu - znany widok z doniesieñ mediów jest wymieniony rok 2010 i liczba ofiar 88. Ta katastrofa jest wymieniona w rzêdzie najwa¿niejszych dla polskiej historii dat.
Na stronie 76 jest sprawozdanie ¿e spotkanie ¶ci¶le tajnego w którym grupa trzymaj±ca w³adzê organizuje spisek jak pozbyæ siê starego prezydenta. Chc± go zniszczyæ w katastrofie lotniczej w Gruzji.
Na stronie 77 jest wzmianka o Katyniu.
Na stronie 86 mamy wszystkie wydarzenia przedstawiane przez media - nie zapomnê Moniki Olejnik , która wygl±da³a jak po kokainie w Tvn 24 komentuj±c wydarzenia ze Smoleñska - ma³o kto wie a to jest tej w tej ksi±¿ce, ¿e Monika Olejnik robi³a reporta¿ z katastrofy samolotu Ko¶ciuszko w 1987 w lesie kabackim - i tu nastêpuje po³±czenie lasów: lasu kabackiego i katyñskiego i smoleñskiego, co wiêcej Monika Olejnik wystêpuje w ksi±¿ce jeszcze kilka razy chocia¿by w momencie, w którym zwraca siê do niej wódz jej pseudonimem - stokrotka. To jest na stronie 239, kiedy wspomina swoje ¿ycie w rozdziale zatytu³owanym "z³owieszczo kirra walkiria".
Na stronie 88 mamy informacje, ¿e film o katastrofie nakrêci³ re¿yser co kraj wyrwa³ z kajdan - nie trudno siê domy¶liæ, ¿e to Wajda - twórca Katynia.
Na stronie 90 znów mamy informacje o tym co siê dzieje - czytaj±c nie mogê oprzeæ siê wra¿eniu, ¿e wszystko to w³a¶nie dzieje siê w naszej polskiej rzeczywisto¶ci.
Na stronie 96 mamy informacje, ¿e nie tylko zginie prezydent ale tez szefowie wojska.
Na stronie 98 informacje, ¿e po katastrofie zosta³ tylko "kaczy puch".
Na stronie 104 opisana jest przysz³o¶æ Gruzji - maj±c na uwadze wczorajszy wywiad z Micheilem Sakaszwilim prezydentem Gruzji - jest to wizja realna.
Na stronie 108 mamy ewidentn± wskazówke, ¿e chodzi o Wajdê i jego Katyñ jako twórcê filmu o upadku samolotu - paradoksalna zbie¿no¶æ losu.
Na stronie 109 i 110 opisane jest co polski naród wycierpia³ od wrogów, rozbiory i Katyñ, które doprowadzi³y do polskiego rozdwojenia ja¼ni i braku jedno¶ci.
Na stronie 111 jest opis budowy pomnika
a nastêpnie parady równo¶ci, która ma siê odbyæ w Warszawie w czerwcu tego roku - têczowej parady.
Na stronie 120 mamy pogrzeb w¶ród armatnich salw.
Na stronie 190 mamy opis zwyciêstwa Jaros³awa Kaczyñskiego, który przewodzi polskiej jedno¶ci.
Od strony 204 s± zapiski stylizowane na dokumenty z IPN i zeznania z teczki, w których jak siê dok³adnie wczyta wiele oznacza dowiedzieæ siê o tym, co siê dzieje i dziaæ bêdzie.
Od strony 260 do stron 267 jest opis tego co dzia³o siê na pok³adzie samolotu w momencie katastrofy.
Na stronie 271 jest wskazówka kto za to odpowiada.
Od strony 285 jest opis tego wszystkiego czego ¶wiadkami byli¶my przez ostatnie dwa tygodnie - ca³ego spektaklu medialnego ze ¶mierci± prezydenta w tle.
Na stronie 288 - chyba nie przypadkowy numer strony jest list osób, które zginê³y - zginêli wszyscy podobno prezydent i ¶wita, pos³owie, senatorowie - kto teraz bêdzie rz±dzi³?
Je¶li zakoñczenie siê sprawdzi to blisko nam do koñca ¶wiata.

ksi±zka by³a pisana przez wiele lat, a wydana rok temu - mia³a debiut 4 czerwca 2009 - a z dniem 10 kwietnia 2010 roku upadla idea IV RP.
Autor pisze wiele zdañ dziwnym jêzykiem malajalam - to tak jakby szyfrem - w tej sytuacji nie dziwi znikniecie rok temu wojskowego szyfranta z WSI.
Siedem miesiêcy wcze¶niej ukaza³a siê ksi±¿ka "Pola Laska" ".

Autor : Red Knight

Trochê info o autorce i knypie

Pola Laska. Przysz³a na ¶wiat 4 czerwca 1989 roku. Jej narodziny og³oszono w Telewizji Polskiej. Ojcem by³ PRL, matk± II RP O oniryczno - alegorycznej opowie¶ci Alef Stern przedstawia najnowsz± historiê Rzeczpospolitej. Pola Laska jest lirycznym pamfletem na polsk± klasê polityczn± nazywan± pseudoelicin± oraz polskie spo³eczeñstwo spêdzaj±ce 6 godzin dziennie przed telewizorem, daj±ce siê omamiaæ gadaj±cymm±drym" g³owom.
Kim jest Alef Stern?
Marika   

W³a¶nie ukaza³a siê niezwykle ciekawa ksi±¿ka pt POLA LASKA, któr± prezentujemy w dziale ksi±¿ka. A ju¿ dzi¶ nasz specjalny go¶æ - Alef Stern, autor niezwyk³ej historii. Kim w³a¶ciwie jest Alef Stern? Przeczytajcie sami!

M - Kim jest Alef Stern?

AS - My¶lê, ¿e to jego nale¿a³oby spytaæ.

M - Nie za bardzo  rozumiem?

AS - Ja jestem kobiet± i nazywam siê Pola Laska. To b³±d w druku, ¿e tytu³ jest autorem, a autor tytu³em.

M - ¯artujesz sobie?

AS - Nie, nie ¿artujê. Mówiê jak najbardziej powa¿nie. Ksi±¿ka jest prac± zbiorow±. Raz by³em Kanarkiem, raz Chomikiem, raz Papug±, raz Wodzem, raz Bohaterem. Czasem muszê wcielaæ siê w postacie kobiece. To kobieta napisa³a tê ksi±¿kê o sobie. Bo do¶æ ju¿ mia³a takiego ¿ycia, z takimi bohaterami. Dosyæ ju¿ mia³a tego skakania pilotem z kana³u na kana³. Gdzie bana³ goni bana³.

M - Rzeczywi¶cie, tê ksi±¿kê czyta siê tak, jakby ogl±daj±c telewizjê. Nie mo¿na siê skupiæ. Brakuje tylko reklam.

AS – Nie brakuje. By³a taka koncepcja by ksi±¿kê wydaæ w formacie Panoramy Firm poprzeplatan± reklamami. Lecz wtedy  nie by³aby ksi±¿k± porêczn± i wygodn± w obs³udze. Ja lubiê czytaæ w podró¿y, w autobusie, w tramwaju. Wyobra¿asz sobie ludzi w metrze z ksi±¿kami telefonicznymi pod pach±? Zaczytanych? Surrealistyczne to by³yby chwile. Zlitowa³em siê nad krêgos³upami czytelników i czytelniczek, no i ksi±¿ka jest taka malutka. Nie musz± d¼wigaæ. (¶miech).

M - Ksi±¿ka ma jednak swoj± wagê gatunkow±. Jest gêsta.

AS – Tak, rzeczywi¶cie jest gêsta. Ale tak mia³o byæ i takie opinie mnie nie dziwi±. Wielu czytelników i z takimi opiniami siê spotka³em, uwa¿a, ¿e jest za szybka. Ale  tak naprawdê to nasza rzeczywisto¶æ jest za szybka. Nat³ok informacji zbêdnych, nie potrzebnych a i tak powoduj±cy prace mózgu lub zupe³ne, ale zarazem pozorne jego wy³±czenie, powoduje, ¿e w tym szumie informacje gin±,  a i tak budujemy sobie w³asn± interpretacje. Zatem opinii na temat ksi±¿ki, jej bohaterów, opisywanych w niej historii,  bêdzie tak wiele jak czytelników. Tak jest ze wszystkim. Mo¿na czytaæ wolno. Mo¿na czytaæ szybko. Mo¿na  delektowaæ siê. Mo¿na siê  obrzydzaæ. Mo¿na rzucaæ ksi±¿k± o ¶cianê. Nawet mo¿na j± spaliæ. Ja naprawdê  nie mam z tym problemu, czy kto¶ bêdzie wyrywa³ z niej kartki i nie bêdê zastanawia³ siê czy w g³owie, w zwi±zku z tym, ¿e ksi±zki niszczy, ma po kolei.

M - Sama czyta³am wyrywkowo i nie po kolei. Moja redakcyjna kole¿anka zaczê³a od koñca.

AS - Ta ksi±¿ka nie ma koñca. Mo¿na j± czytaæ w dowolnej kolejno¶ci. Przez ca³e ¿ycie ogl±daæ w zwolnionym tempie. Ca³y czas zmieniamy siê i widzimy wszystko inaczej.

M - Dlaczego próbujesz odej¶æ od jednoznacznej interpretacji?

AS - Bo nic, uwa¿am, nie da siê jednoznacznie zinterpretowaæ. Interpretacje mo¿na tylko narzuciæ. A to jest rozwi±zanie si³owe, czyli tak naprawdê s³abo¶æ. Nawet to czy ksi±¿ka jest dobra czy z³a to kwestia dyskusyjna. To, ¿e powsta³a ma takie nastêpstwa, ¿e u niektórych wyzwoli co¶ dobrego, a u innych co¶ z³ego. Tak to ju¿ jest w ¿yciu. Akcja – Reakcja.

M - Kim zatem jest Pola Laska?

AS - Ona sama nie wie, bo ju¿ jej nie ma. Sama nie mo¿e siebie uchwyciæ. Po ka¿dym mrugniêciu powiek± jej odbicie w lustrze ulega zmianie. Z ka¿dym mrugniêciem umiera w niej jaka¶ komórka, jaka¶ siê rodzi. Tak samo z my¶lami. T³uk± siê jej po g³owie. Istnieje realnie, ale tak naprawdê jej nie mo¿na uchwyciæ. Jest w danej chwili, ale nie ma ju¿ jej przesz³o¶ci bo nie istnieje. A co dopiero mówiæ o jej przysz³o¶ci.

M - Czym zatem jest ksi±¿ka?

AS - Pola Laska to odlot lingwistyczny. Koktajl s³ów, zdañ, liter. W tym upajaj±cym i zwalaj±cym z nóg  lingwistycznym odlocie utopiona jest fabu³a, po trosze obyczajowa, ale bardziej alegoryczna i groteskowa. Miejscem akcji jest Chamowo Podburaczane, prowincjonalne polskie miasteczko rz±dzone przez „elicinê”, ma³omiasteczkowych oligarchów, którym „chodzi o sto³ki”. Tworz± oni Grupê U W³adzi Wisz±c± Na Amen - o strukturze mafijnej, takich¿ metodach i o wspólnej „rzezimiejskiej kieszeni”. Na wskro¶ skorumpowana, je¶li trzeba zbrodnicza, w³adza jest bezkarna i w miasteczku mo¿e wszystko. Cz³onkiem Grupy jest m.in. Piotr Perel, dawniej ¿yj±cy z partyjnych synekur, potem z handlu, obecnie z przedsiêbiorstwa narkotykowego i bimbrowniczego. W jego córce, Poli Lasce (urodzonej w 1989 roku) zakochuje siê m³ody idealista, jedyny naiwniak w ¶wiecie kasy i przemocy, nonkonformista, który chcia³ „kszta³towaæ ¶wiat”. M³odzi pobieraj± siê, odbywa siê huczne wesele, ale szczê¶cie trwa krótko.

M - Chcesz powiedzieæ , ¿e to ksi±¿ka o mi³o¶ci?

AS - Z ksi±¿ki wydziera mi³o¶æ. Silna potrzeba mi³o¶ci. A w³a¶ciwie trzy wielkie namiêtno¶ci. Mi³o¶æ do tanga, kobiet, i literatury. Koniec z TKM! Teraz chcia³oby siê wykrzyczeæ na ca³y g³os TKL!!! Tanga! Kobiet! Literatury!
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 25, 2010, 16:48:55 wys³ane przez Micha³-Anio³ » Zapisane

Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #135 : Kwiecieñ 29, 2010, 12:45:26 »

Jak siê s³ucha sie takich wypowiedzi  to dziwne ¿e to Pañstwo jeszcze istnieje zawód dyrektor, genera³ itp to najlepsza fucha
ja za nic nie odpowiadam od tego mam ludzi
ja nic nie muszê wiedzieæ od tego mam ludzi
ja nic nie muszê robiæ od tego mam ludzi ,
 to jaka¶ fars czy co?
to za co s± odpowiedzialni ci wszyscy ludzie op³acañ z naszych podatków za nic?

Wizyta prezydenta Lecha Kaczyñskiego nie by³a oficjalna. Ochroniarzy BOR by³o dwóch, to standard. Ale my opracowali¶my z Rosjanami taki standard przygotowañ, wszystko by³o tak dopracowane, jakby to by³a oficjalna wizyta pañstwowa - powiedzia³ "Go¶æ Radia Zet" szef BOR Marian Janicki.

Monika Olejnik: : A go¶ciem Radia ZET jest szef Biura Ochrony Rz±du genera³ Marian Janicki, wita Monika Olejnik, dzieñ dobry.

Marian Janicki: : Dzieñ dobry pani redaktor, dzieñ dobry pañstwu.

Monika Olejnik: : Panie generale dosta³ pan pismo z kancelarii prezydenta, zawieraj±ce informacje, okoliczno¶ci zabezpieczenia przelotów na trasie Warszawa–Smoleñsk i z powrotem Smoleñsk–Warszawa. W jaki sposób pan zabezpieczy³ ten lot, lot Tupolewa 154?

Marian Janicki: : S³u¿by Biura Ochrony Rz±du uda³y siê rano na lotnisko z list± pasa¿erów i odby³a siê kontrola pirotechniczna, radiologiczna wszystkich cz³onków delegacji, za³ogi. Oprócz pana prezydenta, który jest dowo¿ony bezpo¶rednio pod trap samolotu. Wszystko odby³o siê zgodnie z planem, zgodnie z za³o¿eniami, jedna osoba nie zg³osi³a siê na pok³ad.

Monika Olejnik: : Panie generale, a kiedy pan siê dowiedzia³, jaka jest lista osób bior±cych udzia³ w delegacji?

Marian Janicki: : Dowiedzia³em siê o li¶cie i ilo¶ci osób bezpo¶rednio po awarii, dlatego ¿e tê listê otrzymuj± specjalne komórki, oddzia³ zajmuj±cy siê ochron±, zabezpieczeniem delegacji zagranicznych i oni realizuj±.

Monika Olejnik: : Czyli genera³ BOR nie wiedzia³, ¿e na pok³adzie samolotu znajduj± siê najwa¿niejsi dowódcy?

Marian Janicki: : Wiedzia³, wiedzia³.

Monika Olejnik: : Wiedzia³ pan, tak?

Marian Janicki: : Znaczy, ¿e najwa¿niejsi dowódcy Wojska Polskiego - dowiedzia³em siê pó¼niej.

Monika Olejnik: : Czyli nie mia³ pan takiej wiedzy, ¿e s± w samolocie?

Marian Janicki: : Wie pani, taka wiedza mi nie jest potrzebna, tym siê zajmuj± moje s³u¿by odpowiednie. Ja wiedzia³em, ¿e leci pan prezydent, ¿e s± ministrowie z kancelarii prezydenta, ¿e leci prezydent Kaczorowski i przydzieli³em stosown± ilo¶æ oficerów ochrony.

Monika Olejnik: : No dobrze, ale rozumiem, ¿e panu nikt nie przekaza³ tej informacji, ¿e sze¶ciu najwa¿niejszych dowódców, przypomnê – dowódca operacji si³ zbrojnych, si³ powietrznych, wojsk l±dowych, wojsk specjalnych, marynarki wojennej, garnizonu Warszawa - ¿e oni znajduj± siê na pok³adzie samolotu? Nie mia³ pan takiej wiedzy?

Marian Janicki: : Wiedzia³em, ¿e leci Kazimierz Gilarski, który jest, by³, moim koleg± osobistym. Jego syn u nas bêdzie promowany w ¶wiêto BOR na pierwszy stopieñ oficerski. Wiedzia³em, ¿e leci gen. Kwiatkowski, którego znam i wiedzia³em, ¿e leci gen. B³asik.

Monika Olejnik: : A o reszcie pan nie wiedzia³?

Marian Janicki: : Znaczy, nie by³o mi to potrzebne do niczego, pani redaktor. Dla mnie najwa¿niejsze jest, ¿e leci samolot z prezydentem i ile jest osób ochranianych. Stosownie do potrzeb, do zagro¿eñ ja przydzielam ochronê.

Monika Olejnik: : Ale mo¿na byæ trochê zaskoczonym. Dlatego, ¿e jeste¶my pañstwem, które bierze udzia³ w wojnie, w Afganistanie, wiêc jeste¶my równie¿ nara¿eni na zamachy terrorystyczne. Czy to by³o roztropne, ¿eby wszyscy genera³owie znale¼li siê w samolocie?

Marian Janicki: : Ja nie mam kompetencji w tej sprawie, ¿eby negowaæ lub nie. To s± genera³owie, którzy nie s± zwi±zani z moj± s³u¿b±, ani ja im nie podlegam, ani oni mnie, ja o tym nie decydujê.

Ca³y wywiad tutaj:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Szef-BOR-wizyta-prezydenta-w-Katyniu-nie-byla-oficjalna;-ochroniarzy-bylo-dwoch,wid,12220307,wiadomosc.html

Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #136 : Kwiecieñ 29, 2010, 13:12:29 »

A to nawet ciê¿ko okre¶liæ poprostu brak s³ów ten caly lot to farsa czy wrêcz proszenie siê o k³opoty.Powinni dostaæ nagrodê Darwina

Marian Janicki: : Przesada, tak pomy¶la³em te¿. Dlaczego tak siê sta³o? Ja powiem pani wiêcej, parê tygodni wcze¶niej uzyskali¶my równie¿ informacje, chyba rozmawia³em z komendantem g³ównym policji, ¿e równie¿ by³y jakie¶ plany, ¿eby¶my polecieli wszyscy: szefowie s³u¿b MSWiA, czyli komendant g³ówny policji, stra¿y granicznej, Pañstwowej Stra¿y Po¿arnej i BOR. I powiem szczerze, jak zaczêli¶my przygotowywaæ tê wizytê ja chcia³em tam jechaæ, chcia³em jechaæ za Jarka Florczaka, bo uwa¿am, pomijaj±c pracê, uwa¿am, ¿e ka¿dy w Katyniu obywatel Rzeczypospolitej powinien byæ, tak jak w O¶wiêcimiu powinien byæ, tak i w Katyniu. Natomiast nie mog³em, bo mia³em wylot do Stanów wcze¶niej ustalony z Amerykanami i mia³em lecieæ...

east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #137 : Kwiecieñ 29, 2010, 16:46:36 »

Podobno lista pasa¿erów feralnego lotu kr±¿y³a ju¿ wcze¶niej w internecie. By³ znany odlot i przylot. Nie zdziwi³bym siê, gdyby pod ten nieszczê¶liwy wypadek teraz podpiê³a siê jaka¶ organizacja terrorystyczna z Afganistanu ( wszak jeste¶my z nimi w stanie wojny ). Nawet , je¶li ¿adnego zamachu nie by³o, to i tak co¶ takiego narobi³oby bigosu i w Rosji i u nas, a tacy infantylni genera³owie to powinni w piaskownicy siê ¿o³nierzykami bawiæ, uwa¿am.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
tijavar
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Kwiecieñ 29, 2010, 17:10:43 »

Nom, taki ma³y pocz±tek koñca  mi siê tu widzi - bez wizji katastroficznych zaznaczam 
nibiru
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 5

« Odpowiedz #139 : Kwiecieñ 29, 2010, 19:09:22 »

Pola Laska cala ksiazka w .jpg

http://www.przeklej.pl/plik/pola-laska-rar-00133r9s240i
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: