Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: madrzy dwudziestoletni  (Przeczytany 63047 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #50 : Kwiecień 29, 2010, 20:58:49 »

east napisaÂł:
"Moim zdaniem, przy dzisiejszych moÂżliwoÂściach technologicznych na Âświecie moÂżliwe byÂłoby sprawowanie demokracji bezpoÂśredniej. Nie powinniÂśmy oddawaĂŚ wÂładzy w rĂŞce wybraĂącĂłw, lecz stworzyĂŚ taki system, w ktĂłrym kaÂżdy zalogowany byÂłby "posÂłem" i sam mĂłgÂł oddaĂŚ gÂłos w interesujÂącej go sprawie, zgÂłosiĂŚ veto, czy teÂż wystÂąpiĂŚ z inicjatywÂą." Poza tym wiĂŞcej wÂładzy i ÂśrodkĂłw powinno zostaĂŚ skierowanych do samorzÂądĂłw terytorialnych w dó³, do ludzi oraz ich codziennych  problemĂłw - remontu drogi, doprowadzenia wody, prÂądu, czy wybudowania ÂścieÂżki rowerowej, albo na nowe miejsca pracy.
To tak na teraz, co widzĂŞ, Âże w ramach obecnego systemu  moÂżna by osiÂągn¹Ì."

podpisuje sie pod ty rĂŞcami i nogami

"Z drugiej strony . Nie doceniacie Panowie przemiany œwiadomoœci. Mo¿e dlatego, ¿e ona nie robi wokó³ siebie medialnego szumu, co nie znaczy, ¿e nie zachodzi. Przyk³adem jest niedawna akcja ze szczepieniami. Ludzie nie pozwalaj¹ ju¿ wkrêcaÌ sobie kitu. Coraz wiêcej obywateli zaczyna bardziej ufaÌ swojej wewnêtrznej intuicji niŸli temu, co maj¹ im do przekazania gadaj¹ce g³owy w tv.
DziĂŞki YT moÂżna oglÂądaĂŚ wykÂłady ludzi nowej ery, ktĂłrych Âżadna komercyjna stacja nie pokaÂże w obawie przed utratÂą wpÂływĂłw z reklam."

East zapomniaÂłeÂś Âże cenzura internetu coraz bliÂżej ,YT ma byĂŚ pÂłatne, czy chcesz czy nie  stary system nie odda wÂładzy bez walki.ÂŚwiadomoœÌ wzrastaÂła juÂż od dawna i jeszcze dÂługo bĂŞdzie wzrastaĂŚ jeÂśli chcemy przyspieszyĂŚ ten proces to trzeba zacz¹Ì dziaÂłaĂŚ ja juÂż zaczynam, w maju mam pierwszy wykÂład  bĂŞdĂŞ chciaÂł go nagraĂŚ,jak bĂŞdzie warty pokazania to wrzucĂŞ na forum.

WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #51 : Kwiecień 29, 2010, 22:00:24 »

Super Michale , Âświetnie Âże dziaÂłasz. Popieram w caÂłej rozciÂągÂłoÂści
Ja wiem, Âże system siĂŞ nie podda. Co wiĂŞcej  - bĂŞdzie uwaÂżaÂł siĂŞ za zwyciĂŞzcĂŞ i tak¹¿ kampaniĂŞ w mediach prowadziÂł plus kampanie strachu. JednakÂże  my to juÂż znamy . CaÂła sztuka , moim zdaniem polega na tym, aby swojÂą uwagÂą zasilaĂŚ to , co harmoniczne jest.
Ja mam na skrzynkĂŞ co tydzieĂą powiadomienia od Lynn Mc Taggart o nowych inicjatywach , dzisiaj otrzymaÂłem teÂż od Break-Through Technologies z takÂą zachĂŞtÂą
"Sacred Geometry and
Full Bio-Spectrum Design

Learn how to create Life Enhancing Homes
Designed with Conscious Intention "

To akurat zaproszenie na praktyczne warsztaty Michaela Rice`a w Irlandii

Coraz wiĂŞcej ludzi dostrzega  jest POTÊGA , ktĂłra dziaÂła i Âże moÂżna tym kierowaĂŚ.
Do nas przyjeÂżdÂża we WrzeÂśniu Dan Winter, a by siĂŞ chciaÂło teÂż Nassima zaprosiĂŚ. Do nas teÂż dotrze ta fala.

I niech ta fala zapie...ala hehehe ¿e siê tak z boiska wyra¿ê

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Szewc
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #52 : Kwiecień 29, 2010, 22:47:37 »

JuÂż siĂŞ panowie podniecacie....
Ja tu tylko widzĂŞ Âże <znowu> kilku ludzi znalazÂło Âłatwy zarobek...
Wystarczy tylko obwoÂłac siĂŞ fachowcem od budowania fraktalnych domĂłw, i zoganizowac pÂłatne seminarium na ten temat.
Przy dobrym marketingu bĂŞdzie niezÂłe zainteresowanie, a jak publika dopisze to koszty organizacyjne zwrĂłcÂą siĂŞ ze sporÂą nawiÂązkÂą.
A wystarczy mówic ludziom ¿eby stosowali kamieù do budowy domów, opierac siê o proporcje, wykorzystywac naturalne materialy i unkac kilku "z³ych" materia³ów i tyle. Podeprzec siê czyimœ autorytetem i jego "badaniami"....
Recepta ma sukces

"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #53 : Kwiecień 29, 2010, 23:59:58 »

No to dziaÂłaj szewc ! Sukces CiĂŞ nie ominie, na co czekasz ...
Z pewnoÂściÂą ludziom tylko o kasĂŞ i sukces chodzi , jak w Twoim mniemaniu. SprawdÂź to, moÂże bĂŞdziesz szybszy i zarobisz wiĂŞcej

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Szewc
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Kwiecień 30, 2010, 09:07:07 »

Po prostu widzĂŞ pewien schemat w dziaÂłaniu...
Poczytaj o magnetyzerach do paliwa, to jest mniej wiĂŞcej taka sama sytuacja.

"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #55 : Kwiecień 30, 2010, 09:19:23 »

a co ma piernik do wiatraka?
Szewc
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Kwiecień 30, 2010, 12:10:05 »

Ten sam schemat.
Produkt o cudownych wÂłaÂściwoÂściach sprzedawany ludziom, poparte to byÂło naukowym wywodem i badaniami.
A gdy produkt przebadali na SiMR, w politechnice warszawskiej to siĂŞ okazaÂło Âże NIC nie daje. Producenci magnetyzerĂłw podawali cudowne osiÂągi tego urzÂądzenia, lecz hamownia nie wykazaÂła Âżadnych zmian w osiÂągach. Jedynie efekt placebo na odczucia kierowcĂłw zadziaÂłaÂł.
Podobnie przewidujĂŞ w tym przypadku. Ludzie zapÂłacÂą za coÂś co niekoniecznie istnieje, ale bĂŞdÂą szczĂŞÂśliwi przez placebo.

bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #57 : Kwiecień 30, 2010, 12:20:52 »

aha, ten sam schemat, i wszystko jasne:)
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #58 : Kwiecień 30, 2010, 12:45:18 »

Nie znam siĂŞ na magnetyzerach. Na architekturze teÂż nie za bardzo, ale wiem, Âże w gotyku uÂżywano ÂświĂŞtej geometrii jako zasad projektowania i wznoszenia budynkĂłw ( architekt Barabara Wojtkowska Fundacja KrĂłlewski Szlak , wykÂład na Westivalu Szczecin 09 ). UÂżywano jej w konkretnym celu. Sztuka sakralna miaÂła bowiem wyraÂźnie praktyczne zastosowanie, ktĂłre oddziaÂływaĂŚ miaÂło na modlÂące siĂŞ osoby.
Z tego, co wiem rĂłwnieÂż Dan Winter ma kilka swoich wynalazkĂłw opartych na ÂświĂŞtej geometrii rĂłwnieÂż zwiÂązanych z przemysÂłem naftowym.
Zasady ÂświĂŞtej geometrii sÂą powszechne w naturze dlatego, iÂż sÂą po prostu uÂżyteczne. KaÂżda roÂślina to , wedle Twojej terminologii szewc - " produkt o cudownych wÂłaÂściwoÂściach" i Âżadna hamownia tego nie zmieni

Szewc
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Kwiecień 30, 2010, 13:20:55 »

bou,
Nie ma to jak inteligentny komentarz....

east,
W czasach gotyku, to architekci siĂŞ zasÂłaniali boskÂą pomocÂą i natchnieniem, aby uniknÂąc podejrzeĂą Âże to diabeÂł im pomaga w budowaniu takich wielkich budowli....
Samo wspominanie o metodach nie zwiÂązanych z bogiem groziÂło procesem o herezje.
OddziaÂływac na ich wyobraÂźniĂŞ a nie magicznie na organizmy. Taki a nie inny styl architektury miaÂł uÂświadamiac ciemnej masie Âże to bĂłg jest szefem i dla niego siĂŞ to buduje, a koÂścioÂły sÂą drogÂą do nieba<daltego takie strzeliste byÂły>.
A co do tych roÂśli to wszystko Âściema, cudĂłw nie ma.
Albo coÂś istnieje i da siĂŞ udowodnic naukowo, albo dziaÂła placebo, i autosugestia.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: