Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: madrzy dwudziestoletni  (Przeczytany 58241 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
bou
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 126

« Odpowiedz #60 : Kwiecieñ 30, 2010, 13:38:37 »

Szewc, bo co mozna skomentowac ;-(
A tak swoja droga to dziwie sie tylko co ty tu robisz na tym forum, bo jakos ...hm ..kompletnie odstajesz...
Szewc
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 113

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #61 : Kwiecieñ 30, 2010, 13:58:55 »

bou,
Ale moja tu obecno¶c ma dobre strony Udzia³ w dyskusji osób o ró¿nych pogl±dach wzbogaca dan± debatê, oczywi¶ci tylko je¶li obie strony potrafi± rzeczowo siê "k³ucic" zachowuj±c kulturê. a nie pyskowac i pluc.

Gdyby wszyscy na forum mieli jednakowe pogl±dy to jaki by by³ sens prowadzenia dysputy? Podjarali by¶cie siê wszyscy swoimi wypowiedziami i mieli zakrzywiony obraz ¶wiata w danej kwestii. A urozmaicenie jest zdrowe

Nie moja wina ¿e mam nieco inne spojrzenie na ¶wiat... Z natury jestem sceptycznie nastawiony do tego co widzê i s³yszê.

"Nie wymy¶laj nowych czynników je¿eli nie istnieje taka potrzeba, a je¿eli ju¿, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #62 : Kwiecieñ 30, 2010, 14:12:45 »

Czyli phylotaxis to wg Ciebie ¶ciema szewc ? A ro¶liny to te¿ pewnie tylko placebo. Ich w³a¶ciwo¶ci lecznicze i oczyszczaj±ce to autosugestia ? Albo ma³o wiesz, albo siê baaardzo bronisz przed t± wiedz± rozpaczliwie czepiaj±c siê tego, co Ci w szkole wpojono.
¦wiadczy o tym to, ¿e powo³ujesz siê na szkoln± wiedzê na temat gotyku bez ¿adnej analizy tego, czym ona jest. W ¶wiêtej geometrii nie ma ¿adnej magii. Kto¶ mo¿e j± o to pos±dzaæ je¶li tkwi w naukowym ciemnogrodzie wed³ug którego to, czego nie da siê klasycznie, zgodnie z oficjaln± wiedz±, wyja¶niæ - to nie istnieje. W ten sposób postêp w nauce nigdy by siê nie dokona³, nawet by¶my z jaskiñ nie wyszli.

Chyba siê zaci±³e¶ szewc t± brzytw± Okhama

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
brahman
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Kwiecieñ 30, 2010, 14:32:26 »

Witam!

Albo co¶ istnieje i da siê udowodnic naukowo, albo dzia³a placebo, i autosugestia.

A to ciekawe. Z tego wynika, ¿e w nauce wiemy ju¿ wszystko o wszystkim i mamy opanowane wszystkie metody pomiarów.Gdy z czym¶ sobie nie poradzimy to bêdzie placebo.

Pozdrawiam
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #64 : Kwiecieñ 30, 2010, 14:40:12 »

"Udzia³ w dyskusji osób o ró¿nych pogl±dach wzbogaca dan± debatê, oczywi¶ci tylko je¶li obie strony potrafi± rzeczowo siê "k³óciæ" zachowuj±c kulturê."
Ja dodam tylko ¿e warto¶æ merytoryczna wnosi co¶ do dyskusji a Ty tylko kontestujesz  nie wnosz±c praktycznie nic.
Ps Nie wiem czy te aluzje by³y skierowane do mnie ale uwa¿aj z z tymi stereotypami, nie znasz ludzi wiêc nie wypowiadaj siê na temat motywów ich dzia³ania. Jest tê¿ takie powiedzenie ka¿dy ocenia innych wed³ug siebie .
Pozdrawiam i wiêcej wiary w cz³owieka, wszyscy jeste¶my indywidualno¶ci± która jest tylko  mniejsz± czê¶ci± wiêkszej  ca³o¶ci Wszak czy cz³owiek mo¿e ¿yæ bez tej reszty która jest w okó³ nas ?

"Nie moja wina ¿e mam nieco inne spojrzenie na ¶wiat... Z natury jestem sceptycznie nastawiony do tego co widzê i s³yszê."
Chyba jednak nie masz, to standard,  z twoich wypowiedzi wynika ¿e nawet nie przejrza³e¶ tego forum i "badasz ¿abê po kawa³ku" ¿e zacytuje  jedn± z naszych forumowych wypowiedzi. 
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 30, 2010, 15:03:45 wys³ane przez Micha³-Anio³ » Zapisane

Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Szewc
Aktywny u¿ytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Kwiecieñ 30, 2010, 17:29:11 »

east,
Nie broniê siê przed wiedz±, i wiem ¿e lecznicze w³a¶ciwo¶ci to nie magia tylko czysta nauka. Biolodzy i chemicy nie od wczoraj przecie¿ badaj± ro¶liny i ich w³a¶ciwo¶ci.
Co do gotyku to kto¶ niedawno stwierdzi³ ¿e siê nie zna na architekturze, ale chyba nie powiedzia³ prawdy skoro teraz podaje, wytyka mi ¿e znam ksi±¿kowo-historyczne przes³anie gotyku. Chêtnie dowiem siê czego¶ nowego je¶li tylko zechcesz siê podzielic swoj± wiedz± zdobyt± podczas dog³êbnej analizy tej epoki w architekturze.
Nie twierdzê ¿e ¶g opiera siê na jakiej¶ magii, nic takiego nie powiedzia³em. Po po prostu nie trafia do mnie fakt jakoby kszta³t jakiego¶ przedmiotu móg³ powodowac czy ten jest przyjazny czy nie...
A co do ciemnogrodu to gdyby nie podej¶cie na zasadzie szkie³ka i oka, to nadal uwa¿a³by¶ ¿e pioruny i zacmienia s± powodowane gniewem bogów.
Brzytwa jest jednym z kryteriów którym musz± sprostac wszelkie teorie... Dziêki niej nie ma a¿ tylu szarlatanów.

Micha³-Anio³,
Czyli jak  nauczycielka podczas rozmowy zadaje pytanie to te¿ jej wypowied¼ jest bez sensu? Jak chcê co¶ widziec to zadajê pytane, je¶li czego¶ nie jestem pewien to porównujê wersje dostêpne i wybieram tê bardziej prawdopodobn±, któr± da siê udowodnic.
Wybacz tak¿e ale motywy czyjego¶ dzia³ania mnie nie interesuj±, wa¿niejsze s± skutki tego postêpowania.

Nie bierz do siebie wszystkiego co czytasz, to nie by³y aluzje tylko jedna z zasad które obowi±zuj± podczas debaty.
A nie jest to m±dro¶ci± aby unikac dyskusji z kim¶ kto nie potrafi nad sob± i jêzykiem zapanowac?

Cytat z ¿ab± jest ¶wietny... Muszê kroic i ogl±dac ca³± ¿abê je¶li interesuje mnie tylko w±troba, albo inny konkretny organ?

"Nie wymy¶laj nowych czynników je¿eli nie istnieje taka potrzeba, a je¿eli ju¿, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #66 : Kwiecieñ 30, 2010, 17:50:48 »

"W±trobê" te¿ tu znajdziesz,Nikt nikogo do niczego nie chce przekonywaæ , sam na tym forum umie¶ci³em do¶æ informacji by wyrobiæ sobie pogl±d na niejedn± teorie(a co dopiero inni) .my tu nie udzielamy odpowiedzi lecz ich szukamy, w ka¿dym b±d¼ razie ja na pewno.
No chyba ¿e za³o¿ymy dzia³ np."pytania  bez odpowiedzi" i kto zechce bêdzie  siê pyta³ i kto zechce bêdzie odpowiada³ na podstawowe informacje jakie z ³atwo¶ci± mo¿na znale¼æ na forum.
¯êby nie trollowaæ na innych w±tkach
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 30, 2010, 17:55:26 wys³ane przez Micha³-Anio³ » Zapisane

Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Szewc
Aktywny u¿ytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Kwiecieñ 30, 2010, 18:05:17 »

Taki dzia³ móg³ by siê szybko zagotowac od ró¿nych koncepcji na to samo,
ale na pewno by³ by ciekawym zjawiskiem.

Swoj± drog± to ciekawi mnie czym wywo³a³em falê krytyki skierowan± pod moim adresem w poprzednich wypowiedziach?

Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 134

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #68 : Kwiecieñ 30, 2010, 18:09:24 »

Cytat: Szewc
Po po prostu nie trafia do mnie fakt jakoby kszta³t jakiego¶ przedmiotu móg³ powodowac czy ten jest przyjazny czy nie...

A) "Przyjazny kszta³t"

B) "Nie przyjazny kszta³t"
Szewc
Aktywny u¿ytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Kwiecieñ 30, 2010, 18:15:03 »

To by³o mocarne...
Mea culpa, chodzi³o mi o oparcie tego kszta³tu o bry³y platoñskie. A nie czy to jest pluszowe czy kolczaste.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: