Witajcie !
Nie wiem, czy to siĂŞ nadaje na nowy temat, ale i nie mam pomysÂłu, gdzie to zamieÂściĂŚ, dlatego mam nadziejĂŞ, Âże administracja ewentualnie za mnie posprzÂąta
Ostatnio wszêdzie widzê fraktale - to ju¿ jakieœ zboczenie, no ale co zrobiÌ, skoro s¹ wszêdzie wokó³ nas? Lubiê siê przygl¹daÌ i tak patrz¹c kilka dni temu na jakieœ zdjêcie, kilka puzzli posk³ada³o mi siê do kupy, zaczynaj¹c od tego, ¿e:
- pĂŞpek jest z pewnoÂściÂą szczegĂłlnym punktem na samym brzuchu, dzieli ciaÂło wg zÂłotej proporcji i np w Hunie mĂłwi siĂŞ o centrowaniu na nim oddechu oraz ÂświadomoÂści, lub wrĂŞcz o "
oddychaniu pêpkiem" - zaczynaj¹c swoj¹ przygodê z czakrami, by³em œwiêcie przekonany, ¿e któraœ z nich (z 7 podstawowych, o których zd¹¿y³em siê dowiedzieÌ) z pewnoœci¹ krêci siê w³aœnie w tym miejscu... ale nie! Dwie z g³ównych, najbli¿ej po³o¿onych pêpka czakr, sprytnie omijaj¹ to miejsce, sytuuj¹c siê zaraz poni¿ej i nieco powy¿ej. Jednak tak szczególne miejsce na ciele, nie mo¿e byÌ tylko "blizn¹ po matce" - w tej materii nic nie dzieje siê przypadkiem i ¿aden element nie s³u¿y tylko, by wygl¹daÌ...
- podobne rozmyœlania przelewa³y siê przez moj¹ g³owê w zwi¹zku z brodawkami na piersiach - o ile u kobiet maj¹ one niezwykle wa¿n¹ funkcjê, o tyle u mê¿czyzn wydaje siê, ¿e nie s³u¿¹ absolutnie do niczego... No ale natura nie marnuje niczego i ¿aden element nie s³u¿y jedynie na pokaz, wiêc skoro ju¿ mê¿czyŸni równie¿ zostali nimi obdarzeni, to musz¹ one mieÌ jak¹œ funkcjê - jeœli nie fizyczn¹, to energetyczn¹; jeœli nie g³ówn¹, to poœredni¹. I tak ostatnio skojarzy³a mi siê sytuacja z uczelni, kiedy to w któryœ dzieù na zajêcia w maju, przysz³a kole¿anka w lekkiej, przeœwituj¹cej bluzce i pasuj¹cym do tego obrazy staniku - zwraca³o to uwagê ch³opaków
Kolega, obok ktĂłrego akurat staÂłem, byÂł z dziewczynÂą i ta widzÂąc, Âże i jego oczy wĂŞdrujÂą w dekolt koleÂżanki, kopnĂŞÂła go w ÂłydkĂŞ, na co on zareagowaÂł w ten sposĂłb: "No co?
To nie ja siĂŞ na nie patrze, tylko one siĂŞ patrzÂą na mnie!" - wtedy ta odpowiedÂź byÂła Âśmieszna, ale dziÂś wydaje mi siĂŞ byĂŚ genialna
bo faktycznie jest coÂś takiego, Âże oczy czĂŞsto sÂą ciÂągniĂŞte mimo woli no biust - szczegĂłlnie jeÂśli siĂŞ tym nie myÂśli.
- jeszcze jednÂą rzeczÂą, ktĂłra dopeÂłnia caÂłoÂści obrazu, sÂą genitalia, ktĂłrych elementy, przynajmniej w przypadku kobiet, odpowiadajÂą nazwÂą elementom ust - oczywiÂście chodzi mi o
wargi. I w tym przypadku analogie wystĂŞpujÂące miĂŞdzy narzÂądami pÂłciowymi, a ustami, sÂą akurat bardzo dobrze widoczne, kiedy popatrzymy na ciaÂło od strony seksu: jedne i drugie w zabawach seksualnych wymieniajÂą siĂŞ i sÂą dla siebie odbiciem, w ktĂłrym
jĂŞzyk jest odbiciem penisa, a
usta odbiciem pochwy - dlatego "zwykÂła" pocaÂłunki mogÂą byĂŚ tak podniecajÂące, bo sÂą fraktalem normalnego stosunku.
Penis z pocz¹tku mi trochê nie pasowa³ do tej bajki, ale wystarczy otworzyÌ szeroko usta i wystawiÌ jêzyk, ¿eby z ty³u jamy ustnej, zobaczyÌ po bokach dwa twory, przypominaj¹ce kszta³tem j¹dra - chodzi o migda³ki; wystarczy podnieœÌ ku górze jêzyk, by zobaczyÌ pod nim ujœcie œlinianki, wygl¹daj¹ce bardzo podobnie, do ujœcia cewki na szczycie ¿o³êdzi penisa i tak jêzyk ze œliniank¹, jak i ¿o³¹dŸ z ujœciem cewki, po³¹czone s¹ wiêzade³kiem (czy wêdzide³kiem)!
Mo¿e paœÌ pytanie: "To gdzie w takim razie kobiety maj¹ jêzyk, a mê¿czyŸni wargi (miêdzy nogami)?" Có¿, to pytanie wci¹¿ trochê zaprz¹ta mi g³owê, ale w³aœciwie narz¹dy kobiet i mê¿czyzn nie ró¿ni¹ siê od siebie a¿ tak bardzo i kobiety wewn¹trz pochwy, u wejœcia do macicy, posiadaj¹ strukturê podobn¹ do g³ówki penisa, a dalej, tyle ¿e wewn¹trz jamy brzusznej, równie¿ odpowiedniki migda³ków, czyli jajniki. Mê¿czyŸni natomiast ca³e genitalia maj¹ objête elastyczn¹ skór¹, która koùczy siê napletkiem na ¿o³êdzi penisa, co mog³oby chyba odpowiadaÌ wargom
Natomiast samo usytuowanie narzÂądĂłw na zewnÂątrz lub wewnÂątrz ciaÂła, odpowiada byĂŚ moÂże ekstra- i introwertycznej naturze ogĂłlnej obu pÂłci - moÂżna by powiedzieĂŚ, Âże mĂŞÂżczyÂźni chodzÂą z wywieszonym jĂŞzorem, podczas gdy kobiety tak siĂŞ z nim nie obnoszÂą
Z resztÂą przedstawia siĂŞ tak facetĂłw "gapiÂących siĂŞ na panienki", Âże majÂą wystawiony jĂŞzyk na brodĂŞ
sprĂłbujcie teraz zobaczyĂŚ na obrazku oczy zamiast piersi, nos zamiast pĂŞpka i usta miĂŞdzy nogami, a zaraz pĂłjdziemy dalej z tymi myÂślunkami
http://artyzm.com/obrazy/chwistek-akt.jpghttp://www.pinakoteka.zascianek.pl/Matejko/Images/Akt_meski.jpghttp://i.wp.pl/a/f/pjpeg/10377/akt1.jpghttp://www.galeria.marcolla.pl/img/allegro/siedzacy_akt_kobiecy_small.jpgWracaj¹c do oczu, czyli piersi: zwróÌcie uwagê na budowê sutka - sk³ada siê z
brodawki, ktĂłrÂą okala
aureola - zupeÂłnie jak
Âźrenica i
tĂŞczĂłwka - jeÂśli zobaczyĂŚ je na okrÂągÂłych kobiecych piersiach, to mamy caÂłe oczy
u mê¿czyzn piersi maj¹ niego inn¹ budowê, jednak sutki pozostaj¹ takie same. I podobnie reaguj¹ jak têczówka i Ÿrenica - mog¹ byÌ "rozlane", kiedy aureola zajmuje du¿¹ powierzchniê, a brodawka jest ma³a (analogia do w¹skiej Ÿrenicy i szerokiej têczówki - mocne œwiat³o), a pobudzone dotykiem, czy innymi bodŸcami, napinaj¹ siê, przez co aureola maleje, a brodawka powiêksza siê i twardnieje (ma³a têczówka, szeroka Ÿrenica - s³abe œwiat³o) - i ten drugi stan wystêpuje tak na piersiach, jak w oczach w tym samym czasie - podczas podniecenia.
InnÂą ciekawÂą rzeczÂą, jest umiejscowiona pomiĂŞdzy oczami, wewnÂątrz gÂłowy, mniej wiĂŞcej na wysokoÂści czoÂła
szyszynka, ktĂłra ma odpowiadaĂŚ za wyÂższe postrzeganie Âświata, a jej analogiem na twarzy tuÂłowia, bĂŞdzie...
SERCE! Tak wiĂŞc czarkam serca jest fraktalem czakramu szyszynki i oba sÂą odpowiedzialne za wyÂższy odbiĂłr rzeczywistoÂści - jeden mentalnie, drugi intuicyjnie.
Id¹c dalej tym tropem, wydaje mi siê, ¿e ca³a g³owa lub byÌ mo¿e tylko szyja (jako ³¹cznik jednej g³owy z drug¹), jest fraktalem czakry korony (która równie¿ jest naszym ³¹cznikiem w "wy¿szymi" wymiarami bytu). Z kolei jeœli usta odpowiadaj¹ kroczu, to czakram gard³a móg³by odpowiadaÌ kolanom, o których w ezoteryce mówi siê, ¿e odpowiadaj¹ za nasze ego i ludzie z niezdrowo wybuja³ym ego, mog¹ mieÌ problemy z kolanami - czarkam gard³a odpowiada za manifestacjê samego siebie, wiêc jest powi¹zany równie¿ z naszym ja. A skoro ju¿ jesteœmy w prze³yku, równie¿ tu mo¿na by dostrzec analogiê (mo¿e troszkê naci¹gan¹) miêdzy tchawic¹-prze³ykiem, a genitaliami-odbytem...
Chwilowo nie mam wiêcej pomys³ów, ale mam nadziejê, ¿e siê pojawi¹ - a mo¿e ktoœ z was dorzuci coœ na przyczepkê lub poda Ÿród³a podobnych rozmyœlaù (bo nie wydaje mi siê, ¿ebym wpad³ na to jako pierwszy)?
a na koniec jeszcze obrazek z filmu "Spirited Away - w krainie bogĂłw", na ktĂłrym twarz wiedzmy jest tylko trochĂŞ przesuniĂŞta ku gĂłrze w stosunku do ciaÂła dziewczynki, przez co moÂżna chyba caÂłkiem dobrze pooglÂądaĂŚ korelacje
W bajce tej wystĂŞpowaÂły teÂż gÂłowy - bez rÂąk, tuÂłowia, ani szyi - po prostu gÂłowy - w roli zwierzÂątek domowych tejÂże wiedÂźmy, ktĂłrych obrazka nie znalazÂłem, ale ich wyglÂąd rĂłwnieÂż inspiruje do podobnych jak powyÂższe rozmyÂślaĂą
Pozdrawiam