Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1 2 3 4 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Fraktalna gÂłowa - fraktalne ciaÂło  (Przeczytany 38620 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
trzysz
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Kwiecień 28, 2010, 10:33:31 »

Witajcie !

Nie wiem, czy to siĂŞ nadaje na nowy temat, ale i nie mam pomysÂłu, gdzie to zamieÂściĂŚ, dlatego mam nadziejĂŞ, Âże administracja ewentualnie za mnie posprzÂąta
Ostatnio wszêdzie widzê fraktale - to ju¿ jakieœ zboczenie, no ale co zrobiÌ, skoro s¹ wszêdzie wokó³ nas? Lubiê siê przygl¹daÌ i tak patrz¹c kilka dni temu na jakieœ zdjêcie, kilka puzzli posk³ada³o mi siê do kupy, zaczynaj¹c od tego, ¿e:

- pêpek jest z pewnoœci¹ szczególnym punktem na samym brzuchu, dzieli cia³o wg z³otej proporcji i np w Hunie mówi siê o centrowaniu na nim oddechu oraz œwiadomoœci, lub wrêcz o "oddychaniu pêpkiem" - zaczynaj¹c swoj¹ przygodê z czakrami, by³em œwiêcie przekonany, ¿e któraœ z nich (z 7 podstawowych, o których zd¹¿y³em siê dowiedzieÌ) z pewnoœci¹ krêci siê w³aœnie w tym miejscu... ale nie! Dwie z g³ównych, najbli¿ej po³o¿onych pêpka czakr, sprytnie omijaj¹ to miejsce, sytuuj¹c siê zaraz poni¿ej i nieco powy¿ej. Jednak tak szczególne miejsce na ciele, nie mo¿e byÌ tylko "blizn¹ po matce" - w tej materii nic nie dzieje siê przypadkiem i ¿aden element nie s³u¿y tylko, by wygl¹daÌ...

- podobne rozmyœlania przelewa³y siê przez moj¹ g³owê w zwi¹zku z brodawkami na piersiach - o ile u kobiet maj¹ one niezwykle wa¿n¹ funkcjê, o tyle u mê¿czyzn wydaje siê, ¿e nie s³u¿¹ absolutnie do niczego... No ale natura nie marnuje niczego i ¿aden element nie s³u¿y jedynie na pokaz, wiêc skoro ju¿ mê¿czyŸni równie¿ zostali nimi obdarzeni, to musz¹ one mieÌ jak¹œ funkcjê - jeœli nie fizyczn¹, to energetyczn¹; jeœli nie g³ówn¹, to poœredni¹. I tak ostatnio skojarzy³a mi siê sytuacja z uczelni, kiedy to w któryœ dzieù na zajêcia w maju, przysz³a kole¿anka w lekkiej, przeœwituj¹cej bluzce i pasuj¹cym do tego obrazy staniku - zwraca³o to uwagê ch³opaków Kolega, obok którego akurat sta³em, by³ z dziewczyn¹ i ta widz¹c, ¿e i jego oczy wêdruj¹ w dekolt kole¿anki, kopnê³a go w ³ydkê, na co on zareagowa³ w ten sposób: "No co? To nie ja siê na nie patrze, tylko one siê patrz¹ na mnie!" - wtedy ta odpowiedŸ by³a œmieszna, ale dziœ wydaje mi siê byÌ genialna bo faktycznie jest coœ takiego, ¿e oczy czêsto s¹ ci¹gniête mimo woli no biust - szczególnie jeœli siê tym nie myœli.

- jeszcze jednÂą rzeczÂą, ktĂłra dopeÂłnia caÂłoÂści obrazu, sÂą genitalia, ktĂłrych elementy, przynajmniej w przypadku kobiet, odpowiadajÂą nazwÂą elementom ust - oczywiÂście chodzi mi o wargi. I w tym przypadku analogie wystĂŞpujÂące miĂŞdzy narzÂądami pÂłciowymi, a ustami, sÂą akurat bardzo dobrze widoczne, kiedy popatrzymy na ciaÂło od strony seksu: jedne i drugie w zabawach seksualnych wymieniajÂą siĂŞ i sÂą dla siebie odbiciem, w ktĂłrym jĂŞzyk jest odbiciem penisa, a usta odbiciem pochwy - dlatego "zwykÂła" pocaÂłunki mogÂą byĂŚ tak podniecajÂące, bo sÂą fraktalem normalnego stosunku.
Penis z pocz¹tku mi trochê nie pasowa³ do tej bajki, ale wystarczy otworzyÌ szeroko usta i wystawiÌ jêzyk, ¿eby z ty³u jamy ustnej, zobaczyÌ po bokach dwa twory, przypominaj¹ce kszta³tem j¹dra - chodzi o migda³ki; wystarczy podnieœÌ ku górze jêzyk, by zobaczyÌ pod nim ujœcie œlinianki, wygl¹daj¹ce bardzo podobnie, do ujœcia cewki na szczycie ¿o³êdzi penisa i tak jêzyk ze œliniank¹, jak i ¿o³¹dŸ z ujœciem cewki, po³¹czone s¹ wiêzade³kiem (czy wêdzide³kiem)!
Mo¿e paœÌ pytanie: "To gdzie w takim razie kobiety maj¹ jêzyk, a mê¿czyŸni wargi (miêdzy nogami)?" Có¿, to pytanie wci¹¿ trochê zaprz¹ta mi g³owê, ale w³aœciwie narz¹dy kobiet i mê¿czyzn nie ró¿ni¹ siê od siebie a¿ tak bardzo i kobiety wewn¹trz pochwy, u wejœcia do macicy, posiadaj¹ strukturê podobn¹ do g³ówki penisa, a dalej, tyle ¿e wewn¹trz jamy brzusznej, równie¿ odpowiedniki migda³ków, czyli jajniki. Mê¿czyŸni natomiast ca³e genitalia maj¹ objête elastyczn¹ skór¹, która koùczy siê napletkiem na ¿o³êdzi penisa, co mog³oby chyba odpowiadaÌ wargom Natomiast samo usytuowanie narz¹dów na zewn¹trz lub wewn¹trz cia³a, odpowiada byÌ mo¿e ekstra- i introwertycznej naturze ogólnej obu p³ci - mo¿na by powiedzieÌ, ¿e mê¿czyŸni chodz¹ z wywieszonym jêzorem, podczas gdy kobiety tak siê z nim nie obnosz¹ Z reszt¹ przedstawia siê tak facetów "gapi¹cych siê na panienki", ¿e maj¹ wystawiony jêzyk na brodê

sprĂłbujcie teraz zobaczyĂŚ na obrazku oczy zamiast piersi, nos zamiast pĂŞpka i usta miĂŞdzy nogami, a zaraz pĂłjdziemy dalej z tymi myÂślunkami
http://artyzm.com/obrazy/chwistek-akt.jpg
http://www.pinakoteka.zascianek.pl/Matejko/Images/Akt_meski.jpg
http://i.wp.pl/a/f/pjpeg/10377/akt1.jpg

http://www.galeria.marcolla.pl/img/allegro/siedzacy_akt_kobiecy_small.jpg

Wracaj¹c do oczu, czyli piersi: zwróÌcie uwagê na budowê sutka - sk³ada siê z brodawki, któr¹ okala aureola - zupe³nie jak Ÿrenica i têczówka - jeœli zobaczyÌ je na okr¹g³ych kobiecych piersiach, to mamy ca³e oczy u mê¿czyzn piersi maj¹ niego inn¹ budowê, jednak sutki pozostaj¹ takie same. I podobnie reaguj¹ jak têczówka i Ÿrenica - mog¹ byÌ "rozlane", kiedy aureola zajmuje du¿¹ powierzchniê, a brodawka jest ma³a (analogia do w¹skiej Ÿrenicy i szerokiej têczówki - mocne œwiat³o), a pobudzone dotykiem, czy innymi bodŸcami, napinaj¹ siê, przez co aureola maleje, a brodawka powiêksza siê i twardnieje (ma³a têczówka, szeroka Ÿrenica - s³abe œwiat³o) - i ten drugi stan wystêpuje tak na piersiach, jak w oczach w tym samym czasie - podczas podniecenia.
InnÂą ciekawÂą rzeczÂą, jest umiejscowiona pomiĂŞdzy oczami, wewnÂątrz gÂłowy, mniej wiĂŞcej na wysokoÂści czoÂła szyszynka, ktĂłra ma odpowiadaĂŚ za wyÂższe postrzeganie Âświata, a jej analogiem na twarzy tuÂłowia, bĂŞdzie... SERCE! Tak wiĂŞc czarkam serca jest fraktalem czakramu szyszynki i oba sÂą odpowiedzialne za wyÂższy odbiĂłr rzeczywistoÂści - jeden mentalnie, drugi intuicyjnie.
Id¹c dalej tym tropem, wydaje mi siê, ¿e ca³a g³owa lub byÌ mo¿e tylko szyja (jako ³¹cznik jednej g³owy z drug¹), jest fraktalem czakry korony (która równie¿ jest naszym ³¹cznikiem w "wy¿szymi" wymiarami bytu). Z kolei jeœli usta odpowiadaj¹ kroczu, to czakram gard³a móg³by odpowiadaÌ kolanom, o których w ezoteryce mówi siê, ¿e odpowiadaj¹ za nasze ego i ludzie z niezdrowo wybuja³ym ego, mog¹ mieÌ problemy z kolanami - czarkam gard³a odpowiada za manifestacjê samego siebie, wiêc jest powi¹zany równie¿ z naszym ja. A skoro ju¿ jesteœmy w prze³yku, równie¿ tu mo¿na by dostrzec analogiê (mo¿e troszkê naci¹gan¹) miêdzy tchawic¹-prze³ykiem, a genitaliami-odbytem...

Chwilowo nie mam wiêcej pomys³ów, ale mam nadziejê, ¿e siê pojawi¹ - a mo¿e ktoœ z was dorzuci coœ na przyczepkê lub poda Ÿród³a podobnych rozmyœlaù (bo nie wydaje mi siê, ¿ebym wpad³ na to jako pierwszy)?

a na koniec jeszcze obrazek z filmu "Spirited Away - w krainie bogĂłw", na ktĂłrym twarz wiedzmy jest tylko trochĂŞ przesuniĂŞta ku gĂłrze w stosunku do ciaÂła dziewczynki, przez co moÂżna chyba caÂłkiem dobrze pooglÂądaĂŚ korelacje W bajce tej wystĂŞpowaÂły teÂż gÂłowy - bez rÂąk, tuÂłowia, ani szyi - po prostu gÂłowy - w roli zwierzÂątek domowych tejÂże wiedÂźmy, ktĂłrych obrazka nie znalazÂłem, ale ich wyglÂąd rĂłwnieÂż inspiruje do podobnych jak powyÂższe rozmyÂślaĂą

Pozdrawiam
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 28, 2010, 14:19:41 »

Nieco szokujÂący artykuÂł poprzez swojÂą  ekhm .. "anatomicznoœÌ".
Ja rĂłwnieÂż dostrzegam coraz czĂŞÂściej fraktale, ale w o wiele skromniejszej oprawie. Na przykÂład dzisiaj w osadzie pozostawionym przez wyschniĂŞtÂą wodĂŞ kaÂłuÂży. Wzorki jakie "wykonaÂł" osad sÂą fraktalne - sÂą jakby pÂłaskim "odbiciem" tego, co zawieraÂła trĂłjwymiarowa kaÂłuÂża.
LiœÌ drzewa jest obrazem caÂłej roÂśliny z ktĂłrej pochodzi, a samo drzewo .. przypomina swojÂą konstrukcjÂą torusa. "Spirala" ga³êzi i konarĂłw splata siĂŞ do pnia , a z drugiej strony "rozplata siĂŞ" w postaci systemu korzeni. Drzewo jest jedynie horyzontem zdarzeĂą  dla prawdziwych siÂł , ktĂłre go organizujÂą - SÂłoĂąca i Ziemi. Ot takie przemyÂślenia ..

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 28, 2010, 14:53:29 »

dobra East i co dalej z tymi fraktalami ktore dostrzegles w wyschnietej kaluzy? dlaczego one sa dla nas wazne? sorry, ze pisze prosto z mostu to co czuje, ale nie widze tu zwiazku z niczym, mozesz przyblizyc jak te fraktale w wyschnietej kaluzy i inne przekladaja sie na nasza egzystencje?
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 28, 2010, 15:20:16 »

PHImale...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 16:53:56 wysłane przez Lucyfer » Zapisane
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 28, 2010, 15:21:35 »

dzieki za rzeczowa odpowiedz
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 28, 2010, 15:27:09 »

Bou,  woda "zorganizowaÂła" osady we fraktalne wzory. Co to ma wspĂłlnego z czÂłowiekiem ? Woda stanowi ponad 70% naszego ciaÂła.
JeÂśli potrafi to zrobiĂŚ z osadami, to jak moÂże wpÂływaĂŚ na organizacje Âżycia wewnÂątrzkomĂłrkowego ?

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 28, 2010, 15:36:24 »

no dobrze zoraganizowala we fraktalne wzory, i moze organizuje fraktalne wzory w naszych komorkach, nie przecze ze tak moze byc. ale jak to ma sie do naszego zycia, rzeczywistosci tego co sie dzieje? sorry ze o to pytam ale czasu nie mamy zbyt duzo aby latami zglebiac temat. East jak wiesz wiecej niz my wszyscy podziel sie wiedza, i nie mowie tego przewrotnie po prostu nie rozumiem i bede wdzieczna za jakies wskazowki.
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 28, 2010, 16:10:44 »

Czasu mamy aÂż nadto droga bou. To System nie ma czasu. UmysÂł nie ma czasu. ToÂżsamoœÌ nie ma czasu. Ja swojÂą wiedzĂŞ czuÂłem wy³¹cznie intuicyjnie dopĂłki Nassim nie ubraÂł jej w sÂłowa , dopĂłki nie obliczyÂł wykazujÂąc, Âże wszystko ma sens i jest dobrze logicznie poukÂładane. Czasami Wiedza dostĂŞpna jest nawet w wyschniĂŞtej kaÂłuÂży wody. WszechÂświat jest fraktalny, chociaÂż my ze swojej  perspektywy wpajanej nam przez lata przez System moÂżemy tego nie dostrzegaĂŚ. IstniejÂą odwieczne zasady , takie jak zÂłota spirala, zÂłoty podziaÂł, zÂłota proporcja, wokó³ ktĂłrych organizuje siĂŞ Âżycie.  PHI jest swoistym szkieletem, jedynÂą niedestrukcyjnÂą ,jedynÂą spĂłjnÂą , proporcjÂą wyznaczajÂącÂą punkty wĂŞzÂłowe w ktĂłrych przejawia siĂŞ to , co jest - caÂła materia.
Z takiego punktu odniesienia wszystko wyglÂąda inaczej. To , co niefraktalne, nieharmoniczne odpadnie. Kto bĂŞdzie siĂŞ tego kurczowo trzymaÂł ten odpadnie wraz z tym. Nie ma po co taplaĂŚ  siĂŞ w nieharmonicznym rozkÂładzie. On sam siĂŞ o siebie zatroszczy.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 16:14:29 wysłane przez east » Zapisane

Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 28, 2010, 17:11:05 »

IstniejÂą odwieczne zasady , takie jak zÂłota spirala, zÂłoty podziaÂł, zÂłota proporcja, wokó³ ktĂłrych organizuje siĂŞ Âżycie.  PHI jest swoistym szkieletem, jedynÂą niedestrukcyjnÂą ,jedynÂą spĂłjnÂą , proporcjÂą wyznaczajÂącÂą punkty wĂŞzÂłowe w ktĂłrych przejawia siĂŞ to , co jest - caÂła materia.

PHImale...

<a href="http://www.youtube.com/v/mq2tJUcN7CY&amp;hl=pl_PL&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/mq2tJUcN7CY&amp;hl=pl_PL&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;385&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/mq2tJUcN7CY&amp;hl=pl_PL&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/mq2tJUcN7CY&amp;hl=pl_PL&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;385&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

WiĂŞcej:
http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,35.0.html

« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2010, 18:39:34 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 28, 2010, 18:18:48 »

PHI jest swoistym szkieletem, jedynÂą niedestrukcyjnÂą ,jedynÂą spĂłjnÂą , proporcjÂą wyznaczajÂącÂą punkty wĂŞzÂłowe w ktĂłrych przejawia siĂŞ to , co jest - caÂła materia.

NiewÂątpliwie PHI jest  programem wedÂług, ktĂłrego organizuje siĂŞ energia pró¿ni ''ubrana'' dalej w formy geometrycznych ksztaÂłtĂłw. I niewÂątpliwie PHI organizuje system Âżycia.
Lecz samo Âżycie, to kolejny, program (schemat), gdzie caÂły zapis tego co ma byĂŚ i jakie ma byĂŚ decyduje o tym DNA.
I tu moÂżna siĂŞ niestety spieraĂŚ, czy, aby wszystko znaduje siĂŞ w DNA ?
Po pierwsze to strategiczne programy ludzkiego cia³a znajduj¹ siê nie w DNA, ale w podœwiadomoœci, a podœwiadomoœÌ nie jest jakimœ osobnym bytem, lecz jest czêœci¹ naszego pola energii œwiadomoœci.
Z kolei pole energii œwiadomoœci nie mo¿e istnieÌ samoistnie, lecz musi byÌ po³¹czone z tzw. polem powszechnym.To po³¹czenie nastêpuje poprzez czakry, które s¹ nie tylko oœrodkami wymiany energii, ale równie¿ oœrodkami œwiadomoœci.
WiĂŞc moÂżna postawiĂŚ konkluzjĂŞ.
Wszystko jest polem energii ÂświadomoÂści.
A czym jest œwiadomoœÌ ? Skompresowan¹ informacj¹.
Czyli mĂłwiÂąc o energii ( czy materii) wszechÂświata w istocie mĂłwimy o skompresowanej informacji.WiĂŞc energia jest w istocie skompresowanÂą w/g zÂłotego podziaÂłu informacjÂą.
I teraz widzimy po co ''Duch'' szukaÂł zÂłotej proporcji podziaÂłu energii -ÂświadomoÂści, czyli energii - informacjii.
Gdyby takiego podziaÂłu w/g PHI nie byÂło to (energia - informacja) nie mogÂła by siĂŞ kompresowaĂŚ  (syntetyzowaĂŚ ) - ulegÂła by po prostu roproszeniu, co rĂłwnowÂło by siĂŞ z brakiem danych ( brakiem informacji)

Znajdujemy teÂż odpowiedÂź na pytanie kim jesteÂśmy i co tu robimy ?
JesteÂśmy ÂświadomoÂściÂą wyraÂżonÂą w postaci pola energii, ktĂłra zbiera, ksztaÂłtuje, transformuje, przeksztaÂłca informacje poprzez miliardy rozmaitych doÂświadczeĂą.
I w ten sposĂłb nastĂŞpuje Âświadoma ewolucja informacji i zarazem ÂświadomoÂści.
Przeprowadzone badania nad podÂświadomoÂściÂą wykazaÂły, Âże dla niej
nie liczy siĂŞ dobro jednostki.
A jeÂżeli nie to czyje dobro ?
Dlatego ''ÂśmierĂŚ'' fizycznego ciaÂła (jednostki) nie ma wiĂŞkszego znaczenia.
Mo¿e w ka¿dej chwili nast¹piÌ potê¿ne trzêsienie ziemii i mog¹ zgin¹Ì miliony ludzi i ¿aden ''duch'', ''Bóg'', czy Stwórca siê tym przejmowa³ z pewnoœci¹ nie bêdzie.Bo nie ma powodu, do ¿adnej rozpaczy lub czegoklowiek, gdy ''umiera'' cia³o, pojazd, obudowa, ubranie dla ''duszy''.
WiĂŞc kim jesteÂśmy ?
JesteÂśmy polem ÂświadomoÂści, potocznie mĂłwiÂąc ''duchem'' ( takimi Âświadomymi wĂŞdrowcami), ktĂłrzy poprzez swoje doÂświadczenia zbierajÂą informacje, dokonujÂąc w ten sposĂłb ewolucji  energii - ÂświadomoÂści wszechÂświata.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 19:01:26 wysłane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
Strony: 1 2 3 4 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: