Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: 1 2 3 4 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Fraktalna g³owa - fraktalne cia³o  (Przeczytany 38026 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
trzysz
Nowy u¿ytkownik
*
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 12

Zobacz profil Email
« : Kwiecieñ 28, 2010, 10:33:31 »

Witajcie !

Nie wiem, czy to siê nadaje na nowy temat, ale i nie mam pomys³u, gdzie to zamie¶ciæ, dlatego mam nadziejê, ¿e administracja ewentualnie za mnie posprz±ta
Ostatnio wszêdzie widzê fraktale - to ju¿ jakie¶ zboczenie, no ale co zrobiæ, skoro s± wszêdzie wokó³ nas? Lubiê siê przygl±daæ i tak patrz±c kilka dni temu na jakie¶ zdjêcie, kilka puzzli posk³ada³o mi siê do kupy, zaczynaj±c od tego, ¿e:

- pêpek jest z pewno¶ci± szczególnym punktem na samym brzuchu, dzieli cia³o wg z³otej proporcji i np w Hunie mówi siê o centrowaniu na nim oddechu oraz ¶wiadomo¶ci, lub wrêcz o "oddychaniu pêpkiem" - zaczynaj±c swoj± przygodê z czakrami, by³em ¶wiêcie przekonany, ¿e która¶ z nich (z 7 podstawowych, o których zd±¿y³em siê dowiedzieæ) z pewno¶ci± krêci siê w³a¶nie w tym miejscu... ale nie! Dwie z g³ównych, najbli¿ej po³o¿onych pêpka czakr, sprytnie omijaj± to miejsce, sytuuj±c siê zaraz poni¿ej i nieco powy¿ej. Jednak tak szczególne miejsce na ciele, nie mo¿e byæ tylko "blizn± po matce" - w tej materii nic nie dzieje siê przypadkiem i ¿aden element nie s³u¿y tylko, by wygl±daæ...

- podobne rozmy¶lania przelewa³y siê przez moj± g³owê w zwi±zku z brodawkami na piersiach - o ile u kobiet maj± one niezwykle wa¿n± funkcjê, o tyle u mê¿czyzn wydaje siê, ¿e nie s³u¿± absolutnie do niczego... No ale natura nie marnuje niczego i ¿aden element nie s³u¿y jedynie na pokaz, wiêc skoro ju¿ mê¿czy¼ni równie¿ zostali nimi obdarzeni, to musz± one mieæ jak±¶ funkcjê - je¶li nie fizyczn±, to energetyczn±; je¶li nie g³ówn±, to po¶redni±. I tak ostatnio skojarzy³a mi siê sytuacja z uczelni, kiedy to w który¶ dzieñ na zajêcia w maju, przysz³a kole¿anka w lekkiej, prze¶wituj±cej bluzce i pasuj±cym do tego obrazy staniku - zwraca³o to uwagê ch³opaków Kolega, obok którego akurat sta³em, by³ z dziewczyn± i ta widz±c, ¿e i jego oczy wêdruj± w dekolt kole¿anki, kopnê³a go w ³ydkê, na co on zareagowa³ w ten sposób: "No co? To nie ja siê na nie patrze, tylko one siê patrz± na mnie!" - wtedy ta odpowied¼ by³a ¶mieszna, ale dzi¶ wydaje mi siê byæ genialna bo faktycznie jest co¶ takiego, ¿e oczy czêsto s± ci±gniête mimo woli no biust - szczególnie je¶li siê tym nie my¶li.

- jeszcze jedn± rzecz±, która dope³nia ca³o¶ci obrazu, s± genitalia, których elementy, przynajmniej w przypadku kobiet, odpowiadaj± nazw± elementom ust - oczywi¶cie chodzi mi o wargi. I w tym przypadku analogie wystêpuj±ce miêdzy narz±dami p³ciowymi, a ustami, s± akurat bardzo dobrze widoczne, kiedy popatrzymy na cia³o od strony seksu: jedne i drugie w zabawach seksualnych wymieniaj± siê i s± dla siebie odbiciem, w którym jêzyk jest odbiciem penisa, a usta odbiciem pochwy - dlatego "zwyk³a" poca³unki mog± byæ tak podniecaj±ce, bo s± fraktalem normalnego stosunku.
Penis z pocz±tku mi trochê nie pasowa³ do tej bajki, ale wystarczy otworzyæ szeroko usta i wystawiæ jêzyk, ¿eby z ty³u jamy ustnej, zobaczyæ po bokach dwa twory, przypominaj±ce kszta³tem j±dra - chodzi o migda³ki; wystarczy podnie¶æ ku górze jêzyk, by zobaczyæ pod nim uj¶cie ¶linianki, wygl±daj±ce bardzo podobnie, do uj¶cia cewki na szczycie ¿o³êdzi penisa i tak jêzyk ze ¶liniank±, jak i ¿o³±d¼ z uj¶ciem cewki, po³±czone s± wiêzade³kiem (czy wêdzide³kiem)!
Mo¿e pa¶æ pytanie: "To gdzie w takim razie kobiety maj± jêzyk, a mê¿czy¼ni wargi (miêdzy nogami)?" Có¿, to pytanie wci±¿ trochê zaprz±ta mi g³owê, ale w³a¶ciwie narz±dy kobiet i mê¿czyzn nie ró¿ni± siê od siebie a¿ tak bardzo i kobiety wewn±trz pochwy, u wej¶cia do macicy, posiadaj± strukturê podobn± do g³ówki penisa, a dalej, tyle ¿e wewn±trz jamy brzusznej, równie¿ odpowiedniki migda³ków, czyli jajniki. Mê¿czy¼ni natomiast ca³e genitalia maj± objête elastyczn± skór±, która koñczy siê napletkiem na ¿o³êdzi penisa, co mog³oby chyba odpowiadaæ wargom Natomiast samo usytuowanie narz±dów na zewn±trz lub wewn±trz cia³a, odpowiada byæ mo¿e ekstra- i introwertycznej naturze ogólnej obu p³ci - mo¿na by powiedzieæ, ¿e mê¿czy¼ni chodz± z wywieszonym jêzorem, podczas gdy kobiety tak siê z nim nie obnosz± Z reszt± przedstawia siê tak facetów "gapi±cych siê na panienki", ¿e maj± wystawiony jêzyk na brodê

spróbujcie teraz zobaczyæ na obrazku oczy zamiast piersi, nos zamiast pêpka i usta miêdzy nogami, a zaraz pójdziemy dalej z tymi my¶lunkami
http://artyzm.com/obrazy/chwistek-akt.jpg
http://www.pinakoteka.zascianek.pl/Matejko/Images/Akt_meski.jpg
http://i.wp.pl/a/f/pjpeg/10377/akt1.jpg

http://www.galeria.marcolla.pl/img/allegro/siedzacy_akt_kobiecy_small.jpg

Wracaj±c do oczu, czyli piersi: zwróæcie uwagê na budowê sutka - sk³ada siê z brodawki, któr± okala aureola - zupe³nie jak ¼renica i têczówka - je¶li zobaczyæ je na okr±g³ych kobiecych piersiach, to mamy ca³e oczy u mê¿czyzn piersi maj± niego inn± budowê, jednak sutki pozostaj± takie same. I podobnie reaguj± jak têczówka i ¼renica - mog± byæ "rozlane", kiedy aureola zajmuje du¿± powierzchniê, a brodawka jest ma³a (analogia do w±skiej ¼renicy i szerokiej têczówki - mocne ¶wiat³o), a pobudzone dotykiem, czy innymi bod¼cami, napinaj± siê, przez co aureola maleje, a brodawka powiêksza siê i twardnieje (ma³a têczówka, szeroka ¼renica - s³abe ¶wiat³o) - i ten drugi stan wystêpuje tak na piersiach, jak w oczach w tym samym czasie - podczas podniecenia.
Inn± ciekaw± rzecz±, jest umiejscowiona pomiêdzy oczami, wewn±trz g³owy, mniej wiêcej na wysoko¶ci czo³a szyszynka, która ma odpowiadaæ za wy¿sze postrzeganie ¶wiata, a jej analogiem na twarzy tu³owia, bêdzie... SERCE! Tak wiêc czarkam serca jest fraktalem czakramu szyszynki i oba s± odpowiedzialne za wy¿szy odbiór rzeczywisto¶ci - jeden mentalnie, drugi intuicyjnie.
Id±c dalej tym tropem, wydaje mi siê, ¿e ca³a g³owa lub byæ mo¿e tylko szyja (jako ³±cznik jednej g³owy z drug±), jest fraktalem czakry korony (która równie¿ jest naszym ³±cznikiem w "wy¿szymi" wymiarami bytu). Z kolei je¶li usta odpowiadaj± kroczu, to czakram gard³a móg³by odpowiadaæ kolanom, o których w ezoteryce mówi siê, ¿e odpowiadaj± za nasze ego i ludzie z niezdrowo wybuja³ym ego, mog± mieæ problemy z kolanami - czarkam gard³a odpowiada za manifestacjê samego siebie, wiêc jest powi±zany równie¿ z naszym ja. A skoro ju¿ jeste¶my w prze³yku, równie¿ tu mo¿na by dostrzec analogiê (mo¿e troszkê naci±gan±) miêdzy tchawic±-prze³ykiem, a genitaliami-odbytem...

Chwilowo nie mam wiêcej pomys³ów, ale mam nadziejê, ¿e siê pojawi± - a mo¿e kto¶ z was dorzuci co¶ na przyczepkê lub poda ¼ród³a podobnych rozmy¶lañ (bo nie wydaje mi siê, ¿ebym wpad³ na to jako pierwszy)?

a na koniec jeszcze obrazek z filmu "Spirited Away - w krainie bogów", na którym twarz wiedzmy jest tylko trochê przesuniêta ku górze w stosunku do cia³a dziewczynki, przez co mo¿na chyba ca³kiem dobrze poogl±daæ korelacje W bajce tej wystêpowa³y te¿ g³owy - bez r±k, tu³owia, ani szyi - po prostu g³owy - w roli zwierz±tek domowych tej¿e wied¼my, których obrazka nie znalaz³em, ale ich wygl±d równie¿ inspiruje do podobnych jak powy¿sze rozmy¶lañ

Pozdrawiam
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 28, 2010, 14:19:41 »

Nieco szokuj±cy artyku³ poprzez swoj±  ekhm .. "anatomiczno¶æ".
Ja równie¿ dostrzegam coraz czê¶ciej fraktale, ale w o wiele skromniejszej oprawie. Na przyk³ad dzisiaj w osadzie pozostawionym przez wyschniêt± wodê ka³u¿y. Wzorki jakie "wykona³" osad s± fraktalne - s± jakby p³askim "odbiciem" tego, co zawiera³a trójwymiarowa ka³u¿a.
Li¶æ drzewa jest obrazem ca³ej ro¶liny z której pochodzi, a samo drzewo .. przypomina swoj± konstrukcj± torusa. "Spirala" ga³êzi i konarów splata siê do pnia , a z drugiej strony "rozplata siê" w postaci systemu korzeni. Drzewo jest jedynie horyzontem zdarzeñ  dla prawdziwych si³ , które go organizuj± - S³oñca i Ziemi. Ot takie przemy¶lenia ..

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
bou
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 126

« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 28, 2010, 14:53:29 »

dobra East i co dalej z tymi fraktalami ktore dostrzegles w wyschnietej kaluzy? dlaczego one sa dla nas wazne? sorry, ze pisze prosto z mostu to co czuje, ale nie widze tu zwiazku z niczym, mozesz przyblizyc jak te fraktale w wyschnietej kaluzy i inne przekladaja sie na nasza egzystencje?
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 134

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 28, 2010, 15:20:16 »

PHImale...
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 28, 2010, 16:53:56 wys³ane przez Lucyfer » Zapisane
bou
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 28, 2010, 15:21:35 »

dzieki za rzeczowa odpowiedz
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 28, 2010, 15:27:09 »

Bou,  woda "zorganizowa³a" osady we fraktalne wzory. Co to ma wspólnego z cz³owiekiem ? Woda stanowi ponad 70% naszego cia³a.
Je¶li potrafi to zrobiæ z osadami, to jak mo¿e wp³ywaæ na organizacje ¿ycia wewn±trzkomórkowego ?

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
bou
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 28, 2010, 15:36:24 »

no dobrze zoraganizowala we fraktalne wzory, i moze organizuje fraktalne wzory w naszych komorkach, nie przecze ze tak moze byc. ale jak to ma sie do naszego zycia, rzeczywistosci tego co sie dzieje? sorry ze o to pytam ale czasu nie mamy zbyt duzo aby latami zglebiac temat. East jak wiesz wiecej niz my wszyscy podziel sie wiedza, i nie mowie tego przewrotnie po prostu nie rozumiem i bede wdzieczna za jakies wskazowki.
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 28, 2010, 16:10:44 »

Czasu mamy a¿ nadto droga bou. To System nie ma czasu. Umys³ nie ma czasu. To¿samo¶æ nie ma czasu. Ja swoj± wiedzê czu³em wy³±cznie intuicyjnie dopóki Nassim nie ubra³ jej w s³owa , dopóki nie obliczy³ wykazuj±c, ¿e wszystko ma sens i jest dobrze logicznie pouk³adane. Czasami Wiedza dostêpna jest nawet w wyschniêtej ka³u¿y wody. Wszech¶wiat jest fraktalny, chocia¿ my ze swojej  perspektywy wpajanej nam przez lata przez System mo¿emy tego nie dostrzegaæ. Istniej± odwieczne zasady , takie jak z³ota spirala, z³oty podzia³, z³ota proporcja, wokó³ których organizuje siê ¿ycie.  PHI jest swoistym szkieletem, jedyn± niedestrukcyjn± ,jedyn± spójn± , proporcj± wyznaczaj±c± punkty wêz³owe w których przejawia siê to , co jest - ca³a materia.
Z takiego punktu odniesienia wszystko wygl±da inaczej. To , co niefraktalne, nieharmoniczne odpadnie. Kto bêdzie siê tego kurczowo trzyma³ ten odpadnie wraz z tym. Nie ma po co taplaæ  siê w nieharmonicznym rozk³adzie. On sam siê o siebie zatroszczy.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 28, 2010, 16:14:29 wys³ane przez east » Zapisane

Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 28, 2010, 17:11:05 »

Istniej± odwieczne zasady , takie jak z³ota spirala, z³oty podzia³, z³ota proporcja, wokó³ których organizuje siê ¿ycie.  PHI jest swoistym szkieletem, jedyn± niedestrukcyjn± ,jedyn± spójn± , proporcj± wyznaczaj±c± punkty wêz³owe w których przejawia siê to , co jest - ca³a materia.

PHImale...

<a href="http://www.youtube.com/v/mq2tJUcN7CY&amp;hl=pl_PL&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/mq2tJUcN7CY&amp;hl=pl_PL&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;385&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/mq2tJUcN7CY&amp;hl=pl_PL&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/mq2tJUcN7CY&amp;hl=pl_PL&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;385&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

Wiêcej:
http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,35.0.html

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 23, 2010, 18:39:34 wys³ane przez Leszek » Zapisane

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 28, 2010, 18:18:48 »

PHI jest swoistym szkieletem, jedyn± niedestrukcyjn± ,jedyn± spójn± , proporcj± wyznaczaj±c± punkty wêz³owe w których przejawia siê to , co jest - ca³a materia.

Niew±tpliwie PHI jest  programem wed³ug, którego organizuje siê energia pró¿ni ''ubrana'' dalej w formy geometrycznych kszta³tów. I niew±tpliwie PHI organizuje system ¿ycia.
Lecz samo ¿ycie, to kolejny, program (schemat), gdzie ca³y zapis tego co ma byæ i jakie ma byæ decyduje o tym DNA.
I tu mo¿na siê niestety spieraæ, czy, aby wszystko znaduje siê w DNA ?
Po pierwsze to strategiczne programy ludzkiego cia³a znajduj± siê nie w DNA, ale w pod¶wiadomo¶ci, a pod¶wiadomo¶æ nie jest jakim¶ osobnym bytem, lecz jest czê¶ci± naszego pola energii ¶wiadomo¶ci.
Z kolei pole energii ¶wiadomo¶ci nie mo¿e istnieæ samoistnie, lecz musi byæ po³±czone z tzw. polem powszechnym.To po³±czenie nastêpuje poprzez czakry, które s± nie tylko o¶rodkami wymiany energii, ale równie¿ o¶rodkami ¶wiadomo¶ci.
Wiêc mo¿na postawiæ konkluzjê.
Wszystko jest polem energii ¶wiadomo¶ci.
A czym jest ¶wiadomo¶æ ? Skompresowan± informacj±.
Czyli mówi±c o energii ( czy materii) wszech¶wiata w istocie mówimy o skompresowanej informacji.Wiêc energia jest w istocie skompresowan± w/g z³otego podzia³u informacj±.
I teraz widzimy po co ''Duch'' szuka³ z³otej proporcji podzia³u energii -¶wiadomo¶ci, czyli energii - informacjii.
Gdyby takiego podzia³u w/g PHI nie by³o to (energia - informacja) nie mog³a by siê kompresowaæ  (syntetyzowaæ ) - uleg³a by po prostu roproszeniu, co równow³o by siê z brakiem danych ( brakiem informacji)

Znajdujemy te¿ odpowied¼ na pytanie kim jeste¶my i co tu robimy ?
Jeste¶my ¶wiadomo¶ci± wyra¿on± w postaci pola energii, która zbiera, kszta³tuje, transformuje, przekszta³ca informacje poprzez miliardy rozmaitych do¶wiadczeñ.
I w ten sposób nastêpuje ¶wiadoma ewolucja informacji i zarazem ¶wiadomo¶ci.
Przeprowadzone badania nad pod¶wiadomo¶ci± wykaza³y, ¿e dla niej
nie liczy siê dobro jednostki.
A je¿eli nie to czyje dobro ?
Dlatego ''¶mieræ'' fizycznego cia³a (jednostki) nie ma wiêkszego znaczenia.
Mo¿e w ka¿dej chwili nast±piæ potê¿ne trzêsienie ziemii i mog± zgin±æ miliony ludzi i ¿aden ''duch'', ''Bóg'', czy Stwórca siê tym przejmowa³ z pewno¶ci± nie bêdzie.Bo nie ma powodu, do ¿adnej rozpaczy lub czegoklowiek, gdy ''umiera'' cia³o, pojazd, obudowa, ubranie dla ''duszy''.
Wiêc kim jeste¶my ?
Jeste¶my polem ¶wiadomo¶ci, potocznie mówi±c ''duchem'' ( takimi ¶wiadomymi wêdrowcami), którzy poprzez swoje do¶wiadczenia zbieraj± informacje, dokonuj±c w ten sposób ewolucji  energii - ¶wiadomo¶ci wszech¶wiata.

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 28, 2010, 19:01:26 wys³ane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
Strony: 1 2 3 4 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: