Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Fraktalna g³owa - fraktalne cia³o  (Przeczytany 38039 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
bou
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 126

« Odpowiedz #10 : Kwiecieñ 28, 2010, 19:04:19 »

dobra panowie, dostalam dawke naukowych lub pseudonaukowych stwiierdzen. dziekuje wam za zaangazowanie. ale wciaz jestem glupia, widocznie kobiety takie juz sa bo nie rozumiem jak to ma sie do naszego swiata? nie chodzi mi o matematyczne stwierdzenia ale o zwykle, ludzkie, chlopskie wytlumaczenie, co sie ma jak do czego? potraficie to zrobic? sami to rozumiecie?
moze powiem bardziej przyziemnie, bardziej ludzko. Ogladalam niedawno film pt "grace odeszla" - niby taki sobie film a pokazuje cierpienie z jakim moze sie stykac wspolczesny czlowiek. film opowiada o rodzinie - ojcu i dwu malych dziewczynkach - pewnego dnia ojciec dowiaduje sie od wyslannikow busha ze jego zona, i matka dwoch jego coreczek zginela w iraku. ten czlowiek nie potrafi tego powiedziec swoim coreczkom i zabiera ich w podroz zycia. To moglabybyc historia kazdego z nas. Jestesmy manipulowani cierpimy przez to i to jest nasza wina, teraz pytanie czy fraktale ukladajace sie kaluzy cos nam maja do powiedzienia w takich przypadkach? Jezeli sobie pododajecie i uzyjecie troche matematyki i fizyki dla zabawy to ok. rozumiem. ja chce tylko wiedziec czy te fraktale i pan winter tlumaczy chociaz w malym stopniu nasze prawdziwe problemy a nie zabawe z matematyka? jezeli to tylko matematyka i rownania to pana wintera moge wyrzucic do kosza. jezeli nie to czekam na wasze zdanie bardziej oswieceni. w tej chwili ani nie jestem zlosliwa, ani nie zartuje, po prostu jak wielu ludzi nie wiem o co chodzi w tych fraktalach, panu winterze i tej swietej geometrii? bo jezeli to jest odkrycie na miare pitagorasa (czytaj do niczego nie przydatne) to moze lepiej isc na piwo i miec to w czterech literach
trzysz
Nowy u¿ytkownik
*
P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Kwiecieñ 28, 2010, 20:22:10 »

No bardzo fajnie, ale robicie totalny offtop xD
Poza dziewczyn± ubran± w spiralê, filmikiem i s³owem, ¿e dopu¶ci³em siê szokuj±co anatomicznych odniesieñ ( ), to niestety ani s³owa do tematu nie napisali¶cie (przy czym obrazek i filmik, to w zasadzie nie s³owa napisane chiba Spoko ) - o my¶la³em, ¿e czego¶ ciekawego siê mo¿e dodatkowo dowiem od was w tej kwestii - widzicie w ogóle to co opisa³em, czy jest to gadanie od rzeczy?

bou - ¶wiêta geometria nie daje nic, poza innym punktem widzenia. Pytanie, czy to dla Ciebie ma jakiekolwiek znaczenie? Na codzieñ jeste¶my karmieni i wype³niani oddzieleniem od reszty, media eksponuj± ró¿nice i podzia³y - czy w¶ród nich jeste¶ w stanie zobaczyæ jedno¶æ? Zagadnienia zahaczaj±ce o ¶wiêt± geometriê pokazuj± jedno¶æ, pokazuj± po³±czenie wszystkiego ze wszystkim - czy to ma znaczenie? W ogóle? Dla Ciebie?
Kalendarz majów mniej matematycznie mówi o fraktalno¶ci czasu, a przes³anie majowego pozdrowienia - "Ja jestem Tob±, Ty jeste¶ mn±" - mówi o tej jedno¶ci, o tym ¿e wyrastamy z jednej ga³êzi drzewa czasu, drzewa ¿ycia - to nie ma absolutnie ¿adnego znaczenia, dopóki skupiamy siê na ró¿nicach, na tym, ¿e kto¶ mnie wku*wia, a kto¶ inny próbuje mnie wydymaæ w biznesie - dopóki bêd± oni jakimi¶ dupkami na zewn±trz, którzy mi przeszkadzaj± w spokojnym ¿yciu, to ¶wiêta geometria na nic siê nie przyda.
Ale ale - je¶li zwrócisz uwagê na to o czym ta ca³a matematyczna gadanina mówi, o czym nawija Winter w prawie ca³kowicie niezrozumia³ym jêzyku, o czym mówi Nassim o wiele bardziej czytelnie, o czym mówi Hanka Kotwicka opowiadaj±c o Kalendarzu Majów, mo¿esz przypadkiem popatrzeæ na to wszystko co siê wokó³ Ciebie dzieje z troszkê innej perspektywy...
"Ja jestem innym Tob±, Ty jeste¶ innym mn±" - ten kolo, który mnie ca³y czas denerwuje... jest mn±? W jakim sensie? Ten biznesmen, który chce mnie wystrychn±æ na dudka niby te¿? (Ja sobie piszê na forum www.davidicke.pl/forum - rzuæ tam okiem na temat wegetarianizmu i zastanów siê, czy jedni i drudzy (wegetarianie i miêso¿ercy), nie robi± tego samego? nie gadaj± w ten sam sposób? ³atwiej bêdzie to zauwa¿yæ w temacie, który Ciê nie interesuje, na który nie masz swojego zdania - wtedy zobaczysz mechanizmy dzia³ania ludzi, a nie to o czym mówi± )

Jeste¶my jak naczynia po³±czone - kiedy woda nape³nia jedno z nich, podnosi siê równie¿ w ca³ej reszcie - je¶li widzisz to po³±czenie i potrafisz zrozumieæ, ponad swoj± z³o¶ci±, ¿e tak jest, mo¿esz spojrzeæ na tych, którzy chc± Ci zale¼æ za skórê inaczej, ni¿ siê spodziewaj±, przez co mo¿esz zadzia³aæ inaczej, ni¿ oczekuj±, a to wprowadza w Twoje ¿ycie zupe³nie inn± jako¶æ, bo póki walczysz w ¿yciu, bêdziesz dostawaæ wiêcej tego, z czym walczysz (prawo przyci±gania - kolejny fraktalny element rzeczywisto¶ci), ale je¶li sama od³o¿ysz topór wojenny, to - naczynia po³±czone, kiedy w jednym woda opada, opada równie¿ w pozosta³ych - topór wojenny opadnie i innym lub przesunie siê w inn± stronê ni¿ Twoja lub ugodzi tego, kto nim wymachuje...

Po³±czenie - o tym mówi ¶wiêta geometria.
i to wp³ywa na nasze codzienne problemy w ten sposób, ¿e mo¿emy sami przestaæ z nich robiæ problemy.
oczywi¶cie nie musimy i to te¿ jest piêkne
To wszystko, o czym siê tutaj mówi, zwraca uwagê na po³±czenie - gruba wiêkszo¶æ tego, co znajdziesz gdzie indziej (chyba, ¿e bêdziesz siê krêciæ w odpowiednich miejscach), zwraca uwagê na rozdzielenie. Filozofia jedno¶ci (jak by nie wygl±da³a) wprowadza spokój i harmoniê (przynajmniej w teorii - to czy zaznasz ich w praktyce zale¿y od Ciebie) - filozofia oddzielenia, tworzy problemy wszêdzie gdzie siê da, stawia nas w opozycji do wszystkiego, co nie jest nami, a czasem nawet w opozycji do nas samych (choroba, czy rak - nasze w³asne cia³o, naszym wrogiem). To o czym my¶lisz, przychodzi do Ciebie. To na czym siê skupiasz, bêdzie chcia³o wiêcej Twojego skupienia, dlatego dostarczy Ci ku temu mo¿liwo¶ci

Tak by to wygl±da³o wg mnie.
Pozdrawiam
(i czekam na komentarze DO tematu )
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Kwiecieñ 28, 2010, 20:54:04 »

S³usznie Trzysz.
Niemniej wszystko jest do¶wiadczeniem. Im do¶wiadczenia s± trudniejsze, ciê¿sze tym jednostka - ¶wiadomo¶æ wiêcej zyskuje....
Te ró¿ne szturchañce od ¿ycia nie pokazuj± nam tego, ¿e co¶ dzieje siê ''¼le'', (bo nic nie dzieje siê ''¼le''), lecz pokazuj± nam, ¿e powinni¶my podj±æ inny wybory, poniewa¿ tkwimy w nieprawid³owym podej¶ciu do procesu ¿ycia.

Wiêc w tej ca³ej ''zabawie'' chodzi oto, aby¶my uchwycili w swoje rêce ster i po¿eglowali w bardzie w³a¶ciw± stronê...

Doskona³ym moim zdaniem takim przyk³adem co mo¿emy zrobiæ, jest to o czym mówi Solara An Ra i warto pos³uchaæ i zastosowaæ to co ona mówi nawet sto razy
( film z Solar± An Ra) jest na tym forum.

Mo¿emy te¿ nic nie robiæ, lecz prêdzej, czy po¼niej ten niezwyk³y proces ¿ycia zrujnuje nasze ¿ycie.
Zrujnuje, nie znacza, ¿e stanie siê co¶ ¼le, bo nikt nikogo nie karze,
tylko zrujnuje, po to, aby¶my wziêli wreszczcie odpowiedzialno¶æ za swoje nieocenione istnienie.
Osobi¶cie polecam doskona³± ksi±¿ke Louise.L.Hay. - Mo¿esz uzdrowiæ swoje  ¿ycie  - ³atwo j± znale¼c i zci±gn±æ z netu.
Zamiast traciæ czas na wypisywanie na forach co mi siê na tym ''bozym'' ¶wiecie podoba, a co mi siê nie podoba, lepiej przyjrzeæ siê sobie samemu - co ja na co dzieñ tworzê, a potem zastanawiam siê co siê dzieje.
Wiêc jak czytam posty co niektórych to zauwa¿am, ¿e Wiêcej tu jaki¶ negatywów do w³asnego cia³a i ca³ego ¿ycia ni¿ zrozumienia i  mno¿y siê  jedynie bez koñca jakie¶ problemy mam wra¿enie.

Wiêc moim zdaniem ca³a akcja polega na przerwaniu ³añcucha negatywnej energii.Negatywnej poniewa¿ ludzie dokonali i dokonuj± wci±¿ takiego os±du rzeczy. Teraz je¶li kto¶ chce ma szansê  zrozumieæ co¶ wiêcej. Je¿eli starczy komu¶ odwagi na zrobienie czego¶ innego ni¿ podpowiada  ciê¿ko pracuj±cy '' umys³'' , to wygra³a¶ (wygra³e¶). Je¿eli nie, to najprawdopodobniej dalej bêd± spotyka³y ka¿dego  ró¿ne ''ciê¿kie'' sytuacje, lecz nie po to, aby kogo¶  skrzywdziæ, lecz po to, aby je w koñcu przepracowaæ i czego¶ nauczyæ.

Wszystko w Twoich rêkach cz³owieku zatem!
¯yczê powodzenia
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 29, 2010, 01:32:53 wys³ane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
brahman
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Kwiecieñ 28, 2010, 20:58:15 »

Poza dziewczyn± ubran± w spiralê, filmikiem i s³owem, ¿e dopu¶ci³em siê szokuj±co anatomicznych odniesieñ ( Mrugniêcie ), to niestety ani s³owa do tematu nie napisali¶cie (przy czym obrazek i filmik, to w zasadzie nie s³owa napisane chiba Spoko ) - o my¶la³em, ¿e czego¶ ciekawego siê mo¿e dodatkowo dowiem od was w tej kwestii - widzicie w ogóle to co opisa³em, czy jest to gadanie od rzeczy?

bou - ¶wiêta geometria nie daje nic, poza innym punktem widzenia. P

Witam!

¦wiêta geometria du¿o wiêcej daje ni¿ nam siê zdaje. Radiestezyjnie mo¿na wykryæ, ¿e jest ¼ród³em pozytywnej energii i pewnie dlatego dobrze nam w lesie gdzie tyle jest stworzone wg jej zasad. Poniewa¿ wiedza o niej posz³a ogólnie w zapomnienie to ludzie otaczaj± siê przedmiotami wykonanymi bez jej zasad i dlatego czuj± siê raczej nie za dobrze. Niby mamy taki du¿y postêp cywilizacyjny ale co tak naprawdê on nam da³? . Niewiele dobrego ale du¿o niepokoju i trosk. Nie jestem tym zdziwiony bo w otoczeniu mamy za ma³o wykorzystania ¶wiêtej geometrii.

Pozdrawiam.
tijavar
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Kwiecieñ 28, 2010, 22:27:41 »

Trzysz, powiem Ci, ¿e dobry jeste¶    w sumie to trochê dalej mnie pogna³o i w jakim¶ innym kierunku, bo zaczê³am, tak na dobry pocz±tek haha, Wszech¶wiat i to, co w nim kr±¿y odnosiæ do cia³a oraz czakr - wolê siê jednak nie rozpêdzaæ, bo jeszcze zostanê oskar¿ona o blu¼nierstwo  Plus, adno¶nie cia³a, to przecie¿ nie raz nie dwa, spo³eczeñstwo zosta³o przedstawiane na jego kszta³t: tu np. rz±d - g³owa. Nie mam pojêcia, czy akurat w tym wzglêdzie jest to fraktalne, ale przysz³o mi na my¶l  pozdrawiam i gratulujê odwa¿nego wyst±pienia 
trzysz
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Kwiecieñ 28, 2010, 23:16:50 »

no nareszcie ^^
tijavar, jak ju¿ zaczynasz i mówisz, ¿e masz jakie¶ swoje przemy¶lenia dotycz±ce odniesieñ miêdzy cia³em i czymkolwiek, to podziel siê, nie trzymaj tego pod ³ó¿kiem i nie bój siê swoich przemy¶leñ
Nie ma czego¶ takiego, jak temat tabu, a cia³o, to jest co¶ co jest najbli¿ej nas - nie rozumiem dlaczego mieliby¶my nie mówiæ o jakiej¶ jego czê¶ci? Bo wystaje? Albo dlatego, ¿e nie wystaje? No przepraszam, ale to chyba nie te czasy
Za³o¿ony temat sk³ada siê z w³asnych przemy¶leñ i liczy³em, ¿e inni podziel± siê równie¿ swoimi - nie bójcie siê, ¿e kto¶ wam powie, i¿ siê mylicie, bo ludzk± rzecz± jest siê myliæ, a b³êdów nie pope³nia tylko ten, kto nic nie robi.

Nassim, Winter i im podobni - my¶licie, ¿e doszli do swoich teorii od tak, sru i ju¿? Od razu ich o¶wieci³o i wszystko by³o jasne?
kiedy opowiadaj± o tym, mówi± o kluczowych momentach, w których co¶ zrozumieli, ale czy to oznacza, ¿e w pomiêdzy nie wysnuwali b³êdnych wniosków? "Herezje" pasuj± do "tematów tabu", ale czy nam siê wypada w tym kisiæ w XXI wieku?

tijavar, podziel siê swoimi spostrze¿eniami - jakie by nie by³y, bêd± lepsze ni¿ ¿adne, a jestem przekonany, ¿e bêd± rzeczowe.

Co do jêzyka symboli i jego znaczeñ, to faktycznie jest to chyba kolejny poziom, czy wymiar fraktalno¶ci ¶wiata - symbolem mi³o¶ci jest serce, choæ organ, jako taki z mi³o¶ci± nie wiele ma wspólnego, ale z punktu energetycznego, to w³a¶nie serce jest odpowiedzialne za emocje i uczucia. Tarczyca, taki sobie gruczo³ - niby nie do koñca wiadomo do czego s³u¿y, ale jego nazwa mo¿e nam o tym opowiedzieæ - gruczo³y wydzielania wewnêtrznego odpowiadaj± za to, co ma dostêp do naszego pola energetycznego, a co takowego nie ma - tarczyca, jest tarcz± - kto zna osobê z usuniêt± tarczyc±, ten mo¿e s³ysza³ od niej o kosmicznej niestabilno¶ci emocjonalnej (bez leków, choæ i z nimi czasem siê pojawia) - po prostu jakikolwiek wp³yw mo¿e wywo³aæ drastyczn± zmianê nastroju i tutaj w pe³ni dzia³a symboliczny efekt motyla, bo osoba bez tarczy bierze na siebie nawet najmniejsze wp³ywy, bez "amortyzatorów". Jest jeszcze wiele wiele takich jêzykowych wyja¶nieñ samej rzeczy, której dotycz±, ale dzi¶ ju¿ pó¼no na wymy¶lanie
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Kwiecieñ 29, 2010, 00:42:59 »

Za³o¿ony temat sk³ada siê z w³asnych przemy¶leñ i liczy³em, ¿e inni podziel± siê równie¿ swoimi - nie bójcie siê, ¿e kto¶ wam powie, i¿ siê mylicie, bo ludzk± rzecz± jest siê myliæ, a b³êdów nie pope³nia tylko ten, kto nic nie robi.

Moim zdaniem nie chodzi  tu oto, ¿e siê kto¶ pomyli, czy nie.
Nie ma gotowych odpowiedzi, a ka¿da prawda jest dopasowana do ka¿dego z osobna.To co Tobie po drodze , innym po prostu nie.
Nie dla ka¿dego wiêc ten temat, który ruszy³e¶ jest wiêc na tyle dobry i znajomy, i zrozumia³y, aby napisaæ tu co¶ sensownego, nie konfabuluj±c.
Ka¿dy ¿egluje w swoj± stronê i jak Tijavar napisa³a ( chyba dobrze j± zrozumia³em) po¿eglowa³a dalej.......
Stwierdzenie - powiedzcie mi co o tym my¶licie, jest takim hmmm.... trochê  ¿yczeniowym my¶leniem.Oczywi¶cie, mo¿na takie has³o rzuciæ dla zachêty, lecz nie oznacza to tym samym, ¿e mam od razu oczekiwaæ, ¿e pojawia siê  takie lub  inne odpowiedzi, bo to te¿ jakby stawianie warunków.
Pojawi± siê odpowiedzi to dobrze, nie to te¿ dobrze.Czyli celebrujmy wszystko !

Inaczej by³aby to forma jakiej¶ pewnej presjii - ja wymy¶li³em sobie to lub tamto, a TERAZ czekam niecierpliwie na wasze wypowiedzi !
Wiêc nie musimy podejmowaæ tematu, nie musimy te¿ nic odpisywaæ, tylko mo¿emy......
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 29, 2010, 00:55:51 wys³ane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 134

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Kwiecieñ 29, 2010, 01:55:11 »

Teoria
Cytat: Nassim Haramein
Chcecie dowodu na fraktaln± naturê przestrzeni?
Czy nie zauwa¿yli¶cie? (ludzie bior± to za oczywiste)"Ludzie wychodz± z innych ludzi!"
To niesamowita rzecz! Oni to robi±.
Mam zdjêcia swojej mamy z jej babci± i jej prababci± i kuzynami itd. i mo¿esz zauwa¿yæ to fraktalne powi±zanie tych wszystkich matek w czasoprzestrzeni...
To dziwaczne!
Ludzie wychodz± z innych ludzi, to ca³kiem oczywiste, to fraktalna struktura
Wiêc kiedy patrzysz na sposób w jaki to siê dzieje, nawet w ³onie kobiety,
to pierwsza komórka dzieli siê na dwie,potem te dwie na cztery i kiedy tworz± cztery organizuj± siê w czworo¶cienny szyk a potem te 4 dziel± siê znowu na dwie - ka¿da na dwie, tworz±c osiem
i te 8 organizuje siê w szyk czworo¶cianu gwia¼dzistego
W tym wszystkim, zaczynasz widzieæ pod ka¿dym wzglêdem, ¿e ta bardzo fundamentalna geometria
jest w zasadzie tym jak Ty pojawiasz siê na tym ¶wiecie.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=422.0

Wszystko wokó³ ciebie w twoim ¶rodowisku - biologicznym albo nie - jest nieustann± wymian±..
U¶wiadomienie sobie istnienia takiego ¶wiata,
zaczyna dawaæ ci mo¿liwo¶æ jego zmiany, mo¿liwo¶æ modyfikowania go,
i stania siê kim¶, kogo nazywam „In¿ynierem Pró¿ni".
Zaczynasz transformowaæ go tak, by byæ w stanie wytworzyæ
jak najbardziej pozytywny efekt w swoim ¿yciu
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=464.msg4616#msg4616

Praktyka
<a href="http://www.youtube.com/v/H_0FLuu3VmY&amp;hl=en_GB&amp;fs=1&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/H_0FLuu3VmY&amp;hl=en_GB&amp;fs=1&amp;</a>
trzysz
Nowy u¿ytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Kwiecieñ 29, 2010, 07:34:08 »

Lucyfer - ten filmik, to ja akurat mia³em okazjê przet³umaczyæ ^^

<a href="http://www.youtube.com/v/k_dJv_LmTyQ" target="_blank">http://www.youtube.com/v/k_dJv_LmTyQ</a>
tijavar
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Kwiecieñ 29, 2010, 17:19:35 »

trzysz, obiecujê, ¿e jak zgarnê do kupy swoje przemy¶lenia, to je tutaj zamontuje  pod ³ó¿kiem nie ma dla nich miejsca  Chichot

Chcecie dowodu na fraktaln± naturê przestrzeni?
Czy nie zauwa¿yli¶cie? (ludzie bior± to za oczywiste)"Ludzie wychodz± z innych ludzi!"
To niesamowita rzecz! Oni to robi±.

Pamiêtam, ¿e jak pierwszy raz ogl±da³am ten filmik, to by³am zachwycona tym spostrze¿eniem oni to robi±, i to zarówno fizycznie - poród, jak i "metafizycznie" - ile¿ to razy s³yszê wokó³ "zaraz wyjdê z siebie"  albo "wyjdê z siebie i stanê obok"
Strony: « 1 2 3 4 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: