Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
>
Hyde Park - inne
>
Serce
Strony:
«
1
2
3
4
5
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Serce (Przeczytany 41767 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
Odp: Serce
«
Odpowiedz #10 :
Maj 02, 2010, 16:51:23 »
east,
cisza jest harmoniczna , wieczna, niedestruktywna
Cisza jest harmoniczna? Moja proÂśba rozwiĂą swojÂą myÂśl.
MojÂą ciekawoÂśc powoduje fakt Âże sÂą dÂźwiĂŞki harmoniczne i jest teÂż kakofonia z drugiej strony.
Tak samo jak sÂą liczby dodatnie i ujemne.
Ale jest teÂż zero,
Cisza jest zerem.
Jakie jest zero? jest dodatnie czy ujemne?
"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #11 :
Maj 02, 2010, 16:52:08 »
bou
"zmierzasz do tego ze wszyscy jesteÂśmy ta sama ÂświadomoÂściÂą"
NiezupeÂłnie chodzi otto
raczej ¿e ¿yjemy bez œwiadomoœÌ ca³oœci.
Jeœli jesteœ œwiadoma ca³oœci to potrafisz siê zjednoczyÌ choÌ trochê z otoczeniem wszak coœ was ³¹czy, jeœli jesteœ tylko ty, nic na zewn¹trz niema dla ciebie emocjonalnej wartoœci, jesteœ oddzielona. Ot i wszystko Empatia to identyfikowanie siê z innymi formami ¿ycia.
szewc a moÂże ty nam odpowiesz ?
«
Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 16:55:14 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł
»
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #12 :
Maj 02, 2010, 17:24:46 »
MichaÂł-anioÂł,
Na cudze wÂątpliwoÂści? Nie wiem czy czytaÂłeÂś moje poprzednie wypowiedzi....
Wiem czym jest dobro i zÂło, a caÂła reszta jest zbĂŞdnÂą nadbudĂłwkÂą nad tÂą ÂświadomoÂściÂą... ÂŚmierc i cierpienie sÂą rĂłwnie naturalne jak i Âżycie. A ja nie czuje siĂŞ zbawicielem.
Nie obchodzÂą mnie losy i cierpienia innych dopĂłki nie majÂą wpÂływu na mnie lub moich bliskich. Owszem odczuwam cierpienia "szarych ludzi" ale gÂłodne dzieci Etiopii obchodzÂą mnie tyle co muchy za oknem...
"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #13 :
Maj 02, 2010, 17:25:32 »
plus i minus maj¹ swoj¹ to¿samoœÌ. Tocz¹ wieczn¹ "wojnê", jak klub Kolejorz i MKS Pogoù
Ale bez punktu ZERO nie byÂłoby plusa ani minusa. To od niego biorÂą swĂłj poczÂątek. Zero jest takim jakby "stilness point" w ktĂłrym wszystko siĂŞ znosi. ÂŚG w moim rozumieniu wyznacza granicĂŞ rĂłwnowagi - Ăłw "moment przejÂścia" nieskoĂączony, fraktalny, jak linia brzegowa , ktĂłrÂą gdy mierzysz w coraz "wiĂŞkszym zoomie" - otrzymujesz coraz dÂłuÂższÂą i dÂłuÂższÂą.
Jeœli istnieje nieœmiertelnoœÌ to jest ona idealn¹ równowag¹ . Z³ot¹ równowag¹. Jeœli istnieje, to jest obecna wszêdzie. Czy pozwolisz sobie j¹ dostrzec ? .. w gotyku, w przyrodzie, w matematyce, w ... sercu. Jest tu na forum równie¿ s³ów parê o hearth math - matematyce serca, wystarczy poszukaÌ.
Jak to w ogóle mo¿liwe, ¿e "bezduszna" matematyka i pojêcie tak uduchowione jak "serce " mog¹ byÌ ³¹czone ? SprawdŸ sam, rozwa¿ to. Mo¿e akurat znajdziesz w tym równowagê. A dalej to Twój wybór po której stronie "zera" zechcesz siê znaleŸÌ .. .. a pisz¹c TY mam na myœli tego, który obserwuje - Ciebie jako obserwuj¹c¹, Pe³n¹ ŒwiadomoœÌ , a nie ego szukaj¹ce we wszystkim to¿samoœci.
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #14 :
Maj 02, 2010, 17:44:47 »
Szewc
Nie obchodzÂą mnie losy i cierpienia innych dopĂłki nie majÂą wpÂływu na mnie lub moich bliskich. Owszem odczuwam cierpienia "szarych ludzi" ale gÂłodne dzieci Etiopii obchodzÂą mnie tyle co muchy za oknem...
No có¿ .To mo¿e w³aœnie twój problem?
Wiedza musi iœÌ w parze z praktykÂą, bo dopĂłki bĂŞdÂą siĂŞ rozmijaĂŚ, nic w sobie nie zmienimy. MoÂżemy traciĂŚ energiĂŞ na walkĂŞ z KoÂścioÂłem, rzÂądem, korporacjami, Reptilianami, ale dopĂłki w sobie nie dokonamy zmiany i nie zneutralizujemy lĂŞku zawsze na naszej drodze stanie ktoÂś – kto wyda nam siĂŞ zagroÂżeniem. W kaÂżdym czÂłowieku, w kaÂżdej istocie moÂżemy zobaczyĂŚ albo przysÂłowiowÂą ciemnoœÌ, albo ÂświatÂło, bo kaÂżdy ma jedno i drugie. Od nas zaleÂży, co zobaczymy i jaki nadamy bieg wydarzeniom. Wiemy, Âże obserwator wpÂływa na zachowanie czÂąstek materialnych. PrzenieÂśmy to na szerszÂą skalĂŞ i odnieÂśmy do siebie i swojego Âżycia. JesteÂśmy ró¿ni, mamy ró¿ne doÂświadczenia, ró¿nie myÂślimy, bo znajdujemy siĂŞ na ró¿nych poziomach rozwoju, a wiĂŞc i rozumienia. Nie znaczy, Âże nie moÂżemy siĂŞ porozumieĂŚ. Jedyne, co nam w tym przeszkadza, to wÂłaÂśnie nasz ÂświatopoglÂąd, a to jest rzecz ulotna.
Gdy mamy pewnoœÌ, ¿e mamy racjê, zadajmy sobie pytanie: A mo¿e jest inaczej? DopuœÌmy tak¹ mo¿liwoœÌ. Przekroczmy poziom umys³owych rozwa¿aù i zanurzmy siê w bezkres istnienia, tam nie ma takich dylematów.
http://jedno.wordpress.com/
«
Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 22:36:12 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł
»
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #15 :
Maj 02, 2010, 18:05:04 »
Cytat: Szewc Maj 02, 2010, 17:24:46
Wiem czym jest dobro i zÂło, a caÂła reszta jest zbĂŞdnÂą nadbudĂłwkÂą nad tÂą ÂświadomoÂściÂą...
Wiesz czym jest dobro i zÂło ?
Czyli wiesz co jest spoÂłecznÂą definicjÂą na temat istnienia rzeczy.CzegoÂś co nie istnieje w obiektywnej rzeczywistoÂści.
Czyli dzielisz sobie Âświat na dwie poÂłowy - dobro i zÂło.
Owszem odczuwam cierpienia "szarych ludzi" ale gÂłodne dzieci Etiopii obchodzÂą mnie tyle co muchy za oknem...
Ale mnie obchodzÂą gÂłodujÂące dzieci Etiopi.
Gdy zrozumiesz, Âże Âżycie jest jedno i te gÂłodujÂące dzieci sÂą tak samo nasze dzieci, to uczynisz przeogromny krok naprzĂłd !
Tymczasem nic o tym nie chcesz wiedzieĂŚ.
Nie chcesz nic wiedzieĂŚ, o czym po prostu nie chcesz wiedzieĂŚ.
Wiêc mnie bardzo boli, ¿e to g³oduj¹ce dzieci przychodz¹ i musz¹ st¹d odejœÌ.Mog³yby ¿yÌ i cieszyÌ siê tym nieocenionym darem jakim jest ¿ycie, ale nie mog¹ liczyÌ od tego œwiata nawet na wodê, wiêc
umierajÂą z pragnienia....
WyobraÂź sobie jeÂśli Cie na to staĂŚ, Âże Twoje dziecko, leÂży na piasku z wydĂŞtym z gÂłodu brzuchem, a nad nim klĂŞczy matka, wiedzÂąc, Âże za chwile jej dziecko odejdzie.Czy jesteÂś w stanie poczuĂŚ ten bĂłl ? ...!!!
Ale ja go czujĂŞ. Bo te tysiÂące dzieci, ktĂłre umierajÂą z gÂłodu, pragnienia, z nĂŞdzy sÂą tak samo moimi dzieĂŚmi.
ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #16 :
Maj 02, 2010, 21:23:00 »
http://www.youtube.com/v/JuzyG_noSKU&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/JuzyG_noSKU&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
Wszystko jest proste...
«
Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 21:26:55 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
bou
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #17 :
Maj 03, 2010, 07:59:00 »
MichaÂł-anioÂł,
Owszem odczuwam cierpienia "szarych ludzi" ale gÂłodne dzieci Etiopii obchodzÂą mnie tyle co muchy za oknem...
I moze to jest odpowiedz na pytanie dlaczego tak wazna jest dla ciebie struktura panstwa. Jest takie powiedzenie co dajesz do dostajesz, albo do ciebie wraca. Jezeli w trudnych chwilach nie pojawia sie ludzie, ktorzy z serca chca pomoc trzeba zdac sie na osrodki pomocy spolecznej powolane ustawa. Jakby panstwa nie bylo nie zostalo by nic.
Moze warto sie nad tym zastanowic?
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #18 :
Maj 03, 2010, 11:42:17 »
MHS,
W ogĂłle nie dzielĂŞ Âświata na dobry i zÂły.
ÂŚwiat jest szary, pozbawiony jakiegokolwiek zÂła czy dobra, on po prostu robi swoje.
A to tylko nam siĂŞ wydaje Âże jak ktoÂś siĂŞ zabije na drzewie przy drodze rosnÂącym o jest to wina drzewa, ale to nie jest prawda tylko nasze odczucie, nie drzewo zabija tylko ludzka gÂłupota.
MĂłwisz o bĂłlu jaki odczuwasz widzÂąc matkĂŞ nad umierajÂącym dzieckiem... Ale postaw siĂŞ w tej sytuacji, sprowadzasz dziecko na Âświat w sytuacji kiedy jedzenia nie starcza dla ciebie a co dopiero dla dwojga.
To nie Âświat jest winny temu Âże to dziecko umrze na twoich rĂŞkach, tylko ty sam, ty bo nie potrafiÂłeÂś nad sobÂą zapanowac, brakÂło ci rozsÂądku.Taka Âśmierc jest tragediÂą dla matki, ale jest teÂż karÂą za jej gÂłupotĂŞ.
bou,
paĂąstwo nie dlatego jest waÂżne Âże zapewnia opiekĂŞ...
PrzecieÂż instytucje pomocy spoÂłecznej mogÂą istniec niezaleÂżnie od paĂąstwa.
WaÂżne jest dla mnie dlatego Âże jest gwarantem stabilnoÂści, ale przede wszystkim rozwoju.
WyobraÂź sobie o ile bardziej ciĂŞÂżkie by byÂło twoje Âżycie gdyby nie byÂło szpitali, policji, straÂży poÂżarnej, a nawet drĂłg.
Dobrze widac to na przykÂładzie historii, Âże bardzie zaawansowane spoÂłeczeĂąstwa istniaÂły tylko tam gdzie byÂła silna instytucja paĂąstwa.
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #19 :
Maj 03, 2010, 12:12:03 »
JeÂśli w codziennych kontaktach zostaniemy zagadniĂŞci przez jednego z wielu ludzi, ktĂłrzy wszystko chcieliby wiedzieĂŚ, niczego jednak nie chcÂą siĂŞ uczyĂŚ, o dalsze istnienie po Âśmierci, najstosowniejszÂą, a takÂże najwÂłaÂściwszÂą na razie odpowiedziÂą bĂŞdzie stwierdzenie: „Po swej Âśmierci bĂŞdziesz tym, czym byÂłeÂś przed swym urodzeniem".
Sceny naszego ¿ycia podobne s¹ do obrazków w masywnej mozaice, które z bliska nie robi¹ wra¿enia; trzeba stan¹Ì od nich z dala, aby oceniÌ ich piêkno. St¹d te¿ osi¹gn¹Ì coœ upragnionego znaczy to wykryÌ, i¿ to tylko marnoœÌ - ¿yjemy wiêc zawsze w oczekiwaniu czegoœ lepszego, i to czêsto zarazem w pe³nej ¿alu têsknocie za minionym. Rzeczy teraŸniejsze natomiast przyjmujemy w poczuciu tymczasowoœci, uwa¿aj¹c je za nic innego,jak tylko drogê do celu.
METAFIZYKA ÂŻYCIA I ÂŚMIERCI
Artur Schopenhauer
«
Ostatnia zmiana: Maj 03, 2010, 12:17:38 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł
»
Strony:
«
1
2
3
4
5
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|