Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 »   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Serce  (Przeczytany 38435 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 134

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Maj 03, 2010, 21:23:40 »

Cytat: bou
Gryf144?
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #31 : Maj 03, 2010, 21:32:13 »

Tak

mi³o¶æ rado¶æ piêkno
east
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 620

To jest ¶wiat wed³ug Ciebie i wed³ug mnie

« Odpowiedz #32 : Maj 03, 2010, 23:38:47 »

east,
¿yjemy w ¶wiecie w którym jednostka siê nie liczy, a niestety innego ¶wiata nie ma...

Tak to wygl±da na wy¶wietlanym Ci ekranie. Dlatego uwa¿asz, ¿e jednostka siê nie liczy. O to w³a¶nie im chodzi, aby snuæ przed Twoimi oczyma wieczny, gówniany sen, który bierzesz za s³odki d¿emik ( o to mi chodzi³o, kiedy pisa³em wcze¶niej o jedzeniu ka³u - wcale nie dlatego, aby Ciê obraziæ. Je¶li tak siê sta³o to przepraszam ). ¦wiat jest ca³kiem inny. To ¶wiat w którym za jednostk± stoi do dyspozycji ca³y Wszech¶wiat.
Jak dla mnie to ca³a idea pomocy dla trzeciego ¶wiata jest bez sensu, skoro wiêkszo¶c tej pomocy przecieka przez palce i nie trafia tam gdzie powinna.

Zgadzam siê z tym. Idea pomocy w takim kszta³cie, jak to ma miejsce w chwili obecnej jest jakim¶ przeciwieñstwem pomocy. To po prostu inny rodzaj zniewolenia. Przez pomoc prawdziw± rozumiem udostêpnianie wiedzy, dziêki której cz³owiek bêdzie móg³ sam sobie poradziæ bez ¿adnej pomocy fizycznej z zewn±trz. Paradoksalnie - Afryka tak± wiedzê posiada, ale nie potrafi z niej skorzystaæ. I to najpierw trzeba zmieniæ - powróciæ do ¬ród³a. Do wiedzy serca.

Z tymi pañstwami to chodzi³o mi bardziej o te które posiada³o sprawny system pañstwowy. Jak Rzym, czy greckie polis, albo chocia¿ Egipcjanie. Wszyscy oni stworzyli naprawdê wysoko rozwiniête kultury podczas gdy wokó³ nich by³y plemiona o niskim rozwoju kulturalnym i technicznym. Jedno¶c i organizacja gwarantuj± si³ê i szanse na przetrwanie.

Ale te¿ ka¿dy z tych systemów pañstwowych upad³. Moim zdaniem w tych systemach zabrak³o serca.

(..) zd±¿y³em siê przyzwyczaic do tego ¿e jestem tak oceniany. Jak± miar± mierze tak± i mi odmierzaj±:) a ¿e ten stan trwa ju¿ kilka lat to przesta³o mi to przeszkadzac. Nie proszê o lito¶c ani jej nie okazuje.
Staram siê Ciebie nie oceniaæ. Inna sprawa, ¿e nie zgadzam siê z Twoim zdaniem i staram siê wyja¶niaæ dlaczego. Wcale nie musisz siê zmieniaæ , ale chocia¿ zadaj sobie trud przeanalizowania tematów na tym forum, do których Ciê odsy³amy, bo to po prostu pomaga unikn±æ wiecznego powtarzania siê , a uwa¿am, ¿e na prawdê by wiele Ci wyja¶ni³o o czym tu piszemy i z czego to wynika.

Jedynym moim problemem jest to ¿e choc ludzie tyle gadaj± jacy to oni tolerancyjni i pokojowi, to nie potrafi± zniesc tego ¿e kto¶ ma inne zdanie.
I Twoje zdanie jest cenne, ale umiej je obroniæ skoro ju¿ zabierasz g³os w dyskusji.

pozdr
East

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 123

« Odpowiedz #33 : Maj 04, 2010, 00:22:15 »

Udzielam siê dzisiaj za dwóch, wybaczcie ale mam zaleg³o¶ci. Mo¿e tez nie wszystkie posty z 5 tygodni poczyta³am.
East mam pro¶bê wiêc tak±. Kogo masz na my¶li pisz±c takie zdanko:
"O to w³a¶nie im chodzi,"
Kto to s± ONI???
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #34 : Maj 04, 2010, 00:54:45 »

To nie wiesz ?
ONI = twórcy Systemu.
To Ci, którzy maj± wiedzê o nieograniczonej potêdze stoj±cej  do naszej dyspozycji , ale usi³uj± j± zaw³aszczyæ tylko dla siebie - to mo¿e nieca³y 0,001% ludzi na Ziemi, których s³uchamy jak byd³o swego pasterza.

Oni sprawiaj±  ¿e toczymy wojny o to¿samo¶æ ... narodow±, religijn±, etniczn±, wiecznie sk³óceni, w obronie lub w ataku z dum± wznosz±cy sztandary naszych w³asnych przekonañ o ICH  najwy¿szej warto¶ci , gotowi za ICH cele oddaæ ¿ycie.

Oni s± bardzo sprytni. Stworzyli w nas przekonanie , ¿e mieæ to byæ. Mieæ Sztandar, mieæ Honor, mieæ Boga i mieæ Ojczyznê przed wszystkim innym, nawet przed ¿yciem brata  - innego mnie tylko  innym umundurowaniu.

Oni - to równie¿ ta czê¶æ nas samych, która sprawia, ¿e irracjonalnie boimy siê uwierzyæ we w³asn± moc. Oni to system tkwi±cy w naszych g³owach na ka¿dym kroku wci±gaj±cy nas w wir horyzontu zdarzeñ. Oni absorbuj± nasz± uwagê w rzeczach nietrwa³ych, aby¶my na nich trwonili swoj± energiê.

Oni s± my¶l± natrêtn± w mojej g³owie podsycan± przez umys³ utrzymujacy iluzjê rozdzielania ka¿dego z nas od wszystkiego.

..  " wszystkie te istnienia, które Ciê otaczaj± s± w Tobie " naucza   Mooji -  " s± w Twoim umy¶le, s± w  Twojej ¶wiadomo¶ci . Wydaje Ci siê , ¿e patrzysz na inne ludzkie umys³y , ale wszystkie te umys³y egzystuj± w Tobie poniewa¿ Ty jeste¶ tym, który je postrzega. TO JEST ¦WIAT WED£UG CIEBIE "
miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 123

« Odpowiedz #35 : Maj 04, 2010, 01:04:13 »

Aaaa, Ci!!
To iluzja, fikcja kompletna maja- nie wierzcie temu :-)))
Ka¿dy ma jak chce i mi siê to podoba, wiêc nie ma co przekabacaæ kogokolwiek na jak±kolwiek stronê. Jast super. Jest piêknie. Jest wspaniale.
I sobie ¿yjemy w najpiêkniejszym czasie. Buziaki za³ogo. Idê chyba luli bo mnie tak przyssa³o, ¿e zapomnia³am o spaniu ;-)
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #36 : Maj 04, 2010, 01:12:18 »

Dobranoc Misz.
Ja te¿ zalegnê ³±cz±c siê z uniwersum bez nie-¶wiadomosci . Niech Serce bêdzie z Tob±

MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Maj 04, 2010, 01:14:30 »

Oto serce. Serce ludzko¶ci.Raczej kawa³ek kamienia, a nie ¿adne serce, które chce obojêtnie patrzeæ na los milionów takich dzieci jak to.
Có¿ mnie obchodz± te dzieci. Byæ mo¿e obchodz± mnie tyle co te muchy za oknem, prawda ?
Wa¿ne, ¿e ja mam co je¶æ, wa¿ne, ¿e mnie jest dobrze.

To umieraj±ce dziecko jest przyk³adem haniebnej wrêcz ignoracji ludzko¶ci wobec ¿ycia i jego procesu.
Wa¿ne, ¿e biliony dolarów s± na zbrojenia, na szczepionki H1N1 i inne
barbarzyñstwa. Ale, te dzieci nie prosz± o wiele. One prosz± czasem tylko o wodê, nic wiêcej. A skoro i tego nie moga siê doprosiæ odchodz±.
Oto ludzko¶æ. Jak¿e m±dra wykszta³cona i o¶wiecona, w tylu uniwersytetach, w tylu szko³ach.
Problem tylko na tym, ¿e pomimo tej ca³ej wiedzy i erudycji, jest totalnie nie¶wiadoma. Nie¶wiadoma daru jakim jest nieocenione ¿ycie.
¯ycie ka¿dego, ¿ycie wszystkich !

Je¿eli czujesz ból tego dziecka, które w³a¶nie kona i którego za chwilê skonsumuje sêp - to masz serce.
Je¿eli nie, to powiedz sobie lepiej uczciwie, ¿e nie masz o tym  pojêcia.

Wiêc czujesz ból tego konaj±cego dziecka ?

« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 01:42:09 wys³ane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #38 : Maj 04, 2010, 01:45:27 »

Zanim odpiszê Ci na ten post ( niezwykle wa¿ny ) MHS,  wiedz, ¿e spali³em papierosa, za którego warto¶æ to dziecko mog³oby po¿yæ jeszcze dzieñ d³u¿ej. Patrzy³em z okna na rz±d zaparkowanych aut, z których warto¶æ krwi z ¿y³ naszej Ziemi mog³aby,  w cenie jednego baku pe³nego paliwa wykarmiæ to dziecko przez miesi±c.  Tutaj jest inny ¶wiat, choæ tak bardzo podobny tamtemu. Czy¿ sêpy, które daj± nam auta i tytoñ nie czekaj± a¿ wycieñczymy siê z braku po¿ywienia dla serca - duszy ?

I taka refleksja mnie nasz³a, ¿e choæby¶my zamienili ca³e z³oto tej ziemi na pomoc temu dziecku, to i tak by umar³o ono - a nie ten sêp, który czeka, który wie, jak prze¿yæ. To dziecko - cz³owiek - powinno WIEDZIEÆ jak po¿ywiæ siê sêpem , a nie gin±æ w mêczarniach by ¿arcie sêpowi zapewniæ. Ludzie w Afryce czekaj± na ratunek, który nie przyjdzie ,  zamiast ratunek sobie sami zapewniæ. Afryka jest pe³na wody, lecz rodzice dziecka NIE WIEDZ¡ jak j± wydobyæ. Afryka ma ¿yzne ziemie, lecz oni ZAPOMNIELI jak j± uprawiaæ, aby zapewni³a prze¿ycie ich dzieciom. A przecie¿ ludzko¶æ i ca³a wiedza z Afryki pochodz±.

Przecie¿ my sami i ca³a wiedza, która jest w nas , z Edenu pochodzimy.

MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #39 : Maj 04, 2010, 02:21:45 »

Zanim East napiszesz swoje wielkopomne refleksje poczytaj  sobie lepiej, to o czym mówi Credo Mutwa na temat Afryki.
Afryki, która poprzez wieki zosta³a w haniebny sposób doprowadzona do ruiny.Zosta³a  zdegradowana i wykorzeniona ze swej pierwotnej, rdzennej to¿samo¶ci i kultury, zasta³a ekonomicznie i gospodarczo wyeksploatowana, a ludno¶æ podporz±dkowana i zapêdzona do niewoli i
ubóstwa.
Aby dyskutowaæ trzeba mieæ trochê wgl±du .Trzeba rozumieæ !
Rozumieæ, to znaczy byæ ¶wiadomym, ¿e ludzko¶c to jedna wielka rodzina.
Rozumieæ, ¿e mi³o¶æ to nie zimna kalkulacja ( bo to i tamto i owanto).
Mi³o¶æ wspiera, mi³o¶æ wspomaga, mi³o¶æ tworzy, mi³o¶æ buduje, mi³o¶æ ³±czy i mi³o¶æ... nie pyta o przyczyny, tylko broni - broni przede wszystkiem.... wszelkiego ¿ycia.

Jak rzek³em  i powtórzê to jeszcze i tysi±c razy.
Jeden czo³g kosztuje sze¶æset milionów dolarów !
Gdyby ta opêtana do granic ludzko¶æ raczy³a choæ przeznaczyæ te 650 milionów dolarów na mnimaln± pomoc w sytuacji tragedii typu susza lub nieurodzaj, który jak¿e czêsto dopada tych ludzi to uratowano by tysi±ce, setki tysiêcy ludzi.....
Nie mówi±c ju¿ absurdalnie podstawowych lekach, które kraje zdegradowane i ob³upione przez bezwzglêdnych kapitalistów dla, których liczy siê tylko ich prywatny interes i ich zyski, nie s± w stanie wyprodukowaæ ich na tyle.
Ale¿ có¿ to jest 650 milionów dolarów w porównaniu  biliardami dolarów , które s± przenaczane na budowê nuklearnych arsena³ów broni .... do zabijania...
Komu i do czego jest to potrzebne ?

Wiêc pieni±dze na te haniebne rzeczy to s± ?...! Ano s± !
Ale na to, aby w³a¶ciwie wykorzystaæ i rozbudowaæ potencja³ Afryki, czy innych krajów trzeciego ¶wiata to nie ma.

Spodziewa³em siê innego Twojego referatu East.Spodziewa³em siê szerokiego spojrzenia i szerokiego wgl±du w t± tragiczn± rzeczywisto¶æ, któr± tworz± ludzie ludziom.
Wiêc jako ''wojownik ¶wiat³a'' nastêpnym razem na takie ( o niczym i o wszytkim bzdurne pisanie) zareagujê inaczej.
Otwórz  bardzo szeroko swe serce i zostaw zimn± kalkulacjê, w któr± popadasz.
Bo po Tobie spodziewam siê znacznie bardziej m±drych refleksji ni¿ te, które tutaj opublikowa³e¶. 

« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 02:44:57 wys³ane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
Strony: « 1 2 3 4 5 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: