Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
>
Hyde Park - inne
>
Serce
Strony:
«
1
2
3
4
5
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Serce (Przeczytany 41763 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny uÂżytkownik
Odp: Serce
«
Odpowiedz #30 :
Maj 03, 2010, 21:23:40 »
Cytat: bou
ciekawa strona o SG
http://www.andrzejstruski.com/
Gryf144?
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #31 :
Maj 03, 2010, 21:32:13 »
Tak
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #32 :
Maj 03, 2010, 23:38:47 »
Cytat: Szewc Maj 03, 2010, 14:51:15
east,
Âżyjemy w Âświecie w ktĂłrym jednostka siĂŞ nie liczy, a niestety innego Âświata nie ma...
Tak to wyglÂąda na wyÂświetlanym Ci ekranie. Dlatego uwaÂżasz, Âże jednostka siĂŞ nie liczy. O to wÂłaÂśnie im chodzi, aby snuĂŚ przed Twoimi oczyma wieczny, gĂłwniany sen, ktĂłry bierzesz za sÂłodki dÂżemik
( o to mi chodziÂło, kiedy pisaÂłem wczeÂśniej o jedzeniu kaÂłu - wcale nie dlatego, aby CiĂŞ obraziĂŚ. JeÂśli tak siĂŞ staÂło to przepraszam ). ÂŚwiat jest caÂłkiem inny. To Âświat w ktĂłrym za jednostkÂą stoi do dyspozycji caÂły WszechÂświat.
Jak dla mnie to caÂła idea pomocy dla trzeciego Âświata jest bez sensu, skoro wiĂŞkszoÂśc tej pomocy przecieka przez palce i nie trafia tam gdzie powinna.
Zgadzam siĂŞ z tym. Idea pomocy w takim ksztaÂłcie, jak to ma miejsce w chwili obecnej jest jakimÂś przeciwieĂąstwem pomocy. To po prostu inny rodzaj zniewolenia. Przez pomoc prawdziwÂą rozumiem udostĂŞpnianie wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej czÂłowiek bĂŞdzie mĂłgÂł sam sobie poradziĂŚ bez Âżadnej pomocy fizycznej z zewnÂątrz. Paradoksalnie - Afryka takÂą wiedzĂŞ posiada, ale nie potrafi z niej skorzystaĂŚ. I to najpierw trzeba zmieniĂŚ - powrĂłciĂŚ do ÂŹrĂłdÂła. Do wiedzy serca.
Z tymi paùstwami to chodzi³o mi bardziej o te które posiada³o sprawny system paùstwowy. Jak Rzym, czy greckie polis, albo chocia¿ Egipcjanie. Wszyscy oni stworzyli naprawdê wysoko rozwiniête kultury podczas gdy wokó³ nich by³y plemiona o niskim rozwoju kulturalnym i technicznym. Jednoœc i organizacja gwarantuj¹ si³ê i szanse na przetrwanie.
Ale teÂż kaÂżdy z tych systemĂłw paĂąstwowych upadÂł. Moim zdaniem w tych systemach zabrakÂło serca.
(..) zd¹¿y³em siê przyzwyczaic do tego ¿e jestem tak oceniany. Jak¹ miar¹ mierze tak¹ i mi odmierzaj¹:) a ¿e ten stan trwa ju¿ kilka lat to przesta³o mi to przeszkadzac. Nie proszê o litoœc ani jej nie okazuje.
Staram siê Ciebie nie oceniaÌ. Inna sprawa, ¿e nie zgadzam siê z Twoim zdaniem i staram siê wyjaœniaÌ dlaczego. Wcale nie musisz siê zmieniaÌ , ale chocia¿ zadaj sobie trud przeanalizowania tematów na tym forum, do których Ciê odsy³amy, bo to po prostu pomaga unikn¹Ì wiecznego powtarzania siê , a uwa¿am, ¿e na prawdê by wiele Ci wyjaœni³o o czym tu piszemy i z czego to wynika.
Jedynym moim problemem jest to Âże choc ludzie tyle gadajÂą jacy to oni tolerancyjni i pokojowi, to nie potrafiÂą zniesc tego Âże ktoÂś ma inne zdanie.
I Twoje zdanie jest cenne, ale umiej je obroniĂŚ skoro juÂż zabierasz gÂłos w dyskusji.
pozdr
East
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
miszka
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #33 :
Maj 04, 2010, 00:22:15 »
Udzielam siĂŞ dzisiaj za dwĂłch, wybaczcie ale mam zalegÂłoÂści. MoÂże tez nie wszystkie posty z 5 tygodni poczytaÂłam.
East mam proÂśbĂŞ wiĂŞc takÂą. Kogo masz na myÂśli piszÂąc takie zdanko:
"O to wÂłaÂśnie im chodzi,"
Kto to sÂą ONI???
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #34 :
Maj 04, 2010, 00:54:45 »
To nie wiesz ?
ONI = twĂłrcy Systemu.
To Ci, ktĂłrzy majÂą wiedzĂŞ o nieograniczonej potĂŞdze stojÂącej do naszej dyspozycji , ale usiÂłujÂą jÂą zawÂłaszczyĂŚ tylko dla siebie - to moÂże niecaÂły 0,001% ludzi na Ziemi, ktĂłrych sÂłuchamy jak bydÂło swego pasterza.
Oni sprawiaj¹ ¿e toczymy wojny o to¿samoœÌ ... narodow¹, religijn¹, etniczn¹, wiecznie sk³óceni, w obronie lub w ataku z dum¹ wznosz¹cy sztandary naszych w³asnych przekonaù o ICH najwy¿szej wartoœci , gotowi za ICH cele oddaÌ ¿ycie.
Oni sÂą bardzo sprytni. Stworzyli w nas przekonanie , Âże mieĂŚ to byĂŚ. MieĂŚ Sztandar, mieĂŚ Honor, mieĂŚ Boga i mieĂŚ OjczyznĂŞ przed wszystkim innym, nawet przed Âżyciem brata - innego mnie tylko innym umundurowaniu.
Oni - to równie¿ ta czêœÌ nas samych, która sprawia, ¿e irracjonalnie boimy siê uwierzyÌ we w³asn¹ moc. Oni to system tkwi¹cy w naszych g³owach na ka¿dym kroku wci¹gaj¹cy nas w wir horyzontu zdarzeù. Oni absorbuj¹ nasz¹ uwagê w rzeczach nietrwa³ych, abyœmy na nich trwonili swoj¹ energiê.
Oni sÂą myÂślÂą natrĂŞtnÂą w mojej gÂłowie podsycanÂą przez umysÂł utrzymujacy iluzjĂŞ rozdzielania kaÂżdego z nas od wszystkiego.
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
miszka
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #35 :
Maj 04, 2010, 01:04:13 »
Aaaa, Ci!!
To iluzja, fikcja kompletna maja- nie wierzcie temu :-)))
KaÂżdy ma jak chce i mi siĂŞ to podoba, wiĂŞc nie ma co przekabacaĂŚ kogokolwiek na jakÂąkolwiek stronĂŞ. Jast super. Jest piĂŞknie. Jest wspaniale.
I sobie Âżyjemy w najpiĂŞkniejszym czasie. Buziaki zaÂłogo. IdĂŞ chyba luli bo mnie tak przyssaÂło, Âże zapomniaÂłam o spaniu ;-)
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #36 :
Maj 04, 2010, 01:12:18 »
Dobranoc Misz.
Ja te¿ zalegnê ³¹cz¹c siê z uniwersum bez nie-œwiadomosci . Niech Serce bêdzie z Tob¹
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #37 :
Maj 04, 2010, 01:14:30 »
Oto serce. Serce ludzkoÂści.Raczej kawaÂłek kamienia, a nie Âżadne serce, ktĂłre chce obojĂŞtnie patrzeĂŚ na los milionĂłw takich dzieci jak to.
Có¿ mnie obchodz¹ te dzieci. ByÌ mo¿e obchodz¹ mnie tyle co te muchy za oknem, prawda ?
Wa¿ne, ¿e ja mam co jeœÌ, wa¿ne, ¿e mnie jest dobrze.
To umierajÂące dziecko jest przykÂładem haniebnej wrĂŞcz ignoracji ludzkoÂści wobec Âżycia i jego procesu.
WaÂżne, Âże biliony dolarĂłw sÂą na zbrojenia, na szczepionki H1N1 i inne
barbarzyĂąstwa. Ale, te dzieci nie proszÂą o wiele. One proszÂą czasem tylko o wodĂŞ, nic wiĂŞcej. A skoro i tego nie moga siĂŞ doprosiĂŚ odchodzÂą.
Oto ludzkoœÌ. Jak¿e m¹dra wykszta³cona i oœwiecona, w tylu uniwersytetach, w tylu szko³ach.
Problem tylko na tym, Âże pomimo tej caÂłej wiedzy i erudycji, jest totalnie nieÂświadoma. NieÂświadoma daru jakim jest nieocenione Âżycie.
ÂŻycie kaÂżdego, Âżycie wszystkich !
JeÂżeli czujesz bĂłl tego dziecka, ktĂłre wÂłaÂśnie kona i ktĂłrego za chwilĂŞ skonsumuje sĂŞp - to masz serce.
JeÂżeli nie, to powiedz sobie lepiej uczciwie, Âże nie masz o tym pojĂŞcia.
WiĂŞc czujesz bĂłl tego konajÂącego dziecka ?
«
Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 01:42:09 wysłane przez MEM HEI SHIN
»
ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #38 :
Maj 04, 2010, 01:45:27 »
Zanim odpiszĂŞ Ci na ten post ( niezwykle waÂżny )
MHS
, wiedz, ¿e spali³em papierosa, za którego wartoœÌ to dziecko mog³oby po¿yÌ jeszcze dzieù d³u¿ej. Patrzy³em z okna na rz¹d zaparkowanych aut, z których wartoœÌ krwi z ¿y³ naszej Ziemi mog³aby, w cenie jednego baku pe³nego paliwa wykarmiÌ to dziecko przez miesi¹c. Tutaj jest inny œwiat, choÌ tak bardzo podobny tamtemu. Czy¿ sêpy, które daj¹ nam auta i tytoù nie czekaj¹ a¿ wycieùczymy siê z braku po¿ywienia dla serca - duszy ?
I taka refleksja mnie naszÂła, Âże choĂŚbyÂśmy zamienili caÂłe zÂłoto tej ziemi na pomoc temu dziecku, to i tak by umarÂło ono - a nie ten sĂŞp, ktĂłry czeka, ktĂłry wie, jak przeÂżyĂŚ. To dziecko - czÂłowiek - powinno
WIEDZIEĂ
jak po¿ywiÌ siê sêpem , a nie gin¹Ì w mêczarniach by ¿arcie sêpowi zapewniÌ. Ludzie w Afryce czekaj¹ na ratunek, który nie przyjdzie , zamiast ratunek sobie sami zapewniÌ. Afryka jest pe³na wody, lecz rodzice dziecka NIE WIEDZ¥ jak j¹ wydobyÌ. Afryka ma ¿yzne ziemie, lecz oni ZAPOMNIELI jak j¹ uprawiaÌ, aby zapewni³a prze¿ycie ich dzieciom. A przecie¿ ludzkoœÌ i ca³a wiedza z Afryki pochodz¹.
PrzecieÂż my sami i caÂła wiedza, ktĂłra jest w nas , z Edenu pochodzimy.
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #39 :
Maj 04, 2010, 02:21:45 »
Zanim
East
napiszesz swoje wielkopomne refleksje poczytaj sobie lepiej, to o czym mĂłwi Credo Mutwa na temat Afryki.
Afryki, która poprzez wieki zosta³a w haniebny sposób doprowadzona do ruiny.Zosta³a zdegradowana i wykorzeniona ze swej pierwotnej, rdzennej to¿samoœci i kultury, zasta³a ekonomicznie i gospodarczo wyeksploatowana, a ludnoœÌ podporz¹dkowana i zapêdzona do niewoli i
ubĂłstwa.
Aby dyskutowaĂŚ trzeba mieĂŚ trochĂŞ wglÂądu .Trzeba rozumieĂŚ !
RozumieĂŚ, to znaczy byĂŚ Âświadomym, Âże ludzkoÂśc to jedna wielka rodzina.
RozumieÌ, ¿e mi³oœÌ to nie zimna kalkulacja ( bo to i tamto i owanto).
Mi³oœÌ wspiera, mi³oœÌ wspomaga, mi³oœÌ tworzy, mi³oœÌ buduje, mi³oœÌ ³¹czy i mi³oœÌ... nie pyta o przyczyny, tylko broni - broni przede wszystkiem.... wszelkiego ¿ycia.
Jak rzekÂłem i powtĂłrzĂŞ to jeszcze i tysiÂąc razy.
Jeden czo³g kosztuje szeœÌset milionów dolarów !
Gdyby ta opêtana do granic ludzkoœÌ raczy³a choÌ przeznaczyÌ te 650 milionów dolarów na mnimaln¹ pomoc w sytuacji tragedii typu susza lub nieurodzaj, który jak¿e czêsto dopada tych ludzi to uratowano by tysi¹ce, setki tysiêcy ludzi.....
Nie mĂłwiÂąc juÂż absurdalnie podstawowych lekach, ktĂłre kraje zdegradowane i obÂłupione przez bezwzglĂŞdnych kapitalistĂłw dla, ktĂłrych liczy siĂŞ tylko ich prywatny interes i ich zyski, nie sÂą w stanie wyprodukowaĂŚ ich na tyle.
Ale¿ có¿ to jest 650 milionów dolarów w porównaniu biliardami dolarów , które s¹ przenaczane na budowê nuklearnych arsena³ów broni .... do zabijania...
Komu i do czego jest to potrzebne ?
WiĂŞc pieniÂądze na te haniebne rzeczy to sÂą ?...! Ano sÂą !
Ale na to, aby wÂłaÂściwie wykorzystaĂŚ i rozbudowaĂŚ potencjaÂł Afryki, czy innych krajĂłw trzeciego Âświata to nie ma.
SpodziewaÂłem siĂŞ innego Twojego referatu
East
.Spodziewa³em siê szerokiego spojrzenia i szerokiego wgl¹du w t¹ tragiczn¹ rzeczywistoœÌ, któr¹ tworz¹ ludzie ludziom.
WiĂŞc jako ''wojownik ÂświatÂła'' nastĂŞpnym razem na takie ( o niczym i o wszytkim bzdurne pisanie) zareagujĂŞ inaczej.
OtwĂłrz bardzo szeroko swe serce i zostaw zimnÂą kalkulacjĂŞ, w ktĂłrÂą popadasz.
Bo po Tobie spodziewam siĂŞ znacznie bardziej mÂądrych refleksji niÂż te, ktĂłre tutaj opublikowaÂłeÂś.
«
Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 02:44:57 wysłane przez MEM HEI SHIN
»
ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
Strony:
«
1
2
3
4
5
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|