Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: 1   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dziury w Ziemi  (Przeczytany 5440 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« : Czerwiec 04, 2010, 18:30:08 »

Wygl±da to na kaczkê dziennikarsk± ale  raczej nie jest.
Czy¿by przebudzi³y siê czerwie z arakis znaczy siê ziemi chcia³em napisaæ.

“Tropikalny sztorm Agatha oraz biedny system odprowadzania ¶cieków, przyczyni³y siê do powstania gigantycznej dziury w mie¶cie Guatemala City (¶rednica ok. 30 metrów i g³êboko¶æ ponad 60 metrów). Dziura ta poch³onê³a czê¶æ skrzy¿owania i trzypiêtrowy budynek.”- tak± informacjê podaje agencja Associated Press i taka tez przekazuj± nam, nasze wierne polskie media. Poni¿sze zdjêcia wykona³ Luis Echeverria (AP).

Nikt nawet nie próbuje zapytaæ jak to mo¿liwe, ¿eby tego typu – prawie ¿e idealnie uformowana dziura, z tak g³adkimi ¶cianami, mog³a siê w ogóle uformowaæ… Niestety, ale ogólne t³umaczenie o deszczach i systemie odprowadzania deszczówki, mog± mnie przekonaæ co do samego faktu zapadania siê ziemi, ale nie w tak idealny sposób. Szczególnie, kiedy znam fakty, które chcieliby¶my poni¿ej przytoczyæ.

Ju¿ wcze¶niej – na pocz±tku tego roku, w³a¶nie w Gwatemali powsta³a podobna dziura, która poch³onê³a ponad 24 domów!

Zjawisko to mo¿na by, wszak¿e z trudno¶ci±, przypisaæ lokalnym w³a¶ciwo¶ciom gruntu, gdyby nie… no w³a¶nie – gdyby nie wystêpowa³o ono tak¿e w innych miejscach i na innych kontynentach i to na dodatek w ró¿nych skalach.

W kwietniu 2009 roku, we wschodniej czê¶ci stanu Washington w USA pojawi³a siê podobnego typu dziura, któr± odwiedzi³ g³ówny Federalny Inspektor Geologiczny. Dziura mia³a ponad 10 metrów g³êboko¶ci, g³adkie ¶ciany i korzenie na jej bokach by³y nienaruszone ! Jego wnioski by³y proste: nie znana jest technologia, aby tego typu dziurê w ten sposób wykonaæ, wiêc nie jest to dzie³o cz³owieka. Nie jest to te¿ twór geologiczny… Pan Inspektor przyzna³ siê, ¿e po prostu nie ma pojêcia co to jest…

Nikt tak naprawdê nie wie co przyczynia siê do powstawania tych wszystkich dziur. Wiadomo tylko, ze pojawia siê ich coraz wiêcej i meldunki o ich powstawaniu s± coraz czêstsze….

A Wy co o tym s±dzicie?

¬ród³o: Globalna ¦wiadomo¶æ
http://wolne.media.pl/
Ps jest jeszcze filmik ale nie wiem ja k go wrzuciæ

EDIT - filmik z wp.pl

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Tropikalny-sztorm-otworzyl-brame-do-piekiel,wid,12332822,wiadomosc.html?_ticrsn=3&ticaid=6a4b0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 16:54:28 wys³ane przez Leszek » Zapisane

Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
pr66
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 05, 2010, 07:19:28 »

Witam ! Pozwalam sobie na wyg³up , ale od kilku dni czytam Twoje posty i jestem pe³en uznania dla Twojej wiedzy. Je¶li chodzi o dziury w ziemi pomyszkujê jeszcze trochê w necie , ale wygl±da mi na to , ¿e maszynka do robienia zbo¿owych krêgów z lekka siê zepsu³a.My¶lê ,¿e to automat z napêdem antygrawitacyjnym , jak u Assimowa. Pozdrawiam i wracam do lektury
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: