Choose fontsize:
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: do przemyslenia  (Przeczytany 20680 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 26, 2010, 03:38:12 »

Ja Ci od serca szczerze za Twój wk³ad dziêkuje. Rola "obiektywnego" sêdziego sygeruje, ¿e podzielasz pogl±dy MHS i to wszystko co on tutaj wypisuje. Gratuluje.

Nie bojê siê krytyki twórczej lecz mierzi mnie bezsens.
Liczy³em, ¿e temat zostanie podjêty merytorycznie, tymczasem odnoszê wra¿enie po ostatnim Twoim wpisie, ¿e przypomina to raczej polowanie na czarownice.
''Ofiar±'' padli wszyscy - Micha³ Anio³, Rafa³ Z.,  Ya,  a nawet I - sekretarz K.C W³. Gomu³ka. 

Chcia³bym siê myliæ, ¿e wymianê intelektualn± zast±pi³a tutaj wymiana  -  ja tobie to, to ty mnie tamto....

Ok.
 Tylko, ¿e je¿eli mamy rozmawiaæ, to znaczy mamy poszukiwaæ wspólnego mianownika , którym jest SENS.  A  sens mo¿na rozumieæ jako ''interes'' wokó³ którego toczy siê rozmowa.
Je¿eli celem rozmowy ma byæ SENS, czyli rezultat wymiany my¶li , to szczerze mówi±c wogóle tego tutaj nie widzê.
Oczywi¶cie nie oczekujê tutaj  rozmowy - sztuki  pochodz±cej wprost ze skansenu klasycznej literatury, ale to co przeczyta³em, to jaki¶  quasidialog miêdzyludzkiej komunikacji ....?

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2010, 04:28:43 wys³ane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
Micha³-Anio³
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 669

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 26, 2010, 12:23:24 »

Echnaton napisa³:
"- Ufff. Dziêki, ¿e mój "KONFORMIZM" jest dla Ciebie do prze³kniêcia. U¶miech
Robisz niez³a robotê przeklejaj±c tu ciekawe informacje ze ¶wiata. Szkoda, ¿e ma³o jest od Ciebie, a to tworzy³o by to forum mniej hermetyczne... ale jednego rola taka, drugiego taka.
Ja Ci od serca szczerze za Twój wk³ad dziêkuje. Rola "obiektywnego" sêdziego sygeruje, ¿e podzielasz pogl±dy MHS i to wszystko co on tutaj wypisuje. Gratuluje.

PS. Mam wra¿enie ¿e mylisz mnie z kim¶ kto wystêpuje pod nikiem Faraon na Prawda2, u pewnego ksenofoba. Nie ten poziom dyskusji...."

Robiê to co uwa¿am za wa¿ne nie interpretuje informacji jakie wklejam by nie narzucaæ w³asnych pogl±dów , co do moich pogl±dów  nic o nich nie wiesz .
Poza tym strasznie daleko odbieg³e¶ od tematu 

Wierzê w sens eksploracji i poznawania ¿ycia, kolekcjonowania wra¿eñ, wiedzy i do¶wiadczeñ. Tylko otwarty i swobodny umys³ jest w stanie odnowiæ ¶wiat
Strony: « 1 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: